• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yegenim yikildi psikolojik tedavi görüyor...

Allah büyük yarına bırakır yanın bırakmaz o kişinin. Diktirme konusuna karşıyım ben çünki kadınıda erkeği de bir birey bu toplumu oluşturan kendimizi niye ezdirelim ki ? Yanlış algılamayın yaşamak istemiş yaşamış ama anlık gaflet diyelim pişman sonuçta ve bunun vebalini karşındaki gerçek sevenin üstüne atmak yanlış kul hakkına girer. Bende aynı durumdayım sevdiğim adam evlilikten vazgeçti ama ben buyum Allah büyük beni ben olduğum için kabul edecek kişi önemli zaten. Bu şekilde. evlenip mutlu olanlarda var.

Yurtdışında da ki erkekleri de biliyorum akrabamız çok geneli köyden kız alıyorlar oradakileri beğenmiyorlar maalesef.

Şimdi önemli olan deprasyon derecesini yükseltmemesi major deprasyona girerse atlatması daha zor olur.

aaahh ahhh evlenmeden ne cesaret hele de inançlı bir kızmıs,bilmiyormu günah olduğunu
diktirmek bence cok daha byük bir günah

kuzeniniz de cok üzmesin ucunda ölüm yok, bulur birini,güzelce anlatın destek olun

ben evlilik öncesi ilişkiye son derece karsısıyım ama madem yaptı bir hata, yapıssın yakasına namusunu temizle desin,hem yapıcak hemde sorumluluğunu kabul etmeyecek,sopalıkmıs adam

aaahh ahhh evlenmeden ne cesaret hele de inançlı bir kızmıs,bilmiyormu günah olduğunu

kuzeniniz de cok üzmesin ucunda ölüm yok, bulur birini,güzelce anlatın destek olun

ben evlilik öncesi ilişkiye son derece karsısıyım ama madem yaptı bir hata, yapıssın yakasına namusunu temizle desin,hem yapıcak hemde sorumluluğunu kabul etmeyecek,sopalıkmıs adam

Ya Allah aşkına ne diyorsunuz siz?
"Namusunu temizlesin" mantığıyla evlendirilen kadınların kaçı şiddet görüyor, kaçı öldürülüyor, kaçı tımarhanelik oluyor, kaçının hayatı kararıyor haberiniz var mı sizin?
Böyle bir hayvan namusunu temizleyecek te ne olacak? Sizin kızınız olsa, verir misiniz böyle bir pisliğe? Yani öyle bir yorum yapyorsunuz ki, Türkiye bu zihniyetten ötürü bir adım ilerleyemiyor..

Namus iki bacak arasında değildir...
İnsan beyin zarını korusun yeter ki..

Son düzenleyen: Moderatör:

Bir kadın kadına bunu söyleyebiliyorsa erkeklerden saygı beklemek için biraz erken diye düşünüyorum.

Seevgicankurt hem beğeniyorsunuz yazdığımı hem eleştiriyorsunuz ilginç
Dediklerimden bunları çıkartmanız ilginç
Ben evlilik oncesi iliskiye karşıyım bu suc mü
Gitsin o adamla evlendin yazmismiyim da nerden uydurdunuz
Namus temizlemek sadece nikahla olmaz
Yazılacak cok şey var ama yazmıyorum laflarımı çarpıtır tartışma konusu çıkarmaya calismayin

Ayrıca bu kızın üzülme sebebi ne bu adamın onu aldatıp yolda bırakması degil mı
Burası Türkiye ve ABD de yaşıyor gibi sasirmaniz inandırıcı degil

Ya Allah aşkına ne diyorsunuz siz?
"Namusunu temizlesin" mantığıyla evlendirilen kadınların kaçı şiddet görüyor, kaçı öldürülüyor, kaçı tımarhanelik oluyor, kaçının hayatı kararıyor haberiniz var mı sizin?
Böyle bir hayvan namusunu temizleyecek te ne olacak? Sizin kızınız olsa, verir misiniz böyle bir pisliğe? Yani öyle bir yorum yapyorsunuz ki, Türkiye bu zihniyetten ötürü bir adım ilerleyemiyor..

Namus iki bacak arasında değildir...
İnsan beyin zarını korusun yeter ki..

