• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yemek konusundaki bilinçsizlik.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Hiisaarr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
1.447
1.538
48
Sanırım ben bu ek gıda konusunda çok bilinçsizim .
Büyük kızım çiğnemeyi bilmiyor .
(25aylik )yemekleri Blender yapıp yediriyorum , oda öyle yutuyor .
Çok iştahsız zaten .

8aylik bir kızım daha var .
O da ablası gibi olsun istemiyorum
Ama garip geliyor köfte yapıp öylece yedirmek ,yada krep illa ki çatal ile eziyorum .
Zaten oda asla yemek istemiyor.
Siz nasıl yapıyorsunuz tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .

14 aylık oğlum hâlâ blendırla yiyor. Geçenlerde fark ettim ki çok acıkınca krater bisküvi yiyor az bir şey. Takipteyim

İki çocuğun var bir numara 4,5 yaşında iki numara 7 aylık. Daha bi kere bile blendar yapmadım. Herşeyi tek tek tane tane yedirdim. Gerekirse küçük küçük parçalara böldüm öyle verdim. Yoğurdun içine bile minik minik meyve doğrayıp koyuyorum. Şimdi küçük bile ağzında çevirmeye başladı. Dişleri yok tabi ama yutabiliyor. Dışarıda falan nasıl yapıyorsunuz zor olmuyor mu , tatilde mesela?

İki çocuğun var bir numara 4,5 yaşında iki numara 7 aylık. Daha bi kere bile blendar yapmadım. Herşeyi tek tek tane tane yedirdim. Gerekirse küçük küçük parçalara böldüm öyle verdim. Yoğurdun içine bile minik minik meyve doğrayıp koyuyorum. Şimdi küçük bile ağzında çevirmeye başladı. Dişleri yok tabi ama yutabiliyor. Dışarıda falan nasıl yapıyorsunuz zor olmuyor mu , tatilde mesela?
Bu yüzden tatile gidemiyorum ki ,aç kalır .
Muz filan alıyorum, ezip yediriyorum çok gerekli ise .
Hamile iken tatile gittik kızımı götüremedim.
5 gün sonra geri döndüm.
Şimdi diğer kızım da aynı olan istemiyorum.
Ama bilmiyorum ki nasıl yapılır .
Boğulur diye korkuyorum mesela.

Buyugu 9 yasinda kucugu 8 aylik
Buyugu 6 aylikken ek gidaya gectik ve direk kahvaltiya baslattim

Simdi ufaklik da 6.5 aylikken ek gidaya gecti , corbasini tel suzgecten geciriyoruz ama agzina kofte balik yumurta sarisi veriyorum
Baya baya cigniyor
Bence siz korkuyorsunuz ama basinda beklerseniz cok minik parcalar vererek cignemesini bekleyin bebekler yiyemez diye birsey yok gercekten yiyorlar , bende iki tane canli ornegi var

25 aylık kızınız çiğnemeyi bilmiyor doktora götürdünüzmü?
benim oğlum 7-8 aylıkken eline salatalık verirdim kemirirdi çok severdi.zaten dişleri kaşınıyordu oda iyi geliyordu.tabikide ezerek vereceksiniz ama bir süre sonra kendileri yemeye baslıyorlar o zaman rahat bırakın istediği gibi yesin..

25 aylık kızınız çiğnemeyi bilmiyor doktora götürdünüzmü?
benim oğlum 7-8 aylıkken eline salatalık verirdim kemirirdi çok severdi.zaten dişleri kaşınıyordu oda iyi geliyordu.tabikide ezerek vereceksiniz ama bir süre sonra kendileri yemeye baslıyorlar o zaman rahat bırakın istediği gibi yesin..
Doktorlar bilinçli yapıyor diyor yani çiğnemeyi bilmeyen çocuk olmaz mış .
İştahsız yemek istemediği için yemiyor .
Bazen kreker bisküvi filan yiyor işte .

Blw yöntemini hiç duydunuz mu benim 14 aylık kızım var herşeyi eliyle kendi başına yiyor ama iştahsız olduğu için zorlamıyorum.12 aydan sonra cocuklar da doyma bilinci oluşuyor zorlamayın

Bebeklerin yutma fonksiyonunun gelismesi icin taneli besinler vermeniz lazim. Yoksa omur boyu ogrenenez. 2 yasina gelmis bir bebek sofrada sizinle beraber ne yiyorsaniz yiyebilmeli. Hatta kendi yiyebilmeli. Hala tanecikli besin yutamiyorsa bu sizin hataniz.
Kucuk bebeginizi de pureye alistirirsaniz o da ogrenemez.
Yavas yavas tanecikli besine gecin. Eline verin kendi yesin. Hele 2 yasindaki cocugunuzun disleri de var. Artik kendi her sey ogutup yiyebilir.
Baslarda yutamaz, ogurur, kusar bile hatta. Ama disiplinli ve sabirli olun. Ogrenecektir.
Baslarda atiyorum kofte yerken yanina su, yogurt gibi yutmasini kolaylaştıracak seylerle beraber verin. Zamanla alisir.

