• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim ve eşi İngiltere'de kiralık ev bulamıyorlar 😔

Evet ingilterede ev bulmak zor, ama üç yıldır bi şekilde orada olan birinin bulamaması çok çok saçma. Kuzeyde türklerin olduğu yerde bulur en azından, bi şekilde bulunur hadi 1-2 ay uğraşsınlar en fazla. Eğer ev bulamayıp geri dönmek istiyorlarsa bırakın dönsünler belli ki tutunamazlar orada.

İş olarak... doktora yapıyorum. Eşim doktorasını bitireli çok oldu. Her zaman kendi aramızda yurt dışına çıksak diye konuşuruz (yurt dışına yerleşmek anlaminda). Ama bir türlü eyleme geçmedik, geçemedik. Konuya "yurt dışındayım, İngiltere'den vazgeçtik Almanya'ya geçtik vb." Yazanları görünce cidden merak ettim. Nereden başlamak gerekiyor?neyse konuyu sabote etmeyeyim. Umarım ev bulurlar.

Biriniz postdoc'a başvurun vınlayın. O sırada da diğeriniz iş bakar. En kolay vize öğrenci/researcher vizesi, gittikten sonra iş bulup çalışma iznine geçersiniz.

İş olarak... doktora yapıyorum. Eşim doktorasını bitireli çok oldu. Her zaman kendi aramızda yurt dışına çıksak diye konuşuruz (yurt dışına yerleşmek anlaminda). Ama bir türlü eyleme geçmedik, geçemedik. Konuya "yurt dışındayım, İngiltere'den vazgeçtik Almanya'ya geçtik vb." Yazanları görünce cidden merak ettim. Nereden başlamak gerekiyor?neyse konuyu sabote etmeyeyim. Umarım ev bulurlar.
Doktoranızı yaptığınız bölüm ne bilmiyorum ama yaptığınız işe göre ingiltere için sponsorlu firmalara başvuru yapip şansınızı deneyebilirsiniz is için veya startup vizesi ile de gidebilirsiniz. Veya eğitmen olarakta giden cok var. Biraz araştırırsanız size uygun mutlaka bulursunuz. Biz eşimin yuksek lisansi için gideceğiz. Sonrasinda 2 yılda kalma hakkı veriyor ingiltere ona başvurup is durumlarını kovalayacağız. Benim mesleğimde ingiltere de aranan mesleklerden olduğu için eşimin okul bitene kadar olmadi Ben is bakacağım ama 2 bucuk yasinda kızım var nasıl olur bilmiyorum home-office olur büyük ihtimal. Esimin kardesi de suan ingiltere de staj yapıyor. Sonrasında o da ya yukseklisansla ya da is bularak kalmayı düşünüyor. Is bulmak çok önmli okumak icim gitmek gerçekten çok pahalı. Devlet burslarıyla da gidince geri dönme şartı var. Biz burs almadan elimizde ne varsa satıp oyle gidiyoruz. Tutunamayıp gero donersekte elimizde uk de yapılmış bir yüksek lisans olacak ama olsun. Denemeye değer.

cocuk olayini bilmiyirum ama evlerin icinde sigara icmek bile yasak . sigara ev bulmaya cidden engel

Back
X