Yemek sorunu ..

Canım bi kardeş çalışan diğeri değil.
Yani ben eleman bile olmayan birine niye yemek yapıyım ki diyo

Yani benim sinir olmam saçammı ben mi kötü bir insanım sizce ?
Genel sorum aama sizin yazınızn altına yazdm aynen açıklama yaptığınz için sağolun benim adıma .
Yani sizin eşiniz kendi emeğiyle kredi borcunun altına girip her ay sattıığ arabaların karıyla gidip borç ödese ya da araba satamadığı zaman borç ne olcak diye günlerce sıkıntıısını çekse bu işlere borçla girip kendi alın teriyle uğraşsa ve her ay internetede araba paylaşmak için + 400 tl ödese . Kardeşinede babaları alsa araba ama eşime yardm etmese . Kardeşide babasının parasıyla eşinizin dükkanın da ( babalar aynı ama baba sadece ötekine ayrdm ediyo eşinize beddualar ediyo ) hiç bi para vermeden bağımsz olarak araba satmaya çalışsa ve eşinizin yine 400 tl ödediği internet sitesinede hiç bi para vermeden ortak olup arabalarını koysa bide üstüne bunlar yine sorun değil zaten dükkan vardı o gelsede gelmesede batmadık yani o da kullansıın bi sorun yok ama bi de bunların üstüne yediği yemeğin parasınıda mı biz vercez biz yapcaz yani siz olsanz başkamı düşünürdünüz ben mi fesatım ?

Beni ilgilendirmiyo ötekine bakmak içimden gelmiyo benim eşim borç içinde sattığı arabaların karlarını gidip borca yatırıyo kiradır bilmemnedir her yere ayrı ödememiz var öteki kendi babasının parasıyla bizim dükkana hiç bi para ödemeden gelip kendi arabalarını satmak için uğraşıyo bu durumda beni gıcık ediyo . O ne eleman ne çalışan ne ortak . Hem bedavaya dükkan bedavaya paara bulmuş hemde bide yük mü olcak yemeğiyle . Eşim internetten her ay 400 tl para veriyo araba ilanı satmak için araba sayısı arttıkça ilan parası artıyo ama kardeşi arabalarını da orda satıyo yine paraa vermiyo dkkan kirasını da vermiyo . Hadi öteki tamam ama bağımsz olan ?

Biri bana para verme gel dukkanimda araba sat dese ben de yaparim.
Bunda suclu kaynin mi esin mi sence?

Anladim onu canim :)
Ama konu sahibi iki kisiye de yemek yapmak istemiyor ki. Yapacaksa sadece kocasina yapsin istiyor. E bu mumkun degil. Cunku eleman olan kardese de yemek verilmesi sart.
E ucuncu porsiyon da oyle abartilacak bir sey degil. Ben olsam onun derdine dusmem. Cunku yemek dedigin seyin her tabagini ayri yapmıyorum ben sahsen :KK70:
Su durumda ya disaridan soyleyip ocaklarina incir agaci dikecekler ya da esine destek olup yapacak.
Durumun hala kv ile zerre alakasi oldugunu düşünmüyorum.

Kayınvalide oğullarına yemek yapmak zorunda değil gelin mi yapmak zorunda yani . Öyle mi ? İlginç bi düşünce tarzı gerçekten . Ayrıca ben zaten onlar 2 kişiyken yapıyordum . Birde yemek kaynıyo zaten diyorsunuz peki ha 1 kişi ha 8 kişinin malzemesi diye sorarlar insana ? Ne de olsa yemek kaynıyo mu diyceksnz .

