- 31 Ekim 2016
- 5.053
- 22.469
- 268
- Konu Sahibi Lovedreams
-
Bilmiyorum ki hepten bozmasın kokuyuBaharat koy canım kimyon nane olmaz mı
Patates çorbasına ben hiç baharat atmadım bugüne kadar şimdi biz olsak neyse misafir olunca çok riskli patates çorbasına sarımsak gider mi kiBaharat kattınız mı? Ben genelde bu tarz yemeklerde kimyon ve sarımsak kullanırım. Sarımsağı bolcana kullanırım ki hem tadını bastırsın hem de kokusunu.
Ay onu da düşündüm ama çorba bi 15 kişilik kadar yani ben ölsem bitiremem hepsiniHiç içine sinmediyse düdükliüde mercimek çorbası yap
Hem pratik hem çabuk olur
Haaa patates çorbasına hiç denemedim ben de kemik suyuyla genelde mercimek tarzı çorbalar yaparım. Acaba küçük bi tencere çorbanın bi kısmına deneseniz olmaz mı? Belki güzel olur. Hoş olmazsa sarımsak değil de kimyon ve Reyhan kullanırsınız. Reyhanı ben çok yakıştırırım patatesePatates çorbasına ben hiç baharat atmadım bugüne kadar şimdi biz olsak neyse misafir olunca çok riskli patates çorbasına sarımsak gider mi ki
Buzluğa koyan arkadaşlar var kavanozla sende öyle yaparsınAy onu da düşündüm ama çorba bi 15 kişilik kadar yani ben ölsem bitiremem hepsinikeşke katmasaydim içine
Aynen dediğin gibi yapayım ben küçük bi tencereye baharat ve sarımsak katarak yapayım inşaAllah düzelir tadiHaaa patates çorbasına hiç denemedim ben de kemik suyuyla genelde mercimek tarzı çorbalar yaparım. Acaba küçük bi tencere çorbanın bi kısmına deneseniz olmaz mı? Belki güzel olur. Hoş olmazsa sarımsak değil de kimyon ve Reyhan kullanırsınız. Reyhanı ben çok yakıştırırım patatese
Ya benim bi eşim var iyi de olsa kötü de yorum yapar yemeğe şimdi misafir yanında bana beğenmedim derse bozulurum önce ki gün kv ler bizdeyken baya beğendi öve öve bitiremedi yemeği şimdi o kadar övgü üstüne beğenmedim derse yani bozulacagim ciddenBuzluğa koyan arkadaşlar var kavanozla sende öyle yaparsın
Biri kötü yorum yapsa çok etkilenecek gibisin :)
O yüzden riske atma derim :)
Hoşuna gitmezse arkadaşların dediği gibi çorbayı buzluğa at. Yen'i bi çorba yap canım. Misafir olunca insan ayrı bi strese giriyo. Daha fazla sıkıntı yapma. Annem nerdeyse kalan bütün yemekleri buzluğa atar. Üst üste aynı yemeği yememek için. Bi kaç pişirimlik kaplara koyarsın. Çıkardığında ısıtması da kolay olur. Ara ara içer bitirirsinizAynen dediğin gibi yapayım ben küçük bi tencereye baharat ve sarımsak katarak yapayım inşaAllah düzelir tadi
Zerdeçal var evde deneyeceğim sağol canım inşaAllah alır kokuyuEvde defne yaprağı varsa çorbanın içine 1-2 tane atın azıcık öyle kaynatın sonra içinden alın. Tek başına kemik suyunu defne yaprağı ile kaynatınca kokusunu alıyor belki çorbada da işe yarar. Sarımsak değil de biraz kimyon falan ekleyin derim. Sarımsak misafire pek gitmeyebilir. Zerdeçal varsa evde özellikle bir tutam koyabilirsiniz, çok hoş bir kokusu var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?