Yazın ameliyat olmak

heisamonster

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
26
0
36
İzmir
Kızlar merhaba Yazın amelıyat olucam sızce cok zorlanırmıyım ? İzmirde yaşıyorum haziranda olabılırım en erken lysden sonra anca. Nefes alma problemım var ve önden güzel olsada burnum yandan bıraz düşük gülünce v.s pek beğenmıyorum büyük gelıyor bana yandan.
Doğal olsun istiyorum doğal ve kavisli . şimdiden teşekkürler :) opuyorumnanaktan

Not: forumda hersey cok ayrı ayrı yazıyor bulamadığım soruların cevaplarını toplu almak ıstedım :) kaydirigubbakcemile4

-Yazın amelıyat olmanın cok olumsuz etkısı varmı ? Sıcak burna etkı edermı cok ?
- İzmirde hangi doktorlara amelıyat oldunuz
-Burnumda cok sorun yok önden oldukça iyi fakat yandan beğenmıyorum sızce en doğal burunu kim yapıyor ?
-Morluklarınız ne kadar sürdü ? Amelıyatta cok ağrı hıssettınzmı
-Ve son olaraktaa fiyat hersey dahill nekadar tuttu :)

Son düzenleme:
Kızlar merhaba Yazın amelıyat olucam sızce cok zorlanırmıyım ? İzmirde yaşıyorum haziranda olabılırım en erken lysden sonra anca. Nefes alma problemım var ve önden güzel olsada burnum yandan bıraz düşük gülünce v.s pek beğenmıyorum büyük gelıyor bana yandan.
Doğal olsun istiyorum doğal ve kavisli . şimdiden teşekkürler :) opuyorumnanaktan

Not: forumda hersey cok ayrı ayrı yazıyor bulamadığım soruların cevaplarını toplu almak ıstedım :) kaydirigubbakcemile4

-Yazın amelıyat olmanın cok olumsuz etkısı varmı ? Sıcak burna etkı edermı cok ?
- İzmirde hangi doktorlara amelıyat oldunuz
-Burnumda cok sorun yok önden oldukça iyi fakat yandan beğenmıyorum sızce en doğal burunu kim yapıyor ?
-Morluklarınız ne kadar sürdü ? Amelıyatta cok ağrı hıssettınzmı
-Ve son olaraktaa fiyat hersey dahill nekadar tuttu :)

benim bildiğim kadarıyla yazın çok tavsiye edilmiyor.kemikler sıcaktan dolayı kaynamıyormuş.iyileşme süreci de uzuyor tabi...

yok canım.. sadece lazerli işlemler yazın yapılmaz o da cilde güneş değmemesi için. benim kuzenim yazın oldu.. çok hafif morlukları olmuştu onları da 1 hafta kadar yüksek korumalı bir güneş kremi ile kapattı. etrafınızda bir araştırın bakalım hangi dr.a yazın gidilmiş de yok ben yazın ameliyat etmem demiş..kaydirigubbakcemile3 içiniz rahat olsun bence..

Son düzenleme:
Bilmiyorum valla bıraz kaynamaz dıyerekten korkuttular benı ama üniversıte başlamadan en uygun zaman yazın cünkü şuan dersane var . Seneye okul başlayıncada olmak ıstemıyorum işin acıkcası .
Umarım 'yagmurluk ' dedğın gibidir :)

Pekı bana önerebılceğınız doğal burun yapanlar kımler ? bi ara burun resmımı koymayı düşünüyorum önden güzel fakat gülerken ve yandan profıl çekıldığım resımlerde beğenmıyorum ama okuduğum yazılardada bazı kişilerin eskı burnunu aradığını gördüm . ve işin açıkcası burnumda cok bı sorun olmadığından beklentımde bıraz yüksek :) izmirde hakkında bılgı sahıbı olduğunuz doktorları Olumlu + olumsuz - yazarsanız cok sevinirim kızlar :)

yazın ameliyat olunmaz kaynamaz tutmaz bilmem ne olmaz die bişe yok.ben gecen sene haziranda oldum güneş kremi falan kullanmadım morlukarımda 1 hafta içinde gecti.benden sonra temmuz ayındada olanlar var onlarda gayet memnunlar. güneşten korumakta lazım ama o kadar abartılı şekilde deil.günes kremiyle şapkayla halledersiniz bunu.korkma canım böle seylerden ameliyat olduktan sonra güzel burnunla hayatın keyfini cıkar :)))

septoplasti olacaksanız bende sorun olmamıştı, rinoplasti'de ne olur bilmiyorum, o daha ağır bir ameliyat ne de olsa. ben temmuzun ortasında çanakkalenin hararetli sıcağında septoplasti oldum. Kanama riskinden korktum 1 hafta çıkmadım evden, ama sonra doktora sordum deniz kenarına gidebilir miyim diye, yüzersen daha iyi olur dedi, burnuna deniz suyu iyi gelir dedi, kanamaz mı dedim, hiçbişey olmaz dedi. Denize girdim ameliyattan 1 hafta sonra. Benim doktorum böyle dedi, bana bişey olmadı ama siz yine de doktorunuza sorun

