Yemek ve şarap

Pembepegasus

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2015
133
15
13
Merhaba hanımlarr. Özel bi gün olmadığı halde güzel bi sofra hazırlamak istiyorum. Sevgilimle kötü bir hafta geçirdik biraz stresini üstümüzden atalım istedim. Tercihim et yemekleri. Ama hangi yemek olur yanına hangi meze ve hangi şarap gider neler yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var şarapları özellikle marka olarak belirtirseniz harika olur :)

Bütçenize göre marka değişir.Kırmızı ete kırmızı şarap gider.Meze olarak da etin yanına en iyi yeşil sebze brokoli,ya da vs hafif sebze haşlama türü gider.Sevgilinin damak tadına göre sebzeyi meze olarak seçebilirsin.Gurme siteleri var oradan bi araştırmanı tavsiye ederim.İyi eğlenceler :KK66:

Bütçenize göre marka değişir.Kırmızı ete kırmızı şarap gider.Meze olarak da etin yanına en iyi yeşil sebze brokoli,ya da vs hafif sebze haşlama türü gider.Sevgilinin damak tadına göre sebzeyi meze olarak seçebilirsin.Gurme siteleri var oradan bi araştırmanı tavsiye ederim.İyi eğlenceler :KK66:

Gurme siteleri derken canım ya dur hemen bırakmayayım seni her meze olur mu ? Bir de kaliteli bi şarap markası söylesen çok uçuk olmadan

Kaliteli şarap markası söylerim ama onların fiyatları uçuk maalesef. Ucuz şarapların da tadı kötü oluyor. İsterseniz tavuk ızgara tarzı yapıp beyaz şarap veya rose şarap da alabilirsiniz. 50 TL civarı rose şarap gördüğümü hatırlıyorum ama markasını hatırlamıyorum.

Biftek derken nasıl bir biftek tarifin var mı püf nokta falan hiç yapmadım daha önce
Tuz karabiber kekik kimyon ile biftegi bahartlandir canim. Dolapta bir kaç saat dinlensin baharatı ceksin dha sonra tava da yada fırında damak zevkine gore kullandığın yağ ile pişir . ister çok yumuşak olck şekilde ister sert nasıl seviyorsan sevglnle eti o şekilde pisir

Biftek derken nasıl bir biftek tarifin var mı püf nokta falan hiç yapmadım daha önce
Ben eti biftegi yani tarzı baharatlayip fırın izgarasinda pisirmistim.Tuz,kekik,pul ve karabiber.kimyon hafif yag çok güzel olmustu.yada tepsinin içine yağlı kagit serebilirsin.

Yanına patates püresi yada pilav yapabilirsiniz ben pilavı tercih ederim.

Çorba olarak süzme mercimek corbasi+zeytinyağlı yaprak sarma+peynirli börek ve Yoğurtlu patlıcan salatası yapabilirsiniz.

Icki konusunda fikrim yok.

Kirmizi sarap guzel olur kirmizi etle. Corvus, Buyulubag, Sarafin, Urla seviyorum ben.

Etten once ortaya bir peynir-kraker tabagi hazirlayin. Ceviz, kuru kayisi, kara uzum de ekleyin.

Etin yanina az sote edilmis sebze yapin. Ortaya da renkli bir salata.

Alkol alirken karin tikabasa doldurulmaz. O yuzden hic mezeye girismeyin. Bunlar yeterli.

Biftegin en guzeli hic baharat katmadan sadece biraz tut ekleyip yagsiz kizgin tavada arkasi ve onu hafif kizarana kadar pisirmektir. En guzel tadi boyle cikar. Suyunu salmasin dikkat.

Biftegi yumusak olmasi icin soda da beklet biraz.Sonra kekige bula.Pisir.Yanina da kuskonmaz zeytinyagli ve karabiberli.Yaninda patates puresi guzel bir tabak olur.Sarap olarak da butcene gore olan cabarnetlerden secmeni oneririm.Rose veya beyaz sarap , kirmizi ete yakismiyor bence.Deniz urunleri yaparsan limonlu sarimsakli cok guzel bir karides yemegi hazirlayabilirsin.O zaman beyaz veya rose olur.

Balık favorim:
Klasik:) Balık ızgara, roka salatası, haydari, peynir tabağı, kavun, muammara mıydı o cevizli meze, barbunya, börülce, şakşuka, Ege ya da Antakya tarafından mezeler. Beyaz şarap:)

Makarna:
Mezeden ziyade salata yapmak gerek. Mezeye gerek yok. Sosa göre kırmızı veya beyaz şarap olur. Mesela kırmızı soslu spagetti üstüne bol parmesan yanına kırmızı şarap + bol yeşillikli bir salata
Veya mantarlı fetuçini:) + beyaz şarap + salata

Kirmizi sarap guzel olur kirmizi etle. Corvus, Buyulubag, Sarafin, Urla seviyorum ben.

Etten once ortaya bir peynir-kraker tabagi hazirlayin. Ceviz, kuru kayisi, kara uzum de ekleyin.

Etin yanina az sote edilmis sebze yapin. Ortaya da renkli bir salata.

Alkol alirken karin tikabasa doldurulmaz. O yuzden hic mezeye girismeyin. Bunlar yeterli.

+1
Peynir cevize bayılırım:)
Karnı tıka basa doyurmamaya katılmıyorum yemek iyiyse ben genelde patlıyorum:)

Back
X