Yeğenim el öpmeye gelmedi...

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Aslinda böyle şeylere hiç takmam ama bana gencler önce bir geldin sonra sen git denilde .Bende demek adet böylemiş dedim.
Ablamin kizi kasimda evlendi .
Ben çalişiyorum ve çocuklarim var .
Ikiside artik büyüdü ama çalişan anneler bilir ,insan vicdan yapiyor evde olamayinca .
Neyse ben elimden geldiği kadar yanlarin olmaya çaliştim .Ablamin kizinin arabalari yok .Alişverişlerinde nereye gidilmesi gerekiyorsa götürdüm.
Hatta öğlen sonralari izin alip gittim .
Manevi şekilde yardimci oldum.
Ceyiz hediyesini aldim ve düğünde diğer aile fertleri ne takiyorsa taktim.
Aramizda hiç bir sorun yok ben sadece biraz soğuk ve durgun yapiliyim.
Öyle hergün her hafta kimseyle konuşmam,aramizda yani sicak bir bağida yok.Mesafeli saygili.
Şimdi 6 sy gecti bize gelmediler.Sxni mahallede oturuyoruz.Onun evinin önünde durak var benimde.
Arabayla 5 dak .uzaklikta .
Ben saf düşüncemle ev görmeye gidecektim yengem dediki onlsr önce bir adeti yerine getirsinler dlnra sen gidersin.Biraz ağirliğini koy dedi.
Bekledim ,söyledimde .
Bilmiyorum ama kirildim ,kendimi kötü hisettim.Bu kadar zormu bir saatlik gelipte bizide onure etmek.
Bizde onun büyüğü değilmiyiz?
Niye birtek ben secildim?
Ben gitsem ama eşinin yaninda söylesem, sizi bekledik ama baktik gelmiyorsun en iyisi yolu biz acalim dedik diye.
Yada iftara mi çağirsam?

Bizdede var aynı adet. Ben düğünümden sonra tek tek herkese gittim. Bence annesine laf arasında söyle baktın yine gelmiyor çağır onlar utansın.

Vallaha bende bu konulari hiç takip etmiyorum bana söylediler bekle önce onlar gelsin diye.
Bende bekledim ,ama onlarda öyle biliyormuş ozaman bukadar yakin olurken çok zor olmamasi lazim

Evet yeni evliler el öpmeye gelirler ama gelmemişler haklısınız ayıp olmuş
Siz yine büyük olarak çağırın iftara Gönüller bir olsun

Ya bence alttan siz alın. Insanlar bambaşka bir dünyaya adım atıyorlar zaten. Bir de siz gitmeyin üstlerine. Madem bu kadar yakinsiniz nazı geçsin o zaman. Böyle şeyleri hep kucuklerden bekleyen büyüklerimiz, azıcık da siz kucuklerinize bu beklediginiz saygıyı gösterin lütfen. Onların sırtında geçmişten gelen ve şimdi yaşadıkları onca yuk var zaten. Ufak tefek şeylerden alinmayin.

Iyilik yaptınız madem karşılık beklemeyin. Bekleyecekseniz de yapmayin. (Sizin vesilenizle herkese soyluyorum kırılmayin lutfen)
El öpme vs de manevi karşılıklar ve iyilik yapip karsiliklar bekleyince tefeciden farkı olmuyor bu eylemlerin.

Yahu gencler, yeni evlenmisler. Gezip tozup rahat olmak isterler elbette. Siz teyzesiniz, bilmem nerenin kralicesi degil. Neyin agirligini göstereceksiniz? Teyze demek anne yarisi demek yani hic bu prosedürlere felan gerek yok bence.

Ayrica yaptiklarinizda cok büyük birsey görmedim. Bunlar zaten insan teyze olarak icinden gelmesi lazim. Ben simdi bile yegenime sürekli oyuncak yada kiyafet aliyorum. Elbette evlendiginde dahada yardim ederim. Karsiliksiz.

Yani sözün özü, kasilmayin. Yegeninizi iftara cagirin.

Yalnız cidden 6 ay da görüşmemek için uzun zaman.Biryerlerde karşılaşıyor musunuz?Ablanizda ve ya başka akrabanizda.... belki bundan ayrıca birbirinize gidip gelmiyorsunuzdur.

Yalnız cidden 6 ay da görüşmemek için uzun zaman.Biryerlerde karşılaşıyor musunuz?Ablanizda ve ya başka akrabanizda.... belki bundan ayrıca birbirinize gidip gelmiyorsunuzdur.
Tabikii karşilaşiyoruz hatta beraber bir akşam yemeğine dişari ciktik .
Ordada yeğenim kusuruma bakma teyze gelemedim sana diye .
Bende sorun yok herzaman bekliyorum ne zaman istersen dedim

Aslinda böyle şeylere hiç takmam ama bana gencler önce bir geldin sonra sen git denilde .Bende demek adet böylemiş dedim.
Ikiside artik büyüdü ama çalişan anneler bilir ,insan vicdan yapiyor evde olamayinca .
Neyse ben elimden geldiği kadar yanlarin olmaya çaliştim .Ablamin kizinin arabalari yok .Alişverişlerinde nereye gidilmesi gerekiyorsa götürdüm.
Öyle hergün her hafta kimseyle konuşmam,aramizda yani sicak bir bağida yok.Mesafeli saygili.
Şimdi 6 sy gecti bize gelmediler.Sxni mahallede oturuyoruz.Onun evinin önünde durak var benimde.
Ben saf düşüncemle ev görmeye gidecektim yengem dediki onlsr önce bir adeti yerine getirsinler dlnra sen gidersin.Biraz ağirliğini koy dedi.
Bekledim ,söyledimde .
Bilmiyorum ama kirildim ,kendimi kötü hisettim.Bu kadar zormu bir saatlik gelipte bizide onure etmek.
Ben gitsem ama eşinin yaninda söylesem, sizi bekledik ama baktik gelmiyorsun en iyisi yolu biz acalim dedik diye.
Yada iftara mi çağirsam?

iyide davet ettiniz mi?
evet bizde de gidilir ama yeni evliler yemeğe çağırılır öyle.

Bekledim ,söyledimde .
Yada iftara mi çağirsam?

Saygisizlik olarak dusunmeyin bunu. Simdiki nesil bende dahil adetleri pek bilmiyoruzda sevmiyoruz da. Hani ziyaret etmeleri gerekirdi elbette ama demekki daha evlilige alisma surecindeler. Sahsen bende evlenince kimseye el opmeye fln gitmedim. Bi esimin babaannesinin elini filan optum. Kv kp bile el opturmezler. Esimde annemin anneannemin elini optu bizde optururler bayramda da. Siz yine buyukluk yapin iftara davet edin. Zanla ogrenir genclerde ziyaret etmeyi. Cekiniyor da olabilirler siz cok samimi olmadiginiz seviyeli oldugunuz icin. Uzulup kirilmayin ama bu durum icin

Back
X