Yemek sorunu ..

Kardeşlerin biri arabayı bağımsız kendi arabalrını satıyo bizim dükkanı kullanıyo çalışan ya da ortak değil . Sadece biri bizimle
Diğer kardeşin yemeğini vermek zorunda maasli çalışanın sana maaş verebilir esin cunku az paraya donmuyor mutfak hem öğle yemeği hem akşam yada yemek şirketi yok mu.

kayınvaliden yemek yapmak zorunda değil bi kere. bunu geçelim. sen de yapmak zorunda değilsin. eşin de işveren olduğu için yemek masrafını karşılamak durumda. ama her gün öyle kebaplar iskenderler olmaz. ev yemeği yapan bi yer yok mu yakında. uygun fiyata anlaşabilirler.

Kimse anlamamış yani ben anlatamamışım bizm yanmzda çalışan sadece bir kardeşi var öteki bizden bağımsız kendi arablaarını satıyo bizim dükkanı kullanoıyo zaten 3 kişi olunca büyük sorun oldu .

Kv bos isler pesinde degil bana gore, ne guzel kafasi dolu belli ki iyi dusunceye sahip bir aydin
Evde kokusmuyor hic degilse
O bir yana siz de dahil olmak uzere kimse uc kazik kadar herife her allahin gunu yemek yapmak zorunda degil
İsyeri acarken bunlari da dusunmelilerdi
Ne yerlerse yesinler birak
Esinin tribini de asla cekme bu konuda
Bir yemegi finanse edemiyorlarsa isyerlerini kapayip gidip maasli calissinlar beyefendi hazretleri
Kimse onlarin ozel ascisi degil

Yine bize patlıyo ama öylede malzzemeye biz alcaksak
Esnaflik kolay değil işler düzene oturana kadar sorun olur maalesef babam yıllardır kendi is yerini çalıştırıyor yemek vs babama ait patron olduğu için yıllar önce annem de sizin gibi iş yerine yemek yapmış bakmış babam olacak gibi değil hem öğle yemeği hem akşam evde çocuklarda var bizler o zaman okula giden vs dışarıdan yiyorlar artık günlük tantuni. Döner ev yemekleri vs.

Eşimin yanında küçük kardeşi çalışıyo onada hergün yemek parası veriyodu zaten ortanca kardeşi elemanımız değil bizle alakası yok babasının ona aldığı arabayı satıp o da abisi gibi araba alıp satmaya başladı tek başına o zaman eşimle küslerdi hatta barştılar sonrada hemen dükkana geldi kendi arabalarını satmaya çalışıyo babasının verdiği parayla . bize bi yararı yok yani elemanımzda değil
O zaman bir tek kişinin yükünü üzerine almasına sinirlendiniz.
Benim anladığım küs olup bir anda siz eşinizle iş kurdunuz diye gelip barışması, bir de nemalanmaya çalışması.
Bu konuda bir şey diyemeyeceğim, sinirlenmekte ya da aranızda geçen mevzulardan ötürü bu konuya içerlemekte haklı olabilirsiniz.
Eşinizin yapması gereken aslında şudur, elemanı olmayan kardeşiyle dükkan giderlerini belirli bir yüze oranında ortak gidere toplamaktır.
Ya da en azından gelip kendi işini yapıyor diye, aylık 3 kişinin yemeğini o kardeşin karşılaması gerekir, hak açısından.
Ama kardeşine bunu nasıl diyebilir, bilemiyorum.
Ya bir yemek şirketiyle anlaşıp cüzi bir miktara her gün yemek getirtecekler, bu da aylık 3 kişinin ortalama 500 tl tutması demektir ya da eşiniz kendi ve elemanın karşılayacak, öbür kardeşine yoluna bak diyecek.

Ben kemdimden örnek vereyim.
Yıllar evvel biz şirketi kurduğumuzda aynen bu yemek sorunu vardı.Elemanları vardı 4 tane.hergün hazır yemek gideri çok oldu.

