Yemek sorunu ..

Esin sanirim trip atarak yemek olayini sana yuklemek istiyor.anasinin bile yemek yapmadigi ogullarina ben hic yapmam acikcasi.kafa bile yormam bana ne! buna cozum bulacak olan da esin.

Kaynanan hic de bos bos isler pesinde kosmuyomus bence. Esinizin bu duruma el atmasi gerekiyo ya yemek parasi verilir gunluk 14 lira falan ya da yemek verilir calisana hangisi size uygun olacaksa oyle yapin .

Yakınlarda ev yemeği yapan bir yer var ise orayla anlassınlar,hergün yesinler yada ,mutfak varsa menemen,kahvaltı tarzı yesinler arada,ara sıra da siz gönderirsiniz yemek,olur biter.

Ya us yerinde düzen kuracaklar ama iş yerinde de yemek pismezki yemek kokar ortalık Ayy bilemedim valla eşimin okulunda yemekleri begenmiyorlar 20 tane Öğrt var 3 çeşit yemek goturutorlar günlük biri salata biri ana yemek diğeri pilav falan dönüşümlü yani haftada 1 falan bize sıra geliyor msala bu hafta ben makarna yaptım gönderdim haftaya ana yemek bende filan yani sizde öyle bişey yapsanız kv ile konuşup

yokmu mutfak işyerinde yoksada bir küçük tüp alsınlar doyursunlar karınlarını kazık kadar adamlar ..
kv nizde sizde yapmak zorunda değilsiniz.. kadının gezip tozması kimseyi ilgilendirmez..

Galeriye bi dolap koyun kahvaltilik domate . Peynir yumurta kendileri sirayla yapip yesinler beraber, diger turlu basedilmez.

Canım senin yerinde olsam..
Herkes bu maddi sıkıntının farkindaysa dikkat ediyorsa eşimi kullanmaya kalkmıyorsa çalışmıyorsam

Duduklude koca bi tencere corba yapar atarım buzluga
Bazen menuye yogurt yada salata degistirirsin
Pilav yada makarna
Fasulye borulce nohut haslar dondururum
Yapmasi kolay olur içinden
Hepsi bir seferde degil
Corba yemek
Yemek pilav salata gibi
Gönderdiğim yemeklerden iki kisilik ayirirm aksamda esimle yerim
Durum toparlanana kadar
Yok anlamaz kiymet bilmezler dersen
Ev yemegi yapan kadinlarla anlassinlar onlar getiriyorlar tanidigim bir isyeri oyle yapio elemandan daha ucuza mal oluyormus
Kolay gelsin

ucuza tabldot yemek yiyebilecekleri bir yer yok mu?
anlaşıldığı takdirde işyerlerine dağıtıyorlar ya.
civarda da esnaf çok ise esnaf lokantası vardır elbet.
kebap pide yiyorlarsa çok tutat hergüne.
ama böyle tabldot yemek makule gelir.
hiç siz yapmaya kalkmayın.başedilmez.
beğendiremezsin de hergün hergün.

Normal bir iş yerinde çalışana yemek parası verilir yada iş yerinde yemekhane varsa ordan temin edilir. Eşinizin yanında maaşlı çalışan kişinin bu yuzden hakkı var diye düşündüm ama o ayrı satış yapan kişinin durumu farklı. Dostla ye iç alışveriş yapma derler. Kardeşler arası sorun olabilir laf yapabılırler vs. Bence esiniz konuşsun yemek yok dıyebılırse desın dıyemem derse anlaşılsın mesela gunluk yemek parası belırlensın en az mıktar uçmadan , ya gunluk versın yada maaşına eklesin yemek parasını oda o parasına gore yemek yer yoksa boyle başa cıkılmaz.

