Yazın Burun Ameliyatı Yaptıran Var mı?

Ben ağustos ayında olmuştum..ameliyat sonrası oluşan morlukların güneşe buluşmasın yoksa kalıcı olurlar demişti doktor,ben de bi 20 gün dışarı çıkmamıştım hiç ki süreç anca tamamlanıyor zaten.

Ben ağustos ayında olmuştum..ameliyat sonrası oluşan morlukların güneşe buluşmasın yoksa kalıcı olurlar demişti doktor,ben de bi 20 gün dışarı çıkmamıştım hiç ki süreç anca tamamlanıyor zaten.

Süreç o kdr uzun mu sürüyor.. Ben çarşamba ameliyatımı oldum pazartesi işe başlarım diye düşünüyordum.. Pazartesi ne durumda olacağım çok merak ediyorum. 20 gün geçmek bilmez bana :(

canim ben gecen sene temmuzda ameliyat oldum..aslinda zor bi tarafi yok ..söylekiii sicak dus almicaksin ilk ik hafta ilik suyla, sonra güneslenmek ilk bir ay sakincali, gunesde durmak da sakincali,ben aksamlari cikiyordum disari..klima olmasada sonucda gölgedeysen sorun yok...

canim ben gecen sene temmuzda ameliyat oldum..aslinda zor bi tarafi yok ..söylekiii sicak dus almicaksin ilk ik hafta ilik suyla, sonra güneslenmek ilk bir ay sakincali, gunesde durmak da sakincali,ben aksamlari cikiyordum disari..klima olmasada sonucda gölgedeysen sorun yok...

ılık suyla dus almanın suresı ne kadar?sureklı mı yoksa bır ılk haftalar da mı sadece?

ACELYAM şişliklerin kolay indi mi? şişlik ve morluk sıcaklarda kolay inmez kalıcı olur demişler iyice kafam karıştı.

ağustosta ameliyat olmayı düşünüyorum ben de. sürekli evde dursam dışarı çıkmasam? gerçi ev de sıcak oluyor ama, vantilatör filan çalıştırırım napiyim... olmadı ucuzundan bir klima alırım... gerçi kontrole gidip gelirken dışarı çıkmak zorunda kalıcam... ay iyice kafam karıştı :(

ACELYAM şişliklerin kolay indi mi? şişlik ve morluk sıcaklarda kolay inmez kalıcı olur demişler iyice kafam karıştı.

ağustosta ameliyat olmayı düşünüyorum ben de. sürekli evde dursam dışarı çıkmasam? gerçi ev de sıcak oluyor ama, vantilatör filan çalıştırırım napiyim... olmadı ucuzundan bir klima alırım... gerçi kontrole gidip gelirken dışarı çıkmak zorunda kalıcam... ay iyice kafam karıştı :(

ben ameliyattan iki hafta sonra güneslendim herseyide yaptim morluk kalmadi kim demisse baya bir atmis...normal sartlarda moraran kiside morluk kaliyor mu günese cikinca???...:)

ben de yazın oldum. güneşe maruz kaldığında kalıcı olmayan lekelenme olabiliyodu. hem de hep aynı yerde bi leke çıkıyodu benm. doktora sormuştum nedenini açıkladı ama unuttum. morluk ztn olmuyoki artık... güneş kremi sürersen fazla srn olmaz.

Cnm benim bildiğim bir alerjim yok, ama toz ve polenli ortamlarda çok hapşırıyorum ve nadir de olsa burnum kapanıyor belki de alerjim vardır. Alerji olmasının burun ameliyatında bir önemi var mı? gittiğim doktorlar alerjim olup olmadığını sormadı.

ameliyattaa bi önemi yok sanıyorum ama benim doktorumla görüştüğüm sıralarda alerjim azdığı için önce alerjimle ilgilendi ona tedavi uygulayalım ameliyat kolay dedi benim bütün solunum yollarım tıkanıyor çünkü akıntı hapşurma fln sesim gidio iyice bi test yaptır sende istersen.

ben bi kaç gün önce ameliyat oldum sıcakla ilgili sorun yaşamıyorum :61: temmuz ve ağustos belki kötü olabilir ama dikkat ettikten sonra şuan sorunsuz bence...

Ben de yazın ameliyat olmak istiyordum ama yazın ben çok bitkin oluyorum,o sıcaklar yoruyor diye erteledim. Ama bunun yanında kızlar,ben daha önce hiç ameliyat olmadım. Ve söz konusu yüzümde burnumda ameliyat yapılması gerek. Küçükken betona çarptım burnumu. Sağ taraftaki burnun üstündeki kemik kammbur gibi oldu şimdi kemerli bir burnum var ve büyüdükçe geçer dedik geçmedi. Şimdi 20 yaşındayım ama ameliyattan korkuyorum =( Benim açıkçası hastaneden,doktorlardan,ilaç kokularından yana böyle tuhaf bi korkum var. Daha hastaneye girmeden kendimi hasta olmasam da hasta hissediyorum ya =(

ılık suyla dus almanın suresı ne kadar?sureklı mı yoksa bır ılk haftalar da mı sadece?

valla bir iki hafta ilik suyla dus almakda fayda var..sonucda yuzune sicak su degdiginde demekki bi zarari oluyor yada kanama riski cogaliyor garantilemek icin ilk iki hafta ilik suyla dus alin...

sislikler kisiden kisye ve bunyeden bünyeye göre degisebiliyor...benim sisliklerin bir bölümü ilk ayda yavasca iniyor...mesela suan inmis durumda belkide dahada inecektir..kimi burun ilk 6 ayda inerken kiminde bir sene sürebiliyor...benimkisi 10.07 de bir sene olucak..kiii cok farl var ilk aylardaki burunla simdiki burunla...sonucda ameliyat oldugun zaman doktorun sana bol bol su tüketmeni agir seyler kaldirmamani,oturur sekilde biras daha yatay olarak yatmani, ve dinlenmeni tavsiye edecektir...sislik morlk dedigim gibi kisiden kisiye degisir...onu ancak ameliyatdan ora gorebilirsin,,agustosda olacaksan gunduzleri cikmasin disari 2 hafta dinlenirsin vantilator varsa klimaya gerek yok bence....sicak dedigimiz asiri sicak suyla dus almak..mesela gunes isiginda sicakda durmak burun kanamasini tetikler...ben aksamlari gunes yokken cikiodum disari..haaa kntrollere gelince gunduz cikmam gerektiginden basima sapka geciriodum bi elimde su tin tin tin doktor yoluna gidiordum..bence cok buyuk bir sorun deil..yeterki ameliyatdan sora burnunu korumasini bil....:40:

Arkadaşlar yazın sıcaklarda burun ameliyatı daha zor oluyormuş diye duydum, morarma ve şişlik daha çok oluyormuş, bu nedenle klimalı serin ortamlarda kalmak gerekiyormuş. Ancak bizde klima yok, onun için yazın bu ameliyatı yaptıran arkadaşların fikirlerine:71: ihtiyacım var.

merhaba ben 6 haziran da ameliyat oldum 2 ay dolmak üzere. Sıcaktan uzak durmak gerek ama bu sene haziran zaten yaz gibi gecmedi. sen oldun mu ameliyatını memnun musun:??

kızlar valla ben 20 gün önce oldum ameliyat.zaten hastanede klimayı öyle bi açıyorlarki üşüyorsun. önemli ılan ilk 4 saatmiş.bizim evdede klima yoktu,ama camları açtım evin içi gayet serindi ve hiçbir problem yaşamadım.aman dikkat edin ceryanda kalıp nezle olmayın...

Back
X