Yeğene altın mı künye mi?

Bebeğe altın ne takılır?

• Çeyrek altın

OY: 61 85,9%
  • Künye

OY: 10 14,1%

• Ankete Katılan
    71
Hala hatırlarım, arkadaşım nişan yapmıştı böyle 1000 kişilik. Her gelen şu markette ürünlerin üzerine yapıştırılan minik etiketler var ya onlara ad yazıp altınının üzerine yapıştırıyordu. İlk defa orada gördüm çok garipsemiştim 😅
Kuyumcularda yazıyorlar en temizi o. Ama bu da iyiymiş asjsj

Daha uygun fiyatlıları var da işte ayarı düşük muhtemelen tüy kadar da hafiftir, üstüne katalım desek 2 katarız bu arada 3bine de olur ama değeri de düşecek pek gerek yok sanki.

Farklı bi ildelerdi gelemediler memlekete, bebeği falan da kimse görmedi, ondan sanırım heves etmişler
Ozman ceyrek en temızı.

Çeyrek iyidir. Künye ne bileyim hoşuma giden bir şey degil. Annem büyük oğlana almıştı heveslenip. Takmadım çocuğa kenarda öylece durdu.

Kızlar selam. Kaynımın bebeği oldu. Aslında 6 aylık oldu bile ama uzak bir ildelerdi ne onlar gelebildi ne biz gidebildik. Şimdi 40 mevlüdü yapılacak 6 aylık bebeğe 😅 Memlekete gideceğiz biz de.

Eve giren para çok değil ama az da değil. Yeni evli sayılacağımız için çok para düzenini oturtamadık sadece. O yüzden büyük bi şey onlar da beklemiyor bizden biz de alamayız pek zaten.

Çeyrek mi takalım yoksa çeyreği bozup üzerine de biraz ekleyip künye mi alalım emin olamadık. Künyeyi birkaç sene takar sonra ya anı olarak saklayacak ya satacaklar, satınca da tahminim çok düşecektir fiyatı ayarı da düşük çünkü.

Çeyrek az mı kalır ne dersiniz? Eşim sonra katılacak olsa da mevlüd kadınlar arasında olacağı için ben takacağım muhtemelen o yüzden dert ettim birazcık :(
Bence altın takmak daha doğru, kardeşim oğluma künye yapmıştı hiç takamadık, öylece duruyor. Satmaya da kıyılmıyor. Garip bir fazlalık gibi geliyor bana. Altınla en azından bir ihtiyaçlarını karşılarlar. Kalıcı bir hediyeyi sünnetinde de yapabilirsiniz. Güzel bir saat alırsınız mesela büyüyünce takar sürekli.

Bence altın takmak daha doğru, kardeşim oğluma künye yapmıştı hiç takamadık, öylece duruyor. Satmaya da kıyılmıyor. Garip bir fazlalık gibi geliyor bana. Altınla en azından bir ihtiyaçlarını karşılarlar. Kalıcı bir hediyeyi sünnetinde de yapabilirsiniz. Güzel bir saat alırsınız mesela büyüyünce takar sürekli.
Kız bebiş aslında ama haklısınız, zaten çok kaliteli bi şey olmaz künye alırsak da boşa gidecek her türlü. Büyüyünce doğum gününde vs alırız durumumuz da iyileşince.

Ben evlendikten sonra görümcemin kızı oldu, çeyrek taktım; iki oğluna sünnet yaptığını söyledi, yazın yanlarına gidince ikisine de birer çeyrek verdim. Çok yakın mıyız, pek değil. O yüzden bence yeterliydi.

Kız kardeşimin kızı oldu; genç kız olunca takabileceği bir bileklik aldım(künye hevesim vardı anneannem aldı onu, zaten bebek, çocuk kullanamıyor öyle şeyler)

Hala hatırlarım, arkadaşım nişan yapmıştı böyle 1000 kişilik. Her gelen şu markette ürünlerin üzerine yapıştırılan minik etiketler var ya onlara ad yazıp altınının üzerine yapıştırıyordu. İlk defa orada gördüm çok garipsemiştim 😅
Çanakkalede altınların üzerine mutlaka etiket yazılır, borç olarak görülüyor resmen takılan takı. Bir taraftan çok can sıkıcı ama bir taraftan da sıra ona gelince ne taksam ne takmıştır diye düşünmüyorsun.
Evet ikiz bebeklerim. Gerçi onun yine bebeği olacak 😂 Benim ikizler 4 aylıkken hamile kaldı. Ben yine çeyrek takardım oysaki 🙈
Sen de al bir takım git, bir çeyrek daha gömme bence

Kız bebiş aslında ama haklısınız, zaten çok kaliteli bi şey olmaz künye alırsak da boşa gidecek her türlü. Büyüyünce doğum gününde vs alırız durumumuz da iyileşince.
Ben künye duyunca erkek diye kodlamışm çok pardon 😅 O zaman künye değil de küpe alın, kızların kulaklar illa ki deldiriliyor. Kızım 8 yaşında ilk defa bu yıl kendimiz küpe aldık, eskileri götürüp yenisiyle değiştiriverdik.

