Yegenimin okul sorunu haklı mıyım haksız mı

30 sayfa çok fazla. O yaşta daha çok oyun daha az ödev olmalı

Ev ödevleri kaldırıldı MEB e kendi ismini vermeden öğretmenin çok ödev verdiğini söyle

Okuldaki diger ögretmenler ne durumda odev konusunda bir araştirin iyi durumdalarsa cocugun sijifini şkayetci olup degistirin degiştirmezlerse cimere meb e şkayet edeceginizi belirtin..minicik cocuk siz arayacaksiniz tabi hakkini..yegeniniz sonucta aile vekili olarak gideceksiniz neden hakkinizi aramayacakmissiniz

Biliyorum bi forum da çok değerli öğretmen arkadaşlar var. Siz değerli hocaların görüşlerini almak istiyorum. Çünkü haklı mıyım haksız mıyım kararsız kaldım.

Benim 6 yaşında bir kız yeğenim var. Bu yıl birinci sınıfa başladı. Bundan önce 3 yıl anaokuluna gitti hic bir sorun yaşamadı. Öğretmenleri, aile hekimi vs cok akıllı, özgüvenli bir çocuk olduğunu söylediler her zaman.
Şimdi sorunumuz su. Öğretmeni annesine onun işine karisilmamasi gerektiğini neden bu kadar ödev veriyorsunuz veya vermiyorsunuz dememeleri gerektiğini söylemiş. Annesi çalıştığı için toplantısına ben katılacağım bu durumu bugun öğrendim ve gerçekten uzuldum. Çünkü henüz altı yaşında ki bir çocuğa öğretmen bazen 30 sf ödev veriyormuş. Bunun nedeni olarakta yetistiremediklerini söylemiş.

Bu otuz sayfalık ödev o gün tam 4 saat sürmüş. Zaten bu çocuk sabah altı da uyanıyor, eve gelişi öğlenden sonra 3.30 u buluyor. Uyku saati zaten en gec dokuz da resmen cocuk bayılıyor yorgunluktan. 3.30 da eve varan bir çocuğa 7.30 kadar ev de ödev yaptırtmak doğru mu. Çocuk artik biktim ben çok yoruldum yapmayacağım diye bağırmaya başlamış. Zaten bu yaş ta olan bir çocuğun dikkat süresi ne kadar olabilir. Bu çocuk ne zaman yemek yiyecek, ne zaman oyun oynayacak, ne zaman duş alacak ne zaman uyuyacak haksız mıyım.

Kaldı ki yegenimin okuldan soğuyup gitmek istememesinden korkuyorum. Acikcasi bu yaşta bu kadar yüklenilen çocuklar yüzünden okulu sevmeyen bir nesil yetisecegine inanıyorum. Çevrem de de okuldan kaçan, gitmek istemeyen ve en son okulu bırakan liseye henüz başlamış örnekler var. Yegenimin bu sekil de olmasını istemiyorum.

Ancak ablama bu endişelerimi soyledigim de ve toplantı da öğretmeni ile bu durumu konusacagimisöylediğim de bana çok kızdı. Öğretmenin işine karışırsak çocuğu mimleyecegini ve sikinti yaşayacağına inanıyor. Bundan dolayı suan kararsizim. Öğretmeni ile konuşmalımiyim, hakli yim, eger haklıysam ve konuşursam nasil bir yaklaşım ile konuşmalıyım. Gerçekten ablamın endişeleri doğru mu? Öğretmen işine karisildigini düşünerek çocuğa farkli davranır mi.

Ne yapmalıyım? Değerli görüşlerinizi tüm kulup hanımlarından, annelerden ve öğretmenlerden bekliyorum.
6 yaşında niye başlattınız ? Ben ilk önce onu sorayım :)

30 sayfa ödevin gerçek olduğuna inanmıyorum, çok saçma.

Benim asıl merak ettiğim ve belki de öğretmenden daha fazla hatalı bulduğum diğer veliler..
Şimdi herkes yapıyor da, bir siz çok fazla derseniz göze batar..

Ama diğer yandan, çocuklar bu kadar ödevi nasıl yapıyor ve nasıl kimsenin sesi çıkmıyor...

