Yeğenime bakmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.667
6.603
358
35
Merhaba hanımlar...
Kız kardeşim ve eşi eczacılar. Kardesimin eczanesi var eşi ise kurumda eczacı. Bir buçuk yaşında çok tatlı ve birlikte olmaktan keyif aldığım bir yeğenim var.

Kardeşimin eczanede annem ve babam yanında oluyordu ve yeğenime eczanede arka tarafta ayrı bir oda yapıldığı için annem orada bakıyordu. Ama Corona dolayısıyla babam kronik hasta olduğu için annemleri evlerinden çıkarmıyor bizlerde bu süreçte asla yanlarına gitmiyoruz.

Ben de öğretmenim ve 5.5 yaşında bir çocuğum var. Anasinifi öğrencisi. Şimdi ben evdeyim diye hafta içleri 1-6 arası yeğenimin de eczanede olmasını çok istemediğim için ben bakıyorum. Yeğenim eczanedeyken kardeşim arka odada yanında oluyor. O ve kalfası tekse çocukla arkada kaldığı için eczaneye de haliyle bakamaz. O yüzden bende. Ama şu ara eşi de aralıklı çalışıyor ama yine bebek bende oluyor. Aslında sorunda etmiyorum.

Ama şöyle bir durum var. Benim çocuğumun dikkat eksikliği sorunu var ve biz normal şartlarda teknolojiden olabildiğince uzak sürekli kendimiz ilgilenerek bakıyorduk dikkat güçlendirici etkinliklerle vs. Ama bu süreçte yeğenim bizde olunca iki çocuğa birden yetişemiyorum ve haliyle TV ve bilgisayar ellerinde oluyor :( bir de oğlumun anaokulundan sürekli dersleri geliyor ve ben onları öğlen 1 ile akşam 6 dan sonra ancak bir kısmını yaptırip kalanını haftasonu tamamlıyorum. Ben de öğretmen olarak öğrencilerime etkinlik yollayıp takip etmeye çalışıyorum ve isin açığı hepsine birden yetişmekte zorlanıyorum.

Şimdi kardesimin eşi de boş oluyor ya ara ara en azından eşinin olduğu iki gün getirmese yeğenimi demek istiyorum. Yani hafta içi 3 gün bana gelse demek istiyorum. Sonuçta eşi de eczanede arkada bakabilir ve bu ara eczane pek yoğun değil sadece maske dolayısiyla yoğunluk yaşıyorlar ara ara.

Ama içime hem sinmeyen birsey var hem de söylemeye utanıyorum. Uzulurse ya artık bakmak istemediğimi düşünürse diye...

Sizce annem üzerinden mi haber yollayayım, benden bağımsız annemin önerisi mı olsa yoksa ben mi söylemeliyim? Ve nasıl ifade etmeliyim kendimi. Yeğenimi de kardeşimi de çok seviyorum. Onların işleri kolaylassin istiyorum ama kendime, işime, çocuğa ve eve de yetebilmek istiyorum.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Teşekkür ederim simdiden..

1.5 yaşında çocuğu virüsün en tehlikeli olduğu yerlerden biri olan eczaneye nasıl sokuyorsunuz, sokuyorlar?

Sorunlarınıza çözümüm yok. Çoğumuz birden fazla işe koşuyor, taşıyabileceğimizden daha fazla yük yükleniyoruz bu süreçte.

Ya Bakmak istemediğimi düşünürlerse demişsiniz ama bakmak istemiyorsunuz zaten. Uygun bir dille anlatın durumunuzu zorla baktıracak halleri yok ya. Annenizi karıştırmayın derim. Sizin yerinizde ben olsaydım bebeği eczaneye göndermeyi tercih etmezdim onu da belirteyim.

Ben de eczanede olmasından yana rahatsızım. Aslında steril ortamda. Ön tarafa hiç gecmiyor. Eczanenin on tarafida korumalı ve sanirim haftada iki kere özel steril ediliyor. Ama içime sinmiyor tabiki.

Kimse böyle birşeyi on goremezdi. Tabiki ben bakıcı değilim ama aile de böyle günler için değil midir? O yüzden bakmaya asla gocunmam seve seve bakarım. Hatta bunun yegenimle samimiyetimi arttırmasından yana oldukça memnunum.

