• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek sorunu

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.878
598
38
Merhaba arkadaşlar, Eşim kronik böbrek hastası. Günde 42 gr protein tüketmek zorunda. Akşam için etli yemekler. Öğlen için zeytinyağlılar yada aparatif bişiler yapıyorum. İş yerinde onları yiyor. Ama kısır, mercimek köftesi, sandviç, ıspanak yemeği, taze fasulye bu tür yemekler yapıyorum genelde ama, ee haliyle sıkıldı sürekli aynı şeyi yemekten. İnternete bakıyorum hep aynı şeyler farklı bişey bulmaya çalışıyorum yook. Napsam bilemedim. Bildiğiniz sayfa varmı bu tür aparatifler yapan yada başka önerebileceğiniz bişey. Gerçekten artık fazlasıyla zorlanmaya başladım 🤦‍♀️
 
Yok. Ablam senelerce toplasan 20 kalem besinle beslendi. Bu şekilde yaşamaya alışacak, alışacaksınız. Doktor yiyebileceklerinin listesini vermedi mi?

Yok sadece protein hesabı yapıyoruz. Ve tuzsuz yiyor. Öyle liste verilmedi
 
Bu arada mercimek ve fasülye yüksek proteinli gıdalar değil mi? Biz taze fasülyeyi üç kez haşladıktan sonra pişirirdik, mercimek yılda bir falan.
Gerçi hastalığın ne olduğunu da söylememişsiniz tam olarak. Farklı olabilir durumlar. Protein kaçağı gibi düşündüm. Her halükarda doktorun söylediklerini uygulayın, dışına çıkmayın.
 
Gecmis olsun
Normal beslenen insanlarin bile daha fazla alternatifi yok aslinda. Don dolas ayni yemekleri yiyoruz biz. Corbalar ile cesit yapilabilir mi acaba? Bir diyetisyene ihtiyaciniz var bence. Konunuz ustlerde olsun diye yorum yazdim,bilen arkadaslar cikar mutlaka
 
Aslinda kahvaltida da bol proteinli smoothiler hazirlanabilir, tabi yasak var mi bilemiyorum ama ornegin
Sut yogurt cesitli meyveler tahili blendardan cekseniz guzel bir baslangic olur.
 
Doktor tüketmesi gereken besin listesi verdiyse direkt besinin adını yazıp aratabilirsiniz. “Mercimekli tarifler” gibi. Küçük kızımda şekerle ilgli bir problem vardı, dr diyetisyene yönlendirmişti, diyetisyen neyi ne kadar tüketmesi gerektiğini detaylıca anlatmış, örnek tarifler vermişti. Sosyal medyayı çok aktif kullanıyor çoğu beslenme uzmanı, özel mesajla onlarada danışabilirsiniz. Küçücük çocuklar bile alerji vs yüzünden nelerden mahrum kalıyorlar eşiniz sağlık için deyip dayanmalı.
 
Back
X