Esim galerici kardesleryle çalışıyo daha doğrusu kredi cekip altinlarimla bileziklerimle arabalar aldk esim tek başına dukkan acti kardeşini maaşla yanına aldı . Ortanca da babasinin parasyla abisinin dukknnda kendi arabalarni satmya çalışıyo . Oglen ymegi icin surekli esim para veriyomus . 3 erkk hergun dsardan oglen yemeği yese giden paranın haddi hesabı olmaz ilk zmnlar esim tekti eve geliyordu ben ypiyordum . Sonra oteki kardesi geldi ikisinede yapiyordum şimdi 3 oldular . Hergun evde ypsam o da anca yine malzeme filan . Hergun ne ypcmki hem . Nasl olck cozemedik . Hergun ymk parasi veriyorum diyo esim de . Annen dd yapsın diyorum ama malesefki kaynvalidm boş boş işler peşinde bi parti üyesi olmus yemeklere gtmeler , futbol voleybol maçlarına toplantilara şehir dislarina gtmeler . Zaten evdekilerede ymk ypmiyo . Hc bi zmn görmüyorum . Cok sorumsuz . Surekli para ister eline geçeni yer devamını dusunmez . 20 milyar araba parasi vermişti babaları adamdan ayri ama 5 milyarini yemişler çoktan . Hiç umursamiyorki bizim borc 50 milyar vardr hala bseyler istiyo oteki oğluna babasi 2. Arabayi aldı eşime üvey evlat gbi almiyo zaten knsmuyolarda kısaca Kaynvalidede yemk ypmiyo . Var mı bu sekilde olup durumu çözen ? Kardeşlerden sadece bir tanesi bizimle çalışıyo onunda yemek parasını veriyordu eşim . ÖTeki bağımsz olarak kendi arabalarını satmaya çalışıyo bizimle birlikte değil . Birde bazıları kayınvalide zorunda değil demişler ben onun 2 bekar oğluna bakmak zorunda mıyım canım ..

Birincisi akrabayla is yaparak hata etmissiniz, hadi onu gectim esiniz degilde baskasi olsaydi is veren sonucta maasli eleman calistiriyorsunuz mecbur degilsiniz ki kimseye yemek vermeye. Ben mi yanlis biliyorum acaba ? Bastan maas + yemek seklinde mi anlasildi ki ? Oyle bile olsa 3. kardese birsey verme mecburiyetinde degilsiniz ki cok sacma yani. Tamam ailesiniz diyelim o zaman oteki kardesler evli degiller mi ? Illaki sizle birlikte bu yemek yapma isini paylasacak birisi olmali. Oyle eve falanda gelmesinler sabahtan tutusturun ellerine tencereyi , illaki is yerinde cay ocagi sekilde kullandiklari bir kucuk oda vardir orda yesinler. O kadar da rahata alistirmayin kimseyi hele o 3. kardese hicbirsey vermek zorunda degilsiniz.

Birincisi akrabayla is yaparak hata etmissiniz, hadi onu gectim esiniz degilde baskasi olsaydi is veren sonucta maasli eleman calistiriyorsunuz mecbur degilsiniz ki kimseye yemek vermeye. Ben mi yanlis biliyorum acaba ? Bastan maas + yemek seklinde mi anlasildi ki ? Oyle bile olsa 3. kardese birsey verme mecburiyetinde degilsiniz ki cok sacma yani. Tamam ailesiniz diyelim o zaman oteki kardesler evli degiller mi ? Illaki sizle birlikte bu yemek yapma isini paylasacak birisi olmali. Oyle eve falanda gelmesinler sabahtan tutusturun ellerine tencereyi , illaki is yerinde cay ocagi sekilde kullandiklari bir kucuk oda vardir orda yesinler. O kadar da rahata alistirmayin kimseyi hele o 3. kardese hicbirsey vermek zorunda degilsiniz.

Ama bazı arkadaşlar kayınvalide hiçbişiy yapmak zorunda değil sadece gelin yapsın diyolar :) 2 bekar oğlana ben bakcakmşm anneleri bakmak zorunda değilmiş :D Ben o zaman dış kapının dış mandalı annesi yapmayana ben ne yapayım .
Malesef yok dükkanda öyle + bi oda . Küçük akrdeşi varken ben yemek yapıyordum yinee . Ama öteki bağmsz

Yani benim sinir olmam saçammı ben mi kötü bir insanım sizce ?
Genel sorum aama sizin yazınızn altına yazdm aynen açıklama yaptığınz için sağolun benim adıma .
Yani sizin eşiniz kendi emeğiyle kredi borcunun altına girip her ay sattıığ arabaların karıyla gidip borç ödese ya da araba satamadığı zaman borç ne olcak diye günlerce sıkıntıısını çekse bu işlere borçla girip kendi alın teriyle uğraşsa ve her ay internetede araba paylaşmak için + 400 tl ödese . Kardeşinede babaları alsa araba ama eşime yardm etmese . Kardeşide babasının parasıyla eşinizin dükkanın da ( babalar aynı ama baba sadece ötekine ayrdm ediyo eşinize beddualar ediyo ) hiç bi para vermeden bağımsz olarak araba satmaya çalışsa ve eşinizin yine 400 tl ödediği internet sitesinede hiç bi para vermeden ortak olup arabalarını koysa bide üstüne bunlar yine sorun değil zaten dükkan vardı o gelsede gelmesede batmadık yani o da kullansıın bi sorun yok ama bi de bunların üstüne yediği yemeğin parasınıda mı biz vercez biz yapcaz yani siz olsanz başkamı düşünürdünüz ben mi fesatım ?