Son düzenleme:
sen bence bi kaç drla görüş sor.kulaktan duyma işte bilinenler :D

kulaktan duyma değil yaşanılan tecrübe paylaşımı
elbette ki doktor en doğru cevabı verecektir, zararlı birşey ise zaten doktor bu ameliyatı uygulamaz

septoplasti olacaksanız bende sorun olmamıştı, rinoplasti'de ne olur bilmiyorum, o daha ağır bir ameliyat ne de olsa. ben temmuzun ortasında çanakkalenin hararetli sıcağında septoplasti oldum. Kanama riskinden korktum 1 hafta çıkmadım evden, ama sonra doktora sordum deniz kenarına gidebilir miyim diye, yüzersen daha iyi olur dedi, burnuna deniz suyu iyi gelir dedi, kanamaz mı dedim, hiçbişey olmaz dedi. Denize girdim ameliyattan 1 hafta sonra. Benim doktorum böyle dedi, bana bişey olmadı ama siz yine de doktorunuza sorun

Bende bıryerde okumuştum yazın güneş ışığından gözlük kullanımı denize girme v.s nedenlerle olmaktansa kışın olmak daha ıyı dıyordu ama ne güzel denıze bıle gırebılmışsın burnunda bı sorun yaratmadı umarım bu sempatiksalakcinni
Septoplasti ve rinoplastiyi bir arada düşünüyorum . Asıl sorunum nefes alamamam ama olmuşken ıkısı bır arada daha ıyı olur :)

Tşkr ederim desya içimi rahatlattın burnunu görmem mümkünmü acaba bıde kıme yaptırdın izmirde:)

yagmurluk ufuk bılkayı cok duydum bıde emre ilhanla yakup avşarı canım ama en memnun kalınan anladığım kadarıyla ufuk bey yalnız benım burnum oyle cok sorunlu değil bi gülerken burun ucu düşüklüğü bıde hafıf ucu tombul ufuk bey doğal burun yapıyor bu cok güzel ama benım burnum yaptıklarına benzıyor bıraz ışın açıkçası oyuzden tereddüt ettım :) acaba ucunu nasıl yapar dıye :)

bide istanbulda olmasna rağmen barış çakarın bı ıkı kışıye yaptığı burna bayıldım ucu tam benım ıstedğım gbi ama ufuk bılkay egede bana cok yakın ve daha avantajlı gelıyor . Sizce hangı doktor daha ıyı ?

Bende bıryerde okumuştum yazın güneş ışığından gözlük kullanımı denize girme v.s nedenlerle olmaktansa kışın olmak daha ıyı dıyordu ama ne güzel denıze bıle gırebılmışsın burnunda bı sorun yaratmadı umarım bu sempatiksalakcinni
Septoplasti ve rinoplastiyi bir arada düşünüyorum . Asıl sorunum nefes alamamam ama olmuşken ıkısı bır arada daha ıyı olur :)

Rinoplastide burun kemerine de müdahale edebiyorlar, o yüzden güneş gözlüğü kullanılmaz diye düşünüyorum.

