Yazık değil mi bebişe

evlerine gitmek istemiyorum.dayanamayıp karışacağım ben kötü olucağım bu sefer diye.zaten abim ablamı bozmuş geçen "sen uzmandan daha mı iyi bileceksin" diye.hani uzman doktor demiş ya güya"sütün yaramıyor,mama ver" diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
19 aylık oğlumu hala emziriyorum,o masum yavrunun hakkına giriyor yengeniz.Düşüncesi ne akla nede mantığa sığmıyor.Göğüslerim bozulmasın diye emzirmemek ne büyük cahillik..Annelik ne kadar kutsal bir vazife ama gel gör ki herkes layıki ile yapamıyor.

hey allahımmmmmmm

birşey diyeceğim ama isyana girer diye diyemiyorum...

bu nasıl bir mantık ya,böyle insanlar anne olmayı hakediyormu acaba??????????

Abinde bir tuhaf yani kusura bakmada.Yengeni her konuda destekliyor lafta söyletmiyor.Ben sizin yer,inizde olsam lafımı esirgemem söylerim valla dayanamam.hazıe sizinde 9 aylık emziriyormuşsunuz.Bas bas bağırıyor uzmanlar anne sütü mucize diye s,iz başka bir gezegendemi yaşıyorsunuz derim.Hoş sigarada içiyormuş bir yandan emzirmemesi de iyi diyecem.Yani her iki durumdada bebeği değil kendilerini düşünüyorlar bence.Bebek 2. planda anlaşılan.

karışmayın bence
sizin zorlamanız ile emizerecekse hiç emzirmesin
zaten sigara da kullanıyormuş
o minik yavru o süttü içse neolurki sanki
kimsenin anneliğini yargılamaz bize düşmez
demekki oda böyle uygun görüyor yapcak bişey yok

açıkçası ne kadar içim el vermese de bende karışmak istemiyorum.hele de abim eşinin yaptığı herşeye garanti bankası gibi tam destek verdikten sonra.ha emzirmek de göğüslerimi bozmuyormuş bunu da araştırdım mailine attım ama onun asıl derdi o zahmete girmemek.
ahh ah ben oğlumu 15-16 saat emzirirdim göğüslerim kan revan içinde de yine kaynanam sütün yaramıyor bak şunun çocuğu daha şişman bunun çocuğu daha şişman deyip dururdu.çabamı takdir edeceği yere.neyse anne olarak benim içim rahat olsun.Allah'ın emanetine iyi bakayım da gerisinin ne dediği boş.

Malesef bir şey yapmamaya devam etmek durumundasınız, nasıl içlerine sinecekse öyle yetiştirsinler bebeklerini. Bebeğini emzirmeyi külfet olarak gören bir kadın da korunuyorken kocasından habersiz korunmayı kendi kendine neden bırakır da hamile kalır, o da ayrı tuhaf.

Bir de, aklıma bir şey takıldı. Bu kadın "sütüm bebeğe yaramıyor" gibi salak ötesi bir cümle kurabildiğine göre sütü var demek ki. Bebek emmezse süt göğüslerde ağrı yapmıyor mu? Benim bir arkadaşımın sütü çok boldu, bebeği çok iştahlı olduğu halde fazlasını pompayla almak durumunda kalıyordu, o da muhtemelen öyle yapacak. Pompayla sağınca göğüsler taş gibi kalıyor da bebek emince mi sarkıyor, böyle bir şey olabilir mi ya....

sütü var canım.ama o emzirmeyip çocuğa bol bol mama vererek sütünün artmamasını sağlamaya çalışıyor.ne yazık tam tersini yapması gerekirken. hiç bir şey yemiyormuş,sanırım sütünü azaltmak için.annem onlarda kalıyor o söyledi.annem öyle biri ki bıraksanız 10 saat aralıksız gelinlerini över.öyle bir yapısı var herkesten farklı olarak,kızlarını kötüleyip gelinlerini övmeyi sever..yani o bile emzirmiyor diye dert yandığına göre durum vahim demektir.

Gerçekten çok yazık, o bebek hem fizyolojik, hem psikolojik olarak o kadar çok şeyden mahrum kalıyor ve kalacak ki... Kadının bencilliği hormonlarını, annelik içgüdülerini bile bastırmış. Bir yanda ne yapsa sütü olmuyor, bebeğini emziremiyor diye ağlayan kadınlar, bir yanda böyleleri....

Anne sütünün ve emzirmenin sadece bebek için mucize olmadığını, emzirme sırasındaki kasılmaların kendini salan rahim ve vajina dokularını da sıkılaştırıp eski hâline dönmesini sağladığını bilse emzirir miydi acaba?