Hayır fesat değil haklısınız.
Konu biraz karışık oyüzden anlamadılar sizi yoksa herkes hak verirdi.

1 kardeş eleman ona ya yemek parası verecek ya yemek söyleyecek bunda problem yok.

Maddi açıdan evde yapmanız daha ekonomik olduğu için siz evde de yapmışsınız.

Ama 3.kişi bedavacı. Dükkan kira mı teklam parası elektrik su vs böyle şeylere katılmadığı gibi birde extradan yemek külfeti çıkmış.

Kv yapmıyosa sizde yapmayın yada bunu para karşılığında yapın

Hayır fesat değil haklısınız.
Konu biraz karışık oyüzden anlamadılar sizi yoksa herkes hak verirdi.

1 kardeş eleman ona ya yemek parası verecek ya yemek söyleyecek bunda problem yok.

Maddi açıdan evde yapmanız daha ekonomik olduğu için siz evde de yapmışsınız.

Ama 3.kişi bedavacı. Dükkan kira mı teklam parası elektrik su vs böyle şeylere katılmadığı gibi birde extradan yemek külfeti çıkmış.

Kv yapmıyosa sizde yapmayın yada bunu para karşılığında yapın

Bence en güzeli öteki kardeşin de herşeyin parasına ortak olarak vermesi lazm . Eşimle knşcam akşam . Bu şekilde olmaz ki hem bizim dükkanı kullancak hem yemek parasını biz vercez hem internette bedavadan araba paylaşcak oh valla ne iyi iş . Zaten arabalarının parasıda havadan .

Anladim onu canim :)
Ama konu sahibi iki kisiye de yemek yapmak istemiyor ki. Yapacaksa sadece kocasina yapsin istiyor. E bu mumkun degil. Cunku eleman olan kardese de yemek verilmesi sart.
E ucuncu porsiyon da oyle abartilacak bir sey degil. Ben olsam onun derdine dusmem. Cunku yemek dedigin seyin her tabagini ayri yapmıyorum ben sahsen :KK70:
Su durumda ya disaridan soyleyip ocaklarina incir agaci dikecekler ya da esine destek olup yapacak.
Durumun hala kv ile zerre alakasi oldugunu düşünmüyorum.

Tekbaşına kendisine sorumluluk kalsın istemiyo haklıda.

Diğer giderkeride düşününce yemek gözüne batıyo bu son nokta bence.

Bitanesi eleman diğeri havadan duruyo orda zaten ona iyilik yapıyoruz bide mecbur muyum yemekleriyle diyo.

Kayınvalide oğullarına yemek yapmak zorunda değil gelin mi yapmak zorunda yani . Öyle mi ? İlginç bi düşünce tarzı gerçekten . Ayrıca ben zaten onlar 2 kişiyken yapıyordum . Birde yemek kaynıyo zaten diyorsunuz peki ha 1 kişi ha 8 kişinin malzemesi diye sorarlar insana ? Ne de olsa yemek kaynıyo mu diyceksnz .

Bana para verme dememişki sadece gel sat demiş . Ayrıca eşime sordum kirayıda versin knşcam diyordu en son .

Zoombiieecim gercekten kotu niyetim yok yorum yaparken.
Karsi tarafi destekledigim de yok. Beni yanlis anlama.
Farkli acidan bakmana yardimci olmaya calisiyorum sadece.
Sence 1 ve 8 arasindaki farkla 2 3 un farki ayni mi? Esinin fabrikasi var da yemek yap dese yorumum bu olmaz zaten.
Kira meselesi falan tamamen farkli konular. Esinle kardesi arasinda. Konu baslikta da belirttigin gibi yemek.
Kv neden yapmamali diyorum, evet oglunun isi olabilir ama kazanci ona gitmiyor di mi? Ama senin esinin isi.
Zorundasin demiyorum. Ama disarida fazla fazla para vermek istemiyorsaniz yapmalisin diyorum.

