- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Onun ricası ve yegenimin toplantısına katılmak benim icin sorun değil tabi ki. Yeğenim benim canim tabi ki katılırım. Ama onu düşünmem gerekiyor. Ve ben gerçekten uzuldum. Kararsizim suan cok. Bilemiyorum.
İl milli eğitime şikayette bulunun. Emin olun ondan sonra çeki düzen verir kendine. Ama gidip gidip derslerine bakın çocuğu bırakmasın sınıfta. Kinci olabiliyor bazı ilkokul öğretmenleri. Hepsi değil ama önlemini alınBiliyorum bi forum da çok değerli öğretmen arkadaşlar var. Siz değerli hocaların görüşlerini almak istiyorum. Çünkü haklı mıyım haksız mıyım kararsız kaldım.
Benim 6 yaşında bir kız yeğenim var. Bu yıl birinci sınıfa başladı. Bundan önce 3 yıl anaokuluna gitti hic bir sorun yaşamadı. Öğretmenleri, aile hekimi vs cok akıllı, özgüvenli bir çocuk olduğunu söylediler her zaman.
Şimdi sorunumuz su. Öğretmeni annesine onun işine karisilmamasi gerektiğini neden bu kadar ödev veriyorsunuz veya vermiyorsunuz dememeleri gerektiğini söylemiş. Annesi çalıştığı için toplantısına ben katılacağım bu durumu bugun öğrendim ve gerçekten uzuldum. Çünkü henüz altı yaşında ki bir çocuğa öğretmen bazen 30 sf ödev veriyormuş. Bunun nedeni olarakta yetistiremediklerini söylemiş.
Bu otuz sayfalık ödev o gün tam 4 saat sürmüş. Zaten bu çocuk sabah altı da uyanıyor, eve gelişi öğlenden sonra 3.30 u buluyor. Uyku saati zaten en gec dokuz da resmen cocuk bayılıyor yorgunluktan. 3.30 da eve varan bir çocuğa 7.30 kadar ev de ödev yaptırtmak doğru mu. Çocuk artik biktim ben çok yoruldum yapmayacağım diye bağırmaya başlamış. Zaten bu yaş ta olan bir çocuğun dikkat süresi ne kadar olabilir. Bu çocuk ne zaman yemek yiyecek, ne zaman oyun oynayacak, ne zaman duş alacak ne zaman uyuyacak haksız mıyım.
Kaldı ki yegenimin okuldan soğuyup gitmek istememesinden korkuyorum. Acikcasi bu yaşta bu kadar yüklenilen çocuklar yüzünden okulu sevmeyen bir nesil yetisecegine inanıyorum. Çevrem de de okuldan kaçan, gitmek istemeyen ve en son okulu bırakan liseye henüz başlamış örnekler var. Yegenimin bu sekil de olmasını istemiyorum.
Ancak ablama bu endişelerimi soyledigim de ve toplantı da öğretmeni ile bu durumu konusacagimisöylediğim de bana çok kızdı. Öğretmenin işine karışırsak çocuğu mimleyecegini ve sikinti yaşayacağına inanıyor. Bundan dolayı suan kararsizim. Öğretmeni ile konuşmalımiyim, hakli yim, eger haklıysam ve konuşursam nasil bir yaklaşım ile konuşmalıyım. Gerçekten ablamın endişeleri doğru mu? Öğretmen işine karisildigini düşünerek çocuğa farkli davranır mi.
Ne yapmalıyım? Değerli görüşlerinizi tüm kulup hanımlarından, annelerden ve öğretmenlerden bekliyorum.
Yazdığımı düzgün okursanız ne dediğimi anlarsınız benzetme falan da yok ortadaGercekten ögretmen-ögrenci iliskisini, kv'de-gelin iliskisinemi benzetiyorsunuz?
Ve ne dediginiz bile belli degil. Hem karismayiz diyorsunuz, hem uygun üslüp ile söylensin diyorsunuz. Eh hangisi?
Ve empati yapilacaksa, ögretmen, ögrenci ile yapmali. Pedagoji dersini es mi gecti? Bir cocugun konsantrasyon süresini bilmiyormu? Dünya capinda ödev konusunu niye takip etmiyor?
Yalnız okul başladığından beri her hafta pazartesi günü muntazam toplantı yapıyor öğretmen. Büyük ihtimal tüm annelerin ev hanımı olduğunu düşünüyor kendisi. Yoksa is gününde her hafta toplantı koymazdı. Takdir edersiniz ki her hafta işten izin almak olanaksız.Çocukla aynı evde yaşamayan biri gelip veli olarak toplantıya katılsa üstüne şikayet ve görüşlerini bildirse ben hem ciddiye almaz hem öğrencinin anne-babasına kızardım şahsen. Yılda 2 kere bilemedin 4 kere olur veli toplantı sayısı. Anne baba hem kendilerini ayarlayıp çocuklarının durumunu yüzyüze görüşmeye gelemeyecek hem çocukla ne öğretmeni ne velisi kadar vakit geçirmeyen x kişisi duruma çok müdahilmiş gibi şikayetlerini mi iletecek ne kadar ayıp.
Ablanız katılamamış madem siz onun yerine katılıyorsunuz fazla göze batmayın toplantıda. Söylenenleri dinleyin ablanıza iletin. Ekstra konuşulacak konuları ablanız veya enişteniz işten izin alıp tartışsınlar öğretmenle. Siz öğretmen-öğrenci-veli dinamiğinin bir parçası değilsiniz çünkü.
Zaten sorun da burda başlıyor anne neden umursamıyor çocuğunu ben öğretmeni desteklemesi farkındaysanız soğusun da demedimPeki ama annesi bu duruma tepki göstermiyor öğretmenden çekildiğine bu sekil de birakip çocuğun okuldan soğumasını mi izlemeliyim.
Yazdığımı düzgün okursanız ne dediğimi anlarsınız benzetme falan da yok ortada
Anne umursamıyor degil, aksine çocuğuyla ilgilenen umursayan biri. Ancak öğretmenin ilk haftadan işime karışmayın diye uyarı da bulunması onu engelliyor. Ama pedogojiden biraz anlayan biri bile bir çocuğun 4 saat ders basında duramayacağını bilir.Zaten sorun da burda başlıyor anne neden umursamıyor çocuğunu ben öğretmeni desteklemesi farkındaysanız soğusun da demedim
O zaman sorun olmamalıKv'de-gelin örnegi nereden geldi peki? Örnek verince, durumun esdegerini örnek vermiyormusun?
Ve endise etmeyin, ne demek istedigini gayet anladim.
Valla siz düşüncemizi sormuşsunuz ben de söyledim kimine doğru gelir kimi anlamaz dediğimi inşallah halledersiniz sorunu da çocuk sıkıntı yaşamazAnne umursamıyor degil, aksine çocuğuyla ilgilenen umursayan biri. Ancak öğretmenin ilk haftadan işime karışmayın diye uyarı da bulunması onu engelliyor. Ama pedogojiden biraz anlayan biri bile bir çocuğun 4 saat ders basında duramayacağını bilir.