Yazlıkçının misafiri hiç eksik olmaz mı?

İşte yazlık almama en büyük sebeplerimden biridir bu.
Maalesef annemler dahil olmak üzere tüm yazlıkçıların kaderi bu.
Türk insanı pek misavirperver.

Ben de öyle.. Yazlığı olmayan şanssız komşular, yzlığı olup da mutfaktan çıkamayan annemden çok denize girerlerdi ama "ne şanslı kadın" dedikleri annemdi:)
Ben de alacağım en son şey yazlık. Sülaleleri ağırla havlu yetiştir mangal yak mutfaktan çıkama. Üstine üstlük yazlığın var diye nazarlara gel:))

Her yıl aynı yere gitmek için yazlık alma fikrine karşıyım, aksine her sene kafama esen bir yerde pansiyonda kalmayı daha çok severim, tabii birde nasılsa yazlığı var deyip cümbür cemaat toplaşıp gidenleri de hiç anlamıyorum.
Bu arada bende bir tatil beldesinde ikamet ediyorum, bana da yatılı misafir gelir ama gelenler hep zaten gelmesini, kalmasını istediğim insanlar olduğundan zevkle ağırlıyorum, lakin normalde hiç selam sabahım olmayanlar gelse sanırım evin anahtarını bırakır kaçardım:-)

Yazın yazlıktayım, işim de daha rahat, bir de hamilelik var tabii...

Her gün sabah kahvaltısı, aksam yemeğinde min. 10 kişiyizdir, yazlıkcının kaderi bu ;)

Ne munasebet gitmiceksin!
Al esini gidin.
gerekirse başkası var diyin misafir ille de gelir yalani gorurlerse yalaninizi tum sulale elini çeker kurtulursun

Her yıl aynı yere gitmek için yazlık alma fikrine karşıyım, aksine her sene kafama esen bir yerde pansiyonda kalmayı daha çok severim, tabii birde nasılsa yazlığı var deyip cümbür cemaat toplaşıp gidenleri de hiç anlamıyorum.
Bu arada bende bir tatil beldesinde ikamet ediyorum, bana da yatılı misafir gelir ama gelenler hep zaten gelmesini, kalmasını istediğim insanlar olduğundan zevkle ağırlıyorum, lakin normalde hiç selam sabahım olmayanlar gelse sanırım evin anahtarını bırakır kaçardım:-)
bende bi tatil deldesınde yasıyorum aslında merak etmedım degıl nerde yasadıgınızı belkı aynı yerde yasıyoruzdur

valla yaz yaklastıgında karnıma agrılar gırmeye baslıyo yıne kımlere hızmet edecem dıye
uzun uzadıya yazamıycam ama gıtmeyın ya valla tanıdıgınız kım olursa olsun ınanın ınsan bıkıyo artık denızın pıslıgınden yemek yatak gelmeyın denmıyo agırlanıyo ama ınanın mecburıyetten yapılıyo bunlar nolur gıderken ev sahıbını dusunerekten gıtmeyın ( olurda tanıdıklarım varsa en azından olay hakkında fıkır sahıbı olurlar dıye soyluyorum )
gercekten bıktım ben ne yalan soyleyım cok dertlıyım cok

Son düzenleme:
Eşim hep mangal yakar zaten yemekle uğraşmayayım diye. Ağırlamayı beraber yaparız işleri bana yıkmaz ama o da böyle bir ailede büyüdüğü için bana söylemese de 'ne olacak gelseler' diye düşünüyor olabilir.
Mangal dedinya et ucuzmu turkiyede arkdasim? Mecburmusn?

Edep adab bilene yine bişey diyemiyorum ama hem evine yerleşip hem de sana hizmetçi muamelesi yapanlar yok mu...
Yazlık bir yere yarım saat uzaklıkta oturuyorum. Denize gidilecek, dönünce de çok aç olunacak diye akşam yemeğini sabah 9da yaptım. Gelince hemen ısıtıp yeriz diye.
Sabah yemek yaparken gördü beni misagir, balkona sigara içmeye gidiyor, dalga geçiyor bu saatte yemek mi yapılır şeklinde.
Eve döndük sofrayı kurdum, çocukları var şımarık ötesi tutturdu köfte de köfte. Dedim bizde bunlar var yavrum köfte yok. Yarım saat köfte muhabbeti döndü, yemekleri servis ediyorum adam dedi ki biz köfte bekliyorduk senden, yemin ediyorum kulaklarımdan alev çıktı.
Biz de senden köfte bekliyorduk dedim. Ben size neler hazırlamışım bu denir mi ne kadar ayıp, üzüyorsunuz beni , yemek zorunda değilsiniz ben yerim hepsini dedim.
Hiç oralı bile değiller.
Bir hafta önce bu gelenlerin kardeşleri gelmişti mesela onlar her ay gelse gık demem.
Hem üzülüyorsunuz hem sinir oluyorsunuz hem yok canınızdan paranız gidiyor.