Ben künye duyunca erkek diye kodlamışm çok pardon 😅 O zaman künye değil de küpe alın, kızların kulaklar illa ki deldiriliyor. Kızım 8 yaşında ilk defa bu yıl kendimiz küpe aldık, eskileri götürüp yenisiyle değiştiriverdik.
Aa çok mantıklı aslında evet küpe bakayım çok sağ olun 😍
Çanakkalede altınların üzerine mutlaka etiket yazılır, borç olarak görülüyor resmen takılan takı. Bir taraftan çok can sıkıcı ama bir taraftan da sıra ona gelince ne taksam ne takmıştır diye düşünmüyorsun.
Ben de Çorum'da görmüştüm bu olayı, gerçi ben de bi nevi düğünlerde takılan takıyı "bugün sana yarın bana" olarak görüyorum ama bu kadarı bile bana fazla gelmişti 😅

Bi de memlekette bi adet var, herkes şalvar giyiyor böyle olaylarda. Şalvar dediğim şunlardan ama süslü şalvar. Benim de tek düşündüğüm mevlütte bunu hangi aşamada giyeceğimiz 😂Eki Görüntüle 3110662
Yok artık kına mı yakıyoruz bu ne gösteriş, arnavutluk var her halde serde, onlar çok seviyor gösterişli şeyleri

Yok artık kına mı yakıyoruz bu ne gösteriş, arnavutluk var her halde serde, onlar çok seviyor gösterişli şeyleri
Sünnet düğününde çocuğun annesi gelinlikten hallice bi şey giymişti. Çok takıyorlar böyle şeylere :/

Dogum hediyesi olarak ceyrek en guzeli ve oluru bence. Bizde bebeklere hep ceyrek takilir, kunye kupe gibi secenekleri aile isterse ceyregi bozdurup kendi diledigi modeli alip takar. Sizde bence ceyrek takin fazlasina su devirde hic gerek yok durumunuz yoksa gram da olur. Kimse bebege az yada cok taktiniz diye laf etmez dillendirmez siz butcenize gore karar verin

Sünnet düğününde çocuğun annesi gelinlikten hallice bi şey giymişti. Çok takıyorlar böyle şeylere :/
O da son yılların modası oldu. Anne baba ikinci defa düğün yapıyormuş gibi abartılı giyiniyor. Bizde de var o, özellikle beyaz yaptırılıyor. Hatta dansa falan çıkıyorlar. Hatimlere kına yapılıyor. Millet nasıl gösteriş yapsam diye düşünmekten bir hal oldu

Kızlar selam. Kaynımın bebeği oldu. Aslında 6 aylık oldu bile ama uzak bir ildelerdi ne onlar gelebildi ne biz gidebildik. Şimdi 40 mevlüdü yapılacak 6 aylık bebeğe 😅 Memlekete gideceğiz biz de.

Eve giren para çok değil ama az da değil. Yeni evli sayılacağımız için çok para düzenini oturtamadık sadece. O yüzden büyük bi şey onlar da beklemiyor bizden biz de alamayız pek zaten.

Çeyrek mi takalım yoksa çeyreği bozup üzerine de biraz ekleyip künye mi alalım emin olamadık. Künyeyi birkaç sene takar sonra ya anı olarak saklayacak ya satacaklar, satınca da tahminim çok düşecektir fiyatı ayarı da düşük çünkü.

Çeyrek az mı kalır ne dersiniz? Eşim sonra katılacak olsa da mevlüd kadınlar arasında olacağı için ben takacağım muhtemelen o yüzden dert ettim birazcık :KK43:
Yarım altın takabilirsiniz daha orta yollu olmuş olur. Ben bütün yeğenlerime yatırım amacıyla Ata takmıştım. Yanına da birer takım kıyafet ve oyuncak almıştım.

Back
X