Ama acaba diyorum karı koca eczanedeyken hafta içi iki günü idare edebilirler mi? Ya da bunu istemeli miyim? Kendim de evde zorlanıyorum :( ama bunu istemeye utanıyorum işte.

Geçici bir süre idare edemezmisiniz çocuğun orda kalması pek uygun değil çocuğun ilgileneceği bişeyler verin eline ders yaparken şu durumda destek çıkmalısinizda kardesinize en fazla 1 ay sıkın dişinizi sonra herşey yoluna girdiginde gonderirsiniz ama şu durumda bence konusunu açmayın farzedinki 2 tane çocuğunuz var ona göre hareket edin öğlen uykusuna yatmıyor mu o zaman halledin kendi işinizi çocuğunuza ders çalıştırırken ona da kalem boya verin oda çizsin bişeyler oyalanirda

Ne kadar ayri oda olsa da eczaneler bir cocuk icin saglikli ortamlar deil su aralar. Zaten bakıyorsunuz bi sure daha idare edin bence. Basta saglk calisanlari olmak üzere zor zamanlar geciriyirz. Yegen evlat demek bence bi sure idare edin. Elbett yakin zamanda kurtulacagz bu illetten

Geçici bir süre idare edemezmisiniz çocuğun orda kalması pek uygun değil çocuğun ilgileneceği bişeyler verin eline ders yaparken şu durumda destek çıkmalısinizda kardesinize en fazla 1 ay sıkın dişinizi sonra herşey yoluna girdiginde gonderirsiniz ama şu durumda bence konusunu açmayın farzedinki 2 tane çocuğunuz var ona göre hareket edin öğlen uykusuna yatmıyor mu o zaman halledin kendi işinizi çocuğunuza ders çalıştırırken ona da kalem boya verin oda çizsin bişeyler oyalanirda

Zaten etkinlikleri hep birlikte yapıyoruz. Ben de diyorum iki çocuğum var gibi düşünmeliyiz diye ama yemeğini yedirirken annesini çok istiyor. Yine de idare ediyoruz çok şükür. Yine diyorum iyiki geliyor iyiki bizle ama işte belki kardeşim iki gün eşi gitse kendi evde bebekle mi dursa ya da eşi evde bebekle dursa. İşte bunu teklif etmeye hakkım var mı ay bilmiyorum ki kafam karışık.

Anneniz babaniz evde bakamiyor mu?

1.5 yasindaki yegenimin eczanede bakilmasina goz yummazdim.

13.00 18.00 arasi mi bakıyorsunuz? Diger saatler nerde kim bakiyor?

2 çocuk kolay degil ama imkansiz bir sey de değil.

Annemlere giriş çıkış yapmıyoruz çocukların taşıyıcı olma ihtimalinden dolayı. Yani annemler imkanımız yok. Kardeşim eczaneye 11 gibi gidiyor 11-1 arası öğle uykusu uyuyor eczanede. Eczaneyi zaten hep bebeğe göre ayarlamisti...sonrasi bizde oluyor. İnanın onla olmak keyif veriyor ama oğlumla yeteri kadar ilgilenemiyorum ve TV bilgisayara geçebiliyor ve oradan almak daha zor oluyor. İki gün daha boşluk olsa dedim ama işte...

1,5 yaş bebesi ya, kıyamam..
Mutlaka yapılması gerekecek kadar ne ödevi var anaokulu çocuğunun.

İkisine de TV tablet açmamaya çalışın.
Sizin de mutlaka isleriniz vardır ama bir süre kendinizi iki çocuklu gibi düşünemez misiniz..

Kardeşinizin içi çok rahat demek ki sizinle olduğu için, o yüzden bırakıyordur.
Böyle düşündüğünuzu bilse ne düşünür, ne kadar üzülür..

Ben kuzenimin çocuğuna bakmıştım hemde oğlum ufacık bebekti.
Anlıyorum iki çocuğa yetişmek çok zordur ama ikisi de sizin canınız.
Ha yeğen ha evlat bence, ben kiyamazdim.

Ben de eczanede olmasından yana rahatsızım. Aslında steril ortamda. Ön tarafa hiç gecmiyor. Eczanenin on tarafida korumalı ve sanirim haftada iki kere özel steril ediliyor. Ama içime sinmiyor tabiki.