Eşim de ben de çalışıyoruz ancak yazın daha rahat olan işlerimiz var. Yaz döneminde bir gün evde çalışma izni aldık, perşembe akşamı gidip pazar akşamı yazlıktan dönecek şekilde düzenimiz var sonra 1 aydır.
Bir sorunumuz var ki bu bir ayın yarısında yalnız değildik. İkimizin de çok geniş arkadaş çevreleri var, artı olarak eşimin çok fazla geniş bir ailesi var. Yakın - uzak tüm akrabaları ile görüşürler. Hatta komşuları (ki komşu derken bütün kasabadan bahsediyorum, Kıbrıslılar varsa aranızda aralarındaki ilişkiyi bilir) ve komşularının akrabalarıyla bile samimiler. Evlerinden misafir hiç eksik olmaz, öyle alışmışlar. Bana da aynı emrivakiyi yapmaya çalışıyorlar. Yazlığımız İstanbul' a yakın olduğu için hem denize gireriz hem de İstanbul' dan alışveriş yaparız diye perşembeden gelip pazartesiden dönüyorlar ve hep de eşimi arıyorlar 'Biz geliyoruz' diye haber vermek için, gelelim mi diye sormak dahi yok. Yahu zaten Kıbrıs' ta yaşıyor çoğu buradaki denizi ne yapacaklar? Çoğunun amacının alışveriş olduğuna eminim.

En son bayramda kuzeninin arkadaşı (ben tanışmadım, eşim de birkaç defa görmüş) ben bayramda üç gün sizde kalacağım diye emrivaki yapınca olay çıkarttım kabul etmedim. Tanımadığım insanın evimde işi ne? Bu olayın üstü kapanmamışken dün yine bir telefon 3 aile gelmek istiyorlarmış. Çalışıyoruz bu haftasonu de dedim eşime. Sinirlendim ve biz de gitmedik yazlığa, evde oturuyoruz. Böyle alıştıkları için onlara çok normal geliyor, beni sorunlu bulduklarına eminim ama ben haftasonu kafa dinlemek istiyorum, sürekli misafir ağırlayamam. Eşimin ailesini de çok severim kötü olmak istemiyorum ama artık ne yapacağımı şaşırdım. Üç gün diye dişimi sıkmalı mıyım yoksa reddetmeye devam mı etmeliyim bilmiyorum.
Ahhh ah bi de benim gibi tatil beldesinde yasasan, her yaz kac kisi ne zaman gelecekler diye diken ustundeyim, bir de bayramlar tam yaz aylarina geliyor, cifte kavrulmus tatil oluyor, senin dedigin gibi gelelim mi, musait misiniz vs soran yok, biz geliyoruz diyorlar ertesi gun geliyorlar, istekleri, beklentileri de bitmiyor ayrica, gerci ben birkac ay once tepkimi koydum bu yaz kafam rahat gibi, sen de tavrini degistirme yoksa biriktirip biriktirip patlarsin bu sefer esinle kotu olursun, insanlara kotu davranan gelin olursun

Edep adab bilene yine bişey diyemiyorum ama hem evine yerleşip hem de sana hizmetçi muamelesi yapanlar yok mu...
Yazlık bir yere yarım saat uzaklıkta oturuyorum. Denize gidilecek, dönünce de çok aç olunacak diye akşam yemeğini sabah 9da yaptım. Gelince hemen ısıtıp yeriz diye.
Sabah yemek yaparken gördü beni misagir, balkona sigara içmeye gidiyor, dalga geçiyor bu saatte yemek mi yapılır şeklinde.
Eve döndük sofrayı kurdum, çocukları var şımarık ötesi tutturdu köfte de köfte. Dedim bizde bunlar var yavrum köfte yok. Yarım saat köfte muhabbeti döndü, yemekleri servis ediyorum adam dedi ki biz köfte bekliyorduk senden, yemin ediyorum kulaklarımdan alev çıktı.
Biz de senden köfte bekliyorduk dedim. Ben size neler hazırlamışım bu denir mi ne kadar ayıp, üzüyorsunuz beni , yemek zorunda değilsiniz ben yerim hepsini dedim.
Hiç oralı bile değiller.
Bir hafta önce bu gelenlerin kardeşleri gelmişti mesela onlar her ay gelse gık demem.
Hem üzülüyorsunuz hem sinir oluyorsunuz hem yok canınızdan paranız gidiyor.
Valla ne guzel en azindan cevap verebilmissin benim oyle bir hakkim dahi yok, misafir misafirligi i bilse etimden parca koparup onlerine koyarim yeter ki benim de ev sahibi oldugumu unutmasinlar ama bugune kadar boyle misafir 2 ya da 3'tur bana gelen, onun disinda gelenler, "maybe kim ki bizden rahatsiz olacak, onun rahatisiz oldugunu dile getirme hakkini gectim kalbinden gecirmeye bile hakki yok" modundalar :KK62:

