- 12 Eylül 2012
- 1.693
- 5.171
- 358
- Konu Sahibi Elif_Eylul
-
- #85.321
menstrual cup olarak geçiyor dediğiniz ürün , youtube da falan deneyim videoları var kullananlar genelde memnun , ama naısl yokmuş gibi bir his yaratıyor ona hala inanamamışımdır .küçük bir şey de değil aslında , reglken kanama miktarınız çok fazla değilse kullanılabilir bir ürün sadece temizliğini iyi yapmak gerekiyor tabiiM MissHayaLet her yaz tatil planını benim regl takvimine göre yapardık ama o süreçte ya erken gelir ya gecikir benim tatilde olacağım haftayı tuttururdu. Her sene o hapı içerdim. Sonra tampon kullanmaya başladım denize girmek için ama o da sıkıntı. Şişiveriyor. Geçen sene bir yorumda rastladım, regl kabı kullanın demişti bir kadın. Geç keşfettiğim için çok üzüldüm ama hiç bilmemekten iyidir diyorum. Okudum, izledim, değerlendirdim. Çin'den farklı modellerde siparişler verdim. Onlar gelene kadar kullanmak için kumaş ped sipariş ettim. Günlük pedler ve normal pedler olan bir set aldım. Dönemlerimde regl kabı kullanıyorum, regl olmadığım zamanlarda ne yapıyorsam ne giyiyorsam aynen devam ediyorum hayata. Farkında bile olmuyorum regl olduğumun. Günlük ped olarak da kumaşları kullanıyorum. O yapışkanlı doğa düşmanı plastikleri daha kullanmam.
Araştırırken şöyle yorumlar da görmüştüm: Hamile kalmak için ilişki sonrası regl kabı takan kadınlar da olmuş. Gebelik yöntemi olarak kullanmışlar ki o kısmı beni ilgilendirmedi ama belki bebek düşünenler ilgilenir.
Düzgün yerleştiyse hiç hissedilmiyor. Hissediliyorsa zaten yerleştirilememiş ya da boyutu, yumuşaklığı yanlış seçilmiştir. Yerleştirmeye alışmak zaman alabiliyormuş, uzun uzun anlatıyorlar videolarda ya da yazılarda ama pratikte son derece kolay. Kanama miktarı çok yoğun olsa bile kapasitesi pedle kıyaslanamayacak kadar fazla. Herkese göre çeşitleri var. Araştırma o yüzden gerekiyor zaten. Yaş, doğum şekli, yükseklik, spor yaşantısı, yoğunluk...menstrual cup olarak geçiyor dediğiniz ürün , youtube da falan deneyim videoları var kullananlar genelde memnun , ama naısl yokmuş gibi bir his yaratıyor ona hala inanamamışımdır .küçük bir şey de değil aslında , reglken kanama miktarınız çok fazla değilse kullanılabilir bir ürün sadece temizliğini iyi yapmak gerekiyor tabii
Aynen kafa rahat oluyorvalla tatil öncesi adet olmak en güzeli sonrasında kafa rahat ne güzel
M MissHayaLet her yaz tatil planını benim regl takvimine göre yapardık ama o süreçte ya erken gelir ya gecikir benim tatilde olacağım haftayı tuttururdu. Her sene o hapı içerdim. Sonra tampon kullanmaya başladım denize girmek için ama o da sıkıntı. Şişiveriyor. Geçen sene bir yorumda rastladım, regl kabı kullanın demişti bir kadın. Geç keşfettiğim için çok üzüldüm ama hiç bilmemekten iyidir diyorum. Okudum, izledim, değerlendirdim. Çin'den farklı modellerde siparişler verdim. Onlar gelene kadar kullanmak için kumaş ped sipariş ettim. Günlük pedler ve normal pedler olan bir set aldım. Dönemlerimde regl kabı kullanıyorum, regl olmadığım zamanlarda ne yapıyorsam ne giyiyorsam aynen devam ediyorum hayata. Farkında bile olmuyorum regl olduğumun. Günlük ped olarak da kumaşları kullanıyorum. O yapışkanlı doğa düşmanı plastikleri daha kullanmam.
Araştırırken şöyle yorumlar da görmüştüm: Hamile kalmak için ilişki sonrası regl kabı takan kadınlar da olmuş. Gebelik yöntemi olarak kullanmışlar ki o kısmı beni ilgilendirmedi ama belki bebek düşünenler ilgilenir.