Ben yaptım 1 yıl kadar.
Kahvaltıyı evden yapardı ama elemanlarla 10 gibi çay olurdu her gece börek poğaça tarzı yapardım.
Öğlen ve akşam değil de 3 gibi yemek yerlerdi ona da büyük düdüklü ile çorba yanında bir çeşit yemek ve pilav olurdu.bazen sadece yemek ve pilav olurdu sabah götürürdü.evle iş yeri arası 30 km.küçük tüp vardı orda ısıtırlardı hey gidi...

Yalnız ben bunları eşim ve bizim için yaptım.misafirleri de gelip yerlerdi hepsine helali hoş olsun.

Şimdi herşey değişti aşçıları var.siz eşinizi düşünerek yapın.

O zaman bir tek kişinin yükünü üzerine almasına sinirlendiniz.
Benim anladığım küs olup bir anda siz eşinizle iş kurdunuz diye gelip barışması, bir de nemalanmaya çalışması.
Bu konuda bir şey diyemeyeceğim, sinirlenmekte ya da aranızda geçen mevzulardan ötürü bu konuya içerlemekte haklı olabilirsiniz.
Eşinizin yapması gereken aslında şudur, elemanı olmayan kardeşiyle dükkan giderlerini belirli bir yüze oranında ortak gidere toplamaktır.
Ya da en azından gelip kendi işini yapıyor diye, aylık 3 kişinin yemeğini o kardeşin karşılaması gerekir, hak açısından.
Ama kardeşine bunu nasıl diyebilir, bilemiyorum.
Ya bir yemek şirketiyle anlaşıp cüzi bir miktara her gün yemek getirtecekler, bu da aylık 3 kişinin ortalama 500 tl tutması demektir ya da eşiniz kendi ve elemanın karşılayacak, öbür kardeşine yoluna bak diyecek.

Bencede ev yemekleri yapan biyerle anlaşmak en mantıklsı ve bunu öteki kardeşle ortak bölüşmek . Dükkan açalı 7 aya yakın oldu kardşiyle 6 aydır küslerdi dükkana filanda hiç gelmedi kardeşi sonra eşim grip oldu kardeşi almayageldi o şekilde barıştılar . Barışıncada eşim hemen gel arabalarınıda benim dükkana getir sende kendin satarsın dedi . O zamandan beri o da kendi arabalarını satmaya çalışıyo . Eşim internetten araba paylaşmak için aylık 400 tl ödüyo onun o sitesinede ortak olmş şimdi ama para vermeden . dkkanın kirayıda eşim veriyo tek başına . Eşim kredi çekti altınlarımzla vs. girdik biz bu işe . Amaa kardeşine babası vermiş tüm parayı . O yüzdende biraz sinirleniyorum babalar anneler aynı ama nedense babaları eşime üvey evlat gibi davranıyo . Eşimle 1 yıldır knşmuyolar çünkü hep arayıp borç içindeyken para ver diyip bağırıp çağırdı adam eşime . İki yakan bir araya gelmesin diye mesaj attı ya göüzmle okudum Ama öteki akrdeşlerine öyle değil . O çocuk 45 milyarlık arabayla kaza yaptı babası yine 20 milyarlık araaba aldı ona onuda satıp 5 10 milyarını yemişler geri kalanıylada 2 3 tane araba almş . Ohh mis baba parasıyla abi dükkanında araba satmaya çalışıyo . Yani ev yemekleri satan biyerle anlaşıp masrafları bölüşmeli bencede eşim

Ben kemdimden örnek vereyim.
Yıllar evvel biz şirketi kurduğumuzda aynen bu yemek sorunu vardı.Elemanları vardı 4 tane.hergün hazır yemek gideri çok oldu.

Ben yaptım 1 yıl kadar.
Kahvaltıyı evden yapardı ama elemanlarla 10 gibi çay olurdu her gece börek poğaça tarzı yapardım.
Öğlen ve akşam değil de 3 gibi yemek yerlerdi ona da büyük düdüklü ile çorba yanında bir çeşit yemek ve pilav olurdu.bazen sadece yemek ve pilav olurdu sabah götürürdü.evle iş yeri arası 30 km.küçük tüp vardı orda ısıtırlardı hey gidi...