Gecen sen benim oglumda 1.sinifa gidiyordu aynen 30 sayfa verildigi oluyodu bir gun soyledik hocam yetismiyor agliyorlar diye benim isime karismayin ne zaman ne kadar verecegimi biliyorum dedi ve gercektende cocuklar okumaya baslayinca baya azaltti odevleri bence sizinkide onun icin yapiyor olabilir okumayi sokunce daha da rahatlarsiniz
Benim işime karışmayın diye birşey mi var ya..
Ağlaya ağlaya odev mi yaptırılır çocuğa.
Okumayı az erken öğrenince madalya mi veriliyor..
Off, off...
Oğlum daha küçük ama su okul hikayeleri beni şimdiden geriyor 😕

Ay hesabıyla yerleşiliyorya mecburi olarak. Zaten 3 yıl ana okuluna gitti

Benim kızım da Kasım 2014 dogumlu, bu sene isteğe baglı ana okulu seneye isteğe baglı ilk okul çıkıyor. Yani 6. Yaşını kutlamasına bir iki ay kala ilk okula başlatıyorlar. Ama isteğe bağlı oldugu için yollamayı düşünmüyorum. Zaten bu sene de gitmedi anaokuluna. Yeni sisteme göre çok karışık herşey. Erken yaşta okula başlayan çocuklarda zorlanıyor. Yani 30 sayfa ödev de gerçekten çokk abartmışlar. 3,4 sayfa olsa tamam.

Ne yapıyorlar 30 sayfalık ödev öğretmen ilkokulu bitirmeden ünv hazırlıyor resmen yazık çocuklara akılların da bile kalmaz

Çocukları Arap atı gibi koşturan sisteminde sonuçları bunlar
Eskiden birinci sınıf okuma yazma, sayıları öğrenme, toplama ve çıkarma öğrenilirdi
Temeli bu ama onuda öğreteyim bunuda öğreteyim en çok fen lisesi bizim okuldan çıksın hırslarıyla çocukları koşturup duruyoruz

Ama yinede bu ödev çok çok fazla
Çocuğu okuldan soğutmaktan başka işe yaramaz

Biliyorum bi forum da çok değerli öğretmen arkadaşlar var. Siz değerli hocaların görüşlerini almak istiyorum. Çünkü haklı mıyım haksız mıyım kararsız kaldım.

Benim 6 yaşında bir kız yeğenim var. Bu yıl birinci sınıfa başladı. Bundan önce 3 yıl anaokuluna gitti hic bir sorun yaşamadı. Öğretmenleri, aile hekimi vs cok akıllı, özgüvenli bir çocuk olduğunu söylediler her zaman.
Şimdi sorunumuz su. Öğretmeni annesine onun işine karisilmamasi gerektiğini neden bu kadar ödev veriyorsunuz veya vermiyorsunuz dememeleri gerektiğini söylemiş. Annesi çalıştığı için toplantısına ben katılacağım bu durumu bugun öğrendim ve gerçekten uzuldum. Çünkü henüz altı yaşında ki bir çocuğa öğretmen bazen 30 sf ödev veriyormuş. Bunun nedeni olarakta yetistiremediklerini söylemiş.

Bu otuz sayfalık ödev o gün tam 4 saat sürmüş. Zaten bu çocuk sabah altı da uyanıyor, eve gelişi öğlenden sonra 3.30 u buluyor. Uyku saati zaten en gec dokuz da resmen cocuk bayılıyor yorgunluktan. 3.30 da eve varan bir çocuğa 7.30 kadar ev de ödev yaptırtmak doğru mu. Çocuk artik biktim ben çok yoruldum yapmayacağım diye bağırmaya başlamış. Zaten bu yaş ta olan bir çocuğun dikkat süresi ne kadar olabilir. Bu çocuk ne zaman yemek yiyecek, ne zaman oyun oynayacak, ne zaman duş alacak ne zaman uyuyacak haksız mıyım.

Kaldı ki yegenimin okuldan soğuyup gitmek istememesinden korkuyorum. Acikcasi bu yaşta bu kadar yüklenilen çocuklar yüzünden okulu sevmeyen bir nesil yetisecegine inanıyorum. Çevrem de de okuldan kaçan, gitmek istemeyen ve en son okulu bırakan liseye henüz başlamış örnekler var. Yegenimin bu sekil de olmasını istemiyorum.