Bu yüzden tatile gidemiyorum ki ,aç kalır .
Muz filan alıyorum, ezip yediriyorum çok gerekli ise .
Hamile iken tatile gittik kızımı götüremedim.
5 gün sonra geri döndüm.
Şimdi diğer kızım da aynı olan istemiyorum.
Ama bilmiyorum ki nasıl yapılır .
Boğulur diye korkuyorum mesela.

Neden boğulsunki. İlk başlarda yutarken zorlanır az az verin ya da sulu bişey yedirmekle başlayın.

Blw yöntemini hiç duydunuz mu benim 14 aylık kızım var herşeyi eliyle kendi başına yiyor ama iştahsız olduğu için zorlamıyorum.12 aydan sonra cocuklar da doyma bilinci oluşuyor zorlamayın
Evet ama ben o yöntemle büyütürsem kafayı yerim her halde titizim biraz .

genelde püre yapmanın getirisi bu oluyor maalesef,çok duydum orda burda okudum.yavaş yavaş başlayın bebekler boğulmaz yemekler tıkadığında hemen kusma refleksleri harekete geçer.

Evet ama ben o yöntemle büyütürsem kafayı yerim her halde titizim biraz .
Alışıyorsunuz zamanla altına örtü serin, uzun kolllu önlüklerden giydirin zorlarsanız bebekler yemeğe karşı mücadele başlatıyor zorlamayın kendi kendine beslensin

14 aylık oğlum hâlâ blendırla yiyor. Geçenlerde fark ettim ki çok acıkınca krater bisküvi yiyor az bir şey. Takipteyim
Merak etmeyin büyüdükçe çiğneyerek yutmaya başlıyor.
Ama anne için çok zor gittiğin yerde Blender yoksa aç kalıyor .
Ben muz götürüp eziyorum çatalla yediriyorum .

Ben hic blender kullanmadim. 6 aylikken basladik ek gidaya. Ilk 2 hafta catalla hafif ezdim. Sonrasi parmak gida, eline vererek yedirdim. 7. Aydan sonra her seyi kendisi yer hale geldi. Basta ogurmeleri cok oluyordu. Esim haric herkes burnumdan getirdi cocugu bogucaksin diye. Fakat doktorum her zaman bana "oguren cocugun refleksi kuvvetlidir. Yemek yedi diye cocuk bogulmaz. 2 gun somra bana bu cocuk niye yemek seciyor, neden normal yemek yemiyor diye gelme" dedi. Hakliydi. Vazgecmedim. Suan 15 aylik catal kasik kullaniyor cat pat. Hala kendi yiyor. Ve yemek ayirt etmiyor. Hemen blender ldan vazgecin. Her ikisi icinde.

Ben ilk bas verirken her lokmadan sonra bi cay kasigi su veriyodum.. islandiginda lokmadi yutmasi daha kolay oluyo

Ben hic blender kullanmadim. 6 aylikken basladik ek gidaya. Ilk 2 hafta catalla hafif ezdim. Sonrasi parmak gida, eline vererek yedirdim. 7. Aydan sonra her seyi kendisi yer hale geldi. Basta ogurmeleri cok oluyordu. Esim haric herkes burnumdan getirdi cocugu bogucaksin diye. Fakat doktorum her zaman bana "oguren cocugun refleksi kuvvetlidir. Yemek yedi diye cocuk bogulmaz. 2 gun somra bana bu cocuk niye yemek seciyor, neden normal yemek yemiyor diye gelme" dedi. Hakliydi. Vazgecmedim. Suan 15 aylik catal kasik kullaniyor cat pat. Hala kendi yiyor. Ve yemek ayirt etmiyor. Hemen blender ldan vazgecin. Her ikisi icinde.
Evet bende denedim midesi bulandı çıkardı diye vazgeçtim .
Teşekkür ler devam edicem öyle yedirmeye.

bebek büyütürken titizliği bir kenara bırakıyoruz :)
tedbir alabilirsiniz tabi.
giyilebilen önlükler var mesela. ya da mama sandalyesini halının değil de boş zeminin üzerine koyarsınız. belki altına bir örtü serersiniz. dertsiz örtü gibi kolay yıkanabilen ya da kullan at türü bir şey.
dişi olmasa da yiyebilir. çiğnemeyi bilmemek diye bir şey olamaz.
canı isterse havucu da bal gibi yer minikler
BLW denemelisiniz.
Biraz sabredip kendi haline bırakmalısınız.
ayrı bir yemek saati olmadan sizinle sofraya oturmasını sağlamalısınız.
( her öğün için değilse de mutlaka bazı öğünler için)

yapamıyorsanız yine de üzülmeyin.
hiçbir çocuk sonsuza dek püre yemiyor
tatile de blendır götürebilirsiniz bu arada. ya da otele sorabilirsiniz bebekler için bulunduruyorlar genelde.

Evet bende denedim midesi bulandı çıkardı diye vazgeçtim .
Teşekkür ler devam edicem öyle yedirmeye.

Back
X