• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yazar olmak

herkese iyi akşamlar :)

ben yazar olmak istiyorum :)))))))
ama kendi çapımda (zaten dünyaya açılmak istesem de imkansız bir durum olur :) ki öyle bir niyetimde yok )
ama bir türlü nerden başlasam bilemiyorum
ilk önce yazacağım konuyu düşünüp öyle mi yazayım ya da kafamda karakterler belirleyip onlara bir hayat mı dizayn edeyim hikayede
hiç bir tecrübem yok bu konuda . Eğer öyle kendi çapında bir şeyler karalayanlar varsa aranızda nasıl başladıklarını bana anlatabilirler mi ? bana ışı tutun lütfen. Bazen insanın ilerleyebilmesi için yardıma çok ihtiyacı oluyor . Ve ben o noktalardayım öyle hissediyorum
yazınca çok rahatlıyorum bunu keşfettim
belki başka hayatlar üretebilirim kafamda diye de böyle hikaye türü şeyler yazmak istiyorum belki hayal dünyamı zenginleştirir diye

yardımcı olursanız çok sevinirim :)
canım önce ufak denemeler yaz, sonra edebiyatla ilgilenen birine, o yoksa, bir öğretmenine, o da yoksa çok kitap okuyan birine göster yazdıklarını görüş al onlardan bir ışık var mı yok mu sana söylerler. Ona göre yolunu şekillendirisin... Deneme içinde bir konu bul kendine onla ilgili etkileyici bişeyler yaz bu bir paragrafta olur.

o yüzden örnek verdiğinizi düşünemememiştim kusura bakmayın ayrıca ordaki yazım hatalarını eleştirmedim .

Ay onu da gördüm ama muhabbete sonradan dahil olmayayım diye hiç yazmadım.Sen burada da söyleyince dayanamadım artık :D Sitede dehalar, kıvrak zekalar kol geziyor :D
not:Fetibörlü basta yapmayı öğrenen olursa tarifi ben de istiyorum :D:KK45:

kızın şansına bugünde buralar pek bereketli:KK53:
fetibörden yaparsan banada yollayıver sevabına

o yüzden örnek verdiğinizi düşünemememiştim kusura bakmayın ayrıca ordaki yazım hatalarını eleştirmedim .

kusura bakacak birşey yok canım ben ironi yaptım sen ciddiye aldın, daha yaşın genç inşallah istediğin hedeflere ulaşabilirsin

Yazacaksın, sürekli yazacaksın. Kötü oldu saçma oldu demeden. Yanında not defteri bulundur aklına geldiği anda yaz. Daha henüz hiç yazmamışken kurgu yapmayı bekleme. Denemeyle başla. Önce yazım tekniğini geliştir sonra kafanda bir hikaye oluşturup kurguya geçersin. Bir çok tanınmış eser ilk yazıldığı halinden çok farklıdır. Emek istiyor, yazdım oldu değil. Yaşın çok küçük bol bol zamanın var. Başarılar :KK66:

yazarlık kafandaakini tamamiyle yazıya dökebilme sanatıdır ne var bunda deme inan o kadar zorki bi ara bende niyetlendim ama ugraştırıcı gerçekten emek ister gerçekten istiyorsan araştır bunun üzerine kitaplar oku nasıl yapman gerektigiyle ilgili damdan düşer gibi çok zor büyük ustaların dediği gibi önce pişmelisin:)

evet haklısınız :)
zaten bende kendi çapımda bir şeyler yazmak istiyorum çünkü yazdıkça çok ferahlıyorum
öyle yetenekli de değilim :) zaten bu işin büyük bir kısmıda emek ister o yüzden hamlıktan çıkıp sonrasındada pişmek bi hayli zordur diye düşünüyorum
ama benim merak ettiğim olaya nerden başlamam
içimden geldiği gibi yazıp sonra olayın akışına göre mi karakterleri şekillendirsem fln diiye baya düşünüyorum :)
o yuzden bu konuyla ilgili biraz kitap okusam iyi olacak :)
elif şafak ın yazarlık hakkındaki röportajını okudum :) bi o yani :) bu konuda çok çömezim :)

Yazacaksın, sürekli yazacaksın. Kötü oldu saçma oldu demeden. Yanında not defteri bulundur aklına geldiği anda yaz. Daha henüz hiç yazmamışken kurgu yapmayı bekleme. Denemeyle başla. Önce yazım tekniğini geliştir sonra kafanda bir hikaye oluşturup kurguya geçersin. Bir çok tanınmış eser ilk yazıldığı halinden çok farklıdır. Emek istiyor, yazdım oldu değil. Yaşın çok küçük bol bol zamanın var. Başarılar :KK66:

çooook teşekkürler :)
dediğiniz gibi yapmaya başlayayım o zaman ben :) ilk iş not defteri :)

zaten bende kendi çapımda bir şeyler yazmak istiyorum çünkü yazdıkça çok ferahlıyorum
öyle yetenekli de değilim :) zaten bu işin büyük bir kısmıda emek ister o yüzden hamlıktan çıkıp sonrasındada pişmek bi hayli zordur diye düşünüyorum
içimden geldiği gibi yazıp sonra olayın akışına göre mi karakterleri şekillendirsem fln diiye baya düşünüyorum :)
elif şafak ın yazarlık hakkındaki röportajını okudum :) bi o yani :) bu konuda çok çömezim :)

Nasıl rahat yazdığını hissediyorsan öyle yazman gerek, şöyle yapayım böyle gideyim diye planlanabilen birşey olmadığını zaten yazdıkça sen de anlarsın.
Hikaye yazıcam, karakter oluşturayım diye kasma, hikayeye hikayeyle başlayamazsın.
1-2 sayfalık denemelerle başlaman gerek.

Enver Aysever --nasıl yazar olunur kitabı bi araştır canım:KK31:

Rica ederim, ben de senin yaşındayken başlamıştım. Ha bu arada bol bol okumayı da ihmal etme. Okumazsan yazamazsın.

evet çok haklsınız :) çok obur bir okur olmak gerekiyor elif şafak gibi :)

siz böyle yaparak ilerleme kaydedebildiniz mi peki :)

Back
X