evlerine gitmek istemiyorum.dayanamayıp karışacağım ben kötü olucağım bu sefer diye.zaten abim ablamı bozmuş geçen "sen uzmandan daha mı iyi bileceksin" diye.hani uzman doktor demiş ya güya"sütün yaramıyor,mama ver" diye.
açıkçası ne kadar içim el vermese de bende karışmak istemiyorum.hele de abim eşinin yaptığı herşeye garanti bankası gibi tam destek verdikten sonra.ha emzirmek de göğüslerimi bozmuyormuş bunu da araştırdım mailine attım ama onun asıl derdi o zahmete girmemek.
ahh ah ben oğlumu 15-16 saat emzirirdim göğüslerim kan revan içinde de yine kaynanam sütün yaramıyor bak şunun çocuğu daha şişman bunun çocuğu daha şişman deyip dururdu.çabamı takdir edeceği yere.neyse anne olarak benim içim rahat olsun.Allah'ın emanetine iyi bakayım da gerisinin ne dediği boş.
sütü var canım.ama o emzirmeyip çocuğa bol bol mama vererek sütünün artmamasını sağlamaya çalışıyor.ne yazık tam tersini yapması gerekirken. hiç bir şey yemiyormuş,sanırım sütünü azaltmak için.annem onlarda kalıyor o söyledi.annem öyle biri ki bıraksanız 10 saat aralıksız gelinlerini över.öyle bir yapısı var herkesten farklı olarak,kızlarını kötüleyip gelinlerini övmeyi sever..yani o bile emzirmiyor diye dert yandığına göre durum vahim demektir.
Gerçekten çok yazık, o bebek hem fizyolojik, hem psikolojik olarak o kadar çok şeyden mahrum kalıyor ve kalacak ki... Kadının bencilliği hormonlarını, annelik içgüdülerini bile bastırmış. Bir yanda ne yapsa sütü olmuyor, bebeğini emziremiyor diye ağlayan kadınlar, bir yanda böyleleri....
Anne sütünün ve emzirmenin sadece bebek için mucize olmadığını, emzirme sırasındaki kasılmaların kendini salan rahim ve vajina dokularını da sıkılaştırıp eski hâline dönmesini sağladığını bilse emzirir miydi acaba?
canım o bencil diye onun anladığı dilden konuşmaya çalıştım bende. emzirirdikçe karnın küçülür,senin için çok önemli dedim.ama sadece annesinin sözünü dinliyor.annesi de çocuklarını 1-2 ay emzirmiş , hepsinde de sigara içmiş,bir buna hamileyken içmemiş.kendi de diyordu onlar hep hasta oluyor ben sağlıklıyım diye.tabi bunları çok eskiden diyordu.şimdi aynısını kendi de yapıyor ya bu konuları açmıyor.
çocuğuma pahalı kıyafetler alıp,çeşit çeşit giydiremedikten sonra çocuk yapılmamalı diyor. bayramlarda da 120 liralık kıyafetler alacakmış.
selam kızlar size bir akıl danışayım dedim.
şimdi bu ay benim abimin bebeği oldu.hepinizinkini Allah bağışlasın.şöyle bir durum var.gelinimiz bebeği pek emzirmek istemiyor.işte göğüslerim bozulur diyor,şurada emeceği 1-2 ay diyor.yazık değil mi çocuğa ya.aslan gibi annesi var,sütü de var ama mamaya ağırlık vermek istiyor.
bir de "doktor bana sütün yaramıyor emzirme mama ver"dedi diyor hangi doktor böyle der Allah aşkına.zaten hamileliğinde de hep sigara içti,neymiş doktor günde 5 tane iç bir şey olmaz demiş.yani herşeyi kitabına uyduruyor.annem ya da biz emzirmen lazım bak şöyle faydalı desek abim bizi bozmaya çalışıyor.ne yapalım yani kendi çocukları deyip karışmayalım mı ya da nasıl uyaralım?
valla cnm bence hiç karışmayın. bizde ilk yeğenimde kıza kıza 6 ay emzirttiydik 2.sinde hiç karışmadık. zayıflacam diye yemek yemiyormuş yemezsen süt olurmu hiç bebiş emiyor süt gelmeyince ağlıyor mama veriyor felan. abimin yanında başkasına söylerken ağzından kaçırmış abimde çok kızmıştı baya baya kavga ettiler. ama süt kesildi bir kere şimdi mamayla büyüyor. bebişede yazık tabi ama mamaylada büyüyorlar merak etme.
lohusaa sendromu gelir geçer sonradan yaptıklarına pişmanlık duyarlar ama o an bunu anlayamazlar size düşen görevde onu güzel bi dille ikna etmeye calısmak
keşke lohusa sendromu olsaydı.hamileyken de kuaföre illa saçımı boyatacam demiş de adam ben böyle günaha giremem demiş,boyamamış.soruşturuyordu hamile saçı boyayan kuaför var mı diye.o zaman da ona dedim "çocuğuna bir şey olur Allah'tan olur belki ama yine de içinde şüphe kalmayacak mı ya benim hatamdan olduysa diye" dedim.
Karı-koca birbirlerinin arkalarında durmaları çok güzel, sizin görümce ve kayınvalide olarak gelininizin işine karışmamanız çok güzel, ah keşke gelin hanım bir gıdım annelik bilinci taşıyabilseymiş... Allah akıl fikir versin denir, ötesi yok.
selam kızlar size bir akıl danışayım dedim.
şimdi bu ay benim abimin bebeği oldu.hepinizinkini Allah bağışlasın.şöyle bir durum var.gelinimiz bebeği pek emzirmek istemiyor.işte göğüslerim bozulur diyor,şurada emeceği 1-2 ay diyor.yazık değil mi çocuğa ya.aslan gibi annesi var,sütü de var ama mamaya ağırlık vermek istiyor.
bir de "doktor bana sütün yaramıyor emzirme mama ver"dedi diyor hangi doktor böyle der Allah aşkına.zaten hamileliğinde de hep sigara içti,neymiş doktor günde 5 tane iç bir şey olmaz demiş.yani herşeyi kitabına uyduruyor.annem ya da biz emzirmen lazım bak şöyle faydalı desek abim bizi bozmaya çalışıyor.ne yapalım yani kendi çocukları deyip karışmayalım mı ya da nasıl uyaralım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?