Aslında onu duydum ama merak edip bakmadım bilmiyorum bakarım canım. Ama kullanirmiyim emin değilim.Düzgün yerleştiyse hiç hissedilmiyor. Hissediliyorsa zaten yerleştirilememiş ya da boyutu, yumuşaklığı yanlış seçilmiştir. Yerleştirmeye alışmak zaman alabiliyormuş, uzun uzun anlatıyorlar videolarda ya da yazılarda ama pratikte son derece kolay. Kanama miktarı çok yoğun olsa bile kapasitesi pedle kıyaslanamayacak kadar fazla. Herkese göre çeşitleri var. Araştırma o yüzden gerekiyor zaten. Yaş, doğum şekli, yükseklik, spor yaşantısı, yoğunluk...
Hışırtı yok, çöpte onlarca atık yok, koku yok, kötü görüntü yok. Wc banyo rahat. Değiştirirken cart curt sesler çıkaran bir şey değil
Ben memnunum. Bir kişi bile görse ve nedir diye merak edip kullansa hem kendisi hem doğa için iyi bir adım atmış olur. Ben öylesine dolaşırken bir yorum görerek uyanmıştım bu konuda. Ayrıca bir yıldır pede para da vermiyorum. Yıllarca da vermeyeceğim.
Çok kişi ürküyor bizim ülkede. Nedenlerine burada girmek anlamsız ama anlaşılabilir. Yine de hem sağlık hem çevre için alternatifler değerlendirilmeli. Tampon kullanamayanlar için ped yerine kumaş ped, kullanabilenler için tampon yerine regl kabı gibi. Genel olarak tek kullanımlık ürünler insana ve doğaya çok zarar veriyor. Ben maske zorunluluğunda da yıkanabilir ince kumaş maske kullandım mesela. Su şişemi yanımda taşırım. Kahve içeceksem termosumla giderim, alırım kahvemi. Her yer plastik ve kağıt ürün atığı. Her işimiz kirlilik yaratıyor.Aynen kafa rahat oluyor
Aslında onu duydum ama merak edip bakmadım bilmiyorum bakarım canım. Ama kullanirmiyim emin değilim.
bunlar çok güzel hassasiyetler benceÇok kişi ürküyor bizim ülkede. Nedenlerine burada girmek anlamsız ama anlaşılabilir. Yine de hem sağlık hem çevre için alternatifler değerlendirilmeli. Tampon kullanamayanlar için ped yerine kumaş ped, kullanabilenler için tampon yerine regl kabı gibi. Genel olarak tek kullanımlık ürünler insana ve doğaya çok zarar veriyor. Ben maske zorunluluğunda da yıkanabilir ince kumaş maske kullandım mesela. Su şişemi yanımda taşırım. Kahve içeceksem termosumla giderim, alırım kahvemi. Her yer plastik ve kağıt ürün atığı. Her işimiz kirlilik yaratıyor.
Burdayım çok sıcak canım
Sıcak sıcak
Çöpünü çantasında, cebinde taşıyan nesiliz bizbunlar çok güzel hassasiyetler bence
Hadiyaaa sizin orasimiBurdayım çok sıcak canım
Afiyet olsun canımE Elif_Eylul sabah zeytin peynir
İki yumurta
Soğan kavurması dünden kalmıştı
1tk tahin pekmez
Akşam
Bir lahmacun bol salata
Bir bardak ayran
Günü kapattımyarın bakalım kaç çıkacağım
Evet 3 gündür sıcak bugün 37 derece yarın 21 derece yağmurluHadiyaaa sizin orasimi
Burasida esiyor bu hafta öyleymisEvet 3 gündür sıcak bugün 37 derece yarın 21 derece yağmurlu
Bizimde esiyor şükür ama sizin kadar serin değilBurasida esiyor bu hafta öyleymis
Kız hergün tartılma iyi bişi değilmişE Elif_Eylul sabah zeytin peynir
İki yumurta
Soğan kavurması dünden kalmıştı
1tk tahin pekmez
Akşam
Bir lahmacun bol salata
Bir bardak ayran
Günü kapattımyarın bakalım kaç çıkacağım
Ben başka türlü motive olamiuom hemen saliveriyom baş assagiKız hergün tartılma iyi bişi değilmiş
Şimdi hergun tartilmaya başlayalı istikrarli olmaya başladımKız hergün tartılma iyi bişi değilmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?