• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin benim kıyafetlerimi kullanması

Bence annesiyle konuşmaktansa kızla konuşmak daha doğru olur, 4 yıldır berabersiniz neredeyse annesinden daha yakınsınız artık, kendi aranızda çözebilirsiniz sorunlarınızı. Annesi zaten az gördüğü kızını gördüğünde onunla arasını bozmaktan sorun çıkartıp kızını kırmaktan korkar. Hem kızda sizin onu şikayet ettiğinizi düşünür annesine, bu yaşlarda insanlar artık ciddiye alınmak ister, sorun olduğunda geçip karşınıza konuşmanızı tercih eder, öbür türlü haklı olarak madem bir sorun vardı neden gelip bana söylemedi diye düşünebilir haklı olarak.

zaten kırmak istemediğim için susuyorum bunca zamandır,ama söylediğim gibi annesinede birkaç kez söyledim,anneme söyledim,diğer ablama söyledim,
rahatsız oluyorum artık siz birşeyler söyleyin diye,söyledilermi söylemedilermi bilmiyorum ama bi değişme yok yeğenimde

o zaman en iyisi kendin alıcaksın karşına tatlı dille uyarıcaksın söyliceksin... burasıda senin evin sayılır ama herkesin kendine ait olmalı kıyafetleri çünkü hepimizin kullanım tarzı ten kokusu farklı tamam yıkanıyor ama sürekli kullanılması doğru değil ..benden birşeyler kullanmak istediğinde benimde haberim olsun çünkü benimde ihtiyacım olduğu zamanlar kullanamıyorum..istersen sana daha şık daha güzel kıyafetler alalım böylelikle hem ben kullanırken kıyafetlerimi zorluk çekmem hemde sen kendine ait olduğu için daha rahat kullanırsın diyebilirsin belki canımm

arkadaşlar dert değil çok şükür de,bi konuda fikirlerinize ihtiyacım var,
benim yeğenim lise öğrencisi,ve liseye başladığından beri bizde kalıyor şehir merkezinde oturduğum için,
neyse sorun bu değil tabii,
yeğenim bu yıl dershaneye de başladı,ve benim kıyafetlerimi çok fazla kullanıyor,
eskiden böyle bi sorun yoktu sadece ihtiyacı olduğunda kullanıyordu ve bu beni rahatsız etmiyordu,
şimdi hem dershanede sivil giyinmesi hemde artık iyice gençkız olduğundan galiba sürekli benim dolabımda,
yani genç kız heves ediyor filan diyorum ama,ama artık giymeyi düşündüğüm şeyi onda görünce yada kirli sepetinde çok kızıyorum ( tabii kendi kendime kızıyorum )
inanın abartmıyorum yeni aldığım birkaç şey var benden çok o giymiştir,
bu durum beni iyice rahatsız ediyor artık,ama nasıl konuşacağımı bilmiyorum,çokta alıngandır kendisi,
nasıl yaklaşmalıyım nerden başlamalıyım sizce ?

Kusura bakmayın ama söz konusu kişi sizin yeğeniniz.yani kendi kızınız sayılır bi yerde.teyze demek anne yarısı demektir.ne var yani genç kız heves ediyor demekki maddi durumu istediği gibi alişveriş etmesine izin vermiyor o da teyzesi olduğunuz için herhalde sizden yüz bulduğu için sizin giysilerinizi kullanıyor.benim de 4 yaşında bir yeğenim var ve onu kendi kızımdan ayırmıyorum.o da benim canım.Allah korusun yarın bi gün kardeşime bişey olursa yeğenimin ilk yanında olacak ona kol kanat gerecek kişi benim.ona annesini aratmam.biraz da bu açıdan düşünün...

onu kırmadan konuş.en azından senden izin alarak kullanmasını söylemelisin.