Benim kızım 4 ay önce vefat etti
Benim kızım olsaydı da bunun icin asla aglatmazdim
Ama bu kızcağız ağlıyor demek ki korkuyor
Tekrar diyorum evlensin demedim
Ama bu çocuk da is bitip bu kadar rahat kenara çıkamaz
Nasıl kiz üzülüyorsa çocuk da bedelini ödeyecek , o kadar kolay degil erkek diye hayat

böle bir durumu eevlenmeden önce yasaması cok daha ıyı olmuş ya evlenıp ıkı cocugu falan olsaydı ozaman ne olacakdı bence üzülmesın hayat devam edıyor kızlık konusundada anlayıslı bırısıne denk gelırse bırsey olmaz evt bırısı tarafından bırakılmak bır tarvma çünkü haytını herseyını ona endekslıyorsun halıyle insanda çöküntüye sebep oluyor bunlar bızler ıcın zamanla gecıcek ama destek şart tek basına kendını dınlemekden baska birsey yapmıcak düşündükce üzülücek bende benzer durum yasadım ben aileye degıl baska bır kadaına tercıh edıldım ve cocucum varr çok sanslı bu konuda zaman sevgiyıde öfkeyıde alıyor

Nasıl kiz üzülüyorsa çocuk da bedelini ödeyecek , o kadar kolay degil erkek diye hayat

öncelikle basiniz sagolsun Allah sabir versin.
Ben teyze olarak konustum tehtid ettim oda kendi rizasi vardi ortaya cikarsa rezil ederim onu dedi zorlami yaptim vs. vs.vs ben kalkip bu adama ne diyeyim? Biz karadenizliyiz ve muhafazakariz namus sakaya gelmez mazallah aile icinde ortaya ciksa hem yegenimin hayati mahvolur hemde ailenin basina kötü seyler gelir ne bileyim o eski damat bozuntusunu vurmaya kalkar sülaleden biri olmuyan seyler degil bunlar bizim millette!

Kizcagiz yasadiklarini zorla yasamamis sevmis güvenmis ve evlilik yolunda gidiyorlardi bilemezdi böyle olacagini!Simdi cok pismanama neye yarar o adamin böyle yari yolda birakip asagilamasini kaldiramiyor. birde bunun ahiret ve ilerki evlilik durumu var.
25 yasinda piril piril bi genc kiz tüm zorluklara ragmen okudu is sahibi oldu cok sevilen iyi bir insan benim yegenim. Ama bilmiyor neyapacagini bundan gayri! Acaba operasyon olayimmi? olmicaksam ben ne diycem nasil güvenecegim artik bundan sonra karsimdakine diye paraliyor kendini.Karsisindaki onun hakkinda ne düsünür. Zaten darbe yedi birkere yoksa oda bilmiyormu ayibi günahi! Ama askta günah olmaz diyorlar eskiler isin dini boyutuda var tabiki.

Nasil yol göstrersem sasirdim ama hep yanindayim destek oluyorum yanliz birakmiyorum

Başınız sağolsun..

Tarttışmak değil niyetim, cümlenize takıldım...Namusunu başka nasıl temizleyecek ki?
Evet bedelini ödemeli, bu konuda hem fikirim tabii ki sizinle..

o vicdansız da bulur bi yerden birinin günahını almış yeğeniniz için tek çare bunu unutmak bahsedilen operasyonda bir defaya mahsus olan ilişki için başarılı oluyor diye biliyorum
yanlış anlamayın sadece bilgi vermek istedim hayat ve insanlar o kadar zalim ki yapmayın kimseyi kandırmayın diyemeyeceğim ki zaten gerçeği söyleyince o kandırmak istemediğiniz insanlarda acımasızlaşıyor aşağılıyor bence tövbe edip yaptırın derim ya da sözü güvenilir bir hocaya danışın bu konuda...

Insanlar cok zalim en okumusuda yeri geliyor insaninn yüzüne vuruyor!Ama isin ahiret boyutu kul hakki bilmiyorum yakinimizda güvendigimiz hoca yok ortaya ciksin istemiyoruz. Bildiginiz online olarak bilgi veren veren yerler varmi?

Seevgicankurt hem beğeniyorsunuz yazdığımı hem eleştiriyorsunuz ilginç
Dediklerimden bunları çıkartmanız ilginç
Ben evlilik oncesi iliskiye karşıyım bu suc mü
Gitsin o adamla evlendin yazmismiyim da nerden uydurdunuz
Namus temizlemek sadece nikahla olmaz
Yazılacak cok şey var ama yazmıyorum laflarımı çarpıtır tartışma konusu çıkarmaya calismayin

Beğeni olayı telefonun azizliğne uğradım, yoksa hayatta beğenmem. Evlilik öncesi ilişkiye tabiki karşı olabilirsiniz. Ama namusunu temizleme gerekliliği biraz ağır kaçmıyor mu? Madem inançlı kızmış yapmasaymış mantığı da hoş değil. Yaradan biz günah işlediğimizde cezamızı saniyesinde vermiyorken, bizlere hata yapma ve pişman olma hakkını veriyorken başkalarını yargılamak, "yapmış çeksin" mantığıyla bakmak biraz hadsizlik olmuyor mu? Burada önemli olan bir genç kızın psikolojik durumu, hayalkırıklığı, gelecek kaygısı. Yoksa olan olmuş, bu saatten sonra değiştirebilir miyiz? Hem merak ettim, nikah dışında "namusunu" nasıl temizleyebilir? Alnına mı sıksın, adam mı tutup hallettirsin? Başka hangi yollar var merak ettim.

