Yediremiyorum kendime

ayni aciyi bende yasadim..seni cok iyi anliyorum evlat ayrimi yapan anne babalar cok var malesef...beninmde su an zaten kontagim yok ailem olacaklarlan..ve cokda mutluyum onlarsiz...onlarlan ne zaman bir araya gelsen hasta oluyorum....esimle sürekli kavga ediyoruz..ne huzur kaliyo nede ruh sagligimiz.......

ayni aciyi bende yasadim..seni cok iyi anliyorum evlat ayrimi yapan anne babalar cok var malesef...beninmde su an zaten kontagim yok ailem olacaklarlan..ve cokda mutluyum onlarsiz...onlarlan ne zaman bir araya gelsen hasta oluyorum....esimle sürekli kavga ediyoruz..ne huzur kaliyo nede ruh sagligimiz.......

ewet bende aynen öyleyim.ufak bi tartışma çıksa kuscam içimdekileri.
annemle bizde bi araya gelince herşeyi eleştirirler dünyadaki tek akıllı kendileri zannederler. şu sıralarda yeni yeni akıllar vermeye çalışıyo bana.
delirticek bunlar beni evlendim çocuğum var ama hala çocuk gibi azarlarlar beni

gerçekten üzüldüm sizin adınıza bunları unutmaya çalışın siz yaşatmayın çocuklarınıza yaşadıklarınızı aileniz atamazsınızki onlar sizin değerinizi anlarlar anlarlar ama iş işten geçtikten sonra elbet yaşlanıcaklar o zaman sizin alıcağınız güzel dualar size ömü boyu yetecektir tanrı çok büyük herşeyide görüyodur eminim bunalrıda unutmayın
güzel günleriniz olsun hep

çok teşekkür ederim saolun

canım unutmaya çalış ya kardeşinede öyle davransalardı aynı şeyleri çekse daha kötü olmazmıydı?
böyle düşünmeye çalışsan.......

ben şunu anlamadım siz ilk çocukmusunuz, yoksa ortada olan bir kardeşmisiniz
eğer ortada iseniz üvey olma ihtimali kalmıyor
ama ikisine yapıp bir tanesi,ne yapmamalarıda tuhaf o ayrı tabii

ama hiç düşlünmemeye çalışın bunları artık
eşinizle bir probleminiz yokmuş çok şükür
bana hem anne hem baba diyorsunuz ne güzel
bunu bulamayan o kadar çok kişi varki bu sitede
eğer kafanızdan atamıyorsanız bir psikologdan yardım alın

geç karşılarına böyleyken böyle de. ben size çok kırgınım de. zaten artık evlenmişsin, ayıp yani yaptıkları. üvey olmadığına emin misin??

Ben senin yerinde olsam abine ev parasının yarısını verdilerse ben de biz de ev alcaz bize de yarı ev parası verin derim. Bakalım nolcak.Bence bunu gerçekten yap.

bu aayrımı yapan annen ve baban senin hakkını yemişler...
ve diğer kardeşlreine vermişler.sende alacagını allah katından alırsın...
ben görüşmem şahsen hiççbirisiyleee...paradan dolayı degilll,senii insan birey şahsiyet erine koymadıgı için..başştada anne ne kızdım......

canım geçmiyor içimizde kocaman bir yara gibi sürekli sızlıyor. bende aynı durumları yaşadım allahtan evlendiğim kişiye karıştırmadım. gerçi ailem biraz zorladı başkasıyla evlenmem için ama dinlemedim. halada abimin istediği şeyi yaparlar bana yapmazlar. ailelerde bu tğr şeyler oluyor elimizden bişey gelmiyor canım. boşver sen yuvana bak kuru ekmek ye yinede muhtaç olmamaya çalış canım.