Kusura bakmayın ama söz konusu kişi sizin yeğeniniz.yani kendi kızınız sayılır bi yerde.teyze demek anne yarısı demektir.ne var yani genç kız heves ediyor demekki maddi durumu istediği gibi alişveriş etmesine izin vermiyor o da teyzesi olduğunuz için herhalde sizden yüz bulduğu için sizin giysilerinizi kullanıyor.benim de 4 yaşında bir yeğenim var ve onu kendi kızımdan ayırmıyorum.o da benim canım.Allah korusun yarın bi gün kardeşime bişey olursa yeğenimin ilk yanında olacak ona kol kanat gerecek kişi benim.ona annesini aratmam.biraz da bu açıdan düşünün...

çok farklı açıdan bakmışsınız olaya,tabii ki o benim canım,yeğenlerim benim için çok değerlidir,ben zaten her türlü konuda her şekilde onların yanındayım,
ihtiyaçları için kullanabilir tabii kıyafetlerimi,ama bizim ki ihtiyacı çoktan aştı artık,yani dilde kolay belki böyle söylemek ama inanın yaşanınca çok daha başka hissediyor insan

evet kızlar karar verdim konuşacağım yeğenimle,
ihtiyaç durumunda izin alarak kıyafetlerimi kullabileceğini söyleyeceğim ( inşallah söyleyeceğim yani)
bakalım konuya nasıl gireceğim,akşam konuşmayı düşünüyorum,eşimde yok burada ikimiz başbaşayız,rahatça konuşabiliriz diye düşünüyorum,
gelimeleri yazarım size,

gerçi karşılıklı konuşma olmaz büyük ihtimalle,çünkü yeğenim öyle konuşup anlatan biri değildir,ben söylerim oda tamam der mutlaka,
işte bu durum yüzünden konuşamadım bunca zamandır,ama artık onu kırmadan incitmeden bi şekilde söylemem gerekiyor

cok rahatsız olmaya basladıysan kalbını kırmadan soyle.mesela benım yegenlerım benım canımdır evladımdır.onların kılına zarar gelsın uzulsunler ıstemem.emınım sız de oylesınızdır.onun ıcın corap,gomlek vs ıcın canımızım kalbını kırmaya degmez dıye dusunuyorum

anladığım kadarıyla 1 senesi kalmış haziranda okullar kapanıyor zaten azcık daha sabredin.
bir daha ki yıl eşiniz şakayla karışık,ikinizi aynı kıyafetle görmekten rahatsız olduğunu söylesin.
3 sene idare etmişsiniz 1 yılda geçer...genç işte.benimde 16 yaşında kız kardeşim var gözüne ne kestirirse
alıp götürüyor kızıyorum ama ne fayda bıktım valla evlense de kurtulsam:)

çocuk ergenlikte olduğu için konuşma metnin çok büyük önem taşıyor nasıl konuşmayı planladın?

cok rahatsız olmaya basladıysan kalbını kırmadan soyle.mesela benım yegenlerım benım canımdır evladımdır.onların kılına zarar gelsın uzulsunler ıstemem.emınım sız de oylesınızdır.onun ıcın corap,gomlek vs ıcın canımızım kalbını kırmaya degmez dıye dusunuyorum

Siz de haklısınız, ancak liseyi bitirmek üzere olan bir insanın da davranışlarının uygun olup olmadığını kendi içinde sorgulayabilecek bilinçte olması gerekiyor, veya tatlıca uyarılması gerekiyor. Yoksa yarın gidip ev arkadaşının, oda arkadaşının, yurt arkadaşının dolabını açıp içindekileri kullanmak da ona son derece normal gelecek. Halbuki çok ayıp, ve bu yüzden ciddi tatsızlıklar yaşanabiliyor.

