Yeğenim iki ay sonra evlenecek ve bizim aile yabanci gibi bakiyorlar

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Iyi geceler
Artik ailemden gercekten bunaldim soğudum.Hepsi iki yüzlü soğuk insanlar.
Bunu yazan bir ergen değil tam 43 yaşinda bir bayan.
Şimdi ablamin kizi evlenecek.ailede yeğenlerimizden ilk evlilik.Malesef zamaninda eniştemizden biraz olaylar oldu .Ablamin maddi durumu çok çok kötü .Kadincağiz yiyecek almak için bazen para bulamiyor.Bir ara çamaşir makinesi bozulmuştu hep ellinde yikadi.
Evde3 tane cocuk.Adam zaten eviyle hic ilgilenmez .Kendi işini acti ama ele gelen sifir .Onunla anca dükkan ve ev kirasi ödeniyor.
Dediğim gibi yakknda düğün var gelin olacak kizda çalişiyor pervane gibi ama eve yetmiyor.Ablam zaten cok suskun ezik biri ve kimseye güvenmediği icin birsey söylemiyor.

Benim malesef durumum çok el vermiyor ama az ufak yardim ediyorum.
Iki abim çok iyiler ama bir kere arayipta sormuyorlarmiş bile .
Yani ablam orda yansa kimse elini uzatmaz.
Bu nasil bir aile bu nasil bir vicdan anlamiyorum.
Ben şimdi diyorumki hepsini annemde toplayayim ve sorayim yardim etmek istemezlermi ama tepkilerinide biliyorum aslinda hepsi cimri .
Yersiz kavga cikabilir ve birde ben cikartmiş olurum düğünden önce.
Hepsinden çok soğudum ,hepimiz ayni yerde oturuyoruz ama artik sadece özel günlerde görüşüyoruz.
Keşke uzağa gitsemde gözden irak gönülden uzak olsam.

İsteyenin bir yüzü kara diyin isteyin inşallah yanaşırlar da kızın bir eksiğimi alırsınız. Dediğiniz gibi cimrilerse ben bilezik yapıcam su kadar gr siz dayıları olarak ne düşünüyorsunuz diye ağızlarını arayın

Siz kendi adınıza elinizden gelen yardımı yaparsınız.Ailenizin,anlattığınız kadarıyla,oralı olacağını sanmam.Bir hayli üzücü.
Allah mesut etsin yeğeninizi.

Iyi geceler
Şimdi ablamin kizi evlenecek.ailede yeğenlerimizden ilk evlilik.Malesef zamaninda eniştemizden biraz olaylar oldu .Ablamin maddi durumu çok çok kötü .Kadincağiz yiyecek almak için bazen para bulamiyor.Bir ara çamaşir makinesi bozulmuştu hep ellinde yikadi.
Evde3 tane cocuk.Adam zaten eviyle hic ilgilenmez .Kendi işini acti ama ele gelen sifir .Onunla anca dükkan ve ev kirasi ödeniyor.
Dediğim gibi yakknda düğün var gelin olacak kizda çalişiyor pervane gibi ama eve yetmiyor.Ablam zaten cok suskun ezik biri ve kimseye güvenmediği icin birsey söylemiyor.

Ben şimdi diyorumki hepsini annemde toplayayim ve sorayim yardim etmek istemezlermi ama tepkilerinide biliyorum aslinda hepsi cimri .
Hepsinden çok soğudum ,hepimiz ayni yerde oturuyoruz ama artik sadece özel günlerde görüşüyoruz.
ablana yüklenebilirler neden yardım istiyorsun diye

Ya direk abinleri arayıp konuşsan. Ya da annenize söyleseniz, o istese.

Yuh yani öz abla bu.. durumunu bilip de hiç umursamamak, bir çamaşır makinesi bile almamak...Üzüldüm, malı mülkü öbür tarafa götürcek demek abiler.

Bence babanız ve anneniz halletsinler bu durumu, herkesi toplayıp onların konuşması daha doğru olur sanki. Herkesin evi barkı ayrı olsa bile zor günde kötü günde aile birbirine her zaman destek olmalı bence maddi manevi.

İsteyenin bir yüzü kara diyin isteyin inşallah yanaşırlar da kızın bir eksiğimi alırsınız. Dediğiniz gibi cimrilerse ben bilezik yapıcam su kadar gr siz dayıları olarak ne düşünüyorsunuz diye ağızlarını arayın
Altin takmak sorun olmaz gibi yaparlar.
Keşke simdi ablama yardim etseler.

Bence babanız ve anneniz halletsinler bu durumu, herkesi toplayıp onların konuşması daha doğru olur sanki. Herkesin evi barkı ayrı olsa bile zor günde kötü günde aile birbirine her zaman destek olmalı bence maddi manevi.
Aynen bende böyle düşünüyorum bakiyorum cevreme herkes birbirine kilitlenmiş ..

Ablana sen mi söyletiyorsun diyebilirler.
Bence yapma.
Beş parmağın beşi de bir değil malesef. Sadece sizde değil bu durum. Benim dayılarımda aynı. Umrumda değil zaten hiçbiriyle de görüşmüyorum.
Kız kardeşler birbirini tutar annemlerde,erkekler çöp.

