Yazmak istedim.

Yasamak zorundasiniz sizi mutlu etmeye cabalayan bir esiniz var ilaclarinizi birakma gibi bir luksunuz yok hastaliginiz ciddi cunku ilerlerse sizofreniye donme ihtimali cok yuksek ilerlememesi kontrol altinda olmasi ise sizin elinizde ilaclari icin lutfen.Yedigimiz yemekler ictigimiz iceceklerede bagimli degilmiyiz ilaclarada bagimli olalim ne olacak.Ustelik bebeginizde olur hamilelikte ozel tedavilerle ataklarinizi en azda yasayabilirsiniz.

Beyin bir organ.fiziksel olarak hasta oluyor.senin ruhun hasta degil.kendini iyi hissettiren rahatlatan hormonlar eksik yada fazla salınıyor.
.bunu kabul et.ilac alman şarsa sarttir...o eksik yada fazlayi düzenleyip normal hissiyata yakın tutar...hangimiz mutluyuz? Sorsan herkes mutsuz ve umutsuz çogu şeyden...eşin icin yazdim tum bunlari...sen bir yana...o adam hak ediyor...onun icin kalk ayaga...ilaclarini bir daha birakma ...duzenli ic...şükret ki o var...ona yapabilecegin en guzel tesekkur bu...elini tut ve birakma...iki kez klinik depresyon gecirmis biri olarak...gecmisin yakasıni birak...bu gunu yaşa derim...haaa daha da devam edersen yaptigin mizmizlik...hasta bile olsan...çözum varken onu secmeyip karsindakini yoruyorsan...

Bu arada bazi antidepresanlarin yan etkisidir intihara meyil.prf dr Nihat Tarhan hoca anlatmisti bir olayi tv de.hastasini ilacini degistiriyor.kiz fark edip danisiyor.hocam bende bu egilim yoktu aklima bu fikir gelip gidiyor diye.ilaci kontrollu kesip baska ilaca gecmis...bu tarz birseyde de uyanik olun.iyi bir hekim şart.farkindalik şart.gecmis olsun...

Hastalik hakkinda bilgim yok o yuzden yanlis seyler yazabilirim ama bu kadar mi caresiz bir hastalik.bildigim kadariyla mesela sizofreninin tedavisi yok sizofreni olan insanlar normal davranamiyor.yazdiklarinizi okuyunca akli basinda birisiniz.bir caresi var diye dusundum ben.tedavi olmamaz misiniz yani.karsiniza iyi bir insan cikmis keske onunla mutlu bir hayat yasama sansiniz olsa.cocuk sahibi olabilseniz.tabi bu durumdayken degil ama tedavi olabildikten sonra.tedavisi yok demissiniz gerci ama hic mi elinizde degil iyi olmak

Düzenli kullanmam sadece atakları biraz daha hafifletmeye ve süresini uzatmaya yarıyo yani tamamen geçirmiyo ve birsürü büyük yan etkileri var.Ömrümün sonuna kadar bunlara bağımlı olmak canımı çok sıkıyor içmek istemiyorum. Yanımda olmasını istemiyorum ama mutlu olmasını huzurlu bi hayatının olmasını istiyorum..

Esiniz durumunuzu bilerek evlendi sizinle. Sizi sevmiş mutluluğa mutsuzluga evet demiş. Yani o başka bir hayat değil sizinle bir hayat kurmak istiyor. O yüzden böyle düşünmeyin sizi seven insanı kaybetmeyin zira kolay bulunmuyor

Cnm gececek bu gunler emin ol.. su an caresiz hissediyorsun kendini... Normaldir.. doktorun ilac diyorsa, kullan ilaclarini duzenli bir sekilde.. herkesin bi derdi vardir.. dua oku bol bol cok iyi gelecektir... Esin belliki seni seviyor sende kendi kendini asagilama, yok o mutlulugu hakediyor filan deme, cunku ikinizde hakediyorsunuz.. ki adam sorun bile etmemis.. neden sorun etsinki, bu tip olaylar herkesin basina gelebilir.. spor yap, sosyal aktivitelere katil, kitap oku, yuruyus yap, muzik dinle, kafani baska seylerle mesgul etmeye calis..

biraz başka şeylerı yonelın hastalığı düşünmeyin bence ılaçlarınızı kullanın hepimiz ilaçlar kullanıyoruz doktor devam et dıyorsa sebebı vardır dıyın...