Ancak ablama bu endişelerimi soyledigim de ve toplantı da öğretmeni ile bu durumu konusacagimisöylediğim de bana çok kızdı. Öğretmenin işine karışırsak çocuğu mimleyecegini ve sikinti yaşayacağına inanıyor. Bundan dolayı suan kararsizim. Öğretmeni ile konuşmalımiyim, hakli yim, eger haklıysam ve konuşursam nasil bir yaklaşım ile konuşmalıyım. Gerçekten ablamın endişeleri doğru mu? Öğretmen işine karisildigini düşünerek çocuğa farkli davranır mi.

Ne yapmalıyım? Değerli görüşlerinizi tüm kulup hanımlarından, annelerden ve öğretmenlerden bekliyorum.
İnanmadım. 1. Sınıf öğrencisi 30 sayfayı 4 saatte yapamaz. Abartmayın. Daha harfler öğretiliyor

Bu çıkışı ilk toplantıda ve toplantı sırasında yapmayın derim. Öğretmenle tanışın, diğer velilerin içinde onun otoritesini sarsmayın ve uslubunuzun ona işini öğretmek şeklinde olmamasına dikkat edin. İşini öğretmeyin ama zorlandığınızı ve ondan yardım istediğinizi belirtecek şekilde olsun. Bir de bunu ablanızla yapmalısınız, ondan habersiz ya da onaysı olması da durumu karıştırır. Okul daha yeni açıldı biraz gözlemleyin bence

Benim kızım da Kasım 2014 dogumlu, bu sene isteğe baglı ana okulu seneye isteğe baglı ilk okul çıkıyor. Yani 6. Yaşını kutlamasına bir iki ay kala ilk okula başlatıyorlar. Ama isteğe bağlı oldugu için yollamayı düşünmüyorum. Zaten bu sene de gitmedi anaokuluna. Yeni sisteme göre çok karışık herşey. Erken yaşta okula başlayan çocuklarda zorlanıyor. Yani 30 sayfa ödev de gerçekten çokk abartmışlar. 3,4 sayfa olsa tamam.
Bizim kız nisan 2013 doğumlu. Ovyuzden isteğe bağlı degildi.

İnanmadım. 1. Sınıf öğrencisi 30 sayfayı 4 saatte yapamaz. Abartmayın. Daha harfler öğretiliyor
Hanim efendi ben yegenimin okuldan sogumasindan endise ettiğim için konu actim. Niye size boyle bir konu da uydurma yapayım. Şuan daha kısa çizgi uzun çizgi, eğik cizgi vs. Yaptırıyor. Alistirmaymis. Ogün 16 sayfa ödevi yarı yari olarak 2 saatte kendi basinabitirdi. Ama 30 sayfa onu gerçekten çok zorlamış.

Hanim efendi ben yegenimin okuldan sogumasindan endise ettiğim için konu actim. Niye size boyle bir konu da uydurma yapayım. Şuan daha kısa çizgi uzun çizgi, eğik cizgi vs. Yaptırıyor. Alistirmaymis. Ogün 16 sayfa ödevi yarı yari olarak 2 saatte kendi basinabitirdi. Ama 30 sayfa onu gerçekten çok zorlamış.
Geçen yıl bütün gün okuldaydım. Eylül ayında çocuklara 1 sayfa çizgiyi çizdirmek 1 saati alıyordu. Gerçekten bir yerde hata olduğunu düşünüyorum.

Muhtemelen 30 sayfa ödev dediğiniz çizgiler. Eğik, düz falan. Sonra sesleri öğretir bir de onu ödev verir sayfalarca. Ödev bakanlıkça kaldırılsa da hemen hemen her öğretmen veriyor. Ben de verilmesini doğru buluyorum ama 30 sayfa okuldan soğutacak kadar çok. Öğretmenin işine karışılmasını sevmesem de yanlış yaptığı çok açık. Yine de siz değil ablanızın bu konuya dahil olması daha doğru. Sizin konuşmanızın ters tepme olasılığı çok fazla.

Okulların suyu çıktı artık
30 sayfa ödev nedir yahu
Anlamadığım bir konuda velilerin çocuklarla ödev yapması, resmen anneler ikinci kez okuyorlar okulları, az yada çok verilen ödevleri çocuklar yapmıyor maalesef

Back
X