Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
sakın....bir niyet üzerine allaha adanmış ve gerçekleşmesi durumunda adak niyetiyle satın alınıp kurban edilmiş bir hayvanın etinden yiyemezsiniz..yememekle kalmaz onların hepsi yemeğe çağırdılar ben hiç çaağırmadığım için hepsini toplayım dedim gibi bir düşünce ile kendi menfaatiniz için kullanamazsınız..ancak düşkün ve ihtiyacı olan ailelere verebilirsiniz..
adak adamışsanız kestikten sonra dağıtmanız gerekiyordu zaten bizde araba aldıktan sonra çocuk esirgemeye vermiştik. yemek vereceksen yine etini al birazda misafir çağır yeter. allah kabul etsin
Ewet ama eşim ohayvanı kan akıtıcam olarak demişti yine biz yiğemezmiyiz kızlar kimsdse bişey demediki bana ben onların suratını düşünmekten aklıma bile gelmmedi
hayır yiyemesiniz hata bizde eve bile sokulmaz
adaği siz yedikten sonra ne anlamı var
git kasaptan 20 kilo et al aynı hesab
sen hamile halinle boşversene okada misafiri
ben hamileyken kayivaldemleri bile çağıramamıştım iftara
kendimlen zor uğraşiyordum
sen kalkmış 60 kişi çağırmısın maşallah vallah
okadar kişiye nerde oturtacaksinki evini çok merak etim canım
ama madem çağırdın
o halde başka bi çözüm bulun
kayinvalden yapsın yemekleri
boşver surartını assın
milletin yanındada bişey derse
hamile halimlen yapamadım dersin ayıp onun ayıpı olur
İlk defa duyuyorum.Adak etinin evde pişirilip ikram edildiğini....Enteresan...Belki böyle adet varda ben bilmiyorumdur.....
Sonuçta eşinizin düşüncesizliği bence kusura bakmayın ama tüm yemekleri ve servisi başkası yapsada sonradan sadece bulaşıkları makinaya yerleştirmek bile hamile bir hanıma reva görülecek bir davranış değil....
Evinize ve sofranıza 60 kişinin sığacağından eminmisiniz.Yoksa bu bir şaka mı?
Yinede Allah kolaylık versin.
Ewet ama eşim ohayvanı kan akıtıcam olarak demişti yine biz yiğemezmiyiz kızlar kimsdse bişey demediki bana ben onların suratını düşünmekten aklıma bile gelmmedi
Bırakın böyle şeyleri Allah aşkına....Demiyeyim dedim ama dayanamayacağım....
Tüm güzellikleri ve insanlığı barındıran Yüce İslamın inananları ve Eşsiz Muhammed in ümmeti olarak KAN AKITMAK ne demek arkadaşım.Dinimizde kan sadece imanın veya memleketin tehlikedeyse caizdir.
Dünya malı aldım diye kan akıtmak tabirini kullanmayın bari....Kanını akıttığınız hayvanıda sülalenizle bir olup afitye yeyin.....
adaktan sen yiyemezsin ki canım bende ihtiyacı olanlara dağıtacaktınız bu halde nasıl çağırayım diye bir bağırsaydınız eşinize bak bir daha ısrar ediyormuydu?