Yeğenime bakmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar terbiyesizce!!!!! Haddinizi bilin!!!! Ne ayıp ya. Ne güne yaşıyoruz. Ben ölsem gözüm arkada kalmaz kardeşim annem var diye Allah korusun ona birşey olsa canimdir. Cevap yazacağım diye gariplikler uydurmayin. Bir yeğenini düşünen sizsiniz sanki. Ne ayıp.
Ne demiş kı kadın delirmişsinşz. Becerememıssınız bakmayı zor gelmıs kendınıze bahane uydurmayın.kardesınız bılse ceker alır cocugunu zaten.

Belki kardeşinizin eşi tek başına çocuğa bakamayacağını düşünüyordur, benim de 1,5 yaşında oğlum var ki eşim doğduğundan beri alt değiştirme olsun yedirme olsun yapmıştır ama şimdi çocuk çok hareketli altını tek başına değiştiremiyor, yemek yedirirken çok zorlanıyor, ben bu hamilelikte bulantılardan çok zorlandım o değiştirmeye kalktı battı her yer, belki kendi başedemediği için size getiriyorlardır, kardeşinize bunu söylerseniz de alınabilir maalesef 😞 bu bir süreç bırakın bir kaç ay her şey olması gerektiği gibi olmasın, sadece oyunlar oynasınlar birlikte be kendinizin ne kardeşinizin kalbi kırılmasın ne derseniz kırılır çünkü

Bu konuyla gerçekten okumayı bilmeyen, okuduğunu anlamaktan yoksun üyeleri tanımış oldum. Gerçekten ya okumuyorsunuz ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz...

Umurumda da değilsiniz. Hepinizin ne kadar harika! insanlar olduğunu bu forumda zaten çok güzel görüyoruz. Konumda kapatılsın istiyorum. Mune Mune Daha fazla fikir yerine iftira üreten insana tahammül edemeyeceğim. İnşallah Allah karşınıza benim gibi bir insanı asla ama asla çıkarmaz.

Ezcaneler nasil yogun degil? Ana baba gunu her saat. Hele nobetci olduklarinda metrelerce kuyruk oluyor. Ben olsam o cocugun annesi olarak eczaneye goturmek istemezdim ama tabi sizin de goreviniz degil o da ayri konu.
Bizim ki değil. Çünkü karşımda. Camdan görüyorum. İçeri tek tek alınıyor ve kapıda çok nadir bir iki kişi oluyor. Zaten kardesimde diyor hiç iş yok diye. Nöbette değil. Normal zamandan bahsediyoruz. Eczane nobetteyken hepimiz yardımcı oluyoruz zaten bütün aile.

Merhaba hanımlar...
Kız kardeşim ve eşi eczacılar. Kardesimin eczanesi var eşi ise kurumda eczacı. Bir buçuk yaşında çok tatlı ve birlikte olmaktan keyif aldığım bir yeğenim var.

Kardeşimin eczanede annem ve babam yanında oluyordu ve yeğenime eczanede arka tarafta ayrı bir oda yapıldığı için annem orada bakıyordu. Ama Corona dolayısıyla babam kronik hasta olduğu için annemleri evlerinden çıkarmıyor bizlerde bu süreçte asla yanlarına gitmiyoruz.

Ben de öğretmenim ve 5.5 yaşında bir çocuğum var. Anasinifi öğrencisi. Şimdi ben evdeyim diye hafta içleri 1-6 arası yeğenimin de eczanede olmasını çok istemediğim için ben bakıyorum. Yeğenim eczanedeyken kardeşim arka odada yanında oluyor. O ve kalfası tekse çocukla arkada kaldığı için eczaneye de haliyle bakamaz. O yüzden bende. Ama şu ara eşi de aralıklı çalışıyor ama yine bebek bende oluyor. Aslında sorunda etmiyorum.

Ama şöyle bir durum var. Benim çocuğumun dikkat eksikliği sorunu var ve biz normal şartlarda teknolojiden olabildiğince uzak sürekli kendimiz ilgilenerek bakıyorduk dikkat güçlendirici etkinliklerle vs. Ama bu süreçte yeğenim bizde olunca iki çocuğa birden yetişemiyorum ve haliyle TV ve bilgisayar ellerinde oluyor :KK43: bir de oğlumun anaokulundan sürekli dersleri geliyor ve ben onları öğlen 1 ile akşam 6 dan sonra ancak bir kısmını yaptırip kalanını haftasonu tamamlıyorum. Ben de öğretmen olarak öğrencilerime etkinlik yollayıp takip etmeye çalışıyorum ve isin açığı hepsine birden yetişmekte zorlanıyorum.

