yemek yapamıyorum:((

yemyeshill

GeZeGeN_
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.339
53
683
38
İstanbul
iyi geceler bayanlar. Benim de bir problemim var ben evleneene kadar okul dersane sonra iş falan derken hiç ev işleriyle uğraşmadım temizlik az cok yapıyordum haftada 1 gun falan o da sil süpürden ibaretti ama su yemek işi yok mu:S yani yemekle alakalı en ilgili halim tencereyi karıstırmak ve ya ocagın altını kapatmaktan ibaretti evlendim temizlik tamam yapıyorum öyle aşırı titiz değilim ama hergün siler süpürürm evi 2 kucuk kızda olunca bu kacınılmaz oluyor (cogu seye yetişemesem de) ama yemek beni mahvediyor eşim cok yemek secen biri ve acken tek kelime bile etmeye üşenen biri yani illa karnı doyacak öyle böyle de değil gayet iştahlıdır... Neyse ben yemek az cok yapıyorum yani gayret ediyorum onun sevdiği yediği yemekler olsun şöyle olsun böyle olsun diye ama bir türlü beceremiyorum, bugün yaptığım yemeği yarın tekrar yapsam tadı farklı oluyor bir türlü tutturamıyorum:s ne kadar özensemde şöyle hah tamamdır dediğim bir yemek bile yapamıyorum örn: pilav yapıyorum tane tane oluyoor ama tam pişmiyo sert kalıyor yada tam tesi bir tutturamıyorum... Bugün yaptığım yemek yarına kalsa eşim burun kıvırıyor yani isteksiz yiyor ya da yemiyor kızatma vs yapıp geçiştiriyorum aama bu durum beni cok üzüyor her sofrada bir eleştiri yok tuzu az yok cok salcalı yok cok sulu .... napmam lazım bana bir akıl verin bu yemek işini nasıl halledebilirim artık cok bunaldım bu durumdan...

Hayır o kadar seçiciyse burun kiviriyo her gün farklı yemek istiyorsa, kalksın öğrensin kendi yapsın bi zahmet
2 çocukla aşçı gibi her gün farklı bişey mi yapacaksın yani illa
Sanki kadınlar bu dünyaya, erkek paşalara hizmete gelmis hayret
Tamam kadin eli yatkindir, yapar eder bilmiyorsa öğrenir canı istiyorsa,
Ama eşinin tavrı hoş değil

Ben de senin gibiyim annamlerde hep okul falan
Evlenince de is derken fazla zaman ayiramadim dolayisiyla pek yemek yapamiyorum
Ve ben de bir yemegi iki kere yaptigimda tadi kivami farkli olabiliyor
Bazen disarda yiyoruz, bazen annemlerde, neyse ki esim ne olsa yer toast, sandwich geçistiriyorum bazen
Ama artik bazi yemeklerde uzmanlastim, çogu basit yani oyle puf noktasi falan yok

Kocana ; beğenmiyorsan kalk kendin yap benim elimden bu kadarı geliyor diyeceksin.
Kimse kimsenin aşçısı degil elinden geleni yapıyorsun onunla yetinecek yetinmeyen de kendi yapsın bi zahmet.

Dediğim zamanlarda oldu madem hosuna gitmiyor sen yapta bir gün ben yiyim bakıyım yaparken nasıl oluyormus diye dedim ama hiç oralı olmuyor tamam arada yardım eder cok sukur ne biliyim 40ta 1 salata yapar ya da ya da köfte falan yoğurur ama 40 tane de söylenir yok anam gibi yemek yapsan yok ablama de gelsın o yapsın su bu yemeği vs. gibi... YEMEK kursunu düşündüm ama su an bi 2 yasında bi 10 aylık kzım var onları bırakıpta bir kursa falan gıdemem malesef...

Ben elimden geleni yapacam , binbir emekle ona sofra kuracam. O nimete burun kiviracak onunki ayıp degil kalk kendin yap demek mı ayıp olacak?

Valla cocuklarınız da cok küçükmüş. Onlara yetişmen zaten cok zordur. Ben erkeklerin toplumda fazlaca simartildigini düşünüyorum .

Yemek yapmak biraz da yetenek işidir. Herkesin elınden gelen belli bi kapasite vardır. Napcaksiniz? Zorla da olmazki? Eşinin bunu idrak etmesi ya da bunu Ogretmen gerek.

Hic sıkma canını kendini paralama da yapacam diye. Elinden geleni yaparsın ölmüyorsa peynir ekmek yesin karın bu her şeyle doyar.

Benim esim de bir kac kez begenmeme gafletinde bulundu, ben ondan daha cok üste cikip onu bastirdim simdi ne yapsam giki çıkmaz yer kalkar.

