Normal mi bu
Bn mi abartıyorum
Insan sevdiğiyle kırgın olmaya dayanabilir mi
Iki gündür doğru düzgün yazmadı aramayı geç
hayır insan sevdiğiyle kırgın olmaya dayanamaz, karşındakinin neye "kırgın" olduğuna göre göreceğin, göstereceğin tavır değişir ama.
Sen konuşamamaktan kırgınsın, akşamları bir iki saat yetmiyor - 4 saat yazmıştın - yine telefonda 2 saat konuştuktan sonra uyudu, seven seven insan uyur mu? dedin, sevdiğin insanı tamamen kendin gibi bilme, karşındaki insan öncelikle, çalışıyor, yoruluyor ve uyuyor, her dakka senle aynı şekilde davranamaz. Sevgilisiniz siz, 19 mayıs hareketi yapmayacaksınız aynı anda. Öğle tatilinde 5 dakka beni arayamaz mı? diye dertleneceğine bir gün kırgınlık yapma da değişik muhabbet konusu bul, ilgisini canlı tut ki uyumasın, her daim seni avutmakla uğraşamaz, yayman lazım bunu, bazı kırgınlarının aslında kırgınlık olmadığını anlaman lazım, 20 kere kırıldıysan 5 tanesi saçma sebeptendir çünkü. Başkasının konuşma süresiyle kıyas yapılmaz mesela. Biz eşimle aynı kanepede 8 saat hiç konuşmadan oturabiliyoruz, bize göre çok normal, çünkü kitabım var elimde, o da kod yazıyor. Başkası gelse neden konuşmuyorsunuz küs müsünüz? der, sadece o 8 saate denk geldiği için. Hiç bir seven insan o kadar uzun süre konuşmadan oturamaz, boşan bence diye boş boş laf eden olursa ne yapayım yani? İkimiz de şikayetçi değiliz ki bu durumdan? Aşk hayatımızı bir film şeridi gibi gözünün önünden mi geçireyim? İlk günden beri böyle miyiz hayır, iki gün boyunca uyumadan konuştuğumuz da oldu operatörleri zengin de ettik veya o ay hiç fatura ödemedik.
Mutlu hissettiği/n zamanlar çok olsun ki, bu sefer sen/o üzgün hissettiğinde bu sefer seni tekrar mutlu etmek için çabalamaktan çekinmesin. Kadını erkeği yok yani bu işin, çoğunlukla ne hissediyorsan ona göre devam edersin.
Benimle hiç bir sorununu paylaşmıyor, sorsam hiç cevap alamıyorum her zaman asık suratlı ve sinirini benden çıkarıyor diyen insana "seni yeterince sevmiyor, ayrıl" demek de "normal" mesela da, bunu soran insan her sorun paylaşıldığında, "ben sana demiştim, salaksın işte" gibi cevap veriyor belki ve ayrıl lafı diğer tarafın kurtuluşu oldu? bilemiyoruz ki..
O mesaj, yeter artık! akşamları arıyorum, zaten yorgun oluyorum iki günde bir, bi de kapris mi çekeceğim kafasıyla okunabilir. Şaşırma, özet olarak. Pfff iki gün daha çekeyim tribini bari, yine mızmızlanıyor kafasıyla da okunabilir. Çok doğru söylüyorsun aşkım bundan sonra tam senin istediğin gibi davranacağım, artık sen ne dersen o cevabını ve altını dolduracak hareketleri sakın bekleme ama çünkü yarın memuriyetten istifa etmeyecek, okulunu bırakmayacak, ablası hala hamile olacak. Yarın yine sabah kalkıp yoğun gününe başlayacak, beğenmesen de bu böyle.