Şimdi kardesimin eşi de boş oluyor ya ara ara en azından eşinin olduğu iki gün getirmese yeğenimi demek istiyorum. Yani hafta içi 3 gün bana gelse demek istiyorum. Sonuçta eşi de eczanede arkada bakabilir ve bu ara eczane pek yoğun değil sadece maske dolayısiyla yoğunluk yaşıyorlar ara ara.

Ama içime hem sinmeyen birsey var hem de söylemeye utanıyorum. Uzulurse ya artık bakmak istemediğimi düşünürse diye...

Sizce annem üzerinden mi haber yollayayım, benden bağımsız annemin önerisi mı olsa yoksa ben mi söylemeliyim? Ve nasıl ifade etmeliyim kendimi. Yeğenimi de kardeşimi de çok seviyorum. Onların işleri kolaylassin istiyorum ama kendime, işime, çocuğa ve eve de yetebilmek istiyorum.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Teşekkür ederim simdiden..

İki çocukla ilgilenmek eminim zordur
Ama eczacılar da sağlık çalışanı ve bu ara bu tür destekler onlar için çok değerli
Eczane ne kadar temizlenirse temizlensin asla steril olamaz, üstlerindeki kıyafetlerle bile odadan odaya geçmeleri sıkıntı iken el kadar çocuk böyle bir riske atılmamalı
Yerinizde olsam bu dönem sesimi çıkarmazdım

Bizim ki değil. Çünkü karşımda. Camdan görüyorum. İçeri tek tek alınıyor ve kapıda çok nadir bir iki kişi oluyor. Nöbette değil herhalde. Normal zamandan bahsediyoruz. Eczane nobetteyken hepimiz yardımcı oluyoruz zaten bütün aile.
O zaman kari-koca vardiyali calissinlar. Evet tek tek aliniyor hastalar iceriye ama sonucta surekli is var,acik olduklari surece hic bos kalmiyorlar. Bir kisi surekli evde olabilir ve o bakar cocuga. Eczanede guvenli degil.

Yani şu süreçte siz baksanız olmaz mı? Bu senelerce sürecek bir süreç değil sonuçta.. Azıcık idare etseniz kardeşinizi de geçtim bebeğini bi odada bırakmasanız..

Ne kadar terbiyesizce!!!!! Haddinizi bilin!!!! Ne ayıp ya. Ne güne yaşıyoruz. Ben ölsem gözüm arkada kalmaz kardeşim annem var diye Allah korusun ona birşey olsa canimdir. Cevap yazacağım diye gariplikler uydurmayin. Bir yeğenini düşünen sizsiniz sanki. Ne ayıp.
Siz daha kisa sureli bakmaya gelemiyosunuz omur boyu nasil bakacaksiniz.

Bu zor sürecte saglik calisanlari bizler icin fedakarlik yapiyorlar. Resmen atesli bir yoldan yürüyorlar. Ben ilacimi almaya eczaneye gitmeye korkuyorum onlar aksama kadar içiçeler. Eminim onlarda cocuklarinin yanlarinda olmasini isterlerdi. Ama ben olsam o yavrunun o ortamda olmasina asla izin vermezdim hatta gecede göndermez kardesim cocugunu bari kafasina takmasin isterdim. Siz cok cok sanslisiniz virüs cikti evde cocugunuzlasiniz devlet size böyle bir hak tanidi ama kardesinizin o sansi yok eminim o da cocuguyla evinde güvende olmak isterdi.. Babasi evde oldugunda belkide çocugu enfekte etmemek icin almiyordur. bu sürecte herkes elini tasin altina koyacak mecbur. Ben bu sürecte bana yardimci olmayan bir kardese sahip olsam kırılırdım ve sanırım artik hicbir sey ayni olmazdi. Bizim cok uzak bir akrabamiz var eşim tarafindan bankaci kari koca, bakicilari virüs nedeniyle isten ayrilmis ben aradim ben bakabilirim ama sabah git aksam gel olarak degilde 1 ay bende kalsin göruntülü konusursunuz dedim. Cünku oglumla ben riskli gruptayiz. Şuanda k.v desi bakiyor 1 ay ,surec uzarsa bana gelicek cocuk.

1.5 yaşında küçücük çocuğun bütün gün kapalı tek odada kalmasına icim elvermedi açıkçası. Ama.siz de bakmak zorunda değilsiniz. Haksız değilsiniz ama kardeşim olsaydı ve böyle bir öneri ile gelseydi bozulurdm. Kardeslikler bugünler için değil mi

Öneride bulunmakla itham etmek arasında dağlar kadar fark var ama okuduğunu anlamaktan aciz olan insanların bu farkı da anlamasini bekleyemeyiz tabiki.

Kusura bakmayın burada sizin siparişinize göre yorum yapmıyoruz. Çoğu zaman sizi içinizden geçirip kendinize dahi itiraf edemediğiniz şeylerle yüzleştiriyoruz. Ve genelde hakaret işitiyoruz böyle olunca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X