Kimse böyle birşeyi on goremezdi. Tabiki ben bakıcı değilim ama aile de böyle günler için değil midir? O yüzden bakmaya asla gocunmam seve seve bakarım. Hatta bunun yegenimle samimiyetimi arttırmasından yana oldukça memnunum.

Ama acaba diyorum karı koca eczanedeyken hafta içi iki günü idare edebilirler mi? Ya da bunu istemeli miyim? Kendim de evde zorlanıyorum :KK43: ama bunu istemeye utanıyorum işte.
Ortam size gore sterıl de oda kucucuk, kardeşiniz bebek agladıgında kosarak gelip dalgınlıkla o elleriyle dokunsa bebege.
Yerde halı da yok buyuk ihtimal. Bebek sureklı kısıtlı falan.

Vicdanınızı rahatlamak istiyorsunuz anlıyorum ama, simdilik bence idare edin. Sıcacık temiz evde dursun o da cocugunuzla. İki gun ıcın kalp kırmaya degmez, ha belki kırılmazlar ama su dar gunlerde herkes gergin ve kırılma ihtimalleri yuksek

Madem aileler boyle gunler ıcın var, ıkı gunu sorun etmeden bakın.

ben de sorunuza cevap vermeyecegim ama sizin cocugunuza okuldan verilen derslere kizacagim. yani bunlar zaten anaokulu çocuğu. evde sıkıntı icindeler. bir de tamamlamalari gereken tasklar verilmesi hem.cocuga hem veliye stres. ben cok kızıyorum. benim cocugumun anaokulu 3 saat, ders saatleri icinde online aciyorlar, cocuklar ona bile oturmuyorlar, dikkat saglayamiyorlar. bu bile bana stres oldu, bana stres olunca 2 sabah cocuga bagirdim, artik acmiyorum.

bence her erkek cocuguna bakabilmeli. kendisi evdeyken cocugu ile baskasi ilgilenen erkeklere gıcık oluyorum.

siz yine sifir ekrana dönün bence. sizin çocuk yigeninizle oynamıyor, birlikte oyun kurmuyorlar mi?

Esi evdeyken size getirmesin ,esi bsksin evde ,direkt soyleyin ...
Elinizi eteginizi opsunler verdiginiz destek icin

Tabiki de yardımcı olacagim, kardeşim o benim. Onun çocuğu da benim evladım gibi. İstemem eczanede dursun. Ben teklif ettim zaten en baştan da. Bana getir orada olmaz diye. Yani öyle el etek öpülecek durum degil, olması gerekeni yapıyorum ve acaba iki gün kendi evinde olsa mi diye nasıl soracağını bilemedim..

Esi evdeyken size getirmesin ,esi bsksin evde ,direkt soyleyin ...
Elinizi eteginizi opsunler verdiginiz destek icin

Yapmayın allah aşkına ya, şu dönemde yedi yabancı yardım ediyor kardeş 3-5 saat çocuğa baktı diye eli ayağı mı öpülecek?

Doktor komşumun 5 yaşındaki çocuğuna karşı komşum bakıyor 20 gündür geceli gündüzlü. Anne baba kapıdan görüp gidiyor. O komşu müsait olmasaydı ben bakardım ki selam vermekten başka iletişimimiz yok. Onlarca örnek sayabilirim size buna benzer. El etek öpmek falan çok ayıp ya.

Annemlere giriş çıkış yapmıyoruz çocukların taşıyıcı olma ihtimalinden dolayı. Yani annemler imkanımız yok. Kardeşim eczaneye 11 gibi gidiyor 11-1 arası öğle uykusu uyuyor eczanede. Eczaneyi zaten hep bebeğe göre ayarlamisti...sonrasi bizde oluyor. İnanın onla olmak keyif veriyor ama oğlumla yeteri kadar ilgilenemiyorum ve TV bilgisayara geçebiliyor ve oradan almak daha zor oluyor. İki gün daha boşluk olsa dedim ama işte...

Bilemedim.

Sizi rahatsiz ediyorsa tabi ki bakmamaniz en dogrusu.
Elbet evlat kiymetli.
Kendi cocugum henuz hic ekran tv tablet gormedi. Telefonda goruntulu konusma gormedi. 3.5 yasinda. Hassasiyetiniz anliyorum.
Ama ogluma sahane bakayim yegenim eczanede bakilsin demek yerine oglum 2 saat video izlesin yegenim gelsin bakayim derdim. Sizin fikriniz baska olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X