Yazdım yazdım sildim :( Hayatım değişiyor..Çok kötüyüm..

Şuan hamilelik sürecinde olduğun için hassas dönemdesin tatlım...

Ama hayyal in de dediği gibi bir ömürden bahsediyorsun burda.

Bir ay olur 5 ay olur geçer biter ama bir ömür iki aile bir evde nasıl olur bilemem.

Ne kadar dört dörtlük de olsalar mutlaka sorunlar çıkacaktır.

vereliniortak

peki dubleks ev yerine onlara bir daire alıp siz de kalan paranın üzerine kredi çekip ayrı evlerde olamıyor musunuz bir arad aolmaktan iyi değil midir azıcık borca girmek

Benim kayınvalidem belki de dünyanın en fedakar ve anlayışlı insanıdır. Zaten sırf eşimi yetiştirdiği için bile sevilesi bir insandır. Ama birlikte oturmayı aklımdan bile geçiremem açıkçası. Misafirlikte bile max 15gündür sınırım.(sağlık vs. sorunları hariç tabii)
Maalesef diğer arkadaşlar kadar pozitif olamayacağım. Bebeğin doğduğunda daha da hassas olacaksın. Bırak kayınvalideni eşinin,hatta kendi annenin hareketleri bile gözüne batacak. Onlar için de zordur tabii ama eşinle konuş ve başka bir çözüm yolu bulmaya çalışın. En kötü olasılıkla iki aile de mütevazi birer daire bulsun. Olmaz güzelim. ev ev üstüne olmaz.
Şöyle bir başlıklara bakarsan yarısının kayınvalide-gelin çatışmasından, birlikte yaşamaktan vs. kaynaklandığını görürsün. Madem güzel bir ilişkiniz var, bozulmadan bir çözüm yolu arayın.
Benim annem seneye bebeğime bakmaya gelecek memleketten. O bile şimdiden aynı evde kalamam. Akşam oldu mu evime gitmek isterim diyor.Kapım ayrı olsun başka birşey istemem diyor. Bizim dairenin üstünde tek oda/ banyo çatı katı var. orda kalmaya bile razı. Düşün bu benim canımın içi annem.

bence bir sure birlikte yasayin, madem esinizin ailesinin maddi problemleri var destek olun tabii ki ama borclari tamamen bitince ve ellerine biraz para gecince evli evine koylu koyune deyin kiraya ciksinlar.

ayni evde kalmayi tavsiye etmiyorum hic iyi bir fikir degil..
Allah kolaylik versin canim simdiden eyvahedigeldismile

Ortada bir mecburiyet söz konusu şu anda ve eşinde tek çocuk olunca geçici de olsa sanırım aynı evde olmak durumunda kalıcaksın. Umarım çabuk alışırsın aynı evde yaşamaya , çünkü yeri geliyor düşünsene kendi annen baban kardeşinle bile tartışabiliyorsun aynı evin içinde , kaldı ki bu insanlar eşinin ailesi ve sen istemesende diken üstünde olucaksın , istediğin zaman istediğin davranışta bulunamıycaksın. ınşallah kayınvaliden anlayışlı biridir de durumun artı yönleriyle biraz rahatlamanı sağlar , en azından hamileliğinde ev işlerini paylaşır sana biraz dinlenmek için zaman kalır. Dubleks ev işine de bu dönemi atlatınca karar verirsiniz bence. Dubleks olmaz altlı üstlü olur belki.

canım anlaşılan şu etapta bu durumu değiştirmek için yapabileceğin bişey yok o yüzden en mantıklısı olabildiğince pozitif ol ve güzel şeyler düşün. kayınvaldende umarım sana karşı anlayışla yaklaşır ve çok sorun yaşamassınız.

maddi durumunuz yetersiz olduğu için beraber oturmaktan başka çaren yok gibi..
canım sen ön yargılı olursan şimdiden mutlu olacağını sanmıyorum...iyi tarafından bak arkadaşlarımın dediği gibi sana zararı değil faydası olur..
bir süre böyle idare edebilirsin...
fakat dublex ev alıp ömür boyu beraber oturma fikri saçmalıktan başka bişey değil..
bunu kesinlikle kabul etme derim....dublex ev alıp beraber oturnca birdaha evi ayırma şansın asla olmaz...
bende kayınvalidemle aynı evde otururken hiç anlaşamazdım...anlaşamazdık daha doğrusu..nezaman evini ayırdı o günden beri anlaşıyoruz..uzak olunca batmıyor gözüne bişey...
şimdi uzak olduğunuz için anlaşıyorsunuz
yarın aynı evde yaşamaya başlayın bakalım heleki bir ömürden bahsediyosun..mümkün değil...

bir süre iyi olabilir..ama ömür boyu çekilmez...

seni hatırladım hemşireydin evini de görmüştüm burda...ayrıyken iyi oluyorlar ama birlikte hiç sanmıyorum...bizimde böyle bir durumumuz vaedı evleri kendilerinindi üst kat çatı katı.bize vereceklerdi ama tek kapıdan giriliyor ev birdi yani kapını çek yat olmuyor...ben de ev olmasına ragmen ayrı cıktım kıradayım.kimisine göre aptallık ettim.ama bana sorsan azıcık aşım kaygısız başım eşini ikna etmeye bak.illaki eviniz olmak zorunda mı.kirada oturuverin..yada onlar otursun...

canım zaten bütün gün çalışıyosun evde olmuycaksın
ağırlaştığında işten çıkarsın zaten ee ozamanda bakıma ihtiyacın olucak kayınvaliden bakar işte hem yeni doğum yaptığında zaten gelicekti yanına
sen bebeği bütüyene kadar oda sana yardımcı olur sende zamanla eşine onlarla oturamıycağını izah edersin

Ne kadar iyi anlaşsanda cnm ev ev üstüne olmaz bence bilmiorum gerçi ben anlaşamıyorm ve kayınvaldemin bana geldiği 2 gün bile geçmek bilmio benim için belkide ondandır ama şuda varki bi süre sonra sıkılırsın ve isyan edersin o gün gelmeden bi çaresine bakın derim eşinle detaylı bi konuşma yap.. Her insanın huyu suyu farklı oluyo ve aynı ev içerisinde insan eşini bile yeni yeni tanıdığını keşfediyo ki bu eşinin ailesi olucak senin onlara batan onlarında sana batıcak olan bi sürü huylarınız ortaya cıkıcak biraz gerçekci düşün kendini sıkmaktansa olaya işin başında karşı çık derim ben..
tabiki yaşamadan göremezsin ama seni bu düşünceye iten bi anlayış sezmiş olmalısın ki bunları düşünüyosun bunuda es geçme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…