Yemek yapmak kabusum olduuuu:(((

Ben de yemeklerin içinde et sevmem. Eşim de sevmez. Eti sadece mühürlendiği zaman yer. Siz de öyle deneyin belki yemeğin tadını bozduğunu düşünüyordur sadece et yapın. Onun dışında her gün döktürmeyin boşverin mesela bir gün sulu köfte-salata-yoğurt,bir gün çorba-tavuk sote-pilav az ve öz olsun belki de üzerine düştüğünüz için öyle mızmızlanıyor. Yapabiliyorsa yapsın yoksa karşısında onun için çabalayan bir insan var ucunda da ölüm yok bir zahmet yesin.

Yoğurtlu köfte sarma dolma ıspanak karnabahar falan ama Bi yere kadar Can'ım
yaz sebzeleri yemiyor mu. mesela fasulye, barbunya, kabak, semizotu falan yapabilirsin. sevdiği şeyleri yap. eti de ayrı yap. sitede sebze yemekleri bölümüne bak. zaten dön dolaş aynı şeyler yapılıyor genelde bizde de :)

yazın mı sebze yok

fasülye patlıcan kabak biber barbunya bezelye

her mevsim olan yaprak ve pazı sarma

envai çeşit patates

bamya, enginar

mantar

türlü çeşit yeşillik

bakliyat

haşla mercimek doğra yeşillik mercimek salatası
bulgurdan köfte

mercimekten köfte

börülce nohut kuru fasulye piyaz tarzı yap

çorba yap etsiz onlarca çeşit olur

yoğurt içeren şeyler yap

bu arda biz etçiliz benim aklıma bunlar geldi

et yemeyenler daha fazla önerir

Etli yemekleri patlıcan yada mantarla yapmayı deneyin. Bir de birlikte yemek yapın. Eşimle ben de farklı ülkelerde büyüdüğümüz için ağız tadımız biraz farklı olsa da, bir yemeği ortak bir şekilde içeriğine karar vererek birlikte yapıyoruz. Bazen de tencereyle çöpe döküyorum. Dışardan yiyoruz. Yapacak birşey yok :)

Eti sadece kızartma veya ızgara olarak ayrı yap. Kıyma koyma sebzelerin içine. Zeytinyağlı yap sebze yemeklerini, az su ile pişir, lezzetli olsun. Kasap köfte al, ama marketten değil kasaptan.

Benimki de makarna ve pilav yemez.
Yemeğin içinde kıyma asla yemez. Eti de bir gün yerse diğer gün yemez.
Zeytinyağlı yemek yemez.
Pasta, börek yemez.
Salata veya meze yemez.

Vejeteryan değiliz ama eşimle bende yemeklerde et tüketmeyiz. Sadece misafir geldiği zamanlar et, tavuk pişerdi. Kilolarımız da gayet yerinde hatta biraz fazlaydı. Kan değerlerimiz vitaminlerimiz de yerindedir. Eşinize üzüldüğünüz için söylüyorum.
Bazı insanlar et yemeden doyulamayacağını düşünüyor ama gayette güzel doyulur. Şimdi kilo vermek için diyetisyene gidiyorum Her gün et verdi ve inanın şaşırıyorum ne pişireceğimi. Köfte yemekten fenalık geldi. Tavukta çok sevmiyorum arada bir tavukta yapıyorum ama sebze deyin bana her türlü otu kavurur yer gayet güzelde doyarım.
Eşinizde doyuyorsa yapın sebzeden bol ne var memlekette hem ucuz hem faydalı.
Belki pişirme yönteminiz farklıdır.
Egeliyim ben z.yağlı salçasız soğuk yeriz sebzeleri. Bazı insanlara garip gelir. Akçiçek yağı bolca salça baharat ve sıcak severler. Belki eşinizin damak tadını bulamadınız. Ama her gün et yiyen adama pişirecek birşey bulunması zor benim için de sebze seven insana o kadar çok çeşit var ki düşününce.