öncelikle basiniz sagolsun Allah sabir versin.
Ben teyze olarak konustum tehtid ettim oda kendi rizasi vardi ortaya cikarsa rezil ederim onu dedi zorlami yaptim vs. vs.vs ben kalkip bu adama ne diyeyim? Biz karadenizliyiz ve muhafazakariz namus sakaya gelmez mazallah aile icinde ortaya ciksa hem yegenimin hayati mahvolur hemde ailenin basina kötü seyler gelir ne bileyim o eski damat bozuntusunu vurmaya kalkar sülaleden biri olmuyan seyler degil bunlar bizim millette!

Kizcagiz yasadiklarini zorla yasamamis sevmis güvenmis ve evlilik yolunda gidiyorlardi bilemezdi böyle olacagini!Simdi cok pismanama neye yarar o adamin böyle yari yolda birakip asagilamasini kaldiramiyor. birde bunun ahiret ve ilerki evlilik durumu var.
25 yasinda piril piril bi genc kiz tüm zorluklara ragmen okudu is sahibi oldu cok sevilen iyi bir insan benim yegenim. Ama bilmiyor neyapacagini bundan gayri! Acaba operasyon olayimmi? olmicaksam ben ne diycem nasil güvenecegim artik bundan sonra karsimdakine diye paraliyor kendini.Karsisindaki onun hakkinda ne düsünür. Zaten darbe yedi birkere yoksa oda bilmiyormu ayibi günahi! Ama askta günah olmaz diyorlar eskiler isin dini boyutuda var tabiki.

Nasil yol göstrersem sasirdim ama hep yanindayim destek oluyorum yanliz birakmiyorum

nasıl assalık bı adam bu boyle yaa ! nasıl sınırlendım okurken

biz sadece okuyoruz bıde bunu yasayan o kızcagız ne yapsın:14:

bide utanmadan "ortaya cıkarsa onu rezıl ederım "seklınde tehtıt

etmıs assalık ınsan .ne yapacakmıs acaba ,sulaleye kızın anne babasınamı

duyuracakmıs bu ısı . sıkıyorsa duyursun bakalım ,o kızın basına geleceklerden

sonra onu tebrık edeceklerını sanıyor herhalde beyfendı .sulaleye duyuracak

kadar emın olun yuregı bıle yoktur .kızı rezıl etmeden once kendını gozden cıkarması

gerekır,o kızın basına ne gelırse kendının basına geleceklerı bılır .

sızce bu adamda boyle yurek var mı ? bu kadar cesur mu ? tabıkı de hayır !

o yurek olsaydı zaten o kızı ortada bırakmazdı assalık herıf .

bence bu adamla muhatap olmanız bıle hata .bırakın Allah'a havale edın .

bır kac ay sonra kızın acısı gectıgınde bu adamla muhatap oldugu ıcn bın pısman

olacaktır zaten .ayrıca sunu belırteyım ,evet sız bu ılıskının bıtımını aılesının etken

oldugunu soylemıssınız elbette payları coktur ama ,bı erkek gercekten sevıyorsa

kımseyı tanımaz sevdıgının yanında olur .aıle fılan bahane .

Hayatta arsız olmazsan herşey daha çok koyuyor ..Bu bir savunma mekanizması...Bazı konularda arsız olmakla diplerden kendimi biraz çekebildim,ama hala diplerden çıkamadım aslında..Onurunu düşünürsen öyle çok şey koyar ki..Şimdi bir iş sıkıntım var,onurumu düşüneceksem fena bir duruma düştüm..Ama arsızlığa vuracam kendimi mecbur..Hala vuramadım ya..Hala onurum kırık..Birini başarsam birini başaramıyorum..Destek önemli bu konuda..Benim desteklerim hep zayıf oldu,ondan bu çıkamayışlarım..

Teyze olarak o kişiyle görüşebilirsiniz son defa;''böyle böyle olmuş,utanmıyormusun?''deyin...Hala vicdansızsa Allah'a havale edin,elbet bulur cezasını..
Ama etrafa yayılmasın..

Son düzenleme:
Sırf cinsellik geçti aralarında diye evlenmek olmaz.Eğer karakterli biri olsa zaten sahiplanirdi onu.Yeğenininizi ilk olarak bir psikoloğa götürün hayatın ondan ibaret olmadığını herşeyin geçeceğini anlaması gerek ama bence onun en çok taktığı birlikte olmaları.Ah bu mahalle baskısı ah....bunu sorun etmeyecek insanlar da var bunu unutmasın.keşke bu yazdıklarımızı okuyabilse...

