• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin benim kıyafetlerimi kullanması

ya kızlar sorun kıyafetinin olmaması yada durumlarının kötü olması değil,ama tabii istediği zaman alışveriş yapabilen biri değil,
ama biraz fazla rahat,geçen hafta sonu ablamdaydım,eşofman alırken baktım yeğenimin dolabı dolu dedim abla neden bunları almıyor yanına,
yani çorap ve eşofman dahil benden giyiniyor,kendine ait bir tane eşofmanı var bizde,ama kendi evlerinde dolu,sonuçta haftasonu ziyaretine gelmedi bana bu 4. yılı bizde geçirdiği,ve hafta sonlarına bende,
inanın dün 10 çift çorap aldım,çorabım kalmamış artık,bir kere eşofman konusunda uyardım yine yeni aldığım bi eşofmanı evde giyiyordu bende dedim bu ve bunun gibileri evde giyme ben onları dışarı çıkarken giyiyorum diye,

hatta birgün istanbula gidecektim,öncesinde kıyafetlerimi yıkayıp astım sabah alıp çıkacağım,oda evine gidecekti ben evde olmayacağım için,bi baktım yanıma almayı düşündüğüm kıyafetlerin bazıları yok,o alıp gitmiş,
yani baya bi sorun oldu bu kıyafet olayı,nasıl çözeceğim bu sorunu bilmiyorum

işiniz zor valla,açık açık konuşmaktan yada odanızın kapısını kitlemekten başka çare yok...çoraba kadar almak neden anlamadım,hadi kıyafette özeniyor beğeniyor vs..ama 10 tane çorap nası bitmiş,çorabıdamı yok:19:

kandırılabileceğinizi zannetmem eğer böyle bişey yaparsanız anlar,rahatsız olucağınızı kendisi düşünmesi lazım aslında,annesi babası yokmu ihtiyaçlarını karşılıyacak

var tabii allah uzun ömürler versin,ya tam anormal zamanlarında beraber mağaza gezeriz hiçbirşey beğenmez almaz,tuhaf bi durum

şimdi ben tam anlamadım4 yıldır sizle yaşıyor ve dolabında kıyafet m,i yok..
ayrıca ne demek akşam sizin haberiniz olmadan dolaptan kıyafet almak? ya eşiniz orda olsa,giyiniyo olsa ne olacak??
bence çok garip ve hastalıklı bir durum bu..

işiniz zor valla,açık açık konuşmaktan yada odanızın kapısını kitlemekten başka çare yok...çoraba kadar almak neden anlamadım,hadi kıyafette özeniyor beğeniyor vs..ama 10 tane çorap nası bitmiş,çorabıdamı yok:19:

kaç on tane çorap bitmiş,çekmecede neredeyse hiç çorap kalmamış,ben 10 tane ekledim,şükür iç çamaşırlarını almış yanına :)

var tabii allah uzun ömürler versin,ya tam anormal zamanlarında beraber mağaza gezeriz hiçbirşey beğenmez almaz,tuhaf bi durum

amin...sizinkilere takmış o zaman:1:tarzınız uyuyomuki,o 17 yaşında siz?doğru aslında evde hep beraber otururken odanın kapısıda kitlenmez,evde olmasanız neysede,nazikçe konuşucaksınız o zaman yapıcak başka bişey yok

ya kızlar sorun kıyafetinin olmaması yada durumlarının kötü olması değil,ama tabii istediği zaman alışveriş yapabilen biri değil,
ama biraz fazla rahat,geçen hafta sonu ablamdaydım,eşofman alırken baktım yeğenimin dolabı dolu dedim abla neden bunları almıyor yanına,
yani çorap ve eşofman dahil benden giyiniyor,kendine ait bir tane eşofmanı var bizde,ama kendi evlerinde dolu,sonuçta haftasonu ziyaretine gelmedi bana bu 4. yılı bizde geçirdiği,ve hafta sonlarına bende,
inanın dün 10 çift çorap aldım,çorabım kalmamış artık,bir kere eşofman konusunda uyardım yine yeni aldığım bi eşofmanı evde giyiyordu bende dedim bu ve bunun gibileri evde giyme ben onları dışarı çıkarken giyiyorum diye,

hatta birgün istanbula gidecektim,öncesinde kıyafetlerimi yıkayıp astım sabah alıp çıkacağım,oda evine gidecekti ben evde olmayacağım için,bi baktım yanıma almayı düşündüğüm kıyafetlerin bazıları yok,o alıp gitmiş,
yani baya bi sorun oldu bu kıyafet olayı,nasıl çözeceğim bu sorunu bilmiyorum

ablanız ne dedi peki?? bunları neden yanına almıyo diyince?