Merhaba
Ben çok sağlıklı bi çocukluk dönemi geçiremedim. Sürekli insanlar beni sevsin beni görsün diye uğraştım durdum. Daha okula başlamadan okuma yazma öğrendim her konuda başarılı olmak için iyi bi çocuk iyi bi kardeş iyi bi arkadaş iyi bi öğrenci olmak için çabaladım.. Ben ortanca çocuğum iki büyük kardeşim var biri erkek. Erkek olanla aramızda fazla yaş yok tabiri caizse kedi köpek büyüdük. Babam erkek çocuklarına biraz daha fazla düşkün bu yüzden Sanırım ben onlara göre biraz daha az sevgi ve ilgiyle büyüdüm.

Her neyse temelde bi sıkıntım var uzun uzun yazarak sıkmak istemiyorum. İlk intihar girişimim orta okuldayken oldu ve bi kaç ilac kullanmına başladım kısa dönem. Lise döneminde bi üni hastanesinde ergen ruh ve sinir bölümünde tedavi gördüm ilaçları hiç bir zaman düzenli kullanamadım. ailem rahatsızlığımı şımarıklık ve ilgi çekmek için yaptığımı düşündü hep. Lise döneminde bir çok kez intihar girişimim oldu. Bipolar ilaçları verilmişti ama dediğim gibi düzgün kullanmıyordum. ailemle çok problemliydim gerçekten kimse beni anlamıyor inanmıyor yardımcı olmaya çalışmıyordu çok büyük sıkıntılar yaşadım yapayalnızdım ve en kötüsü bende kendimi anlamamaya inanmamaya sürekli herşey için kendimi suçlamaya başlamıştım. Sonrasında başıma kötü şeyler geldi kimseye anlatamadım sürekli suçlu gözüktüğüm için, olanların başıma ben kötü olduğum için geldiğini düşündüğüm için kimseye güvenmediğim inanmadığım için kocaman yaralarla yapayalnız kaldım. Taa ki Üni zamanında eşimle tanışana kadar. Beni çok sevdi. beni dinledi, bana inandı en önemlisi ben bile kendimi anlayamazken beni anlamaya çalıştı..
Bi şekilde kısa bi zaman içinde Evlendik.

Çok sıkıntılı zamanlarımız oldu yeni doktorlar ilaçlar istenmeden yaşanan kötü şeyler, can sıkan insanlar.
Bende ki daimi mutsuzluk hoşnutsuzluk.
Eşim için üzülüyorum ona kötü davrandığım yeterince sevemediğim yeterince ilgilenemediğim sürekli kendimle bitmeyen sıkıntılarımla uğraştırdığım için. Hayatım sürekli hastalığı kabullenip ilaçları kullanmaya başlayıp bi dönem sonra hasta olmadığımı düşünüp ilaçları reddetmekle kısır bi döngü içinde devam ediyor.
Şuan hayatımda ilk kez uzun ve düzenli kullandığım ilacları bırakalı 2 ay oluyor. İlaçları yine kendimce sebeplerle bıraktım. Şu sıralar kendimi pek iyi hissetmediğim için doktora gittim yine ilaçlarımı yazdırdım ama şuan artık ilaçları kullanmak istemiyorum. Bıktım usandım artık sıkıldım mutsuz olmaktan. Sürekli aynı şeyleri yaşamaktan kendimi anlamaya çalışmaktan. Eşimi mutsuz etmekten onu üzgün yorgun görmekten sıkıldım. Gitmek istiyorum yapayalnız kalmak istiyorum. Sorumluluğum olsun istemiyorum. Canlarını sıktığım veya canımı sıkan insanlar olsun istemiyorum. Allaha inancım olmasaydı intihar tekrar denerdim çünkü hiç bişeye yaramayan sürekli mutsuz ve mutsuz olacağını düşünen,hoşnutsuz sıkıntılı insanın tekiyim.

Şuan ne anlatmaya çalıştığımı sıkıntımı anlayamayacaksınız büyük ihtimal ama sadece bişeyleri yazmak istedim. Kusura bakmayın dağınıklık için.
Ilaclarini surekli olarak kullanmak ise yarayabilir neden istemiosun

Bir cok bipolar hastasi tanidigim var. Hastaligini kabullenen, ilaclarini ihmal etmeyenler guzelce yasayabiliyorlar. Esiniz sonsuz seçeneğin icinden sizi secmis ve yine sonsuz secenek varken sizinle. Demekki bu iliskide onu da tatmin eden birseyler var. Kafaniza bunu takmayin.

