Yazık değil mi bebişe

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
selam kızlar size bir akıl danışayım dedim.
şimdi bu ay benim abimin bebeği oldu.hepinizinkini Allah bağışlasın.şöyle bir durum var.gelinimiz bebeği pek emzirmek istemiyor.işte göğüslerim bozulur diyor,şurada emeceği 1-2 ay diyor.yazık değil mi çocuğa ya.aslan gibi annesi var,sütü de var ama mamaya ağırlık vermek istiyor.
bir de "doktor bana sütün yaramıyor emzirme mama ver"dedi diyor hangi doktor böyle der Allah aşkına.zaten hamileliğinde de hep sigara içti,neymiş doktor günde 5 tane iç bir şey olmaz demiş.yani herşeyi kitabına uyduruyor.annem ya da biz emzirmen lazım bak şöyle faydalı desek abim bizi bozmaya çalışıyor.ne yapalım yani kendi çocukları deyip karışmayalım mı ya da nasıl uyaralım?

Anne sütünün Allahın en büyük mucizelerinden biri olduğuna inanırım..
Yarasın ya da yaramasın sütü varken bebesini bundan mahrum bırakan annenin bebesinin hakkına girdiğine inanıyorum...
Yazık bence de çok yazık...

oncellıkle bebegınız hayırlı olsun.gelınınızın yerıme kendımı koyup malesefkı ona hak verıyorum sebebıne gelınce benım kayınvalıdemde sureklı mememde tutuyordu.ayrıca emzırsene vs gıbı vaadlerde bulunarak benı sıkıntıya soktu ve gıtgıde ışı ınada bındırdım.en son dr gıttım esımde yanımdaydı çok baskı yapıyolar fenalasacak gıbı oluyorum dedım druma drumda emerse ıyı olur ama zaten oglun kuçuk dogdu kusması varsa tek bırınle devam et tercıh senın de4dı

Annelik hormonlarının tavan yapmış olması gereken bir dönemde, bir kadının böyle düşünebilmesi ilginç. Bilinçsizliğine ise söylenebilecek hiçbir şey yok, bir anne, bebeğinden sütünü nasıl esirger, hem de "vücudum bozulacak" diye bir gerekçeyle. Şaşırdım. Allah akıl fikir versin.

süt yaramaz diye bişy yok kio aldırmaz evet ek mama versin ama keslmez benm sütüm yktu 40 zor emzridm bulanlarda bunuyo allahım akıl ver yazık tabi yavruya

Çocuğumu yaşına kadar emzirdim. Dört aylıkken işe başlamıştım günde üç kere süt sağardım gece bile uykudan kalkıp süt sağardım. Keşke sütüm bitmeseydi de daha emzirseydim. Emzirirken bebeğimin gözlerinin içine bakıp sevip okşamak dünyanın en güzel zevki. Yazık annelik duygusundan birhaberi yok. Bence Psikolağa gitmesini tavsiye edin. Anne sütü bir mucize demektir.

bebişe çok yazık tabiki.o tattan mahrum kalıyor yavrucak.ben kızımı 2 sene dolu dolu emzirdim.sütüm de son ana kadar vardı maşalllah hollanda ineği gibi.sonuç ne mi?kızım bu sene hiç hastalanmadıçok sağlıklı bir çocuk.hala daha memişlerimden tam vazgeçmedi sabah akşam süt içerken memişlerimi tutar arada bir de okşar sever.memişlerine bayılıyorum anne der.
diyeceğim o ki o bebişe hakkikatten yazık.tatlı dille ikna etmeye çalışın baskı yapmadan.ben o kadar emzirirken kayınvalidem emzir aman şöyle böyle der sıkardı beni.sinir olurdum.bana kalırsa gelininizin başka problemi olabilir acaba çocuk sahibi olmayı istememiş miydi?:44:

Emzirmenin sadece beslenme olmadığı anne ile çocuk arasında çocuğun bu dünyaya alışması için bir telepati olduğunu anlatın..
ama siz ne derseniz diyin,isterseniz alın profesör götürün o yine kılıfına uydurur.
yapacak birşey yok,o da öyle bir anne olacak..

Sana samimiyetle soyluyorum canim yapabilecegin hic bir sey yok. O bebegin annesi o oldugu surece, abin de onun ve kararlarinin arkasinda durdugu surece bildigi gibi yapacaktir. Annen ve sen son derece iyi niyetli davraniyor olsaniz da yengen bunu ters algilayabilir, hele ki lohusalikta her sey insanin gozune gozune batar.
Eger gogusleri bozulmasin diye vermiyorsa kendi vicdani ona yeter ilerde bebis hasta olursa. Simdiki formul sutler cok iyi diyerek kendinizi avutmaya bakin.