Son düzenleme:

canım o bencil diye onun anladığı dilden konuşmaya çalıştım bende. emzirirdikçe karnın küçülür,senin için çok önemli dedim.ama sadece annesinin sözünü dinliyor.annesi de çocuklarını 1-2 ay emzirmiş , hepsinde de sigara içmiş,bir buna hamileyken içmemiş.kendi de diyordu onlar hep hasta oluyor ben sağlıklıyım diye.tabi bunları çok eskiden diyordu.şimdi aynısını kendi de yapıyor ya bu konuları açmıyor.
çocuğuma pahalı kıyafetler alıp,çeşit çeşit giydiremedikten sonra çocuk yapılmamalı diyor. bayramlarda da 120 liralık kıyafetler alacakmış.

Merak ettim, kaç yaşında bu insan? Barbie bebekle gerçek bebek ayrımını yapamıyor galiba, öyle oyuncak bebekle evcilik oynar gibi mi annelik yapacakmış.. Yarın bir gün bebeği hasta olduğunda gece ilgilenmez bile bu, göz altlarım morarıyor der, vurur kafayı yatar içi rahat bir şekilde herhalde. Ki bağışıklık sistemi anne sütünden mahrum kalacağı için hasta da olur o bebek. Keşke olsa da doktor "sen ne biçim annesin, hem sigara içiyor, hem emzirmiyorsun, yuh sana" diye sağlam bir fırça çekse şuna. Burda ben bile sinir oldum yahu...

valla cnm bence hiç karışmayın. bizde ilk yeğenimde kıza kıza 6 ay emzirttiydik 2.sinde hiç karışmadık. zayıflacam diye yemek yemiyormuş yemezsen süt olurmu hiç bebiş emiyor süt gelmeyince ağlıyor mama veriyor felan. abimin yanında başkasına söylerken ağzından kaçırmış abimde çok kızmıştı baya baya kavga ettiler. ama süt kesildi bir kere şimdi mamayla büyüyor. bebişede yazık tabi ama mamaylada büyüyorlar merak etme.

lohusaa sendromu gelir geçer sonradan yaptıklarına pişmanlık duyarlar ama o an bunu anlayamazlar size düşen görevde onu güzel bi dille ikna etmeye calısmak

senin abin doğru yoldaymış bari.bizimki karım ne yaparsa yapsın diyor.kafaya dikip rakı içse bizimki alkış tutacak.
bu arada gelinimiz 22 yaşında.yaşı küçük demeyin.biz ona çok dedik yaşın küçük hemen bebek yapma diye ama sadece kendi kararıyla hamile kaldı,eşi bile istemezken.

lohusaa sendromu gelir geçer sonradan yaptıklarına pişmanlık duyarlar ama o an bunu anlayamazlar size düşen görevde onu güzel bi dille ikna etmeye calısmak

keşke lohusa sendromu olsaydı.hamileyken de kuaföre illa saçımı boyatacam demiş de adam ben böyle günaha giremem demiş,boyamamış.soruşturuyordu hamile saçı boyayan kuaför var mı diye.o zaman da ona dedim "çocuğuna bir şey olur Allah'tan olur belki ama yine de içinde şüphe kalmayacak mı ya benim hatamdan olduysa diye" dedim.

Karı-koca birbirlerinin arkalarında durmaları çok güzel, sizin görümce ve kayınvalide olarak gelininizin işine karışmamanız çok güzel, ah keşke gelin hanım bir gıdım annelik bilinci taşıyabilseymiş... Allah akıl fikir versin denir, ötesi yok.

hamile kalmasıyla hormonları tavan yapmış şimdi dogum yapmış lohusa sendromuna girmiş zor tabi kişilik değiştiriyor bu dönemde ama bence siz üstüne gitmeyin bir uzmandan yardım isteyebılrsınz daha hasarsız atlatabılr bu dönemı

ah canım keşke.annem öyle bir kadın ki görseniz böyle k.valide olamaz dersiniz.gelini böyle davranıyor hala gelmiş bana "şöyle güzel patates yemeği yapıyor,böyle güzel patates yemeği yapıyor" diyor.ben böyle yapsam başımın etini yer,yedi cihana reklam ederdi beni.

yaşı çok genç belki ama bu tutumunun yaşıyla alakası yok..tamamen kültür,karakter vede yetiştiriliş meselesi..baksana anneside kendi kardeşlerini vede gelininizi bi kaç ay emzirmiş...bende 22 yaşımda anne oldum..ama ağlaya ağlaya ,göğüslerimden kan ve irin çıka çıka oğlumu emzirdim ama yinede bırakmadım...ama benim halamın kızı 40 gün bile emzirmedi,göğüs uçları onun da yara olmuştu çünkü...kendi canı bebeğinin sağlığından daha tatlıydı...cocuk mamalarla büyüdü...bense her emzirme vakti geldiğinde bütün vücudum korkudan titirese bile emzirdim...sırf sütümden mahrum olmasın diye..benim canım yok muydu??işte anne var annecik var

Çok tuhaf bişey ya insanın kendi parçası..Okuyunca şok oldum inanasım gelmedi..Bence uzman bir doktora gidin birlikte anne sütünün faydalarını anlatacak birine yazık günah kuzuya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…