Valla ne guzel en azindan cevap verebilmissin benim oyle bir hakkim dahi yok, misafir misafirligi i bilse etimden parca koparup onlerine koyarim yeter ki benim de ev sahibi oldugumu unutmasinlar ama bugune kadar boyle misafir 2 ya da 3'tur bana gelen, onun disinda gelenler, "maybe kim ki bizden rahatsiz olacak, onun rahatisiz oldugunu dile getirme hakkini gectim kalbinden gecirmeye bile hakki yok" modun

Lafımı söyledim de ne oldu, sanki hiç bir şey dememişim sanki duymadılar.
Bunların binde birini biri bana dese yerin dibine girerim nasıl özür dileyeceğimi şaşırırım. Yüzlerine tükürsem yağmur yağıyor diyecekler ya daha da sinirleniyor insan.
Ellerini ceplarine atmak yok . Çocuk eşime geliyor ben bunu istiyorum şunu istiyorum, istekleri sadece yiyecek de değil. Eşim para çekiyor atmden çocuk diyor ki elini öpeyim. Bunu diyen 6 yaşında ya. 6 yaşında çocuk manipülasyon ustası resmen.
onşarın yanında diyorum ki git bu isteklerini babana söyle. Duymamazlıktan geliyorlar. Çocuğun o an senden bir çıkarı varsa yanına geliyor methiyeler düzmeye başlıyor.Aile de bu duruma ay bizimki çok akıllı bak isteklerini nasıl yaptırıyor, diye kasılıyor. Hayır sizin çocuğunuz akıllı değil paraya tapıyor ve siz ileride onun mutsuz olması , yalaka ve kişiliksiz olması için elinizden geleni yapıyorsunuz diye haykırmak istiyorum.

Resmen yazlık almama sebebi. Ama almışsınız bi kere, artık yılmadan reddetmeniz gerek.

yazlığın varsa tamamdır, akrabaların hiç bitmez. bir de elini hiçbir şeye atmayan yan gelip yatan bir misafir türü var ki evlere şenlik. ama işte yakın akraba olunca gelme de denmiyor. çok sıkıntılı bir durum.

Cocuklarinin o haline seviniyorlar cunku cocuklari ogrettiklerini harfiyen uyguluyor, oraya gidince canin ne istiyorsa x amcana aldir tamam mi diye ogutluyorlar bir de bunu goz aciklik, zeka belirtisi olarak algilayip mutlu oluyorlar, resmen kene olmus insanlara yapisip sömürüyorlar, ben israrla davet edildigim yerde bile diken ustunde otururken onlar nasil emrivaki ile lakayt davranabiliyorlar, hic mi gururlari yok, arkamizdan soylenirlerse, yuzumuze bir sey soyler yerin dibine sokarlarsa diye dusunmuyorlar, hep de bizim gibi dusunceli insanlari bulur boyleleri :KK34:

Ayy okurken kendi eşimi gordum resmen onlarda cook kalablık sulalesi ve geniş cevreleri vaar dugunde bizden 100 kişi varsa onlardan rahat 900 1000 kişi olmştur :D bnde sevmem kalabalıgı seni cok ii anlıyorum hiç taviz verme ne işi var mlletn esnle kafa dnle

Haftasonu dinlenecek miyim yoksa misafir ağırlamaktan daha çok yorulacak mıyım ? Haftasonu kimseyle uğraşamam valla,en fazla dışarda görüşürüm okadar. Reddet hepsini gitsinler..

Yazligin varsa akraba oluyor AKBABA ...
Yuzsuz insanlar.
Hem elleri cebe gitmez hem otel gibi hizmet beklerler.
Israrla reddet.
Esim ilerde yazlik aliriz kafa dinleriz diyor. Hayatta istemiyorum. Beni deli mi öptu diyorum...

Bende asla gitmem kimsenin evine,halamın yazlığı var eşim arada gidin Dedi geçen gün ne giderim nede yazlık alsam kimseyi sokarım dedim sustuo_Ohiç gitmedimmi gittim tabiki lakin ozaman halam tlf etmişdi enişten yok yanlızım gel diye öyle gitmiştim okadar:olamaz:

Bizim yazlığa kimse gelmez genelde annemden dolaylı çünkü geliceksen kendi işini kendin halledeceksin mantığında

Back
X