bende bilirim o durumlari, hani mesele ona ev almis, kiyafet almis, ona para vermis degil....ilgi... onlara karsi özel ilgileri olmasi, sen birsey dedigin an dinlememmesi kizmasi, ama digeri birsey dedigi an, ona anlayis göstermesi mesele....sana karsi hic bir adim atmamasi...senin herseyi yanlis yapman, ama diger cocuguna yanlis yapdiginda yere düstügünde el uzatmasi...mesele bu...ben annemle bu konuyu bir kac kere konustum, konusma calisdim daha dogrusu ama her zaman kavgayla bitti, dinlemedi beni, azarladi...kuzenim bile farkinda durumun...ama nafile...bilmiyorum akillarindan ne gectigini...ailemle yoksa aram ii hani ihtiyacim oldugunda yardime ederler ama ona gösterilen ilgi bana asla gösterilmez, bana ona gösterilen anlayis gösterilmez, hata yapmama izin verilmez...ben gecmise takilan bir insan degilim, ama bazi seyler unutulmaz, kac kere eve geldigimde ona okul cantasi alinmis, bir kac cift ayakabbi mesela öyle yataginin üstünde duruyor...hani ya cocugum hani benimde canim ister...yani diyecegim su ki degismezler hani konusma calissanda...bilmiyorum neden, nasil amaaan...bosver hayat güzel takilmama calis, biliyorum bazi anlar o gecmis aniden karsina cikiyor, o gecmisteki kareler aklina geliyor, yüregine bir agri giriyor ama bosver de gec...gecmisin seni yakalamasina izin verme...valla ben öyle yapiyorum ve mutluyum...birde bir tavsiye vereyim ben bir günlük kullaniyorum...bana cok yardimci oldu, oluyor...her günn yazmiyorum ama bazi üzüldügüm analar yanimda kankam olmadigi anlar yaziyorm...cook ii geliyor...tam mutlu oldugum anlarda yaziyorum :)......yani sanirim o günlügüm olmasaydi depresyona girmis olurdum :)

Hayat herseye ragmen güzel :)
allaha emanet ol, senin hayatin, kimse seni üzmesine izin verme, onlar seni üzüyorsa ugrama, gitme bayramda saygindan dolayi gidersin, yoksa gitme, birak...sen mutlu ol gerisi bos :)

çok haklısın canım öfkelenmekte...gerçekten sinir olunacak bir durum

eee zamane gençleri yaptırıyo şimdi her istediğini....

bir yandanda iyi yapıyor kardeşin haklarından gelsin boşver...

ikinciler daha farklı oluyor herzaman...bende ailemin 2.çocuğuyum

ablama tanınmayan töleranslar bana fazlasıyla tanındı

ablamda hala söyler bunları

çok üzüldüm benim arkadasımdada var biraz bu durumdan tam böyle değil ama buna benzer.kardeşiyle bir yaş var aralarında ama arkadasım ne alsa gözlerine batıyo ama kardeşinin herşeyi marka ve son moda kardeşi bi kabahat yaptıgında arkadasıma kızıyolar sahip cıkmadın diye ne diyeyim allah akıl fikir versin kalp kırıyo anne babalar...

