- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Aynen üzüldüm ama yani çocuk bile diyemiyordum o kadar uyanık olmuslar ki artıkonlara öğretilen taktikler var. takip ediyorum diyecek hali yok zaten. tedbirli davranmakta fayda var. devir kötü. çocuk diye güvenecek haliniz yok. sokaklar kapkaççı, tinerci çocuk dolu ne yazık ki.
Çocuğa demek istemiştim. Konunun gidişatı değişti sonradan :))Konuyu okudum da başlığı anlamadım.
Ne yazık değil mi?
Tek kardesim dedi bi de sordugumda. Doğruysa o aileye gerçekten kin kusuyorum ya tek çocugunu dilendirmek nasıl birsey ? Cok olunca normal demiyorum ama bir çocuk dünyaya getiriyorsun ona da bak değil mi?Arkadaslar o cocuklara asla para vermeyin. Siz para verdikce onlari dilendirenlerin istahi kabariyor daha da dilendiriyor. Sizin vereceginiz uc kurus onlarin hayatini daha iyi bir hale getirmeyecek.
Aslinda bu cocuklarin ailelerinden alinip ebeveynlerinin de kisirlastirmak lazim.
Evet benden uyanık gibi görünüyordu zaten.Ben asla para vermiyorum ,ac misin diye soruyorum ,yiyecek bisiler aliyorum ,ac ise,
Malesef cocuk gibi degiller saf masum taraflari aileler tarafindan bozulmus
İşte biz üzülüp veriyoruz ama onlar kaçın kurası.. Resmen duygularımızı kullanıyorlar. Çocukları bu hale getiren aileler ağır bir cezayı hakediyor.Genelde görmezden gelmeye çalışıyorum çünkü ailesi yolluyor onları.
Geçende sevgilimin başına buna benzer bir durum gelmiş onu anlatayım. Arabasından iniyor suriyeli bir çocuk geliyor yanına abi açım para ver diyor. Benimki de gidiyor bi yerden yiyecek içecek bir şey alıp veriyor. İşini halledip arabayı park ettiği yere tekrar geliyor, aynı dilenci çocuk tekrar cama tıklatıyor abi para versene çok açım diyor. Biraz önce aldım ya bir şeyler diyor , dilenci çocukta o sen miydin diyor benimki de evet diyor , sen gene de para versene diyor tabi erkek arkadaşım para falan vermemiş.
Tek kardesim dedi bi de sordugumda. Doğruysa o aileye gerçekten kin kusuyorum ya tek çocugunu dilendirmek nasıl birsey ? Cok olunca normal demiyorum ama bir çocuk dünyaya getiriyorsun ona da bak değil mi?
Alışmışlar işte. Sert bir müdahale yapılmalı ama ona da vicdan elvermiyor. Bazılarının ihtiyacı vardır diye düşünüyorum ama ne bileyim ya dışarı çıkıp dilenmek hele de çocukları kullanmak fakirlikle, yoklukla açıklanamaz diye düşünüyorumAblam bir seferinde bir kadinla kavga etmisti.deli oluyorum bende sinir oluyorum.
Gepe genc kadinlar cocuklari sarip kucaklarina alıyorlar. o soguk ve sicakta cocuklari kucaklarinda gezdiriyorlar.
Ablamda bir yere giderken kadinin kucaginda cocuk gormus yine oyle herzamankikerden. Annesine kizmis. Cocugun ayaginda neden corap yok diye. O da corabi yok demis. Ablamda yalan soyleme kendin giymissin ama corap demis. Cocuklari bubduruma getirip magdur edip dileniyorsunuz. Demism kendi kizinin ayagindan coraplarini cikarmis kadinin cocuguna giydirmis. Birdaha gelicem eger yine cocugun ayaginda corap gormezsem sikayet edicem seni demisama neyfayda...
Bende görüyorum bu sicaklarda cocugu almis kucagima cocuklarda tik yok. Uyusturuyorlarmi ne yapiyorlarsa.
Dedim yazik degil mi bu sicakta cocukla dolasiyorsun.
Mal mal bakiyo.ya 1 tanesi 2 tanesi neyse hepsimi sanki ayni..
Ya benden dinc ve gencler.
Allah hepsinin belasını. Çocukalrı şeytanlaştıracak kadar gözleri dönmüş rezillerinUlkemizde sirf yardim almak icin cocuk yapan insanlar var. Ne cocuga bakmasi?
Gercekten ihtiyaci olan kisiler cocuklarini kullanmaz. Gerci ben o cocuklarin onlarin cocuari oldugundan bile supheliyim.Alışmışlar işte. Sert bir müdahale yapılmalı ama ona da vicdan elvermiyor. Bazılarının ihtiyacı vardır diye düşünüyorum ama ne bileyim ya dışarı çıkıp dilenmek hele de çocukları kullanmak fakirlikle, yoklukla açıklanamaz diye düşünüyorum
Çocuklara üzülüyorum ama öyle eğitmişlerki çocuk diyemiyorsun artık..Gercekten ihtiyaci olan kisiler cocuklarini kullanmaz. Gerci ben o cocuklarin onlarin cocuari oldugundan bile supheliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?