• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim el öpmeye gelmedi...

Yapma ya sen bari yapma herkesde bir beklenti
Gelmediyse gelmedi belki vakti yok sen nasıl içinden geliyorsa öyle yap;görmek istiyorsan sen davet et

Hiç.duymadım evlenip de el öpmeye akrabaları dolaşmayı falan hani anne babaya gidilir de. Ayrıca çocuklarım büyüdü diyorsunuz ama bırakamıyormuşsunuz ancak bir yandan da 5 dk mesafe diyorsunuz uzak değilse siz çocukları bırakıp ya da onları da alıp gidebilirdiniz arabanız varmış üstelik bizde evli.olana hayırlamaya gidilir

İftara çağırmanız güzel fikir. Bence kendinizi üzücek düşüncelere girmeyin. Evlilik hayatına yeni adım atmışlar. Benim karşı dairemde dayım oturuyordu ki cnmdır çok severim kendisini ama evlendikten 2 ay sonra oturmaya geçebildik. Evlilik adaptasyonu bilmem ne derken vakit geçiyor. En güzeli siz çağırın yemeğe.

Hiç.duymadım evlenip de el öpmeye akrabaları dolaşmayı falan hani anne babaya gidilir de. Ayrıca çocuklarım büyüdü diyorsunuz ama bırakamıyormuşsunuz ancak bir yandan da 5 dk mesafe diyorsunuz uzak değilse siz çocukları bırakıp ya da onları da alıp gidebilirdiniz arabanız varmış üstelik bizde evli.olana hayırlamaya gidilir
Söylediğim gibi ,evet bende gide bilirdim .
Fakat adetmiş ondan

Beni de esimin akrabalari daraltida daraltti. Bir kere arayip cagirmadilar sitem ederken buyrun demediler bir kac uygun ortamda evlerine cagirmadilar ama sadece gelmediniz dediler. Cagrilmadigim yere niye gideyim. Bir kere gittim aksam onda acliktan bayilmak uzere geldim onume cubuk kraker koydular. Beklemedigim bir akrabasi borekler acmis beni cok sasirtmisti
Ama kendi akrabalarim sirayla cagirdi. Bir hafta uygun olmasamda ayarlayip gittik. Siz davet etmelisiniz.

Bence iftara çağırın.. haklısınız ama sen geldin ben geldim olayları için üzülmeyin.. belki zaman geçtikçe onlarda çekindi gelmeye..

Aslinda böyle şeylere hiç takmam ama bana gencler önce bir geldin sonra sen git denilde .Bende demek adet böylemiş dedim.
Ablamin kizi kasimda evlendi .
Ben çalişiyorum ve çocuklarim var .
Ikiside artik büyüdü ama çalişan anneler bilir ,insan vicdan yapiyor evde olamayinca .
Neyse ben elimden geldiği kadar yanlarin olmaya çaliştim .Ablamin kizinin arabalari yok .Alişverişlerinde nereye gidilmesi gerekiyorsa götürdüm.
Hatta öğlen sonralari izin alip gittim .
Manevi şekilde yardimci oldum.
Ceyiz hediyesini aldim ve düğünde diğer aile fertleri ne takiyorsa taktim.
Aramizda hiç bir sorun yok ben sadece biraz soğuk ve durgun yapiliyim.
Öyle hergün her hafta kimseyle konuşmam,aramizda yani sicak bir bağida yok.Mesafeli saygili.
Şimdi 6 sy gecti bize gelmediler.Sxni mahallede oturuyoruz.Onun evinin önünde durak var benimde.
Arabayla 5 dak .uzaklikta .
Ben saf düşüncemle ev görmeye gidecektim yengem dediki onlsr önce bir adeti yerine getirsinler dlnra sen gidersin.Biraz ağirliğini koy dedi.
Bekledim ,söyledimde .
Bilmiyorum ama kirildim ,kendimi kötü hisettim.Bu kadar zormu bir saatlik gelipte bizide onure etmek.
Bizde onun büyüğü değilmiyiz?
Niye birtek ben secildim?
Ben gitsem ama eşinin yaninda söylesem, sizi bekledik ama baktik gelmiyorsun en iyisi yolu biz acalim dedik diye.
Yada iftara mi çağirsam?
Adet vs. bosverin bu isleri. Herkes icinden geldigi gibi yasayin. Siz de icinizden geldigi gibi yasayin. Bir de hayati beklentisiz yasarsaniz daha az kirilirsiniz

Yeni evliler yemege cagirilir. Siz cagirmadiysaniz durduk yere neden gelsinler?

Ben de böyle biliyorum. Büyükler yeni evlenenleri davet eder.

Konu sahibi teyze oluyor. Anne yarısı yani. 6 aydır yemeğe davet etmemiş olmasına şaşırdım şu an. Hatta pessss diyorum o kadar

Bizde anne babaya el öpmeye gidilir.akrabalar da yeni evlileri yemeğe çağırır öyle giderler.belki onlar da sizden bekliyordur

Bende yeni evlendim ama kimsenin elini öpmeye gitmedim bir annemgile yemeğe gittim bir kaynanamgile yani. Ki teyzenin elinin öpülmeye yada herkesin elinin öpülmeye gidildiğini hiç duymadım. Hatta bizde ilk teyzeler halalar yemeğe çağırır sonra biz alırız.

Bazi insanlar adetlerden hoslanmaz bazilari da gelip gitmeye soguktur ama siz bisey olmamis gibi iftara davet edin. Laf da etmeyin. Buyukluk sizde kalsin. Ben olsam niye gelmediniz diye sormazdim da. Davetinize icabet etmezlerse bunlari dusunursunuz sorma hakkiniz da olur.

Onlardan beklemeyin siz çağırın iftara akıllarına bile gelmemiştir ben bir kasıt olduğunu düşünmüyorum hem zaten el öpme anne babaya gidilir diğer akrabalar yemeğe davet eder yeni evlileri bunun ağırlık koymayla ilgisi yok dolduruşa gelmeyin

Back
X