"Bu yaşa gelene kadar ailenin evinde sana hiç mi güzel bir şey öğretemediler, bu ne rahatlık, bu ne hadsizlik?!" gibi sert bir cümleyle muhatap olacağına, şimdi teyzesine gönül koysun evla bence. Aslında kalp kırılacak bir durum da yok da, bunun farkında olsa zaten böyle yapmazdı zaten.

arkadaşlar dert değil çok şükür de,bi konuda fikirlerinize ihtiyacım var,
benim yeğenim lise öğrencisi,ve liseye başladığından beri bizde kalıyor şehir merkezinde oturduğum için,
neyse sorun bu değil tabii,
yeğenim bu yıl dershaneye de başladı,ve benim kıyafetlerimi çok fazla kullanıyor,
eskiden böyle bi sorun yoktu sadece ihtiyacı olduğunda kullanıyordu ve bu beni rahatsız etmiyordu,
şimdi hem dershanede sivil giyinmesi hemde artık iyice gençkız olduğundan galiba sürekli benim dolabımda,
yani genç kız heves ediyor filan diyorum ama,ama artık giymeyi düşündüğüm şeyi onda görünce yada kirli sepetinde çok kızıyorum ( tabii kendi kendime kızıyorum )
inanın abartmıyorum yeni aldığım birkaç şey var benden çok o giymiştir,
bu durum beni iyice rahatsız ediyor artık,ama nasıl konuşacağımı bilmiyorum,çokta alıngandır kendisi,
nasıl yaklaşmalıyım nerden başlamalıyım sizce ?

bikiniyi kıyafetı gectım lenslerini paylasanlara sahıt oldum ....dolabını acıp alabılıyorsa senden zamanında yüz bulmus demekki kırmadan konusabılırsın mesela ..bunlar yasına uygun degıl gibilerinden birşeyler söylersin

en hassas olduğum konulardan birisi.. dolabımı bile kimse kolay kolay açamaz artık çünkü o enayilik dönemlerimi geçtim.. adım fena oldu, malı kıymetli oldu ama kıymetli tabi.. bazı kıyafetlerimi kardeşim bile giyemez benim bunun sevgi ile alakası yok ki hiç.. ben bi süre sonra ona veriyorum zaten.. illa giymek istiyorsa izin alacak, haber verecek, bu çok zor olmamalı kibarlıktır bir kere.. herkesin vücut yapısı bir değil ben giydim mi anlıyorum o kıyafeti benden önce kimin giydiğini..
kırılacaksa kırılacak çünkü olay aşmış, yatak odasına girmek çok yanlış.. artık kocaman kız olmuş, bazı kurallar yazılı değildir bu da onlardan biri ve öğrenmesi gerek.. bunu onun' iyiliği için söylediğinizi belirtirseniz belki kırılmaz.. 'ortada kalıyorum en azından izin alsan ben de rahat edeceğim' gibi bi konuşma tarzı daha iyi olur sanırım..
size bravo ama ben olsam dayanamazdım. hala kırılmasın diye düşünüyorsunuz, bence iyi bir teyzesiniz.. umarım sorununuzu en yakın zamanda kırgınlık olmadan düzeltirsiniz..

hanımefendı cok alınhan olmayı bılıyor ama ,pişkinliginden de ödün vermıyor maşallah .
bence hıc cekinmeden direk güzelce soyleyın .ben de hıc hoslanmam kıyafetlerımı
paylasmayı .eskıden ben de herseyımı herkesle paylasırdım ama ,başım cok
agrıdı.artık bırı bırsey ıstemeye bıle cesaret edemez .cunku tavrımı koydum .
ya hanı dıyecegım kı ; aynı evde kalıyorsunuz arada sırada cok ozel gunun de
bırsey bulamaz gıyemeye rıca ederek kullanılabılır ama ,bu kuzen zıppırt zıppırt
ızınsız alıp kullanıyor ıse,artık yuzsuzlesmıs demektır .
soyleyın en azından rıca ederek ızın alarak kullanmayı ogrensın .
ne alınacak .alıngan olan ınsanlar naıf ınsanlardır .ve asla ızınsız kullanamazlar .
sızınkısı alıngan fılan degıl ,sadece sımarıklık emın olun .