Bundan sonra muhattap olmam zaten yegenimde görüsmiyor kiza düs yakamdan teyzen en bastan beri biliyordu degilmi basima belami olucaksin corapmi öreceksiniz demis.Yok ben mevkiligim durumumuz almanya gibi biryerde iyi, pesimi birakmamak icin bunu kullanma demis. Nasil bir insan bu kizlik diktirmek icin para teklif etmis maksat icini rahatlatmak sorumluluktan kacmak.Yegenim kabul etmemis tabi ogün bugündür görüsmüyor.

Terbiyesiz adamda utanma arlanma olsa 4 senelik sevdigini bi kalemde silermi üstüne helalim dedigi kizi yüzüstü birakirmi yavrucagin canini böyle yakti? Ah bu devirde kimseye güvenilmiyor.Herseyi düsünürdüm ama o serefsizin yegenime bunu yapacagini asla.Disardan nekadarda güzel birbirini seven bir cift olarak bakiyorduk.Hep nur yüzlü yegenim layigini buldu onu seven sayan biriyle evlenecek diye sükredip sevinirken ne hallere düstük!
Yegenimi anlattigim gibi kendi psikologa gitti ama alman psikolog icini pek rahatlatamiyor normal 25 yasinda cinsel iliski yasamak diyor hakli aslinda,simdi antidepresan ilac verdi kiza simdi istemesede caresizlikten kullaniyor.

Ona bu konuyu okutacagim belki vereceginiz abla kardes tavsiyeleri mantikli düsünmesini icinin rahatlamasini saglar...

Bundan sonra muhattap olmam zaten yegenimde görüsmiyor kiza düs yakamdan teyzen en bastan beri biliyordu degilmi basima belami olucaksin corapmi öreceksiniz demis.Yok ben mevkiligim durumumuz almanya gibi biryerde iyi, pesimi birakmamak icin bunu kullanma demis. Nasil bir insan bu kizlik diktirmek icin para teklif etmis maksat icini rahatlatmak sorumluluktan kacmak.Yegenim kabul etmemis tabi ogün bugündür görüsmüyor.

Terbiyesiz adamda utanma arlanma olsa 4 senelik sevdigini bi kalemde silermi üstüne helalim dedigi kizi yüzüstü birakirmi yavrucagin canini böyle yakti? Ah bu devirde kimseye güvenilmiyor.Herseyi düsünürdüm ama o serefsizin yegenime bunu yapacagini asla.Disardan nekadarda güzel birbirini seven bir cift olarak bakiyorduk.Hep nur yüzlü yegenim layigini buldu onu seven sayan biriyle evlenecek diye sükredip sevinirken ne hallere düstük!
Yegenimi anlattigim gibi kendi psikologa gitti ama alman psikolog icini pek rahatlatamiyor normal 25 yasinda cinsel iliski yasamak diyor hakli aslinda,simdi antidepresan ilac verdi kiza simdi istemesede caresizlikten kullaniyor.

Ona bu konuyu okutacagim belki vereceginiz abla kardes tavsiyeleri mantikli düsünmesini icinin rahatlamasini saglar...

canım muhatap olmamakla en dogru kararı almıssın .teyze olarak yegenını dusunuyorsun

onun ıcın cabalıyorsun belkı ama ,o kısıyle daha oncelerı muhatap olarak o kızı ıyılık degıl

kotuluk ettıgının farkında degılsın .cunku sızın o adamla her muhatap olmanız demek

o kızcagız ıcın bı umut olacaktır .bide adamdan duyacagı her sozle bır kere daha olecektır .

adamda vıcdan ruh dıye bırsey yok .ruhu pıslıge batmıs resmen ,bu adamın agzından

guzel sey mı duyulur hıc,her soyledıgı sozle kızın canı bıraz daha yanacaktır

depresyona Allah gostermesın belkı ıntıhara bıle goturur adamın ettıgı sozler .

acısının omrunu uzatmaktan baska bı faydası olmaz

Bence yeğenin o adamdan kurtulduğuna sevinsin,ama kendini de paralamasın.
Bu dönemde bu kadar laçka ilişkilerin içinde çok sevdiği için nişanlısıyla birlikte
olmuş pişman bir kadını,gerçekten değer veren erkek kabul eder zaten,boşa
üzülmesin.Psikolojik yardım alması onun açısından iyi olur.Diktirme konusu da
şu anda değil evlilik öncesi yapılıyor duyduğuma göre.Bir arkadaşım vardı ,
o düğünden birkaç gün önce yaptırmıstı.Yani şu anda yaptırmasına gerek yok.
Ama,dürüstçe açıklaması onun vicdanı açısından daha iyi olur.Bu devirde ne
bakire kızlar var,sadece zar koruyayım diye yapmadıkları abukluk olmayan.
O yüzden yeğenin yeterince temiz,boş yere evham yapmasın yazık:(

Back
X