Yeğene altın mı künye mi?

Bebeğe altın ne takılır?

• Çeyrek altın

OY: 61 85,9%
  • Künye

OY: 10 14,1%

• Ankete Katılan
    71
Ay eşimin memleketinde tepeden başlıyorlar saymaya. Ben ona düğünde şunu taktım sonra o sana düğünde bunu taktı ben onun diğer oğluna şunu taktım sonra o bizim toruna şunu taktı sonra onun toruna ben taktım benim 2.toruna da takması lazım.. şeklinde uzayan bir konuşmaya şahit oldum ben.

Bizim düğün zamanı kadının biri kayınvalidemden "ben sizin oğlanların sünnetinde 2 çeyrek takmıştım onları geri alacak düğün yapmadım" diyip geri istemişti.
Ay bu sonuncu bomba oldu 🤣🤣🤣🤣 yapaymış teyze bi hatim kendisine

Kendi kardeşime de görümcemin bebeğine de (bu ay doğdu) tam altın taktım. Tabi bu ay altını takarken kalp krizi geçiriyordum 🥲🤣🤣🤣 ikisine de helal olsun ama 2.yi doğuran olursa çeyrek takarım hatta birer zıbın bu devirde yeter 😁😁😁😁

Eşim abisiyle konuşmuş tekrar. Olur da bozmamız gerekir çeyrek takın yeter demiş. Öyle yapalım artık biraz daha büyüdüğünde biz de maddi olarak kendimizi oturttuğumuzda küpe ya da künye bakarız hem zevkine göre de olur :) Çok teşekkürler herkese 😍

Canim anam herkesin bebegine ceyrekleri alip alip gitti. Memlekete gittim.benim bebegi gormeye gelen akrabalarin aldigi uyduruk takimlari, bebek hirkalari ve havlulari gorunce bidaha tovbe dedik. Biz abartiyormusuz meger insanlar 50/100 tl bisey alip gelirken ceyrekler kayboluyomus ortada😊

Tam altini abisi dugunlerinde takmiş bebek takisiyla ayni şey mi? Konu sahibinin eşi de abisinin dugununde takisini takmiştir zaten ona göre. 😂😂

Eşimim abisi de bizim dugunde tam takmisti ve biz evlendikten sonra 2. Cocuklari olmustu gram bile vermedim.
Ha konu sahibinin durumu farkli tabi bana katkilari çok oldu yazmiş. O zaman bir ceyrek kurtarir bence. 😁
Yok tam takmaya bilir, ama çeyrekte az gelebilir. Takabilecek durum da olarak anladım. Abisi evlenirken bekarmış, bir takı takmamıştır diye düşünüyorum. Ben öyle yapardım😊

Biz evlendik ama ya çocuğa takmadı yani soruyu yanlış anlamış olabilirim 😅 Nikahta altın taktı 🥹
Valla buralarda borç borçtur😀 o nikaha takar siz çocuğa. Yarım şimdi yarım bir sonraki çocuğa😂 ama o altın verilir. Tabi siz ve eşiniz daha iyi bilirsiniz.
Ben kardeşimden beklemem. Ben düğününde bilezikte taktım nişanında da taktım. Görümceydim😂 çocuklarıma öyle bir şey beklemem. Fakat eşimin tarafı böyle mesela. O yüzden siz daha iyi bilirsiniz.

Back
X