Yemek sendromu

benim bildiğim kadarıylada adayan yiyemiyor etten bizde adamıştık sadece eşimle gidip kanını gördük sonra kuran kursuna verdik evimize sokmadan

sakın....bir niyet üzerine allaha adanmış ve gerçekleşmesi durumunda adak niyetiyle satın alınıp kurban edilmiş bir hayvanın etinden yiyemezsiniz..yememekle kalmaz onların hepsi yemeğe çağırdılar ben hiç çaağırmadığım için hepsini toplayım dedim gibi bir düşünce ile kendi menfaatiniz için kullanamazsınız..ancak düşkün ve ihtiyacı olan ailelere verebilirsiniz..

evet bende arkadaşa katılıyorum..sizi yemeğe çağırdılar diye kendinizi borçlu hissedip ,illa çağırmam lazım dite düşünmeyin
ha madem çağırmak istediniz ,dışarıda pide yada lahmacun falan yaptırrıdınız ,çorba ,tatlı ,ayran olur biterdi..

Arkadaşlar dediğiniz gibi yaptım ve herkese dağıttım herşeydende kurtuldum:):)

ohh iyi etmişsin canım..adak eve girmez çünkü.
bizde kızıma adak adamıştık,çocuk esirgeme kurumunda direk kesildi ordaki çocuklarımıza verildi

adak adamışsanız kestikten sonra dağıtmanız gerekiyordu zaten bizde araba aldıktan sonra çocuk esirgemeye vermiştik. yemek vereceksen yine etini al birazda misafir çağır yeter. allah kabul etsin

Ewet ama eşim ohayvanı kan akıtıcam olarak demişti yine biz yiğemezmiyiz kızlar kimsdse bişey demediki bana ben onların suratını düşünmekten aklıma bile gelmmedi

hayır yiyemesiniz hata bizde eve bile sokulmaz
adaği siz yedikten sonra ne anlamı var
git kasaptan 20 kilo et al aynı hesab
sen hamile halinle boşversene okada misafiri
ben hamileyken kayivaldemleri bile çağıramamıştım iftara
kendimlen zor uğraşiyordum
sen kalkmış 60 kişi çağırmısın maşallah vallah
okadar kişiye nerde oturtacaksinki evini çok merak etim canım
ama madem çağırdın
o halde başka bi çözüm bulun
kayinvalden yapsın yemekleri
boşver surartını assın
milletin yanındada bişey derse
hamile halimlen yapamadım dersin ayıp onun ayıpı olur

bir de adaktan siz yiyemezsiniz ki dağıtın akrabalara kendileri yapsınlar...

İlk defa duyuyorum.Adak etinin evde pişirilip ikram edildiğini....Enteresan...Belki böyle adet varda ben bilmiyorumdur.....

Sonuçta eşinizin düşüncesizliği bence kusura bakmayın ama tüm yemekleri ve servisi başkası yapsada sonradan sadece bulaşıkları makinaya yerleştirmek bile hamile bir hanıma reva görülecek bir davranış değil....

Evinize ve sofranıza 60 kişinin sığacağından eminmisiniz.Yoksa bu bir şaka mı?
Yinede Allah kolaylık versin.

Ewet ama eşim ohayvanı kan akıtıcam olarak demişti yine biz yiğemezmiyiz kızlar kimsdse bişey demediki bana ben onların suratını düşünmekten aklıma bile gelmmedi

Bırakın böyle şeyleri Allah aşkına....Demiyeyim dedim ama dayanamayacağım....

Tüm güzellikleri ve insanlığı barındıran Yüce İslamın inananları ve Eşsiz Muhammed in ümmeti olarak KAN AKITMAK ne demek arkadaşım.Dinimizde kan sadece imanın veya memleketin tehlikedeyse caizdir.

Dünya malı aldım diye kan akıtmak tabirini kullanmayın bari....Kanını akıttığınız hayvanıda sülalenizle bir olup afitye yeyin.....

60 kişimikafamçokkarıştı, delirdiniz herhalde.

ne gerek varmış 60 kişiyi toplamaya hamile hamile.

az ve öz çağırın, çok yakın akrabaları yani. Yapın pideyi, ayranı, çorbayı, oldu da bitti, maşallahzemuszemus

yani di mi ama
ayy çok saçma
6 aylık hamilelik ve 60 kişi
ben mi yalnış okuyorum acaba

adaktan sen yiyemezsin ki canım bende ihtiyacı olanlara dağıtacaktınız bu halde nasıl çağırayım diye bir bağırsaydınız eşinize bak bir daha ısrar ediyormuydu?

Adaktan siz yiyemezsiniz .dağıtırsınız sadece.bizde böyledir.pay yapın verin herkese birer parça.pişirsinler yesinler evlerinde.

Back
X