- 5 Nisan 2013
- 2.923
- 2.819
- 373
- Konu Sahibi La vie en Rosee
tek sözüm var : "sık muhabbet tez ayrılık getirir" diyorum ve susuyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
selam arkadaşlar,
bi kv li konu açmak da bana nasipmiş.
hiç açmam sanıyordum, ama hayat şartları; açtırıyormuş.
kv le aynı sitede oturuyoruz. 2 dk yürüme mesafesi var. hafta 7 günse muhakkak her hafta ortalama 2 kere gideriz. pazar günleri de işimiz yoksa - şu zamanlarda maddi sıkışıklıktan dolayı aktivitemiz yok zaten- görümcemler gelir rutin buluşmamızı kv de yaparız.
kv ye gidip gelmek, onun bize gelmesi rutinleşti şu 3 ay içinde. 1-2 gün ses etmesem ya o çağırır yemeğe, ya da benden bekler. eşim de bekliyor. dün dedi annemi yemeğe çağırsak. ben de çalışıyorum. bi de böyle sık gidip gelmelere alışık değilim. zaten koca gün işte çalışıyorum, eve gelince de bazen sadece uzanasım geliyor saatlerce.
ben de tamam çağırırım bir ara dedim yarım ağız. bugün bir ara arayacaktım, eşim az önce aradı çağıracak mısın, annem markete uğramış çünkü. bizi çağıracak sanırım diye. o önce davranıcak falan diye.
ben de tamam çağırsın o zaman dedim.hııııy cinim binim yaptı. ben de tamam çağıracağım merak etme dedim.
bir yandan da benden fazla beklenti içine girmesin istiyorum. yani ben buyum. çalışıyorum ve birkaç günde bir onu yemeğe çağırmam rutin hale gelsin istemiyorum. öyle ne varsa yiyoruz yalan yok rahatsız etmiyor, fakat alışkanlığa bağlanmasından da korkmuyor değilim..
bu da böyle bir anımdı.![]()
Taşınma şansınız yokmu? Yoksa zor çözüm bulursunuz
iyi de zaten devamlı gidiyorsunuz. davete hayır demiyorsunuz. haftada iki güne alıştırmışsınız. bu konuda şikayet etmezseniz bu şekilde devam eder.
ben kendi ailme haftada bir gidince bazen bunaliyorum her hafta iki kere düsünemiyorum. Bence rutin olusturmak yanlis sonra görev gibi oluyor yapmayinca elistirenler falan. Bazen iki kere giderim bazen bir bazen hic. Yavas yavas rutini bozun karnim agriyo basim agriyo diyerek :)
bakın bu güzel bir fikirdi hiç aklıma gelmemişti, sağolun:)
evet haklısınız rutini bozmak gerekiyor bir yerden başlamak, benim de canım sıkılmıyor değil
ama şimdi biri sizi ayda yılda bir davet eder o zaman hayır demek ayıp olabilir.kv çok alıngan.
bir de neden hayır diyim ki, bir işimiz olduğunda söylerim muhakkak ama ayıp olur gibime geliyor direkt davetine hayır demek
Yani diğer türlü çözüm bulmanız çok zorhaklısınız bence de komple çözüm
evet var, ama birkaç seneye anca taşınabiliriz diye düşünüyorum![]()
Ay yok artık bu nasıl bir üslup? Tamam habire aileler görülmesin de sizin aileniz için eşiniz böyle dese nasıl hissedersiniz? Eşiniz bugün ailesi hakkında böyle konuşmanıza ses etmiyorsa sizin de arkanızda durmaz yeri gelince. Erkeklerin anne babalarına davranışları eşlerine davranışları hakkında ipucu verir bana göre.Ben 4 5 aydır birkaç kez ağırladım. Onda da 5 kez eşim yemek yaptı, görümceler kaldırdı sofrayı. 2 kez filan ben yapmışımdır anca yemeği. Onda da hep yardım ederler salataya, bulaşığa vs. Kendimiz daha çok gidiyoruz. Ben çalışmıyorum bu arada. Bence siz kötü alıştırmışsınız zaten. O ne öyle ördek ailesine bağlamışlar. Yemeğe filan almayın çalışıyorum yoruluyorum deyin. Ki ben onu bile demem. Habire senin aileni görmek istemiyorum, sıkılıyorum diyorum. Huyum bu değiştiremem.
Ay yok artık bu nasıl bir üslup? Tamam habire aileler görülmesin de sizin aileniz için eşiniz böyle dese nasıl hissedersiniz? Eşiniz bugün ailesi hakkında böyle konuşmanıza ses etmiyorsa sizin de arkanızda durmaz yeri gelince. Erkeklerin anne babalarına davranışları eşlerine davranışları hakkında ipucu verir bana göre.
Kk'da aileler ile görüşmeyi abes karşılayan ilginç bir güruh var. Konu sahinesi sizi tenzih ederim. Bence yeterince görüşüyorsunuz zaten. Bu genel bir tespit. Yorumları falan hayretler içerisinde okuyorum. Bence anne babaya haftada 1 gitmemek, arayıp sormamak abes. Çok ciddi şeyler yaşanmadıysa tabi. Biz de ağaç kavuğundan çıkmadık ya, o ana baba yetiştirdi bizi de eşlerimizi de.