Bence en güzeli öteki kardeşin de herşeyin parasına ortak olarak vermesi lazm . Eşimle knşcam akşam . Bu şekilde olmaz ki hem bizim dükkanı kullancak hem yemek parasını biz vercez hem internette bedavadan araba paylaşcak oh valla ne iyi iş . Zaten arabalarının parasıda havadan .

Baştan olsa tamamda bu saatten sonra düşman olurlar .

Araba satıldığında eşin komisyon istesin belki öyle ayağını keser

Tekbaşına kendisine sorumluluk kalsın istemiyo haklıda.

Diğer giderkeride düşününce yemek gözüne batıyo bu son nokta bence.

Bitanesi eleman diğeri havadan duruyo orda zaten ona iyilik yapıyoruz bide mecbur muyum yemekleriyle diyo.

Valla bencede ya çok sinrleniyorum zaten . Aynı baba ama birine oh mis ötekine üvey evlat muamelesi yapıyo . Babalarına ayrı kıl oluyorum zaten ne biçim bi babadır .. İki yakan bir araya gelmesin diye birine beddua eder biri de 45 milyarlık arabayı çarpar yinede al oğlum diye 20 milyarlık araba alır oğlu onuda satıp 10 milyarını yedi . Şimdide yine adam araba alcakmş . Ama yazn eşimi arayıp para ver bilmem nenin evladı diyordu pislik herf

Zoombiieecim gercekten kotu niyetim yok yorum yaparken.
Karsi tarafi destekledigim de yok. Beni yanlis anlama.
Farkli acidan bakmana yardimci olmaya calisiyorum sadece.
Sence 1 ve 8 arasindaki farkla 2 3 un farki ayni mi? Esinin fabrikasi var da yemek yap dese yorumum bu olmaz zaten.
Kira meselesi falan tamamen farkli konular. Esinle kardesi arasinda. Konu baslikta da belirttigin gibi yemek.
Kv neden yapmamali diyorum, evet oglunun isi olabilir ama kazanci ona gitmiyor di mi? Ama senin esinin isi.
Zorundasin demiyorum. Ama disarida fazla fazla para vermek istemiyorsaniz yapmalisin diyorum.

Valla para gayette ona gidiyo :) Bizm yanmzda çalışan kardeşin tüm parasını alıyo diye eşim kardeşine 200 tl sini ayırıp diğer maaşı annesinin eline veriyo . Kadın yoksa çocuğun maaşından 5 kuruş harçlık vermiyormuş . Ortanca oğlununda çalıştıklarıyla yine kayınvalide yiyo çocukların ikiside kazandıklarını eksiksiz annesine sayıyolar . Ayrıca benim eşimin işinde 5 kuruş para vermeden arabalarının parasıda babadan zaten iş yapıyo . Bide yemek parasınıda ya da yemeğinide ben yapamam . O araba parasını nerden bulduysa yemek parasınıda öyle alsın babacığından . Ben aileye çok tepkiliyim o yüzden böyle yazıyorum sizde üstünüze alnmayn gerçekten onlara karşı çok sinirliyim evlat ayırdıkları için

Valla para gayette ona gidiyo :) Bizm yanmzda çalışan kardeşin tüm parasını alıyo diye eşim kardeşine 200 tl sini ayırıp diğer maaşı annesinin eline veriyo . Kadın yoksa çocuğun maaşından 5 kuruş harçlık vermiyormuş . Ortanca oğlununda çalıştıklarıyla yine kayınvalide yiyo çocukların ikiside kazandıklarını eksiksiz annesine sayıyolar . Ayrıca benim eşimin işinde 5 kuruş para vermeden arabalarının parasıda babadan zaten iş yapıyo . Bide yemek parasınıda ya da yemeğinide ben yapamam . O araba parasını nerden bulduysa yemek parasınıda öyle alsın babacığından . Ben aileye çok tepkiliyim o yüzden böyle yazıyorum sizde üstünüze alnmayn gerçekten onlara karşı çok sinirliyim evlat ayırdıkları için
Kayınvalideni çok takdir ettim. Kendisiyle tanışıp taktik almak isterim. Çocukları çalışıp maaşlarını annelerine veriyorlar, kadın bütün gün gezmede gezilerde eğleniyor, evde yemek bile yapmıyor. Akıllı kadınmış.