Evet şımartılma konusunda benim eşimde aynı şekilde ailenin en küçük erkek çocuğu ne istese olmus ne istese yapılmış karışılmamış edilmemiş yemeği meyvesi önüne gelmiş hatta neredeyse ağzına tutulmuş o derece.... Tabi ki şimdi o kadarını asla bulamaz ama yani yapılsada hayır demez.... Hem yemek seçer sebze o bu yemez hem de sürekli değişik yemek bekler:S

Esin gerçekten ayip ediyor, ben hiç yapamam yemek birde esime sorarim girgir olsun diye tabi, benim yemeklerim mi guzel annenin mi?
O da tarziniz farkli kiyaslayamam der... Senin salatan daha guzel ama der
Neyse sen onu bosver de sonuçta kendin için de yapiyorsun, kolay yemekleri dene
Atiyorum et sote, biber dolmasi, şakşuka...

O meyve konusunu hiç açma ya... Benim kv'de soymus meyveleri dogramis birde çalisma masalarina goturmus falan simdi meyveyi soymasam asla agzina surmuyor !
Biz elmayi alir elimize IsIrIr yerdik

kendim için ben genelde sebze falan yaparım ıspanak pırasa hem cocuklar ıcın de ıyı diye ama eşim agzına sürmez ne sebze ne et sote ne dolma ne patlıcan....varsa yoksa kuru fasulye taze fasulye pılav mercımek makarna bezelye kızartma kavurma arada da tavuk faln ama onlrdn da sıkılıyomus farklı yemekler denıyecekmısım sürekli...

Erkekler annelerinin evinde ne yediyse hep onu yemek istiyor. Sanki tek doğru oymuş gibi. Benim eşim de baştan öyleydi. Sonradan alıştı. İnternette bir sürü yemek blogları var ben onları takip ediyorum ve yemek kitapları alıyorum. Yemekleri deniyorum bazen kendim de bir şeyler katıyorum 2. yapışımda. Size de öneririm. Değişik güzel yemekleri araştırıp yapın o zaman unutur annesinin klasik yemeklerini.

Oktay ustanın tariflerini beğeniyorum tarife uyarsan cidden güzel oluyor. Bende aynı sen gibi hep sınav dershane kurs vs. Şu anda bekarım yemek çok aramam aparat tarzı beslenirim ama tarif iyiyse tamsa yaparım.

inş bende birgün güzelce oturtabilirim şu yemek işini cidden beni strese sokuyor cunku ne pişirsem ne yapsam hadi yaptım nasıl olacak edecek diye düşünmek:44:

ben de senin gibiydim okul dershane vs. derken çok yemek işlerine ev işlerine bakmadım tabi yemek filan az çok yapıyordum üniversitede aileme de yapıyordum arada. evlendikten sonra bi affalladım eşimin sevdiği yemekler çok farklı yöresel yemekler seviyor mesela dolmayı filan çok lapa seviyor damak tadı çok farklı. yeni evlendiğimizde özenle incecik sarma sardım çok kuru olmuş dedi oysa ben ailemde böyle görmüştüm. zaman zaman eşimde bana tuzsuz sulu çok salçalı der. Ama bozuluyorum diye çok eleştirmiyo artık Ben de artık onun damak tadına uygun yapmaya gayret ediyorum yöresel tadları bilmesem de k.v gidince yiyoruz ama öğrenicem geniş bi zamanda :) bir de benim eşim farklı tadlara açık değil o nedenle değişik yemek denemelerim tadı güzel olsada hüsranla sonuçlanır. Birazda ben bilirim havası vardır kuşumun:) yani ben senden daha güzel yapabilirim der ve bazen girer yaparda yemek.
Dün tavuk sote nohutlu pirinç pilavı mercimek çorbası yaptım. ama tavuğu yaparken ne dualar ettim inş beğenir diye. oruçlu olduğum için tadına da bakamadım artık allaha emanet dedim. Neyseki beğendi.Bu kez de mercimek çorbamı beğenmedi halbu ki çok güzel olur. çorbaya tuz az atmıştım tadına bakamadığımdan tuzuza bak at dedim meğerse şeker atmış sabah farkettim dedim o kadar laf söyledin noldu yani bak senden dolayıymış:) Napalım öğrenicez.

ben netten bakıyorum tariflere çoğuda tutuyor valla . netten yemek yapmayı öğrendim .bir tarif defterim var deneyip beğendiklerimi oraya not alıyorum .birdahaki sefere ordan bakıyorum .ezbere yapmıyorum . okadar usta olmadım daha . bakarak daha iyi oluyor birşeyi unutmuyorsun . bence sende öyle yap . güzel siteler var hatta ben yabancı sitelere bile dadandım bir ara abartıp .

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…