Yegenimin okul sorunu haklı mıyım haksız mı

Akademik anlamda geliştiriyor, öğrenciyi boş bırakmıyor evde kafasını kaldırmadan ders çalışmasını sağlıyor diye bu tarz çok ödev veren öğretmene vermek isteyen de çok bu arada.

Onun ricası ve yegenimin toplantısına katılmak benim icin sorun değil tabi ki. Yeğenim benim canim tabi ki katılırım. Ama onu düşünmem gerekiyor. Ve ben gerçekten uzuldum. Kararsizim suan cok. Bilemiyorum.

Ben de öğretmenim, oğlum da ikinci sınıfta..iki sayfadan fazla ödev hiç verilmedi. Bir de günlük 20 dakika okuma yapmasını istiyor öğretmeni.. Ben de tutumunu çok doğru buluyorum.

30 sayfa bana hiç normal gelmedi,ödevi yanlış anlamış olabilir mi emin misiniz?

Biliyorum bi forum da çok değerli öğretmen arkadaşlar var. Siz değerli hocaların görüşlerini almak istiyorum. Çünkü haklı mıyım haksız mıyım kararsız kaldım.

Benim 6 yaşında bir kız yeğenim var. Bu yıl birinci sınıfa başladı. Bundan önce 3 yıl anaokuluna gitti hic bir sorun yaşamadı. Öğretmenleri, aile hekimi vs cok akıllı, özgüvenli bir çocuk olduğunu söylediler her zaman.
Şimdi sorunumuz su. Öğretmeni annesine onun işine karisilmamasi gerektiğini neden bu kadar ödev veriyorsunuz veya vermiyorsunuz dememeleri gerektiğini söylemiş. Annesi çalıştığı için toplantısına ben katılacağım bu durumu bugun öğrendim ve gerçekten uzuldum. Çünkü henüz altı yaşında ki bir çocuğa öğretmen bazen 30 sf ödev veriyormuş. Bunun nedeni olarakta yetistiremediklerini söylemiş.

Bu otuz sayfalık ödev o gün tam 4 saat sürmüş. Zaten bu çocuk sabah altı da uyanıyor, eve gelişi öğlenden sonra 3.30 u buluyor. Uyku saati zaten en gec dokuz da resmen cocuk bayılıyor yorgunluktan. 3.30 da eve varan bir çocuğa 7.30 kadar ev de ödev yaptırtmak doğru mu. Çocuk artik biktim ben çok yoruldum yapmayacağım diye bağırmaya başlamış. Zaten bu yaş ta olan bir çocuğun dikkat süresi ne kadar olabilir. Bu çocuk ne zaman yemek yiyecek, ne zaman oyun oynayacak, ne zaman duş alacak ne zaman uyuyacak haksız mıyım.

Kaldı ki yegenimin okuldan soğuyup gitmek istememesinden korkuyorum. Acikcasi bu yaşta bu kadar yüklenilen çocuklar yüzünden okulu sevmeyen bir nesil yetisecegine inanıyorum. Çevrem de de okuldan kaçan, gitmek istemeyen ve en son okulu bırakan liseye henüz başlamış örnekler var. Yegenimin bu sekil de olmasını istemiyorum.

Ancak ablama bu endişelerimi soyledigim de ve toplantı da öğretmeni ile bu durumu konusacagimisöylediğim de bana çok kızdı. Öğretmenin işine karışırsak çocuğu mimleyecegini ve sikinti yaşayacağına inanıyor. Bundan dolayı suan kararsizim. Öğretmeni ile konuşmalımiyim, hakli yim, eger haklıysam ve konuşursam nasil bir yaklaşım ile konuşmalıyım. Gerçekten ablamın endişeleri doğru mu? Öğretmen işine karisildigini düşünerek çocuğa farkli davranır mi.

Ne yapmalıyım? Değerli görüşlerinizi tüm kulup hanımlarından, annelerden ve öğretmenlerden bekliyorum.
İl milli eğitime şikayette bulunun. Emin olun ondan sonra çeki düzen verir kendine. Ama gidip gidip derslerine bakın çocuğu bırakmasın sınıfta. Kinci olabiliyor bazı ilkokul öğretmenleri. Hepsi değil ama önlemini alın

eskiden bize de ödev verirlerdi bütün gun onlarla uğraşırdı arkadaşlarım.
babam ise ödev yaptirmazdi bize.
oyun oynar erken yatardık.
Ben de öğretmenim.
ve bu kadar ödev verilmez.
otursun kendi yapsın öğretmeni.
1 2 sayfa verilir yeterli olur.

