• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim el öpmeye gelmedi...

Yorum yapanlarin cogunda bu adet yok ki bu kadar anlayislilar. Bizde de ayni adet var ve aile buyuklerimize gidip ellerini optuk. Eger digerlerine gidilip size gelinmediyse haklisiniz ama digerlerine de gitmedilerse adetinizi bilmiyorlar demek ki deyip siz cagirin ama sizi sectilerse darilmakta haklisiniz. Ya cagirip siz utandirin ya da annesine citlatin

Oluruna birakin onumuz bayram tavirlarina gore haraket edersiniz belkide cok iyiniyetliler ama akil edemediler zaman bulamadilar simdi yeni bir yasam degisimi alisma evresi vs kendinizi doldurmayin

Adetler değişik olabiliyor. Mesela bizde de yeni evli çiftleri ilk önce davet ederler yemeğe ya da çaya. Siz iftara alın bence büyüklük sizde kalsın çok takıldıysanız.

Valla bende 1 senelik evliyim. Bizde öyle bir adet yok ki hatta çoğu aile büyükleri vs şehir dışında. Kimseye de el ölmeye gitmedim. Evliliğimin ilk 6 ayı düzenin oturmamıştır diye çağırdım akrabalarımda gelmeyi bile reddettiler.:KK51:Bana garip gelmedi ama öyle bir adet varsa ve herkese gidilip size gelinmediyse bende alınırdım diye düşünüyorum. Ama yine de gençler işte, iftira çağırırsınız gereksiz tatsızlık olmaz. Büyüklük sizde kalsın klişesi yapıcam:KK53:

Adetleri simdiki gencler uygulamiyor ve bildigime gore sadece anne ve babalarin eli öpülmeye gidilir. Belki birbirlerine alisamadilar belki duzenlerini oturtamadilar daha yeni evliler gencler hevesleri var... Benim yigenim canim evladim bana gelmesede cagirim iftara cani sagolsun niye kirilayim yeterki mutlu olsun elimi öpse öpmese ne olur sirf elimi opmedi diye yigenimi gormeden yasayamam dayanamam cok özlerim ben giderim yada davet ederim..

Aslinda böyle şeylere hiç takmam ama bana gencler önce bir geldin sonra sen git denilde .Bende demek adet böylemiş dedim.
Ablamin kizi kasimda evlendi .
Ben çalişiyorum ve çocuklarim var .
Ikiside artik büyüdü ama çalişan anneler bilir ,insan vicdan yapiyor evde olamayinca .
Neyse ben elimden geldiği kadar yanlarin olmaya çaliştim .Ablamin kizinin arabalari yok .Alişverişlerinde nereye gidilmesi gerekiyorsa götürdüm.
Hatta öğlen sonralari izin alip gittim .
Manevi şekilde yardimci oldum.
Ceyiz hediyesini aldim ve düğünde diğer aile fertleri ne takiyorsa taktim.
Aramizda hiç bir sorun yok ben sadece biraz soğuk ve durgun yapiliyim.
Öyle hergün her hafta kimseyle konuşmam,aramizda yani sicak bir bağida yok.Mesafeli saygili.
Şimdi 6 sy gecti bize gelmediler.Sxni mahallede oturuyoruz.Onun evinin önünde durak var benimde.
Arabayla 5 dak .uzaklikta .
Ben saf düşüncemle ev görmeye gidecektim yengem dediki onlsr önce bir adeti yerine getirsinler dlnra sen gidersin.Biraz ağirliğini koy dedi.
Bekledim ,söyledimde .
Bilmiyorum ama kirildim ,kendimi kötü hisettim.Bu kadar zormu bir saatlik gelipte bizide onure etmek.
Bizde onun büyüğü değilmiyiz?
Niye birtek ben secildim?
Ben gitsem ama eşinin yaninda söylesem, sizi bekledik ama baktik gelmiyorsun en iyisi yolu biz acalim dedik diye.
Yada iftara mi çağirsam?
Bence hicbirsey söylemeyin kücukler hata yapar büyukler tatlilikla yol gösterir siz davet edip tatlilikla agirlarsaniz sohbet muhabbet gule oynaya vakit gecirirseniz evlerine gittiklerinde yaptiklarindan utanirlar ve seve seve bir daha size gelmek isterler siz lafi soksaniz saniyormusunuz ki isteye dileye size gelecekler offflayarak mecburi gelecekler...

