• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak

O zaman size bizim buralardan(asya ulkelerinden bir tarif) bir yumurtali sandvic tarifi vereyim. Haslanmis yumurtayi dograyip, ustune mayonez, hardal, tuz, karabiber ve paprika ekleyip guzelce karistiriyoruz. Istege gore yesilliklerle sandvic/durum yapiyoruz :) Eger severseniz ton baligi da ekleyebilirsiniz.
Yumurta salatası gibi. Hepsi de sevdiğim şeyler. Deneyeceğim çok teşekkürler <3
 
Benim de canim kac gündür lahmacun çekiyordu dün yaptilar ben şok 🙄😂
Dedim içimi okumuslar
Kiyma alinca yapacağım mutlaka
Ben dun aksam yaptim.Lavasla,pek guzel oldu,sanki disarida yediklerimiz cok mu guzeldi,en azindan icinde ne var belli.
Cocuklar ozlemisti,bayram havasi esti evde:D
 
Yemek yapmayı sevmem ama evde 2 çocuk var, yapmama lüksüm yok. Basit ama besleyici yemekler yapıyorum. Baklagilleri haşlayıp buzluğa atıyorum. Sonra salatada, pilavda, yemekte kullanırken kolay oluyor. Buzlukta her zaman köfte vardır, en yemek yapmak istemediğimiz zaman bir makarna, köfte, bir de söğüş salata takılıyoruz. Daha çok fırın yemeği yapıyorum. Hatta az önce kabaklı, patatesli graten yaptım. Oh şöyle bol sarımsak, bol köri... Hem basit hem lezzetli. Fırında sebzeli mücver çok yaparım. Doğra, karıştır, at fırına; bu kadar. Sebzeleri genelde taze kullanıyorum ama ender olarak kısa süreli haşlayıp buzluğa attığım da oluyor. Taze fasulye, taze barbunya arada atıyorum mesela. Uğraştıran, fazla emek isteyen yemeklere hiç bulaşmıyorum. İmam bayıldı yiyeceğimize, buharda pişmiş zeytinyağlı limonlu brokoli daha mantıklı geliyor bana. Hem çok daha basit hem de çok daha sağlıklı. Lezzetten çok işleve bakıyorum yani. Ha bazı sebzeler cidden uğraş istiyor; misal bamya. Çok nadir yapıyorum öyle şeyleri, uğraşamam. Oysa bakınız kereviz öyle mi, havuç, patates öyle mi? Tembellere göre sebzeler de var yani. :KK53: O kısma yoğunlaşın.
 
Belki dert sayılmaz ama bu ara bayağı sıkıntım oldu bu konu
Yemek yapmayı sevmiyorum ve istemiyorum.
Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Tek yaşıyorum mutfağım küçücük ve kullanışsız üstelik iyi hava almıyor.
Orası ayrı bir sıkıntı

Elimin lezzetli olduğunu söylerler ve yemeklerim yenir genelde
Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
Siz nasıl hallediyorsunuz?
Nasıl planlama yapıyorsunuz?
Valla bende nefret ediyorum ama coxuk olunca mecbur cesit yapmak zorundayim corba yemek yanina salata yada icecek yada yogurt, tek yemek de olmuyor maalesef
 
Back
X