Görüşün tabi. Ben ortaokulda en fazla 30 dk sürecek ödevler veriyorum. Diğer öğretmenler de o kadar verse günde Max. 2 saati bulur. Ki okul yarım gün zaten 12 30 da çıkıyorlar. Bende görüşün. Ödevlerin evde yetişmediğinden bahsedin.

Ben ilkokulda bana ödev verildiğini hatırlıyorum da ne kadar verildiğini hiç hatırlamıyorum ya 🙄

Çocukla aynı evde yaşamayan biri gelip veli olarak toplantıya katılsa üstüne şikayet ve görüşlerini bildirse ben hem ciddiye almaz hem öğrencinin anne-babasına kızardım şahsen. Yılda 2 kere bilemedin 4 kere olur veli toplantı sayısı. Anne baba hem kendilerini ayarlayıp çocuklarının durumunu yüzyüze görüşmeye gelemeyecek hem çocukla ne öğretmeni ne velisi kadar vakit geçirmeyen x kişisi duruma çok müdahilmiş gibi şikayetlerini mi iletecek ne kadar ayıp.

Ablanız katılamamış madem siz onun yerine katılıyorsunuz fazla göze batmayın toplantıda. Söylenenleri dinleyin ablanıza iletin. Ekstra konuşulacak konuları ablanız veya enişteniz işten izin alıp tartışsınlar öğretmenle. Siz öğretmen-öğrenci-veli dinamiğinin bir parçası değilsiniz çünkü.

Mimlemek dediniz de ortaokulda dershane ogretmenini bana yaptigi geldi aklima, kendisini cok severdim fizik ogretmeniydi ve fizik dersini sinifta en iyi yapanlardan biri bendim bir ara derslerimde dusus olmus ve bu ogretmen benim sinifimi degistirmek istedi ben de evde aglayinca babam durumu ogrendi dershaneye gitmis konusmuslar mi tatismislar mi bilmiyorum ama babam cahil bir insan degildir egitim konusunda bilgilidr tabi ki ogretmen degil ama ogretmene sinava az kalmisken sinifimi degistirmenin beni daha cok dusurecegini soylemis sanirim olay tartismaya donmus, benm.haberim yoktu ta ki ertesi gun sinifta o pislik ogretmenjn herkesin icinde bana, durbidk senin baban ogretmen mi dedi ben de sasrdim biran hayir dedim o zaman nedem bizim isimize karisiyor gibi birsey deyip kizmizti bana tabi beni rezil etti simdi ki aklim olsa o ogretmenin yanina birakmazdim...asiri severdim o ogretmeni ama o gunden sonra ne dersine girdim ne tek bir kelam ettim gelecegimdeki etkisinden oturu hakkimi haram ederim kendisine...yani konuyla alakasiz ama her ogretmen ogretmen olamiyor bu konyu konusirsaniz ogretmenin mimlemesine karsi yegeninizi yakin takipte olun

Gercekten ögretmen-ögrenci iliskisini, kv'de-gelin iliskisinemi benzetiyorsunuz?
Ve ne dediginiz bile belli degil. Hem karismayiz diyorsunuz, hem uygun üslüp ile söylensin diyorsunuz. Eh hangisi?

Ve empati yapilacaksa, ögretmen, ögrenci ile yapmali. Pedagoji dersini es mi gecti? Bir cocugun konsantrasyon süresini bilmiyormu? Dünya capinda ödev konusunu niye takip etmiyor?
Yazdığımı düzgün okursanız ne dediğimi anlarsınız benzetme falan da yok ortada

Çocukla aynı evde yaşamayan biri gelip veli olarak toplantıya katılsa üstüne şikayet ve görüşlerini bildirse ben hem ciddiye almaz hem öğrencinin anne-babasına kızardım şahsen. Yılda 2 kere bilemedin 4 kere olur veli toplantı sayısı. Anne baba hem kendilerini ayarlayıp çocuklarının durumunu yüzyüze görüşmeye gelemeyecek hem çocukla ne öğretmeni ne velisi kadar vakit geçirmeyen x kişisi duruma çok müdahilmiş gibi şikayetlerini mi iletecek ne kadar ayıp.