çorap mı :53: valla o iyice alışkanlık haline getirmiş bu durumu.. konuşmaktan başka bi çözüm yok bence.. hiç kimsenin yatak odasına girilmez diye uyarabilirsiniz mesela.. ama ben olsam aradığımı bulamıyorum canım, bundan sonra kendi kıyafetlerini giyersen iyi olur, çünkü ben çalışan insanım hergün değişik giyinmek zorundayım.. ama sen öğrencisin dersaneye eşorfmanla gitsen olur diyebilirsiniz.. tabi anlar mı orası ayrı..

ayrıca ne demek akşam sizin haberiniz olmadan dolaptan kıyafet almak? ya eşiniz orda olsa,giyiniyo olsa ne olacak??

evet canım 4 yıldır bizimle yaşıyor,dolabında kıyafeti var tabii ama fazla yok,evinde bırakıyor kıyafetlerinin çoğunu emin değilim ama galiba beğenmiyor kendi kıyafetlerini,
bir kaç uyardım alışveriş konusunda,herzaman kullanabileceğin parçalar al,kıyafeti bir kerelik alma vs diye,ama yola geldiği yok,

Açık açık konuşmak bence en mantıklısı ama ilk olarak konuşulacak kişi yeğeniniz değil annesi bence. Annesi de kızına başkasının dolabını açmak değil , yatak odasına izinsiz girmesinin bile ne kadar kötü bişey olduğunu anlatması lazım... Daha 17 yaşında büyük gibi gelebilir ama aslında değil, kırılacaktır ama sonuçta öğrenmesi lazım.

ablanız ne dedi peki?? bunları neden yanına almıyo diyince?

bilmem alır herhalde bunlar genelde yazlık kıyafetleri dedi,
ve ben bu konuyu annesi olan ablama,küçük ablama ve annemede söyledim,çok rahatsız oluyorum artık siz bari söyleyin diye,
ama tabii söyledilermi söylemedilermi bilemiyorum,hatta küçük ablamda çok kızdı duyunca o ne demek açık açık konuş sende diye bana kızdı hatta,
ayy ne bileyim çokmu yumuşak davranıyorum bilemiyorum

canım eşim odadayken girmez asla,o konuda herhangi bi hatası diyecektim ki aklıma geldi bir gece yani sabaha karşı girdiğini farketmiştim ( çok erken kalkıyor okula gitmek için galiba çorap için girmişti )yarı uykulu halde,ama normalde girmez onun dışında hiç farketmedim yani

bilmem alır herhalde bunlar genelde yazlık kıyafetleri dedi,
ve ben bu konuyu annesi olan ablama,küçük ablama ve annemede söyledim,çok rahatsız oluyorum artık siz bari söyleyin diye,
ama tabii söyledilermi söylemedilermi bilemiyorum,hatta küçük ablamda çok kızdı duyunca o ne demek açık açık konuş sende diye bana kızdı hatta,
ayy ne bileyim çokmu yumuşak davranıyorum bilemiyorum

anlattıklarınıza bakılırsa yumuşak davranmasanızda sonuç pek farklı olmazdı,rahatsız olucağınızı düşünemiyor sonuçta

arkadaşlar dert değil çok şükür de,bi konuda fikirlerinize ihtiyacım var,
benim yeğenim lise öğrencisi,ve liseye başladığından beri bizde kalıyor şehir merkezinde oturduğum için,
neyse sorun bu değil tabii,
yeğenim bu yıl dershaneye de başladı,ve benim kıyafetlerimi çok fazla kullanıyor,
eskiden böyle bi sorun yoktu sadece ihtiyacı olduğunda kullanıyordu ve bu beni rahatsız etmiyordu,
şimdi hem dershanede sivil giyinmesi hemde artık iyice gençkız olduğundan galiba sürekli benim dolabımda,
yani genç kız heves ediyor filan diyorum ama,ama artık giymeyi düşündüğüm şeyi onda görünce yada kirli sepetinde çok kızıyorum ( tabii kendi kendime kızıyorum )
inanın abartmıyorum yeni aldığım birkaç şey var benden çok o giymiştir,
bu durum beni iyice rahatsız ediyor artık,ama nasıl konuşacağımı bilmiyorum,çokta alıngandır kendisi,
nasıl yaklaşmalıyım nerden başlamalıyım sizce ?

Haklısın bence, en azından kafasına göre almamasını almadan önce sana sorması gerektiğini anlatsan uygun bir dille o zaman rahatsız olmazsın zaten o kadar. Bende sinir olurum benim giyeceğim kıyafetin kirli sepetinde olmasına, ya da benim yemek yapmak için aldığım malzemelerin ben kullanamadan, haberim olmadan bitmesine bunun cimrilikten çok yaptığın planların bozulmasıyla alakası var ve çok sinirini bozuyor insanın.

siz çok anlayışlı bir teyzesiniz,4 yıldır sizinleyse anne de sayılırsınız hatta..
şunları söyleyin bence:
bak canım ,4 yıldır beraber yaşıyoruz,herşeyimizi paylaşıyoruz,çok da mutluyum ama seninle açıkça konuşmam gereken bir sıkıntım var ve bu kadar zamandır seni üzmemek adına konuşmadım.ama sen imalarımdan anlamadın. kıyafet konusu beni rahatsız ediyor. tabii ki arasıra istediğin kıyafetlerimi al giy,ama her gün odamdan kıyafet alman hoş olmuyor,ben çalışıyorum,devamlı giysilerimi aramak zor oluyor,üstelik habersiz alıyorsun.almak istediğinde bana söyle beraber seçelim.isytediğin zaman da alışverişe çıkalım.evdeki kıayfetlerin de -bayaa çokmuş,ablama gittiğimde gördüm. onları getir içlerinden seçelim sana uygun olanları..

bitti gitti...