Canım senin yerinde olsam..
Herkes bu maddi sıkıntının farkindaysa dikkat ediyorsa eşimi kullanmaya kalkmıyorsa çalışmıyorsam

Duduklude koca bi tencere corba yapar atarım buzluga
Bazen menuye yogurt yada salata degistirirsin
Pilav yada makarna
Fasulye borulce nohut haslar dondururum
Yapmasi kolay olur içinden
Hepsi bir seferde degil
Corba yemek
Yemek pilav salata gibi
Gönderdiğim yemeklerden iki kisilik ayirirm aksamda esimle yerim
Durum toparlanana kadar
Yok anlamaz kiymet bilmezler dersen
Ev yemegi yapan kadinlarla anlassinlar onlar getiriyorlar tanidigim bir isyeri oyle yapio elemandan daha ucuza mal oluyormus
Kolay gelsin

kıymet bılınmesını bılemem ama konu sahıbınede bu haksızlık olur sanırım . Her gun yapılacak bır sey sonucta , ev yemegı yapılan yerle anlaşıması da uygun olur gıbı

Ya kendileri yapacaklar ya da para verilecek

Yani orada çalışan ben olsa idim annen yapsın diyemeyeceğimize göre çözünü eşin bulacak

Bu arada birçok tamirhane gibi daha küçük çapta işyeri var ama patron etrafta bir yer ayarlar yemek söylerler ya da gider yer çırak vs

Ya da daha lüks plaza vs iş yerlerinde de ya işyerinde yemek olur ya da para verilir sorumluluk patronda

Ama bu sen yemek yap demek değil ona göre ayarlayacak bütçesini kazanacak kazanamıyorsa 2,5 tl tavuk ekmek yiyecek patron kolay olunmaz ki

Kv nin hayatı seni ya da başkasını bağlamaz bu arada bizim kendi iş yerimiz var eşim bir gün bana yemek yap da getir demedi ikimiz de dışarda yiyoruz

Sonuçta öğle yemeği o işin masrafı ve ben yemek yaparsam iş yapamam ya da benim konumumda başka birisi çalışsa idi yemek yapmazdı o zaman sadece evli olmamız bana işte yemek yapma yükümlülüğü getirmez

işyerinin yakınlarında yok mu esnaf lokantası gibi bi yer uygun fiyatlı,başa çıkar mı her gün öğlen yemek akşam yemek.mutfağı yok mu bulundukları yerin ,menemen yapsınlar çorba yapsınlar yesinler.3 tane koskoca adam.

Mutfakları yok malesef dükkanın ya dükkanın olduğu yerlerde pahalı yerler zatten lokantalar varda çok pahalı

Eşiniz işveren olarak ya yemek parası verecek ya da elemanlarına yemek olanağı sağlayacak.
Bunda abes bir durum yok, her patronun yapması gereken durum sadece.
Ayrıca kayınvalidenizin sosyalliği hakkında boş işler peşinde demeniz hiç hoş değil, kadın sizin paranızı yemiyorsa nasıl harcadığı kimseyi ilgilendirmez.
Kendiniz masrafı ve yorgunluğu düşünüp kv yapsın diyebiliyorsunuz ama o kadının yapacağı masrafı ve emeği düşünmeden, bencilce hareket ediyorsunuz.
Eşinizin yanında çalışanlar kardeşleri değil de, normal tanımadığı elemanlar olsaydı bu konuyu açabilecek miydiniz, merak ettim...

Eşimin yanında küçük kardeşi çalışıyo onada hergün yemek parası veriyodu zaten ortanca kardeşi elemanımız değil bizle alakası yok babasının ona aldığı arabayı satıp o da abisi gibi araba alıp satmaya başladı tek başına o zaman eşimle küslerdi hatta barştılar sonrada hemen dükkana geldi kendi arabalarını satmaya çalışıyo babasının verdiği parayla . bize bi yararı yok yani elemanımzda değil

Esin patron konumundaysa zaten yemegi vermek zorunda. Ya da karsilamak.

Uc secenek var.
Yemek parası verecek.
Bir yerle anlasacak.
Para çok cikmasin diyorsa sana yikacak.

Abes bir durum gormedim ben senin yapmanda acikcasi. Kv niye yapsın ki?

