Yemek Kaşığı İle Çorba İçiren Bakıcı

Ben bakıcıya bir şey demiyorum. Mutlaka ihtiyaçtan devam ediyordur çünkü anne herşeyden sorun çıkartıyor izlenimi veriyor.

Aynen öyle, benim anlatmak istediğim de bu zaten. Önceki konusunda da aynı şeyler söylendi, şimdi tepki almayayım diye yeğenim diye açmış. Bariz belli kendi bakıcısı. Kadına yazık ya. Bebek bu yani püskürtür de kusar da. Belki de bakıcı kadın bir şey demesin diye hepsini yedirmeye uğraşıyor. Geçmiş konusunda bitirdi dedi ama yarım yemiş falan diye olay çıkarmıştı konu sahibi. Bence kadın hepsini bitirsin diye uğraşıyor, çocuk da belliki aç değil yani.

Ben normalde hep tatli kasigi kullanirim.bazen olmayacak bi yerdeysek yemek kasigi kullanirim ama asla tika basa doldurmam.ben bile corba icerken doldurmuyorum kasigin hepsini

çabuk yedirip nereye yetişecek acaba bu dadı? çabuk yedireyip bitsin şu eziyet diyecek bir dadı değilmiş . kendileri aylarca izleyip emin olmuşlar ama en ufak sıkıntı da cani dadıya dönüşmüş farkında mısınız?
İnsanin bir hali bir halini tutmayabilir. iyi de olsa özensiz tarafları olabilir. Sonuçta çocuk söz konusu özenli davranmalı yavaş yavaş alıştırmali. Şimdi daha mı iyi oldu durumu? Dünyanın sonu değil tabi ama dikkat edilmeli.

Yarım tabakta doyuyordur ,sevmiyordur .Doyduklarında ,dikkat çekmek istediklerinde,sevmediklerinde de püskürtüyorlar.Kimbilir belkide ilk gördüğü tepki her ne ise hoşuna gitmiştir şımarıklık yapıyordur ,oyun haline getirmiştir .aşırı inat varsa yemek yedirmek konusunda protesto ediyordur bir sürü neden Ancak kaşık büyük diye sanmıyorum ...aldığı çorbayı püskürtmekten ziyade ikinci kaşıkta muhtemelen ağzını kilitler o kaşığı reddeder diye düşünüyorum .Yemek konusunda inatlaşmamak gerek!

ben bakıcıda kötü niyet göremedim sizin sandığınız gibi de bir an evvel bitsin modunda böyle yemeği dayattığını düşünmedim benim oğlum da yemek kaşığı ile yiyor ama yiyen çok ta var kaşık baz değildir çocuğun zevkleri geliişiyor belkı çorba sevmiyordur benim oğlumda baya seçici.

Belki çorba içmek istemiyordur.
Farkli birşeyler deneyin derim,ara ara olabiliyor bu sıkılma durumu.
Yada çabuk bitsin diye ağzındaki bitmeden yedirmeye çalışıyorsa ondan bırakabilir bebek yemeyi.
Sabırli olmak gerek.

Yazik bakiciya cok uzuldum. Çocugun yememe sebebi bambaşka bi sey olmasina rağmen ilk sorun bakiciya atiliyor yemek kasigiyla vermiş diye. Yemek isteyen bebek elle de yer, cay kasigiyla da kepceyle de.

Bunu yapan annelerde var,ben bilinçli yaptığını düşünmüyorum,tecrübeli değilse tatlı kaşığı aklına gelmemiş olabilir.önemli olan uyardıktan sonra dikkat etmesi.bu sorun nasıl aşılır onu bilemiyorum,belki farklı sebeplerden çorbayı reddediyo olabilir diye düşündüm,diş çıkarırken iştahsız oluyorlar yada çok sevdiği yemeği bile dönem dönem yemek istemiyorlar.benim oğlum 22 aylık kendisi kaşığı eline alıp yemezse aynı şekilde tepki veriyor,onada bir kaşık veriyorum önce yemeye çalışıyor eğer yiyemediğini görürsem(pilav gibi katı yemekleri kendisi yiyebiliyor)bende diğer kaşıkla yediriyorum,bi kendi bi ben yedirmiş oluyorum sorun kalmıyor

dolu dolu çorba kaşığını ağzına tıkmıyor heralde. ucundan veriyorsa kadın haklı olabilir, düşünememiştir.
Bence kötü niyet var. Çünkü 4 aydır bakıyor çocuğa son 2 aydır da yemek kasıgi kullanıyor. Çocuk da küçük kaşıyan büyük kaşığa geçince yememeye başlıyor. O zaman değişimi fark edip küçük kaşığı dönmeli veya az az yedirmeliydi

evimde bakiciyla da calistim, cocugum ayrica krese de gidiyor. boyle sacmalik duymadim. elbette ki cocugun ne yaptigi, bakicinin ne yaptigi incelenir ama okb derecesinde bir hassasiyet varsa kurallar bakiciya verilir.

kadini uyarip da kadin inatla bu kasikla devam mi etti ki kadina kusur buluyor?

kaldi ki kasik icin yemekten tiksinecek cocuk da yoktur, yapmayin allasen.

Cocuk bu sikilmistir corbadan,17 aylik kizim tarhanaya bayilir ama epeydir yemiyor corba yumurta vs.. Ben de uzun zamandir corba kasigi kullaniyorum hatta bardakla iciriyorum. Bakicilara cok yukleniyosunuz o da bir insan evladi.Maas veriyorsunuz diye her normal hareketi elestirmeyin

Ya kıyamam ağzına neden dolu dolu vermiş ki kaşığin ucu ile verseydi keşke bence uyarin bakiciyi

18 aylık çocuğun yemeğini kendi yemesi gerekmez mi niye bakıcı yediriyor ki . Elinizde kaşık tas çocuğu oturtup yedirmeye çalışırsanız o aylarda zaten inat yapar yemez . Kendi yeme vakti çoktan gelmiş

ben de tatlı kaşığı kullanıyorum, yemek saatleri uzun sürüyor
kuzenimin eşi yardımcı olmak için eline çorba kaşığı alıp çorba içirmeye başladı birden
çocuk kusacaktı neredeyse
çünkü alışmamış
ama ben kızmadım, durumu izah ettim bıraktı kaşığı
ben kendi bildiğim şekilde yedirdim
ama o çocuklarına öyle yediriyor
aslında niyetleri kötü değil, çocukları alıştırmaya çalışıyorlar işte
yeğeniniz de tekrar yemeye başlar merak etmeyin

İnsanin bir hali bir halini tutmayabilir. iyi de olsa özensiz tarafları olabilir. Sonuçta çocuk söz konusu özenli davranmalı yavaş yavaş alıştırmali. Şimdi daha mı iyi oldu durumu? Dünyanın sonu değil tabi ama dikkat edilmeli.
ben olsam çocuğun huyu derim .zaten çocuğu da yeni tanıyor.o da bu şekle alışacak diye bekliyordur.ne denirse denilsin rahatsız olan tarafın gözünden anlatılmasına karşın olumsuz hiçbir şey görmüyorum. iyi, tanıdık birini bulmuşlar bunamasınlar :kahve:

Back
X