Ablanız katılamamış madem siz onun yerine katılıyorsunuz fazla göze batmayın toplantıda. Söylenenleri dinleyin ablanıza iletin. Ekstra konuşulacak konuları ablanız veya enişteniz işten izin alıp tartışsınlar öğretmenle. Siz öğretmen-öğrenci-veli dinamiğinin bir parçası değilsiniz çünkü.
Yalnız okul başladığından beri her hafta pazartesi günü muntazam toplantı yapıyor öğretmen. Büyük ihtimal tüm annelerin ev hanımı olduğunu düşünüyor kendisi. Yoksa is gününde her hafta toplantı koymazdı. Takdir edersiniz ki her hafta işten izin almak olanaksız.
Ayrıca diyelim ben endişelerimi dile getirmedim. Peki yeğenim gerçekten endişelendigim gibi sorunlar yaşarsa, bu durum devam ederse ne olacak. Okula küsmesini, küçük canıyla yarim saatini bile oyuna ayiramadan ders basında sızıp kalmasını açıkçası benim vicdanım kaldırmıyor.

Annesi de biraz topluluk ne derse ekstra bir görüş bildirmekten çekinen bir kadın, yani sırf bu çocuğun velisi degilim diye bu durumu görmezden mi gelmeliyim. Son olarak babası ve annesi ayrılar ve babasını bayadır görmüyor. Çocuğuyla ilgili bir adam degil.

Peki ama annesi bu duruma tepki göstermiyor öğretmenden çekildiğine bu sekil de birakip çocuğun okuldan soğumasını mi izlemeliyim.
Zaten sorun da burda başlıyor anne neden umursamıyor çocuğunu ben öğretmeni desteklemesi farkındaysanız soğusun da demedim

Zaten sorun da burda başlıyor anne neden umursamıyor çocuğunu ben öğretmeni desteklemesi farkındaysanız soğusun da demedim
Anne umursamıyor degil, aksine çocuğuyla ilgilenen umursayan biri. Ancak öğretmenin ilk haftadan işime karışmayın diye uyarı da bulunması onu engelliyor. Ama pedogojiden biraz anlayan biri bile bir çocuğun 4 saat ders basında duramayacağını bilir.

Anne umursamıyor degil, aksine çocuğuyla ilgilenen umursayan biri. Ancak öğretmenin ilk haftadan işime karışmayın diye uyarı da bulunması onu engelliyor. Ama pedogojiden biraz anlayan biri bile bir çocuğun 4 saat ders basında duramayacağını bilir.
Valla siz düşüncemizi sormuşsunuz ben de söyledim kimine doğru gelir kimi anlamaz dediğimi inşallah halledersiniz sorunu da çocuk sıkıntı yaşamaz

Ben cocuguma 4 saat odev yaptirmam
Bunu veren kisinin ogretmenligini de pedagojik egitimini de sorgularim
Ogretmen degistiremiyorsam ya da sinif okul vs her neyse o odevi cocuguma yaptirmam , yok cocuguka takar , mimler vs korkum da asla.olmaz , ben ona oyle bir takarim ki her hafta gider mebe sikayet ederim
Kimse kusura bakmasin 6 yasindaki cocuga 4 saat suren odev verilmez , bu forumda tonlarca ogretmen var hangisi veririyor acaba boyle bir odevi?
Akilsizliktan baska bir sey degil bu
Ay cok kizdim ya , yazik bu cocuklara be , ulkenin geleceginin icine ediyorlar

Gecen sen benim oglumda 1.sinifa gidiyordu aynen 30 sayfa verildigi oluyodu bir gun soyledik hocam yetismiyor agliyorlar diye benim isime karismayin ne zaman ne kadar verecegimi biliyorum dedi ve gercektende cocuklar okumaya baslayinca baya azaltti odevleri bence sizinkide onun icin yapiyor olabilir okumayi sokunce daha da rahatlarsiniz

Yapmasın çocuk ödevleri. Ne yapacak sınıfta mı bırakacak? Öğretmene günlük ödevlerin bu kadar olmasının nedenini sorun. Saçmalamayıp mantıklı bir cevap verirse anlaşırsınız.

Back
X