Yalnız ben bunları eşim ve bizim için yaptım.misafirleri de gelip yerlerdi hepsine helali hoş olsun.

Şimdi herşey değişti aşçıları var.siz eşinizi düşünerek yapın.

Nereye kdr işte yani bununda sonu yokki hergün malzeme parası yemek bulcaksn vs.

o zaman otursunlar kahvaltılık alışverişi yapsınlar onu yesinler hergün
kaynanan yapmıyorsa sende yapma

Bencede ev yemekleri yapan biyerle anlaşmak en mantıklsı ve bunu öteki kardeşle ortak bölüşmek . Dükkan açalı 7 aya yakın oldu kardşiyle 6 aydır küslerdi dükkana filanda hiç gelmedi kardeşi sonra eşim grip oldu kardeşi almayageldi o şekilde barıştılar . Barışıncada eşim hemen gel arabalarınıda benim dükkana getir sende kendin satarsın dedi . O zamandan beri o da kendi arabalarını satmaya çalışıyo . Eşim internetten araba paylaşmak için aylık 400 tl ödüyo onun o sitesinede ortak olmş şimdi ama para vermeden . dkkanın kirayıda eşim veriyo tek başına . Eşim kredi çekti altınlarımzla vs. girdik biz bu işe . Amaa kardeşine babası vermiş tüm parayı . O yüzdende biraz sinirleniyorum babalar anneler aynı ama nedense babaları eşime üvey evlat gibi davranıyo . Eşimle 1 yıldır knşmuyolar çünkü hep arayıp borç içindeyken para ver diyip bağırıp çağırdı adam eşime . İki yakan bir araya gelmesin diye mesaj attı ya göüzmle okudum Ama öteki akrdeşlerine öyle değil . O çocuk 45 milyarlık arabayla kaza yaptı babası yine 20 milyarlık araaba aldı ona onuda satıp 5 10 milyarını yemişler geri kalanıylada 2 3 tane araba almş . Ohh mis baba parasıyla abi dükkanında araba satmaya çalışıyo . Yani ev yemekleri satan biyerle anlaşıp masrafları bölüşmeli bencede eşim
Böyle olmaz ama diğer kardes kagit üzerinde de olmasa ortak gibi birsey kendi arablarini saattigi icin .maaşlı çalışan kardes hariç diğer kardeste karşılamak zorunda giderleri.

Bende aynı durumda kaldım eşim iş yeri açtı kardeşi de yanında sürekli yemek sıkıntım oldu bazen ben bazen kv yaptı ama sekiz kişiye yakınlardı en sonunda ben tepkimi koydum, Eve iş için alışveriş yap ve bana haftalık menü belirle yapıyım dedim ama tık yok en sonunda anası da isyan etti sanırım iş yerine yakın bi lokanta ile anlaştı kişi başı 6 tl ye ordan yiyorlar..

Nereye kdr işte yani bununda sonu yokki hergün malzeme parası yemek bulcaksn vs.
Elbette sonu olacak.Siz çalışıyorsanız destek olursunuz yemek parası çok büyük sorun olmaz.çalışmıyorsanızda eşinize burdan yardımcı olun.

Siz şuan 3 kişilik hesap yapın.mesela döner diyelim 10 lira olsun yanında ayranı 2 lira.36 lira muhtemelen 6 gün açık 216 lira yapar.en uygun o da.

216 liraya çeşitli sebze yoğurt bakliyat et ve tavuk alabilirsiniz.
Hatta çok yapıp eve de ayırabilirsiniz.

Onun oğulları . Ben niye onun 2 bekar oğluna her gün yemek yapıyımki ? Ben kocama bakarm gerisi beni ilgilendirmez ki ben yinede 2 kişilerken yapıyordum yani . 3. olan akrdeşi sonradan eklendi o da kendi arabalarını satmaya çalışyo ortak ya da eleman değil . bizim dkkan var dye eşimde kardeşi olduğu için gel sende sat madem benim dükkanda dedi .

