Yeme Bozukluğu!!!

Sisko_sisko

.....
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
36
10
88
İzmir
Merhaba,
Arkadaşlar öncelikle sizlerden lütfen ama lütfen cevap bekliyorum acil olarak.
ben uzun zamandır psikolojik tedavi görüyorum bu karantina günlerinde yeme bozukluğu dahada arttı
iyice zıvanadan çıktım ve aşırı kilo aldım kendimi durduramıyorum artık.
lütfen yardım edin siz nasıl başediyorsunuz yada benim gibi olanlar nasıl sınırlandırıyorsunuz kendinizi.
Nasıl başarıcam. olumsuz düşünceler içersindeyim yardım lütfen.!!!

tıkınırcasına yeme bozukluğundan muzdarip biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. kaç gündür berbat haldeydim yine, çünkü kafamda "bu karantina nasılsa daha bitmeyecek, beni zaten kim görecek ki, evden de çıkmayacağım keyfime bakayım bari" düşüncesi var biraz. dün evde egzersize başladım ama, o biraz gaza getirdi gibi. dün akşamı az hasarla atlattım.
bende yeme atakları genelde dizi-film izlerken oluyor, gece geç saatlerde daha çok oluyor, sizde de atakların ortaya çıktığı belli durumlar/zamanlar var mı? öyle belirli durumlar varsa onlardan uzak durmaya çalışın. mesela ben dizi izlememeye çalışıyorum şimdi, daha çok elimi meşgul edecek online oyunlara yöneldim 2 gündür, kafamı da meşgul ediyor hem. genelde geç saatlerde iştahım daha çok açıldığı için erken yatıp erken kalkmaya çalışıyorum, onun da faydası oluyor.
yanımda sürekli bir büyük şişe su bulunduruyorum, aklıma geldikçe-gözüme çarptıkça su içiyorum, bir de bol bol sade kahve ve acılı şalgam (bağırsakları epey çalıştırıyor, o yüzden). tokluk hissi de yaratıyor.
aç olmadığım halde yemek-abur cubur siparişi verecek gibi olursam önce internetteki alışveriş sitelerine bi bakıyorum, kıyafetlere falan. güzel güzel elbiseleri etekleri görünce içim gidiyor, diyorum ki "yemeğe vereceğine bunlara harca, hem bak modellerin fiziği ne güzel" bende en çok bu sonuncusu etkili oluyor sanırım
yine de ataklar arttı bu ara, ama önüne geçmek için bunları deniyorum ben. belki bir fikir verir size de.

Chloris tam olarak beni anlatmışsın hergün aynı şeyler kendini durduramadan düşüncelere dalarak atıştırmak yada yemek yemek çok kötü midem isyanlarda ama ben halen yiyorum şuan bende yoğurt sumak yemeye çalışıyorum ama su olayında pek başarılı değilim dün gece çok kötüydüm durmadan yedim aklıma ne gelirse evdekilerde isyanda bizide ye diyorlar bunu nasıl atlatırız bilemiyorum cevabın için ayrıca teşekkür ediyorum

rica ederimm ne demek, bir fikir verdiyse, senin de işine yarayacak bir fikir verebildiysem ne mutlu ama su olayı önemli, gerekirse kendini zorlayarak bol bol içmeye çalış, bir noktadan sonra vücut alışıyor zaten sürekli su istiyorsun. ben sabahtan beri kaçıncı şişeyi içiyorum bilmiyorum, ama aklım yine abur cuburda kaç gündür alıştım çünkü, ama bir süre sağlıklı devam edebilirsem bir dahaki kriz zamanına dek uslu durabilirim diye umuyorum.

Bu sabah kahvaltıdan beri sadece kahve içtim
dayancam bugün, bana cesaret verdin çok sağol birazda spor yapmaya çalışcam bakalım yazıcam gelişmeleri

Diğer günlere göre biraz daha insaflı geçti en azından löp löp götürmedim bakalım tutuyorum kendimi ama spor yapacak kadar canlı değilim çok halsizim

kızlar merhaba bende sizin gibiyim üzerine yedikçe yedim ,
mesela bende de söyle oluyor diyelimki o gun yememem gereken bir şeyi yedim, aman bugun ziyan oldu ye gitsin diyorum ..
off bunu aşmak istiyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…