Yaz tatilini iptal mi etsek

Sokağa çıkma yasağını çin 3 ay mı uyguladı?

Bolgeye gore degismekle beraber Hubei bolgesi yaklasik 2 ay uyguladi, hatta Hubei bolgesi icin seyahat yasaklari da kalkacak cunku vaka cikmiyor artik. Cin`in cesitli yerlerinden oraya yardima gelen doktorlari gecen hafta geri gondermeye basladilar.

Arkadaşlar merhaba biz ailecek ağustos ayında bir tatil planlamistik uçakla bi kac sehirde kısa zamanlarla tatil yapacaktık uçak biletleri oteller hatta transferler bile hazır dünya kadar para ödedik hepsine 5 kisiyiz
Bu sartlarda da nasıl gidilir bilmiyorum temmuza kadar bekleyip öyle karar verelim dedik ama yinede bu bekleme süresinde de uçak biletlerine verdiğimiz para hiç olacak
Aranizda bizim gibi planlarını erken yapan vardır sizlerin b planı ne arkadaşlar banada bi fikir verseniz
(Bu arada tatilimiz yurt içi sehirlerde)
bu yaz virüs olayı hafiflese de tamamen geçmeyecek bunu Dünya sağlık örgütü söylüyor. Siz bu şartlar altında gönül rahatlığıyla denize falan girebilecek misiniz ? Ben olsam iptal eder ücretini geri alırıdım.
Mesela bu yaz beni hiçbir kuvvet denize sokamaz :) yıl sonuna kadar olayın tamamen biteceğini sanmıyorum ama tabiki siz bilirsiniz.

Otel olduğu için bilemiyorum bir şey diyemiyorum.. Ablamların da tatil planı var geçen sene almışlardı Eylül ilk haftası için ama kendi araçları ile gidecekler ve villa kiraladılar.
O yüzden iptal etmiyorlar.. ama sizin durum biraz sıkıntılı yani hem uçak hem otel bilemedim.
İsterseniz Mayıs'a kadar bekleyin ona göre karar verin.

haberlerde izlemiştim bu otellerin "kanunu" mu desem nesi desem bilemedim bu olayı ücret iadeli iptal sebebi saymıyormuş o yüzden para iadesi yapmıyormuş diyorlardı.
Gerçektenmi bende araştırmadan iptal ederiz diye konuşuyorum iki kişi olsak minimum ücretle iptal edilir 5 kişi 2 otel 10 gün napcaz bilmiyorum

Evet ama vaka sayilarini karsilastirirsaniz yayilma hizi daha dusuk. Tropikal iklimden bildiriyorum, ocak sonundan beri salgin yasiyoruz 500kusur vaka var, o da son 200kusur kisi ulke vatandaslarini geri cagirdigi icin yurtdisindan gelip karantinada olanlar. Koronavirusler sicaga duyarlidir, hatta bol bol ilik su - ilik caylar icin gun icinde bu surecte.
Bendr bunu merak ediyordum sıcak ülkelerde yayılma daha mi az oluyor umarım öyledir de bizede bir umut olur bu durum

Vallahi biz dünya para ödeyip Bali'ye balayı planladık. Biz de kara kara düşünüyoruz. Üstelik ben kamu çalışanıyım. Yurtdışına çıkmam da yasak şuan bu durumda

Şöyle düşünüyorum eğer Ağustos ayında hala salgın aynı seyrinde devam edecek olursa zaten seyahatler falan da yasaklanır o zaman paranızı geri alırsınız. Yok bitmiş olursa gidersiniz. Bir de ekonomi de olsa ceza kesildikten sonraki kısmını geri alabiliyorsunuz. Paranın hepsi yanmak zorunda değil.

Şöyle düşünüyorum eğer Ağustos ayında hala salgın aynı seyrinde devam edecek olursa zaten seyahatler falan da yasaklanır o zaman paranızı geri alırsınız. Yok bitmiş olursa gidersiniz. Bir de ekonomi de olsa ceza kesildikten sonraki kısmını geri alabiliyorsunuz. Paranın hepsi yanmak zorunda değil.
Bi kac yere sordum da onu ucak firmasını aramadım ama 4 binlira verdiysek 900 falan ancak alırsın dediler Bilmiyorum ne kadar doğru

Gerçektenmi bende araştırmadan iptal ederiz diye konuşuyorum iki kişi olsak minimum ücretle iptal edilir 5 kişi 2 otel 10 gün napcaz bilmiyorum
Tüketici hakem heyetine telefonla sorsanıza. sonuçta ortada mücbir sebep var iptal etmeleri gerekir diye düşünüyorum.

Ben olsam parayı geri alabiliyorsam iptal ederdim. Alamıyorsam ve her türlü param yanacaksa Ağustosu bekler duruma bakardım.

Bende bu sene için tatil programı yapmayı düşünüyordum. Yine yoluma taş koyuldu :D
Ben olsam iptal ederdim. Bilemiyorum, şuan için paraya ihtiyaç var.

Bence tatil iptal etmek için oldukça erken

Bence panik yapmadan bekleyin. Daha nisan bile olmadı. Bayrama kadar böyleyiz gibi. O da mayıs ayında zaten.
Temmuz'da karar verirsiniz..

offf offf yarama tuz bastiniz. Bizimde temmuz basina Ucak biletleri. neyse ki otel rezervasyonu yaptirmamistim daha. Ama 1500 euro dan fazla ödedik biletlere. bekliyoruz bakalim. hakkimizda hayirlisi

Back
X