Eltinizde bence size nispet yapmıyordur mutlu oluyordur. Çünkü benim eşim de anne evinde bakliyat ve hamurişi ile beslenirmiş. Evlendiğimizde hiç bir sebzeyi yemezdi. Yavaş yavaş bir de böyle bir de şöyle tadına bak diyerek onu feci bir sebzeci yaptım. Bunu da kendimle övünmek için değil etrafımdakilere nisbet olsun diye de değil. Sadece konu açıldığın da eşimin uyumlu olduğu ve mutlu olduğum için anlatırım.

Etsiz yemek cok.Bizimkiler , adam ve oğullarim sebze sevmezler .
Ozaman insan şaşar ne pişireceğini.
Hergün pilav et yada makarna et .
Bu zamana kadar hiç almadiğim sebzeler
Pirasa , enginar ve bamya.
Üç aya bir anca kabak ,taze fasulye,mantar
Karnibahar , ispanak ve lahana.
Ben ise sebzenin ve yeşiliklerin hepsini yerim ,hatta isirgan kavurmasi yaparim

Aman yapma boşver . Benımkınde de kilo var keşke zayıflasa keşke iştah kesılse keşkeee . Herşey yer nerdeys r bende kızarım m

Canım bak bir sebzeden en az iki ffarklıyemek yyapılır. Hafta döngüsünde geçe hafta kkullandığın sebzeyi farklı tarifle yyapabilirsin. Birgün yemeğini yaparsın birgün kizartmasini . Birgün ffırında yaparsın, bir gun tencerede gibi.

Bunkadar üstüne düşmeniz, uzulmeniz hata. Yapın yemeğinizi azar azar ister yesin ister yemesin. Böyle yaptıkça alismaz.

Bu arada evde de lahmacun, kebap, İskender v.s yapılabilir.

Öyle evet kabak ve patlıcanlı bütün tarifleri denedim.domates biberle falan da bi yere kadar yemekler kaç farklı şekilde kullanabilirim ki kızartma ve yemeği dışında:)

Öyle evet kabak ve patlıcanlı bütün tarifleri denedim.domates biberle falan da bi yere kadar yemekler kaç farklı şekilde kullanabilirim ki kızartma ve yemeği dışında:)

Aslında o kadar cok.cesit var ki. Yavan tadiyla kabak bile lezzetli yemeklere dönüşüyor . Ben internette bir site var oradan sürekli tarif alıyorum gayet de başarılı tarifler. Oralardan araştırabilirsin.

Sebze yemekleri diye aratsanız nette çok nefis tarifler var burada da mesela,onları yapın bence.bir de yöresel yemeklee olabilir mesela anne tarafım denizlili genelde sebze ağırlıklı yerler,denizli yemekleri yazıp onları da deneyebilirsiniz:)

Kabak yahni patates yahni
Patlican yemegi
Kabak mücver
Makarna salatası
Bezelye yemegi
Firinda baharatli patates
Beşamel soslu veya salca soslu firinda patates
Firinda makarna
Mucverin firinda yapilani da var
Patatesli kofte
Mercimekli kofte
Ispanakli kofte
Manti corbasi
Manti
Ispanak kavurma
Ali nazik ( etsiz uzerine sogan ve salcali sos hazirlayabilirsin )
Peynirli makarna
Börek çesitleri
Bugday salatasi
Dövme ( diye gecer burda bugday yogurtla karistirilir )
Dolma yapabilirsin ( icini hazirlayip pisirrirsen pilavi olur )
Patlican salatasi ( kozlenmiş domates sogan ve patlicanla )
Kuru fasulye
Yesil fasulye
Butun sebzelerden güveç yapabilirsin...
Severse kereviz
Ebegumeci salatasi
Karniyarik ( etsiz )
Imam bayildi
Yogurtlu Bulgur koftesi
Yesil mercimek pilavi yaninda fellah turşusu ( tarifi var tursu gibi degil )
Meyhane pilavi ( cokta severim )
Süzme yogurtlu cacık
Humus severse
Mantar kavurmasi
Valla daha birrrsuru var ama inan bu kadari sana omurluk yeter...

Börülce ve bakla da eklemek isterim
Üşenmeden yazmışsınız bu arada tebrik ettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…