Bence de siz söylemeyin annenizle konuşun bu duruma çok üzülüyorum diye o da Konuşmak isterse söylesin abilerinize..sonuçta hiç kimse söylemese bile durumun farkındadır diye düşünüyorum

ailenin butun fertleri ablanizin durumunyn farkinda ama 3 maymunu oynuyorlar.eve toplamak daha cok skinti yaratir.anneyi aramakta cözüm degil bence çünkü yardim etmek isteseydi simdiye kadar ederdi yada konusurdu.fakat siz tek tek konusup agizlarini yoklasaniz ona göre davransaniz daha iyi olur.

ailenin butun fertleri ablanizin durumunyn farkinda ama 3 maymunu oynuyorlar.eve toplamak daha cok skinti yaratir.anneyi aramakta cözüm degil bence çünkü yardim etmek isteseydi simdiye kadar ederdi yada konusurdu.fakat siz tek tek konusup agizlarini yoklasaniz ona göre davransaniz daha iyi olur.
Keşke yardim ederlerdiye bir umudum olsa
Keşke benim elimden daha fazlasi gelse ..napalim artik kaderiymiş diyelim

herkesin imtihani farkli oluyo malesef insallah ablanizada yigenizede kader güzel yüzunu gösterir

Iyi geceler

Iyi geceler

Yazik kadincagiza..Kimseden kimseye fayda yok ..

Bence insan bunu kardeslerine diyebilmeli. Guzellikle soyleyin yapmazlarsa kendi vicdanlari. Ablamin durumu malum, yegenimiz evleniyor, ben boyle boyle dusundum hepimiz biraz yardim mi etsek ne dersiniz diye sorun, ustune basa basa benim soyledigimi soylemeyin mahcup olmasinlar da diyin. Kabul etmeyen olursa peki diyip konuyu kapatin ki uzayip ablanizin kulagina gitmesin.

Aynı bizim aile ama burada roller değişik cimri olan biziz. Çünkü durumu zor olanlar acayip düşüncesiz, sürekli bizden bir beklenti içinde olan insanlar. Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya, kimseye yük olmamaya çalışıyoruz. Hayatta akıllıca yaşamak gerek, madem maddi durumları kötü neden 3 çocuk? Abilere güvenip mi doğuruldu bu çocuklar? Hani bir sağlık durumu sorunu olur, ani bir felaket olur ev yangını, işten çıkarılma tamam da sürekli maddi sıkıntı içinde olan insana da kimse analık babalık yapmak zorunda değil, hele o kardeşler de evli barklı çoluk çocuk sahibiyse. Kendi kızları bile annesine babasına maddi desteği bir noktada kesip aile kurmaya karar vermiş, yani masraf artırıcı işlere girmişken abilerden maddi destek beklemek abes bence.

Aynı bizim aile ama burada roller değişik cimri olan biziz. Çünkü durumu zor olanlar acayip düşüncesiz, sürekli bizden bir beklenti içinde olan insanlar. Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya, kimseye yük olmamaya çalışıyoruz. Hayatta akıllıca yaşamak gerek, madem maddi durumları kötü neden 3 çocuk? Abilere güvenip mi doğuruldu bu çocuklar? Hani bir sağlık durumu sorunu olur, ani bir felaket olur ev yangını, işten çıkarılma tamam da sürekli maddi sıkıntı içinde olan insana da kimse analık babalık yapmak zorunda değil, hele o kardeşler de evli barklı çoluk çocuk sahibiyse. Kendi kızları bile annesine babasına maddi desteği bir noktada kesip aile kurmaya karar vermiş, yani masraf artırıcı işlere girmişken abilerden maddi destek beklemek abes bence.
Taman senkn dediğin gibi insanlar olsa hakklisin.Evde ac kalirlar ama kimseden birşey istemezler beklemezler.
Bu zamana kadarda kendi yağlarinda kavuruldular.
Benim vicdanim el vermiyor,bilmiyorumda belki benim aile düşüncelerim deģişik.
Başka ailelere bakkiyorum ve burda çok okuyorum zor durumda olanlara herkes yardim ediyor.
Sorun işte tam burda evli barkli insanlar .

bence aile olmak cok farkli birsey. normalde insan aman durumu yoksa neden 3 cocuk yaparken banami sordu vs diye dusunebilir, ama eger ailem kardesim vs diyorsam sebeplerle ilgilenmek yerine enerjimi cozum icin harcarim.bizim icin kardeslik bambaskadir hem esimin hem kendi ailemde bu boyledir cok sukur.egerki birimiz sikinti yasiyorsak digerleriMiz toplanir Aramizda onuda kalkindiririz hemde hic hissettirmeden.
sizin yerinizde olsam ne.yaparim.. toplar butun aileyi konusurum ama bu benim ailem icin gecerli tabii.bence sizde kendinize yakin hissettiginiz abinizi arayin durumu anlatin gunlerdir uyuyamiyorum abi kimseyede birsey diyemedim birtek seni kendime yakin gordum isin icindende cikamayinca sana akil danismak istedim diye biraz alttan alttan havaya sok abini soylemi yapsak acaba diger abimlede konussak soylemi yapsak boylemi yapsak sen ne diyorsun abi vs diye bir kOnus bence kaybedecek birseyin yok arada gerginlik olsada zaten dogru duzgun gorusulmuyormus bile daha kotusu ne olacak ki

Fedakarlığı sadece kardeşler yapmıyor. Onların eşleri, çocukları vs de fedakarlık yapıyor çünkü onların rızkını kardeşine, kardeşinin kocasına çocuklarına vermiş oluyorlar. Kimse bunu kabul etmek zorunda değil. Ayrıca aile anne-baba-çocuktur, şimdi o abilerin 1. derece ailesi annesi babası kardeşleriyle olan ailesi değil, kendi kurduğu yani karısı çocuklarıyla olan ailesi.

Back
X