17 yaşında genç bir kız sizin birşeyler söylemeniz onu kırabilir ya da incitebilir ne kadar da olsa ailesinin yanında olmadığı için onunda pskiolojik etkisi vardır...bence en güzeli annesiyle konuşmanız onun kendi kızını uyarması daha doğru olur..sizin dolabınızı karıştıyor olduğunu söylüyorsunuz bazı giysilerinizi başka bir bölmeye saklayın çünkü kalp kırdığınız zaman sizde üzüleceksiniz onun sizin kız kardeşiniz olduğunu düşünün çünkü kız kardeşler arasında böyle bir çekişme her zaman vardır..tabi ki siz buna katlanmak zorunda değilsiniz ama anlayışla güzellikle birşeyleri örnek göstererek söylemeniz daha doğru olur diye düşünüyorum...

siz çok anlayışlı bir teyzesiniz,4 yıldır sizinleyse anne de sayılırsınız hatta..
şunları söyleyin bence:
bak canım ,4 yıldır beraber yaşıyoruz,herşeyimizi paylaşıyoruz,çok da mutluyum ama seninle açıkça konuşmam gereken bir sıkıntım var ve bu kadar zamandır seni üzmemek adına konuşmadım.ama sen imalarımdan anlamadın. kıyafet konusu beni rahatsız ediyor. tabii ki arasıra istediğin kıyafetlerimi al giy,ama her gün odamdan kıyafet alman hoş olmuyor,ben çalışıyorum,devamlı giysilerimi aramak zor oluyor,üstelik habersiz alıyorsun.almak istediğinde bana söyle beraber seçelim.isytediğin zaman da alışverişe çıkalım.evdeki kıayfetlerin de -bayaa çokmuş,ablama gittiğimde gördüm. onları getir içlerinden seçelim sana uygun olanları..

bitti gitti...

evet canım bu şekilde konuşmam gerekiyor artık,çok sağol

şunları söyleyin bence:

bitti gitti...

evet canım bu şekilde konuşmam gerekiyor,daha fazla susarsam sonuçlarından korkuyorum artık

17 yaşında genç bir kız sizin birşeyler söylemeniz onu kırabilir ya da incitebilir ne kadar da olsa ailesinin yanında olmadığı için onunda pskiolojik etkisi vardır...bence en güzeli annesiyle konuşmanız onun kendi kızını uyarması daha doğru olur..sizin dolabınızı karıştıyor olduğunu söylüyorsunuz bazı giysilerinizi başka bir bölmeye saklayın çünkü kalp kırdığınız zaman sizde üzüleceksiniz onun sizin kız kardeşiniz olduğunu düşünün çünkü kız kardeşler arasında böyle bir çekişme her zaman vardır..tabi ki siz buna katlanmak zorunda değilsiniz ama anlayışla güzellikle birşeyleri örnek göstererek söylemeniz daha doğru olur diye düşünüyorum...

zaten kırmak istemediğim için susuyorum bunca zamandır,ama söylediğim gibi annesinede birkaç kez söyledim,anneme söyledim,diğer ablama söyledim,
rahatsız oluyorum artık siz birşeyler söyleyin diye,söyledilermi söylemedilermi bilmiyorum ama bi değişme yok yeğenimde

canım eşim odadayken girmez asla,o konuda herhangi bi hatası diyecektim ki aklıma geldi bir gece yani sabaha karşı girdiğini farketmiştim ( çok erken kalkıyor okula gitmek için galiba çorap için girmişti )yarı uykulu halde,ama normalde girmez onun dışında hiç farketmedim yani

Evli bir çiftin odasına uyku saatinde girebilen bir insan tek kelime ile "terbiyesiz"dir, ve şu dakikadan sonra ne yapsanız boştur.

Hanımefendinin kıyafetlerinizi kendine aitmişcesine kullanıyor olması anlattıklarınız arasında en masum vukuatı bence. Gece veya gündüz fark etmez, odanıza ilk girdiğinde veya gardırobunuzun kapağını ilk açtığında ona bu yaptığının doğru olmadığını söylemeliydiniz. Kimsenin gidip gimsenin dolabını karıştırmaya, içindekileri kafasına göre kullanmaya hakkı yok bence, ortaklaşa bir şeyler kullanılacaksa da adabıyla paylaşılır. Esirgemek değil bu, özele saygı beklentisi...

Ben de bir ev arkadaşımla çok anlaşmazlık yaşamıştım zamanında. Samimiyet arttıkça aradaki mahremiyetin azalması gerektiğini zanneden insanlar var ne yazık ki. Bu noktada "aile terbiyesi" dediğimiz şeyin ne kadar önemli olduğunu anlıyor insan.

Back
X