Yani 7 yaşındaki çocuk bağırarak mı tarbiye edilecek?
Kaldı ki süregelen bir disiplinsizliği varsa önce ailesiyle görüşülür. Ev ortamından etkilenip bunu okula yansıtan birçok çocuk var. Çocuğun sürekli kitap unutması normal değil ki ilkokul 1 e giderken çoğumuzun annesi eminim ki çantalarımızı çıkmadan kontrol ederdi.Peki acaba bu çocuğun normal bir aile yaşantısı, ilgili bir annesi var mı? Bunlardan haberdar mı da öğretmen alışkanlık haline getirdi diye çocuğa psikolojik şiddet uygulamayı kendinde hak görüyor. Güldürmeyin beni Allah aşkına.
Ne kadar üzücü olaylar yaşanmış,evet bir çocuk için ilköğretim çook önemli,sorun şu ki yeğenim daha önce de bir kaç sefer kitabını unuttu,ama iki-üç haftada bir olmuştur bu durum,bu çocuk özel okulda okuyor,üstelik hiçbir durum öğretmeninin ona bağırmasını haklı çıkarmaz gibi geliyor,kaldı ki anlık bir tepki verse bile o an,çocuğun ağladığı söylendiğinde öğretmeninin oh olsun,ağlasın,haketti gibi tavrı o küçüğün beyninde ne fırtınalar koparmıştır,okuduklarımdan sonra öğretmeniyle konuşmaya karar verdim,ancak nasıl bir tepkiyle konuşmalıyım,alttan mı almalıyım yoksa daha sert bir uslupla sebebini mi sormalıyım?
Buna sanirim egitimci bir annenin cevap vermesi daha uygun olur cunku benim tavsiyem biraz sert olacak
Kitabını evde unutmuyor,kitaplar okulda kalıyor çunku mufredat dısında onlarca kıtapları var,sadece verılen odevlerın kıtapları eve getırılıyor,özel okulda,çocuk okuldan eve gelirken 2 nolu test kıtabı yerıne 3 nolu test kıtabını getırmıs eve,cunku en az 3-4 farkılı kıtabın odevı verılıyor hergun ve her seferınde farklı kıtapar oluyor,kalan kıtaplar okulda kalıyor.
Yok ben konuyu anladım ama genel olarak yazdım. Zaten o kadar küçük çocukların test çözmesi garip bir durum, ufacık çocuk kitabı ayırt edecek, getirecek çözecek vs vs.
Bir de hocası onu unuttuğu için aşağılayacak. Çocukta yerleşmiş bir alışkanlık varsa aileyle görüşülür önce, kaldı ki bu çocuğun zararı kendine. Gürültğ mü yapmış, arkadaşını mı dövmüş, dersi bozup diğer çocukların hakkına mı girmiş? Nasıl bir tepki bu yahu, savunulur bir tarafı yok.
Ben olsam düşüncemi belli etmeden hocadan da olayı dinleyip duruma göre müdüre giderdim.
İşte müdüre gitmek biraz fazla tepki mi?Öğretmene tepkimi göstersem yeterli olur mu?Yoksa sert bi,r uslupla mı konuşmalıyım öğretmenle?Annesi burada değil,dün gitti ve daha 1 hafta yok,babasıyla beraber okula gideceğiz ama babası da biraz fazla yapıcı,yani iş bana düştü.
Merhaba arkadaşlar;
Bu akşam eve geldiğimde yeğenimi gözü yaşlı gördüm,henüz 7 yaşında kendisi,dün kitabını okulda unuttuğu için okula gidip kitabını almamızı istemişti,biz de geç bir vakit olduğunu,öğretmenine durumu anlatıp ertesi gün için tamamlamasını söyledik..Diğer ödevlerini bitirdi kalan kitap dışında.Okula gittiğinde bir arkadaşı direk olarak -x ödevini yapmamış diye öğretmene şikayet etmiş,öğretmende öğrenciler oturmadan önce hemen küçük kıza bağırmaya başlamış,sesini oldukça yükselterek kızmış,daha sonra arkadaşlarından biri -öğretmenim ama x ağlıyor dediğinde öğretmen -oh olsun ona demiş.Eve geldiğinde arkadaşlarımın önünde beni rencide etti sonra ben sessiz bir şekilde ağladığımda da bunu söyledi dedi.Günün geri kalanında ufak tefek şeyler için yeğenime bağırmış.-gel buraya dedim sana,hadisene be çocuk vs vs ..Sorunlu bir çocuk değil,üstelik öğretmeninin dediğine görede uysal ve arkadaş canlısı bir çocuk.Bir çocuk bunları hakedebilmek için neler yapmış olmalı çok merak ediyorum.Evde saatlerce ağladı.öğretmeniyle aramızı açmak istemiyorum ama kayıtsız da kalamam,okuldan soğumasından korkuyorum,bu olaylar ara ara daha önce de olmuş,annesi şu an şehir dışında teyzesi rahatsız olduğu için,nasıl bir yol izlerdiniz benim yerimde olsaydınız?
İşte o yüzden hocayla görüşün diyorum önce, onun tavrını bir anlayın. Tavrı aynı şekilde tahammülsüzse müdüre gitmek bence çok da büyük bir tepki değil.
Hem orası özel okul, devlet okuluna nazaran müdürün daha çok önemseyeceğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?