şöyle yapmayı düşünüyorum ; ( durup dururken konuyu açamam,yine bi kıyafetimi giydiğinde filan )
teyzoş bu izinsiz kıyafet kullanmak konusunda bi konuşma yapmalımıyız sence ?
büyük ihtimalle gülümseyecek ( öyle umut ediyorum )
teyzecim ihtiyacın olduğunda kullan tabii ama ben ne giyeceğimi şaşırıyorum bazen,bi bakıyorum aradığım şey ya da kirli,
sen benim yerimde olsan nasıl davranırdın,düşün ki arkadaşların özel günlerde filan senin kıtafetlerini sık istiyorlar daralıp bunalıyorsun,
birde benim açımdan bak vs gibi konuşmayı düşünüyorum,asla kızarak filan söylemem söyleyemem,
yani kelimeler tam bu şekilde olurmu bilmiyorum,ama şu an hayal ettiğimde böyle olur gibi geliyor
bakalım göreceğiz

şöyle yapmayı düşünüyorum ; ( durup dururken konuyu açamam,yine bi kıyafetimi giydiğinde filan )
teyzecim ihtiyacın olduğunda kullan tabii ama ben ne giyeceğimi şaşırıyorum bazen,bi bakıyorum aradığım şey ya da kirli,
sen benim yerimde olsan nasıl davranırdın,düşün ki arkadaşların özel günlerde filan senin kıtafetlerini sık istiyorlar daralıp bunalıyorsun,
birde benim açımdan bak vs gibi konuşmayı düşünüyorum,asla kızarak filan söylemem söyleyemem,
yani kelimeler tam bu şekilde olurmu bilmiyorum,ama şu an hayal ettiğimde böyle olur gibi geliyor
bakalım göreceğiz

bence bu yazdıkların çok olumlu hem kalbi kırılmaz hemde sen rahatsızlığını dile getirirsin
valla 17 yaş bu söylediklerini yapmanın tam yaşı
hiç kızamadım ben tabii uyarmakta fayda var ama iki parça kıyafet içinde kızmayın ona
tatlı dille söyleki alınmasın herşey yerine gelirde kırık kalp zor tamir olur
genç kızlığımda teyzemle kendimi hatırladımda şimdi
keşke daha anlayışlı olabilseydi
ya da en azından teyze olabilseydi
yiğeninin senin için aynı şeyleri düşünmesini hiç istemem

bakalım göreceğiz

yeğeninizle aynı yaştayım ve annemle aynı konuda biraz sorun yaşamıştık. bana gelip "dolabımdan bişey alacaksan söyle ki ona göre plan yapayım aramızda senin benim yok ama haber vermediğinde beni zor durumda bırakıyorsun." demişti. ben de dikkat ettim sonra, şu an da aynı sorunu yaşıyoruz çünkü 5 kilo verdi artık o benimkileri giyiyor :12: :52:

çok anlayışlı ve sabırlı bir insansınz
tebrik ettim sizi bu konuda
ben olsam bu zamana kadar dayanamazdım
siz söyleyince ne diyecek merak ediyorum

en azından o sizin yeğeniniz.ben hangi kıyafetimin hangi arkadaşımda kaldığını bile hatırlamıyorum artık:ssz:
bu olayların sonu yok bence adam gibi konuşun.kırmamaya çalışın çünkü genç kız bide alınganmış üzülebilir.söyledikleriniz çok doğru beni zor durumda bırakıyorsun felan diyebilirsiniz umarım anlayışla karşılar:26:

Heralde yeğeniniz çok rahat birisi. bir de siz haberiniz olmadan dolabınızı karıştıracak yüzü vermişsiniz. teyzem bile olsa başkasının kıyafetiyle yabancılık hissederim herkesin elbisesi kendine özgüdür. ha bir kaç özel gün olur o zaman tamam ama her gün de normal değil. aranızda bu kadar samimiyet var demek ki o yüzden şaka yollu söylesen hiç kırılmaz hatasını anlar bence.

Bence güzel bir dille anlatabilirsiniz.

Sonuçta bazı kardeşlerin bile kıyafetlerini paylaşmak istemediklerini duydum.:31:

Back
X