Onun oğulları . Ben niye onun 2 bekar oğluna her gün yemek yapıyımki ? Ben kocama bakarm gerisi beni ilgilendirmez ki ben yinede 2 kişilerken yapıyordum yani . 3. olan akrdeşi sonradan eklendi o da kendi arabalarını satmaya çalışyo ortak ya da eleman değil . bizim dkkan var dye eşimde kardeşi olduğu için gel sende sat madem benim dükkanda dedi .

Kadin cocuklarina aksam ymegi bile ypmiyoki
O zaman eşiniz size yemek parası versin düzenli. Yarısi malzemeye gitse gerisi size kalır eğer yok derse yemek şirketi ile anlasabilir.
Kardeşler eşinin yanında çalışıyorsa mecbur yemeklerini verecek cunu patron esin.

Ya kendileri yapacaklar ya da para verilecek

Yani orada çalışan ben olsa idim annen yapsın diyemeyeceğimize göre çözünü eşin bulacak

Bu arada birçok tamirhane gibi daha küçük çapta işyeri var ama patron etrafta bir yer ayarlar yemek söylerler ya da gider yer çırak vs

Ya da daha lüks plaza vs iş yerlerinde de ya işyerinde yemek olur ya da para verilir sorumluluk patronda

Ama bu sen yemek yap demek değil ona göre ayarlayacak bütçesini kazanacak kazanamıyorsa 2,5 tl tavuk ekmek yiyecek patron kolay olunmaz ki

Kv nin hayatı seni ya da başkasını bağlamaz bu arada bizim kendi iş yerimiz var eşim bir gün bana yemek yap da getir demedi ikimiz de dışarda yiyoruz

Sonuçta öğle yemeği o işin masrafı ve ben yemek yaparsam iş yapamam ya da benim konumumda başka birisi çalışsa idi yemek yapmazdı o zaman sadece evli olmamız bana işte yemek yapma yükümlülüğü getirmez

İşlere kredi çekerek girdik biz yanımıza sadece küçük kardeşini almıştık bi eleman yetiyo zaten ki o da normal bi eleman değil kardeş . 2si varken sorun olmuyordu bu sefeerde ortanca kardeşi geldi o ne çalışan ne bişey kendi arabalarını satmak için bizim dükkanı kullanıyo . Ortak filanda değil . O da gelince yemek sorun oldu . Herkes demiş kayınvalide yapmak zorunda değil filan 2 öteki oğlu bekar anası oğullarına bakmıycaksa gelinimi bakacak onun oğullarına . Hadi ben kocama yaparm ee diğerleri hergün hergn ?

O zaman eşiniz size yemek parası versin düzenli. Yarısi malzemeye gitse gerisi size kalır eğer yok derse yemek şirketi ile anlasabilir.
Kardeşler eşinin yanında çalışıyorsa mecbur yemeklerini verecek cunu patron esin.

Kardeşlerin biri arabayı bağımsız kendi arabalrını satıyo bizim dükkanı kullanıyo çalışan ya da ortak değil . Sadece biri bizimle

kayınvaliden yemek yapmak zorunda değil bi kere. bunu geçelim. sen de yapmak zorunda değilsin. eşin de işveren olduğu için yemek masrafını karşılamak durumda. ama her gün öyle kebaplar iskenderler olmaz. ev yemeği yapan bi yer yok mu yakında. uygun fiyata anlaşabilirler.

Kaynanan hic de bos bos isler pesinde kosmuyomus bence. Esinizin bu duruma el atmasi gerekiyo ya yemek parasi verilir gunluk 14 lira falan ya da yemek verilir calisana hangisi size uygun olacaksa oyle yapin .

Kadın evine yemek yapmıyo akşamları bile oğlu eve gelince dışardan yemek söylüyomuş . Yaa kardeşine gidiyo bütün gün orda oturuyo ya da bilmem ne . Takılmş bi parti şeyine cepten yiyo . Evliliğimizn ilk 6 ayı kiralarını herşeyini bz veriyorduk sürekli para istiyordu . Şimdide öteki oğullarının tüm maaşlarını alıp 5 kuruş vermiyimp kendi harcıyo . Kendi de genç 40 yaşında

Back
X