Iyi de kacirdigin nokta sen bekar kayinlar olarak bakiyorsun ve durum yemek yapilacak yerin esinin is yeri olmasi :) buna ayıracak butceleri varsa disaridan yesinler, yoksa sen yapmalisin.
3. Kisi durumu da garip oluyor, iki kisinin yedigi degil de 3. Mu sorun? Ki kocama bakarim degil, kardesi kocanin elemani zaten.

Böyle olmaz ama diğer kardes kagit üzerinde de olmasa ortak gibi birsey kendi arablarini saattigi icin .maaşlı çalışan kardes hariç diğer kardeste karşılamak zorunda giderleri.

Bencede bende katılıyorum . Eşimide şimdi aradm söyledim buralara yakn hiç lokanta yok diyo . OF of bi çare lazm gerçekten . ortak gibi bişiy ama kendi arabalaarını satıyo dükkanı beavadan kullanıyo nasl işse bu . Sorun dükkanı kullanmasıda değil zaten asıl sorun yemek sadece

yemek parasını size versinler.

3 kişiler ya günlüğü 30 lira sana versinler sende o parayla hem onlara hem eve yemek yap,

Gündüz makarna çorba salata
senze pilav salata

ayrıca akşama neyapıcam diyosanya akşamları yemeği fazla yap gündüz onu ver.

Yada gündüz yaptıklarını akşam içine başka şey koyup değiltir.

gündüz sade pilav akşam içine nohut gibi

Iyi de kacirdigin nokta sen bekar kayinlar olarak bakiyorsun ve durum yemek yapilacak yerin esinin is yeri olmasi :) buna ayıracak butceleri varsa disaridan yesinler, yoksa sen yapmalisin.
3. Kisi durumu da garip oluyor, iki kisinin yedigi degil de 3. Mu sorun? Ki kocama bakarim degil, kardesi kocanin elemani zaten.

Canım bi kardeş çalışan diğeri değil.
Yani ben eleman bile olmayan birine niye yemek yapıyım ki diyo

Beni ilgilendirmiyo ötekine bakmak içimden gelmiyo benim eşim borç içinde sattığı arabaların karlarını gidip borca yatırıyo kiradır bilmemnedir her yere ayrı ödememiz var öteki kendi babasının parasıyla bizim dükkana hiç bi para ödemeden gelip kendi arabalarını satmak için uğraşıyo bu durumda beni gıcık ediyo . O ne eleman ne çalışan ne ortak . Hem bedavaya dükkan bedavaya paara bulmuş hemde bide yük mü olcak yemeğiyle . Eşim internetten her ay 400 tl para veriyo araba ilanı satmak için araba sayısı arttıkça ilan parası artıyo ama kardeşi arabalarını da orda satıyo yine paraa vermiyo dkkan kirasını da vermiyo . Hadi öteki tamam ama bağımsz olan ?

Ayrıca yemekten ziyade kardeşinin dükkanı bedavadan kullanma durumu tartışılır.

Eşiniz tamam gel dediyse tercihini yapmıştır.Baştan tamam gel ama sattığın araçtan yüzde bilmem kaçını dükkana bırak demeliydi.Şu saatten sonra kardeşinin işini ilerletip ayrı dükkan açması gerekir veya bak bu böyle olmuyor diye eşinizin konuşması gerekir.

Canım bi kardeş çalışan diğeri değil.
Yani ben eleman bile olmayan birine niye yemek yapıyım ki diyo

Anladim onu canim :)
Ama konu sahibi iki kisiye de yemek yapmak istemiyor ki. Yapacaksa sadece kocasina yapsin istiyor. E bu mumkun degil. Cunku eleman olan kardese de yemek verilmesi sart.
E ucuncu porsiyon da oyle abartilacak bir sey degil. Ben olsam onun derdine dusmem. Cunku yemek dedigin seyin her tabagini ayri yapmıyorum ben sahsen :D
Su durumda ya disaridan soyleyip ocaklarina incir agaci dikecekler ya da esine destek olup yapacak.
Durumun hala kv ile zerre alakasi oldugunu düşünmüyorum.

Back
X