Ama bazı arkadaşlar kayınvalide hiçbişiy yapmak zorunda değil sadece gelin yapsın diyolar :) 2 bekar oğlana ben bakcakmşm anneleri bakmak zorunda değilmiş :KK70: Ben o zaman dış kapının dış mandalı annesi yapmayana ben ne yapayım .
Malesef yok dükkanda öyle + bi oda . Küçük akrdeşi varken ben yemek yapıyordum yinee . Ama öteki bağmsz
2 bekar oglana değil diğer calisana esin yemek vermek zorunda sen de yapmak mecburiyetinde de değilsin orası ayrı. Diğer kardes ve esin ortak karşılamak zorunda bir sürü yemek şirketi var anlassinlar biriyle.

Ama bazı arkadaşlar kayınvalide hiçbişiy yapmak zorunda değil sadece gelin yapsın diyolar :) 2 bekar oğlana ben bakcakmşm anneleri bakmak zorunda değilmiş :KK70: Ben o zaman dış kapının dış mandalı annesi yapmayana ben ne yapayım .

Oha diyorum o arkadaslara siz evlenmissiniz kocanizla , uc yetiskin erkek evlat edinmediniz sonucta ayip denen birsey var kim nerde karnini doyurursa doyursun siz sadecec kocanizdan sorumlusunuz oda eviniz yakin diye ev uzak olsa oda gelemezdi yemege falan. Bence kocanizla konusun anlasin yarinda tezi yok tutusturun eline sefer tasini alsinlar bir mikrodalga sonra sen sag ben selament kocaman adamlarin annesi degilsiniz kardesi degilsiniz hicbir borcunuz da yok onlara karsi mecbur degilsiniz yani.

Valla bencede ya çok sinrleniyorum zaten . Aynı baba ama birine oh mis ötekine üvey evlat muamelesi yapıyo . Babalarına ayrı kıl oluyorum zaten ne biçim bi babadır .. İki yakan bir araya gelmesin diye birine beddua eder biri de 45 milyarlık arabayı çarpar yinede al oğlum diye 20 milyarlık araba alır oğlu onuda satıp 10 milyarını yedi . Şimdide yine adam araba alcakmş . Ama yazn eşimi arayıp para ver bilmem nenin evladı diyordu pislik herf

Şuan 2 seçeneğin var

Ya elini eteğini çekip ben yapmıyorum gidin dışarda yiyin dersin ki bunda para yine senin cebinden yüklü olarak çıkmış olur.

Ya yemek yaparsın cebinde ki parayı biraz korumuş olursun.

Bu saatten sonra eşinin kardeşlerine karşı buranın şu masrafı var buyu var diyeceğini sanmıyorum.
Reklam vermez kardeşi adına araba galeride durur satılınca verir kardrşine parasını çağırıp

başka seçenek kalmadı

EVET ARKADAŞLAR YEMEK YAPMAK BAZEN EZİYET OLABİLİYOR HELE DE BENİM GİBİ ÇALIŞAN BİRİYSENİZ İŞTE TÜM GÜN PESTİLİNİZ ÇIKIYOR SONRASINDA EVE GELDİĞİNİZDE DİNLENMEK YERİNE TEKRAR İŞLERE GİRİŞİYOSUNUZ AMA GEÇENLERDE BİR SİTE KEŞFETTİM HARİKA BİR SİTE VERDİKLERİ TARİFLER BİREBİR TUTUYOR PÜF NOKTALARINI FALANDA VERİYORLAR YEMEK YAPMAK EZİYETTTEN ÇIKIP EĞLENCEYE DÖNÜŞÜYOR. YENİ KURULAN BİR SİTEYMİŞ VE TANINMAK İÇİN ÇEKİLİŞLE HEDİYE DE VERİYORLAR ÜYELERİNE BENCE Bİ GÖZ ATIN DERİM. DİE BİR SİTE. SAĞLICAKLA

Son düzenleyen: Moderatör:
O nasıl kaynana yahu..yemwk konusunda da esiniz kardesleriyle hazirlasin isyerinde ..yesinler...arasira firin yemegi yaptirsin kasaptan.

Back
X