Güneş benim burnumda bi sorun oluşturmadı ama bende kemik kırılması olmadı, sadece burun eti (konka) küçültülmesi ve burnun orta kısmındaki bi tarafa doğru eğilmiş kıkırdağı (septum) ortaya getirdiler. O yüzden çabuk iyileşi çok şükür. Tuzlu su burun içindeki yaraların kapanmasına yardımcı oluyor. Doktor önermişti bana. Kemik kırılarak yapılan ameliyatta iyileşme süreci daha uzun olabilir, belki o ameliyatta güneşe çıkılmamalıdır bilemiyorum.
Zaten ameliyattan sonra penisilin gibi güçlü antibiyotik özelliği gösteren iğneler yapılıyor. 1 gece hastanede kaldım. Günde birkaç defa antibiyotik iğne ve ağrı kesici yaptılar. Sonra doktor tablet olarak 1000 mg'lık antibiyotik yazıyo, çabuk iyileşsin diye.Doktora kontrole gittiğinizde yaralı olan kısımları bi hava üfleme aletiyle (aspirasyon) küçültüyor. 1-2 hfta sonra 300mglık hafif antibiyotik kullanıyosunuz.Ama içinin iyileşmesi 1 ayı buluyor, ipliklerin dökülmesi filan. Ameliyatı hiç hatırlamıyorsunuz zaten, tamponlar varken burundan nefes alamadığınız için gözünüzden yaşlar geliyor. Ameliyat sonrası boğazınız acıyor, sani bademcikleriniz çok şişmiş gibi. Birşey yutmakta çok zorlanıyorsunuz, su içerken bile. Ameliyat sonrasında 4 saat birşey yemiyorsunuz. Burnunuzdan hafif hafif kan sızıntısı geliyor ve burnunuzun ucundaki pansumanı değiştiriyorlar. Biraz sızlama oluyor, ama çok değil, zaten ağrı kesicilerle duymuyorsunuz bunu. Zor bir ameliyat değil, ilk gün biraz halsiz oluyorsunuz, hafif bir sızlama sonra daha iyi oluyorsunuz. Tamponların çıkması biraz acı verici, yani süt dişi çeker gibi. İÇinizden birşey sökülüyor hissi veriyor, tampon kanla yapışmış çünkü, tampon çıktıktan sonra biraz kanama olabilir, ama doktor hemen aspire edip kanamayı durduruyor. Herkese daha rahat nefesler dilerim.:içelim:

Rinoplastide burun kemerine de müdahale edebiyorlar, o yüzden güneş gözlüğü kullanılmaz diye düşünüyorum.

Güneş benim burnumda bi sorun oluşturmadı ama bende kemik kırılması olmadı, sadece burun eti (konka) küçültülmesi ve burnun orta kısmındaki bi tarafa doğru eğilmiş kıkırdağı (septum) ortaya getirdiler. O yüzden çabuk iyileşi çok şükür. Tuzlu su burun içindeki yaraların kapanmasına yardımcı oluyor. Doktor önermişti bana. Kemik kırılarak yapılan ameliyatta iyileşme süreci daha uzun olabilir, belki o ameliyatta güneşe çıkılmamalıdır bilemiyorum.
Zaten ameliyattan sonra penisilin gibi güçlü antibiyotik özelliği gösteren iğneler yapılıyor. 1 gece hastanede kaldım. Günde birkaç defa antibiyotik iğne ve ağrı kesici yaptılar. Sonra doktor tablet olarak 1000 mg'lık antibiyotik yazıyo, çabuk iyileşsin diye.Doktora kontrole gittiğinizde yaralı olan kısımları bi hava üfleme aletiyle (aspirasyon) küçültüyor. 1-2 hfta sonra 300mglık hafif antibiyotik kullanıyosunuz.Ama içinin iyileşmesi 1 ayı buluyor, ipliklerin dökülmesi filan. Ameliyatı hiç hatırlamıyorsunuz zaten, tamponlar varken burundan nefes alamadığınız için gözünüzden yaşlar geliyor. Ameliyat sonrası boğazınız acıyor, sani bademcikleriniz çok şişmiş gibi. Birşey yutmakta çok zorlanıyorsunuz, su içerken bile. Ameliyat sonrasında 4 saat birşey yemiyorsunuz. Burnunuzdan hafif hafif kan sızıntısı geliyor ve burnunuzun ucundaki pansumanı değiştiriyorlar. Biraz sızlama oluyor, ama çok değil, zaten ağrı kesicilerle duymuyorsunuz bunu. Zor bir ameliyat değil, ilk gün biraz halsiz oluyorsunuz, hafif bir sızlama sonra daha iyi oluyorsunuz. Tamponların çıkması biraz acı verici, yani süt dişi çeker gibi. İÇinizden birşey sökülüyor hissi veriyor, tampon kanla yapışmış çünkü, tampon çıktıktan sonra biraz kanama olabilir, ama doktor hemen aspire edip kanamayı durduruyor. Herkese daha rahat nefesler dilerim.:içelim:

haha cok ıyı tarif etmışsın canım cok teşekkürler :)) şuandada pek burundan nefes alamıyorum ışın açıkçası :( oyuzden kesınlıkle ıstıyorum . Bide ben doktora gittiğimde istanbulda sadece nefes alamama problemı ıcın kadın yaptırman gerekır bayağı ıcde eğiklik var dedı bıde üstüne üstün bı kılcal damarım yüzeye cok yakınmış amelıyatta kanarsa durdurmamız zor olur demişti cok korkuttu benı ! :/ :(
gidince( büyük ihtimalle şuan ufak bey gibi gözüküyor) doktora tekrar kontrol ettırcem umarım ıyı seyler der korkuyorum bırı yazmış forumda amelıyata 2 kere almışlar ölümden döndüm dıye korktum :/

Back
X