Yegenimin okul sorunu haklı mıyım haksız mı

Benim yigenede ogretmeni ingilizce test kitabindan odev vermiş. Daha okulin acildigi 2. Hafta. Dedim yok artik cocuk okuma yazma öğrenmeden nasil bu test kitabını anlasin ve doldursun. Test kitabina baktim hani sayilar mevsimler renkler de değil alakasiz bir konu. Konusin ogretmenle neymis bunu verme nedeni dedim. Saka gibi .

Bazen de ablamın dediğine gore 2,3 sayfa veriyormuş. Ancak benim tepkimden sonra böyle söyledi inanmadım açıkçası. Çünkü gecen gun kendim şahit oldum ödev i 16 sayfaydı çocuk geldiğinde yarısını uyumadan önce yarısını zor bitirdi.
Veliler toplanıp müdüre şikayet edin 16 30 sayfa ödev nedir ya ??
yada sınıf değiştirin bu öğretmen öyle gider tecrübe ile sabit
İlkokulu zor bela bitirdik kurtulduk okulun açıldığı ilk günden çok ders verirdi çocuk okuldan öğretmeninden nefret ederdi halen de o öğretmeni sevmez
4 sene bitti 5. Sınıfta çoklu programa geçildi öğretmen değişti çocuk okulu sevmeye başladı rahatladık

Çocuğun veli toplantılarına okuldan sonra çocukla ilgilenen, ödevlerini yaptıran kişinin gitmesi gerekir. Eğer her gün bu işleri siz yapıyorsanız siz gidin yok haftada bir görüyorsanız çocuğu anne ya da babası kim ilgileniyorsa o gitsin. Diğer türlüsü hem doğru değil, hem faydalı değil.

Etüd öğretmenliği yaptım, hafta içi ödevlerinde hiç 30 sayfa ödev görmedim hele ki birinci sınıf öğrencilerinde. Yanlış anlaşılma olabilir, çocuk yanlış anlamış olabilir. Önce bir sorulsun, soruşturulsun ondan sonra tepki gösterilsin. Bu aşamada diğer velilerle de iletişimde olmak önemli tabi ki.

Velisi bu konular da çok pasif ne yazık ki. Ben konuşacağım dedim diye bile aklı cikti.
Hiç uğraşmayın. Direkt cimer'e yazın.
Öğretmen o zaman tutuşur zaten.
Benim komşum öyle yapınca hemen devreye müdür ve rehber öğretmen girdi, sorunu çözdüler.

Benim kızımın günlük ödevi en fazla 6 sayfa. Saçmalamış o öğretmen.

Öğretmenim ve öğretmen abartmış ödev konusunu ama siz de kesinlikle öğretmene şöyle yapın edin falan da demeyin kim ister ki işine karışılmasını herkes empati kursun lütfen kaynananız işinize karışınca bile nasıl gıcık oluyorsunuz değil mi? Bu durumun çocuğa ağır geldiğini uygun bir üslupla belirtsin annesi velisi siz değilseniz karışmayın bence annesi ilgilensin

Bugun meslektaslarimi gömme günüm ama olan bu.Bazi hirsli okullar ve 1. Sinif zumreleri okuma yazmaya bir an once gecsin diye sinifta sesi verirler gerisini veliye saatlerce ödev olarak paslarlar.Ve bunu da kendi basarisi gibi lanse ederler .Namı yurur vayy hemen okumaya gecirdi ,tum sesleri bitirdi,ne basarili ogretmen diye.Bu boyle yani 🤷‍♀️ Haklisiniz.Yapabildiginiz kadar yapin odevi de.Kasmayin cok.

Bende öğretmenim hafta sonu için sadece 4 sayfa matematik testi verdim. Birde okuması gereken kitapları var bunu yapsalar daha ne isterim. 4. Sınıf ögretmeniyim. Çocuklar daha çok küçük akılları oyunda hep okulda da yoruluyorlar bence çok fazla 30 sayfa ödev nedir.
O derste göstermiyor herhalde eve gönderiyor.

Dünya capinda ödev sorgulanirken, 30 sayfa ödev vermek nedir? Insan bir günde bile derste 30 sayfa isleyemiyor. Iste egitimin geldigi son durum. Ögretmen kendisi egitim aldimi süphe ediyorum. Sanki müdürden torpil almis siradan biri, pedagojiden habersiz.