Hepinize mesajlarınız düşünceleriniz için teşekkür ederim. Yine aynı şeyleri Sıkıntı yaptıkça açıp okuyorum bi şekilde o an o duygudan çıkmaya çalışıyorum. Çok sağolun gerçekten :KK15:

Geçen gün gittiğim doktor bile bu hastalığın tedavisi yok demiş eşime. Eşinizi anlamak çok zor demiş. Doktor bile beni anlamakta zorlanıyor. Eşime kendimi yük gibi görüyorum. Ben olmasam çok daha mutlu olacakmış gibi. Ben zaten artık kabullendim herşeyi ben yalnız ve mutsuz olmaya alışmış bi insanım onu da yanımda mutsuz etmek canımı sıkan en büyük şey daha çok genç ve çok iyi bi insan çok mutlu olmayı hakediyor

Ama EŞİNİZ sizinle mutlu bence siz de eşim bensiz mutsuz olur diyin ve onu mutsuz etmeye hakkım yok diye düşünüp daha çok sarılın eşinize atın bu kötü düşünceleri kafanızdan...

Canim ne cok hirpalamissin kendini.bir silkelen kendine gel once kendin icin mutlu olmaya calis iyi bir esin varmis senin mutlu olman onuda mutlu eder.
Bak bdv de ne konular var onlari okuyunca kendime dert ettigim seyler icin utaniyorum.
Ilaclarini duzenli kullan ama en onemlisi pozitif dusunce seni uzen herseyi her aniyi gom ve mutlu olmaya calis lutfen

Bence sürekli bunları düşündüğünüz için bu şekilde devam ediyor. İlaçlarınızı geçmişte yaşadıklarınızı, eşinizle olan durumu vs. vs. düşünmeden sanki tansiyon ilacıymış gibi alın ve başka şeylere odaklanın.

Bir kendinizi tartın; gün içinde bu durumla uzaktan yakından alakalı şeyleri sıklıkta düşünüyorsunuz; bir yemeğin nasıl yapılacağını, eşinizle çıkacağınız tatili vs. hayata dair şeyleri ne sıklıkta düşünüyorsunuz?

Siz bu durumu hiç durmaksızın düşünmekle canlı tutuyorsunuz o yüzden uzaklaşamıyorsunuz bu ruh halinden.

Her şey kafada biter. Bir şeyin yok turp gibisin. Inancin varsa az sukretmeyi de bil. Ailen varmis annen baban varmis yiyecek ekmedigin basini sokcak evin varmis. Okumusun imkanin varmış. Esin ne guzel insan çıkmış. Kolun bacagin saglam. Gozun görüyor kulağın duyuyor. Sen hayatta ne zorluk gormusun ki. Bu kadar rahatliga ragmen ölüyom bitiyom diye diger insanlarin başına bela olmayi anlamiyorum. Biz o zaman napalım. Bin tane dert var atalım mi kendimizi köprüden. Keselim mi bileklerimizi. Kusura bakma inanmiyorum boyle şeylere. Hayatta bir dert gorde tepe taklak ol sonra gel depresyona gir hasta ol.
Benim esnitemde ayni sen gibiydi. Gencken ailesinin basina bela olmuş. Triplerden triplere girermis. Sonra teyzemle evlenmis teyzemin basina bela oldu. Millete dert anlatıyor. Senin bir bokun yok diyorum gidiyor baskasina anlatiyor bu sefer. Yani sirf dikkat cekmek icin.
Belki bana acimasiz diyen olur ama benide anlayan insanlarin olcagini dusunuyorum. Naparsan yap kendine yap etrafındaki insanlarin basini yakma.

Her şey kafada biter. Bir şeyin yok turp gibisin. Inancin varsa az sukretmeyi de bil. Ailen varmis annen baban varmis yiyecek ekmedigin basini sokcak evin varmis. Okumusun imkanin varmış. Esin ne guzel insan çıkmış. Kolun bacagin saglam. Gozun görüyor kulağın duyuyor. Sen hayatta ne zorluk gormusun ki. Bu kadar rahatliga ragmen ölüyom bitiyom diye diger insanlarin başına bela olmayi anlamiyorum. Biz o zaman napalım. Bin tane dert var atalım mi kendimizi köprüden. Keselim mi bileklerimizi. Kusura bakma inanmiyorum boyle şeylere. Hayatta bir dert gorde tepe taklak ol sonra gel depresyona gir hasta ol.
Benim esnitemde ayni sen gibiydi. Gencken ailesinin basina bela olmuş. Triplerden triplere girermis. Sonra teyzemle evlenmis teyzemin basina bela oldu. Millete dert anlatıyor. Senin bir bokun yok diyorum gidiyor baskasina anlatiyor bu sefer. Yani sirf dikkat cekmek icin.
Belki bana acimasiz diyen olur ama benide anlayan insanlarin olcagini dusunuyorum. Naparsan yap kendine yap etrafındaki insanlarin basini yakma.
Gerçekten çok haklısınız benim neler yaşadığımı çok iyi biliyorsunuz çünkü. Allaha başınıza vermesin ama yine de ne diyeyim

Back
X