Yorum yapanlarin cogunda bu adet yok ki bu kadar anlayislilar. Bizde de ayni adet var ve aile buyuklerimize gidip ellerini optuk. Eger digerlerine gidilip size gelinmediyse haklisiniz ama digerlerine de gitmedilerse adetinizi bilmiyorlar demek ki deyip siz cagirin ama sizi sectilerse darilmakta haklisiniz. Ya cagirip siz utandirin ya da annesine citlatin
Siz beni anladiniz işte.Yeğenim böyle bir adet olduğundan haberdar.Kendiside söyledi kusuru bakma teyze sana gelemedik diye.
Bende duydum halasina gitmiş,olabilir belki ona kendini daha yakin hisediyordur.
Ama yinede bende teyzesiyim ,6 ayda bir saatini bana ayirmak çok olmamali.
Ben yani çok bir şeyler yaptim diye yazmadim,demek istediğim ilgilendim .Yoksa şimdi herkes soracakti,sen neyaptin evlenirken ,nasil ilgi gösterdin diye.
Yani ben çalişirken ona zaman ayirdim,yeğenim çalişmiyor.
Iftara çağirnaya karar verdim ama geriside gelmezse onlar bilir

Aslinda böyle şeylere hiç takmam ama bana gencler önce bir geldin sonra sen git denilde .Bende demek adet böylemiş dedim.
Ikiside artik büyüdü ama çalişan anneler bilir ,insan vicdan yapiyor evde olamayinca .
Neyse ben elimden geldiği kadar yanlarin olmaya çaliştim .Ablamin kizinin arabalari yok .Alişverişlerinde nereye gidilmesi gerekiyorsa götürdüm.
Öyle hergün her hafta kimseyle konuşmam,aramizda yani sicak bir bağida yok.Mesafeli saygili.
Şimdi 6 sy gecti bize gelmediler.Sxni mahallede oturuyoruz.Onun evinin önünde durak var benimde.
Ben saf düşüncemle ev görmeye gidecektim yengem dediki onlsr önce bir adeti yerine getirsinler dlnra sen gidersin.Biraz ağirliğini koy dedi.
Bekledim ,söyledimde .
Bilmiyorum ama kirildim ,kendimi kötü hisettim.Bu kadar zormu bir saatlik gelipte bizide onure etmek.
Ben gitsem ama eşinin yaninda söylesem, sizi bekledik ama baktik gelmiyorsun en iyisi yolu biz acalim dedik diye.
Yada iftara mi çağirsam?
Adetten felan degilde, insan teyzesine bu kadar yakın oturacak ve gelmeyecek.
Aranızda sorun ya yok.
Gelene kadar çağırmayı iftara, oturmaya da gitmeyin.

Ya adeti madeti boşver de 6 aydır aynı mahallede oturduğunuz teyzeyi ya da yeğeni insan neden ziyaret etmez? Bu bana çok saçma geldi.
Ki beraber yemeğe de çıkmışsınız. Gelecez kusura bakma dediğine göre ayıp ettiğini biliyor. Eşi mi bırakmıyor acaba? Tereliye falan olmasın eşi? :confused:

Ya adeti madeti boşver de 6 aydır aynı mahallede oturduğunuz teyzeyi ya da yeğeni insan neden ziyaret etmez? Bu bana çok saçma geldi.
Ki beraber yemeğe de çıkmışsınız. Gelecez kusura bakma dediğine göre ayıp ettiğini biliyor. Eşi mi bırakmıyor acaba? Tereliye falan olmasın eşi? :confused:
Ay tereliye dedi ya.
O kadar merak ediyorum ki şu tereliyeyi.

Bekledim ,söyledimde .
Yada iftara mi çağirsam?
Bunca sey yapmissin emeginizi yere atmayin iftata cagirin sonra dile getirirsiniz kendinizi saydırmak sizin elinizde bazen kendi dusunmelerini beklemeyin mutlaka cagirinca uygun sekilde dike getrin

“O geldi, bu gitti” leri bir kenara bırakın.
Yeğeninizi seviyorsanız, siz yakınlık gösterin. Bir beklenti için ya da “şunu yaptım ama hâlâ yaranamadım” demek için bir şey yapmayın.
Bana göre arada pozitif elektrik varsa görüşülür, akraba olmak demek her şeye katlanmak demek değildir. İyi elektrik veririseniz, karşılığını alırsınız.

Back
X