Ablanin yerinde olsam mimlenmesinden korkmam, baska bir okuka yollardim. Artik yapilan psikolojik siddete giriyor cünkü.

Öğretmenim ve öğretmen abartmış ödev konusunu ama siz de kesinlikle öğretmene şöyle yapın edin falan da demeyin kim ister ki işine karışılmasını herkes empati kursun lütfen kaynananız işinize karışınca bile nasıl gıcık oluyorsunuz değil mi? Bu durumun çocuğa ağır geldiğini uygun bir üslupla belirtsin annesi velisi siz değilseniz karışmayın bence annesi ilgilensin
Peki ama annesi bu duruma tepki göstermiyor öğretmenden çekildiğine bu sekil de birakip çocuğun okuldan soğumasını mi izlemeliyim.

Dünya capinda ödev sorgulanirken, 30 sayfa ödev vermek nedir? Insan bir günde bile derste 30 sayfa isleyemiyor. Iste egitimin geldigi son durum. Ögretmen kendisi egitim aldimi süphe ediyorum. Sanki müdürden torpil almis siradan biri, pedagojiden habersiz.

Ablanin yerinde olsam mimlenmesinden korkmam, baska bir okuka yollardim. Artik yapilan psikolojik siddete giriyor cünkü.
Su okula otomatik kayıt yüzünden başka okula geçemez ne yazık ki. Özel okula göndermeye de imkan yok maalesef

30 sayfaya ne ya çocugun beyni yorulur konuşun bence öğretmenle çok fazla 1.sınıf öğrecisi için.

Gercekten ögretmen-ögrenci iliskisini, kv'de-gelin iliskisinemi benzetiyorsunuz?
Ve ne dediginiz bile belli degil. Hem karismayiz diyorsunuz, hem uygun üslüp ile söylensin diyorsunuz. Eh hangisi?

Ve empati yapilacaksa, ögretmen, ögrenci ile yapmali. Pedagoji dersini es mi gecti? Bir cocugun konsantrasyon süresini bilmiyormu? Dünya capinda ödev konusunu niye takip etmiyor?

Bence annesinin işine karışmayın hiç. 1 kerelik bir şeydi belki, belki çocuk yanlış anladı. Annesi ne diyorsa öyle yapın sizden bir şey rica etmiş kadın, pişman olmasın derim ben

Bence annesinin işine karışmayın hiç. 1 kerelik bir şeydi belki, belki çocuk yanlış anladı. Annesi ne diyorsa öyle yapın sizden bir şey rica etmiş kadın, pişman olmasın derim ben
Onun ricası ve yegenimin toplantısına katılmak benim icin sorun değil tabi ki. Yeğenim benim canim tabi ki katılırım. Ama onu düşünmem gerekiyor. Ve ben gerçekten uzuldum. Kararsizim suan cok. Bilemiyorum.

O kadar ödevi bana verseler yapmam kaldı ki minicik çocuk.Bence okulunu değiştirin daha bismillah okuldan soğur çocuk

Yeminle anlamıyorum ben bu çok ödevcileri, yani asla tarzım değil ama çok pis küfredesim falan geliyor sinirden.
Bunlar ne biçim çocuk gelişimi öğrenmiş, keşke az alsaymış beyinleri.

Ben taa kaç yaşındaki hanımlara 3 sayfayi zor veriyordum 30 sayfa ne demek ama işine karışırsaniz da hoşuna gitmez siz en iyisi hocam bu kadar ödev vermeniz de ki amaç ne gibi sorularla merak ediyormus gibi davranın sorgulamayin

Cocugum birinci sinifa giderken hafta ici odevi 6-8 cumle yaziyordu
Bir sayfa hesap yapiyordu ama sayilar buyuk buyuk oldugu icin cabuk bitiyordu ...
Hafta sonu odev yok ...

Size şaka gibi gelecek ama öğretmen az ödev veriyor, ek kaynak aldırmıyor diye şikayetleneni de duydum.
Verilen ödev fazla,ancak baştan bana ödevle ilgili gelmeyin diyen birine ne söyleseniz işlemez. Konuşurken sizle aynı düşündüğünü söyleyen veliler de iş başa düşünce öğretmen çocuklarına ters davranır korkusuyla ağzını açmaz.
Çocuk çok alışmadan sınıf değiştirmek en iyisi. Ha bu sefer de öğretmen niye senden gitti bu öğrenci sorusuna olumsuz cevaplar üretip önyargı oluşmasına sebep olabilir.

Back
X