benim eşimde patladı bi gün annesine.
eşim sürekli harçlık gönderirdi ailesine harçlık dediysem öyle ufak birşey değil, eve bıraktığı paranın iki katını gönderirdi. biz o eve bıraktığı para ile market alışverişimizi ve evin her ihtiyacını vermek zorundaydık ki genellikle ilk 15 gün biterdi o para, sonraki 15 gün için evde ne varsa onu yer mecbur kalırsak borç alırdık. aylarca et girmemiştir benim evime kaynanama gönderilen para yüzünden.
neyse...
birgün kaynanam yine ekstradan para istedi, yaylaya gidip gezecekmiş. bizim elimizde de 50 tl kalmış ve ayın bitmesine daha çooookkk var, borç gıtlakta (düğünü biz yaptık hi yardım etmediler) anne bu ay param yok gelecek aya atayım dedi eşim. bi tane de öğretmen bekar kaynım var özel ders falan verir, ayda 3,500 tl - 5000 tl arası para geçiyormuş ve annesine çokkk nadir 50 tl veya 100 tl atar biizim attığımızın yanında devede kulak kalıyor yani. neyse kaynanam işte "benim öbür oğlum atar sen atma zaten" dedi sitem etti. eşim bir sinirlendi başladı saymaya. içinde ne varsa döktü. çünkü bu nankörlüktü, biz açken onlar eşya yenileme derdindeydi.
siz beni doğru düzgün okutmadınız dershaneye göndermediniz, kitap alamadım, başkalarının kullanmış olduğu kitapları dilendim vs vs arsa almaya ev yaptırmaya uğraştınız da oğlumun hayatı demediniz diye baya saydı. cidden kaynanamın 3 evi bir dükkanı ve sayısını bilmediğim kadar arsası var.
aileler neden böyle yanlışlıklar yapıyor bilemiyorum. düşünce tarzı çok yanlış. bbenim ailem de aman parasız olursa kız çocuğu yanlış yollara düşer diye ne zman istesem hatta istemesem de bol bol para gönderirlerdi. babam esnaftır dükkanda yemek yemez öğleni aç geçirirmiş bana para göndermek için :1hug:
bence sadece annene değil babana da söyle bütün içini boşalt çok rahatlarsın emin ol. hatta bugün deseydin baba ben şöyle bir ayakkabı giymedim hiç mi paran yoktu diye...
bi de sürekli bunları düşündükçe ruhuna hasar verirsin aklından silip atmaya çalış çünkü ruh hastalıkları durup durup dertleri düşünmekten oluyo

Aslında bütün kırgınlıklarımızı, ailemizin bize karşı yaptıkları yanlışları henüz vakit varken söylemek gerekir. Sonra bütün olanlar birikip yıllar içinde bir kin yumağına dönüşebiliyor.Hatalarını söyleyin ki bilsinler.Anlayış gösterip göstermemek onların bileceği şey.Allah gecinden versin büyükler göçüp gidince söyleyemediğiniz şeyler belki de daha fazla kin duymanıza hatta nefret etmenize sebebiyet verebilir.Sevgilerimizi , kırgınlıklarımızı çok geç olmadan karşımızdaki kişilere söyleyebilmeliyz.Henüz vakit varken.

kesinlikle henüz vakit varken söyleyelim ki onlar da kendilerini savunabilsin. bazen suçladığımız insanları dinleyince kinimiz geçiyor onlara hak veriyoruz ya da pişmanlıklarını görüp kinden nefretten kurtuluyoruz
tabiki kırıcı olmadan

canım üzüldüm yaşadıkalrına. abine küs olmasına rağmen yardım etmiş.
kardeşine pahalı ayakkabılar kıyafetler alıyor.
peki sen? tek suçun kız olmak mı? sana okuldayken müdürün eşi kıyafet almış. acaba vicdanları nasıl rahat etti ve utanmadılar. durumları olmasa söylenecek söz olmazdı. erkek il kız arasında ayırım yapmış baban.
ama bu konuyu içine atma. arkadaşlarında söylediği gibi içindekileri anlat. seni çok iyi anlıyorum. bazen birşey olduğunda geçmişi hatırlıyor ve kırılıyorsun. ama fırsat bulduğunda içindekş kırgınlıkları anlat ailene. en azından söyler rahatlarsın. belki söyleyecekleri bir neden vardır.
şimdi bebişin var. en azından sen ailenden görmediğini yavruna yaparsın.
ailenle mutluklar lütfen kendini yıpratma. ve içinde ne kaldıysa şimdi yapmaya çalış imkanlar dahilinde.

Bence kız-erkek ayrımı değil bu. ınsanlar belirli dönemlerde gelecekleri için tasarruf yaparlar, sen tamamen o döneme denk gelmişsin. Kardeşinde sefasını sürüyor bunu böyle düşün... Fakat azarlanman , terslenmen pek hoş değil bunun önüne geçmelisin. Yarın öbür gün çocuğun büyüdüğünde de onun yanında bu tarz konuşmalar hiç hoş olmaz.

Back
X