Kıskançlık ne alaka. Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım. Ben zoraki görüşüyorum diye bir şey demedim. Çok da severek görüşürüm kendileriyle. Kimse bana anamın babamın ayağını öp falan da demedi, hatta istemezsen görüşmezsin dedi. Ama görüşmememi gerektirecek bir olay yaşamadım bu zamana kadar. Ayrıca ben de annemle babamla görüş demiyorum, uzun süre gitmediyse ikinci hafta babamı özledim diye koşa koşa gider nişanlım. Beni kendi aileme zorla götürdüğü olur. Ben de kendi ailemle her gün görüşmem bence de evlilik bu değil, zaten bunu ifade etmişim mesajımda. Saygı çerçevesinde de mesafe korunabilir, sizin gibi saygısızca yapılmak zorunda değil. Pısırık olmamak illa ki çirkef olmak değildir. Eşiniz zaten dediğiniz gibi olsa habire senin aileni görmek istemiyorum diye bir cümle kurmak zorunda kalmazsınız.Bir şey hissetmem zira sürekli görüşmek, konuşmak zorunda değil. Boşanmaların sebebi bu ülkede zaten baskı, aileme saygı duy, elini öp, ayağının altını yala diyen kocalar. Buna ses etmeyen pısırık kadınlar da öyle yaşıyorlar işte. Keşke herkes benim kadar net olabilse. Eşim gibi olabilse. Kendisi gayet de beni anlayan, destek bir eş. Kıskançlık kötüdür, kötü düşüncelerinizi kendinize saklayın. Siz zoraki görüşüyor olabilirsiniz ama ben gereksiz buluyorum. Abartısız yaşamayı seviyorum. Kendi ailemle bile her gün görüşmek istemem. Evlilik bu değil.
Kıskançlık ne alaka. Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım. Ben zoraki görüşüyorum diye bir şey demedim. Çok da severek görüşürüm kendileriyle. Kimse bana anamın babamın ayağını öp falan da demedi, hatta istemezsen görüşmezsin dedi. Ama görüşmememi gerektirecek bir olay yaşamadım bu zamana kadar. Ayrıca ben de annemle babamla görüş demiyorum, uzun süre gitmediyse ikinci hafta babamı özledim diye koşa koşa gider nişanlım. Beni kendi aileme zorla götürdüğü olur. Ben de kendi ailemle her gün görüşmem bence de evlilik bu değil, zaten bunu ifade etmişim mesajımda. Saygı çerçevesinde de mesafe korunabilir, sizin gibi saygısızca yapılmak zorunda değil. Pısırık olmamak illa ki çirkef olmak değildir. Eşiniz zaten dediğiniz gibi olsa habire senin aileni görmek istemiyorum diye bir cümle kurmak zorunda kalmazsınız.
Siz burdaki ayy benim hayatım çok mükemmel, dediğim dedik çaldığım düdük diyerek ego tatmini yapan klavye delikanlılarındansınız sanırım.
Gerçekten çok komiksiniz. Karşımda saygısız birini görüyorum sadece eşinize değil herkese. Tanımadığınız insanlara karşı bile bir öfke dolusunuz. Nedenini sorgulayın bence. Sürekli neden kıskanıldığınızı düşünüyorsunuz acaba? Güçlü karakter olmak için saygısız olmaya gerek yok. 1000 tane yolu var hayır demenin. Neyi söyeleyeceğini bilmen yetmez, nasıl söyleyeceğini de bilmelisin der Aristo.Evet kıskandığınızı düşünüyorum fazlasıyla. Karşınızda güçlü, karakterli birini görünce dayanamadınız belli ki.Gidelim mi deyince hayır bla bla demem şu durumunuzdan daha iyi. Pısırık olmak yerine düşüncenizi ifade edin tüm kadınlara da tavsiyem. Daha mutlu olursunuz. Üzülüyorum sizin gibi eşinin, nişanlısının kuklası olan kadınlara. Eşim de bu duruşuma hayran. Zayıf kişiliklerden, eşinin, nişanlısının oyuncağı olan tiplerden hoşlanmıyor. Babanıza dahi zorla götürülecek kadar bayağı bir ilişkiniz varken karşı tarafa hangi zihniyetle ve nasıl çekinerek gittiğinizi düşünemiyorum. Ne kendi aileme de eşimin ailesine zorla götürülmüyorum. Götürülmedim de. Eşim sizin gibi beni zorlamıyor, ben de izin vermiyorum. İnsan hayır demeyi öğrenmeli. Siz o tarafta mutluysanız yapacak bir şey yok. Biz eşimle halimizden memnunuz.
Siz çocuk gibi devam edin yaşamaya. Klavye delikanlısı dediğinize göre de olması gerekenin benim yaptığım olduğunun farkındasınız. E o da bir adım. İyi günler.
![]()
kesinlikle katılıorum ben bu taktiği uyguluyorum epey işe yarıyor :)sizden beklemiyorlarsa hiç üzerinize yük almayın
yada şöyle yapın yemeğinizi yapın yanınızda götürün bu da benden olsun diye
böylesi daha az yorucu sanki![]()