Ben kan emzirdim 2,5 ay ogluma. Bir an birakmayi dusunmedim meme ucum kopma noktasindayken bile. Bir de sigara icti diyorsun, o kadinin annelik icgudusu iradesine yenik dusmus. Ne yapsaniz ters tepecektir, Ya cahil ya da cook genis belli ki.

Son düzenleme:

evett canım ne yazık ki yukarıda senin de belirttiğin gibi davranmalısınız..
çocuk onun, süt onun, meme onun? bir anne olarak onun nasıl içine siniyorsa öyle davranacak ..
sağlıkla büyür yavrucak inşaAllah..

Anne sütünden başka faydalı bir besin yokki..Bunu siz anlatamazsınız ona.Şahsen bana böyle uyarılarda bulunsalar bende bunalabilirim.Herkes kendi hatasını kendi anlamalı.Bunun ne kadar kötü bir davranış olduğunu anlaması için dua edin sadece.Sonuçta abinizin ve gelininizin çocukları.Malesef hala yada babanne olmak pek işe yaramıyor böyle durumlarda..

Bir kadın olarak gelininize hak vermek imkansız. Anne sütü gibi bir nimeti sırf göğüslerim sarkacak düşüncesiyle bebeğinden mahrum etmesi, annelikten önce insanlık ayıbıdır.
Ben olsam karışır hatta burnundan getirirdim, arkadaşlarıma bile yapıyorum bunu. Bebek senin ben karışmam demek bana göre değil. Yerden yere vururum öyle insanı. Verir veya vermez bilemem ama ben içimi döküp rahatlarım en azından.

aman allahım hangi anne böyle birşey yapabilir
bebeğe çok yazık gerçekten belki o emzirmesede süt anne konusunda flan ikna edebilirsiniz yoksa çocuğun hali harap bebeğin anne sütü alması şart.hiç onaylanıcak bir yanı yok yaptığının

canım benim bi arkadaşım da emzirmek istiyor ama göğüs uçları hep yara olmuş kabuk bağlamış. ayrıca ilk emzirirken çok acı verirmiş anneye. belki canı acıyordur kıza karışmayın derim ben. doktoru var ,aklı fikri var. siz ne deseniz batar şimdi.

Anneyle bebek arasındaki en önemli iletişim bence emzirmektir sütü az olsun yada çok olsun hiç fark etmez ...
Sonuçta bir temas yaşanıyor anneyle bebeği arasında madem çok fazla emzirmek istemiyor anneside sizlerde fazla zorlamyın o zaman ..
Bu seferde işi inada götürürse hiçten emzirmez mamaya kalır ama şunu bilmeliki anne sütü alan bebekler her zaman hastalığa karşı daha dirençli olurlar ..
En azından bunu bilmesinde faydası var derim...

açıkçası baba olmayı abim istemiyordu.3-4 yıl düşünmüyorum diyordu.ama gelinimiz 3 ay sonra eşinden gizli olarak korunmayı bırakıp hamile kaldı.abim hamileliğin ilerleyen aylarına kadar benimseyemedi çocuğu sanki bir yas içinde gibiydi.hep düşünceli ve mutsuz görünüyordu.ama ultrasonda çocuğu görünce falan bu duruma ısındı,benimsedi.ama onu da anlıyamıyorum.karısını gizli gizli kenara çekip (hani millet kınamasın diye)hadi yak yak diyordu,sigara içiriyordu.üni mezunu insan nasıl böyle yapar?

annem öyle bir kadın ki görseniz şok olursunuz.adım kaynana olmasın diye gelinlerine en masum lafı bile edemiyor.geçen "kızım bu çocuk seni istiyor bak yalanıyor,acıkmış" dedi.gelinimiz "ay yazık yaaa acıkmış mı,yazık ona" diye alay etti resmen.

benim de 9 aylık oğlum var.göğüslerim sarkar mı aklıma bile gelmedi.ilk 4 ay emzireceğim diye tuvalete bile zor giderdim,hala da emziriyorum çok şükür.bu sitede de okuyorum insanlar emzirebilmek için ne çileler çekiyor.

ne yapacağımızı şaşırdık.bir şey söylesem adım görümce olacak.gelinimizi geçtim abim kinlenecek ya da laf sokacak.bu nasıl bir anlayış.madem böyle yapacaktın ne diye gizli gizli hamile kaldın?

Her ne kadar dinlemesede bence emzirmek için ikna etmeye çalışın. Anne sütü almamak ilerde çocukta sıkıntılara yol açıcaktır.

emsin diye çıldırıyorum ben bebeğim için ilerde hasta olmasın diyerek ama okurken çok kötü oldum ne demek ya göğüslerim bozulacak uffff benim göğüslerim hamile kalmadan önce çok güzeldi vucudumda en çok beğendiğim yerim ama annelil herşeyin önüne geçiyor Allah akıl fikir versin inş vicdana gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…