• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak

Evliliğimin ilk yılında mutfakta resmen mastercheftim, inanılmazdı, her gün bir kac çeşit yemek yapıyordum sonra zamanla ilgim azalmaya başladı, çocukların da olmasıyla birlikte nefret ettim, eşim marketten geldiğinde içimden üf kim pisiricek bunları aman diyorum ve açıkçası işkence gibi artık yemek yapmak benim için.
aynen zamanla ona dönüşüyor insna 😃

Hani önce eti haşla, sebzeyi kızart, ayrı tavada soğan kavur gibi uğraştırıcı yemekler iyice bunaltıyor.
Elli tane bulaşık çıkıyor

Ben de tek yaşarken haftada 1 dışardan diger bikac gün dondurulmuş gıda ile geçirirdim. Kalan günlerde canım ne isterse makarna tavuk sote vs yapardım. Yaptığım yemeği fazla yapardım diğer güne kalsın diye. Çok da kasmayın arada dışarıdan arada evden şeklinde olabilir. Evde yapmak için haftalık alışveriş şart. Öyle her gün market zaman kaybettirir. Buzlugu kullanabilirsiniz. Onun dışında pek bsy yok. Ben de bu aralar evde bsy yapmaktan sıkıldım. Dışarıdan da yiyoruz sonra diğer gün oluyor ne pisirsem derdi oluyor bi ara hep tek çeşit yaptim. Bir gün sadece makarna bir gün sadece menemen gibi. Ondan da sıkıldım. Şöyle salatalı ana yemekli menü hazırlamak zor yani. Gunde 3 çeşit pek yapamıyorum. Uğraşmak istemiyorum daha doğrusu..

aynen zamanla ona dönüşüyor insna 😃
Ben de yeni evliyken mantı beşamel soslu yemekler vs. Yapardım. Ben de saldım artık makarna haşlayıp geçiyorum bazı günler. Küçükken annem bazı gunler makarna yapardı sadece. Ben de bazen bu durumdan hoşlanmazdım şu şu yemeği yao derdim. Şimdi anlıyorum insan her gün aynı olmuyor cani sıkkın olabiliyor yapmak istemeyebiliyor.Kaldı ki annem kadar hamarat olsam keşke. Dışarıdan gelir güzelce ıspanak yıkar yemeği hazır ederdi. Her sabah kahvaltı saat 7.30 da hazırdı oyle sade zeytin peynir koymaz sıcak şeyler patates vs yapardı. Bunları yapmak için 6da uyanırdı belki. Ben de burun kivirridim o kadar zahmet edip yapmışken. Cahillik işte.

Bir ara nefis yemek tariflerinde takılıyordum.
Sonra ne olduysa bıkkınlık geldi bana
Bazı arkadaşlarım incik cincik uğraştırıcı yemekler yapıyor bana afakanlar basıyor.
Bana da bacım. Ama adamlar ballandıra ballandıra yiyorlar. Istersen de kendini mutfakta bulunursun 😂😂😂

Bende çalışıyorum diye hafta sonu pazara giderim, pazar gününün de akşamını hafta içi yemek yapmaya harcarım.
2-3 çeşit yapınca yetiyor zaten.
Çoğu şeyi ayıklar hazır duruma getiririm.
Köfte yapar atarım, nohut haşlar koyarım.
İşten gelince yanına hemen makarna salata yada yoğurt tamamdır.

Buzluğu aktif kullanıyorum. Biz de iki kişiyiz sadece, eşim ve ben. Market alışverişi yaptıktan sonra sebzeleri yıkayıp doğrayıp, haftalık yemekte kullanacaklarımızı ayırıyoruz. Kalanı buzluğa atıyoruz. Eti ve tavuğu da porsiyonluk olarak ayırıp buzluğa atıyoruz. Sadece deniz ürünü yapacağımızda taze alırız. Aynı zamanda yaptığımız her yemekten pişer pişmez içinden hiç yemeden birer porsiyon ayırıp soğutup buzluğa atıyoruz. Böylece haftada iki gün aktif olarak yemek yapıyoruz onu da ikişer gün yiyoruz, kalan günler buzlukta yemeğimiz hep oluyor, isteyen istediği yemeği çıkartıp yiyor.
Üstad bu nasıl bir düzendir 😅ben marketten gelince aldıklarımı koyduğum yerde unutuyorum 😪

ben tek çeşit yemek yapıyorum dün akşam bulgur pilavı ve cacık yedik.kahvaltı dolu dolu peynir yumurta öğlende zeytinyağlı fasulye salata.bu menü beni yormadı açıkcası hemde sağlıklı ekonomik :) genelde günlük yemek yapıyorum çorba ana yemek pilav üçlemesi ile nadiren uğraşıyorum.

ben tek cesitciyim,
cocuklar ve spor yapan bir esim oldugu icin tum malzemeleri karistirip yine de tek cesit bir seyler koyuyorum aksam yemegine.

Dengeli ve doyurucu oluyor, cok ugrastirmiyor.
tek tencerede hallediyorum.

Ornegin
bol sebzeli nohutlu pilav, (nohut buzlukta, sebzeleri buharda pisir, pirinci pisir, hepsini karistir :halay:)
tavuklu peynirli makarna (tavugu pisir, ayni tencerede sosunu hazirla. makarnayi pisir, hepsini karistir, peynir ekle bolcana)
etli nohutlu pilav yanina ayran
sebzeli noddle (evde kalan sebzeleri dogra karistir buharda pisir, noddle yap, karistir)

sebze karisimi yaparim ben bir de, tek tek bir cok sebzeden dograrim, onlari yemeklik paketlerim, yukaridaki yemeklere buharda pisirip koyarim.

aaa tek yasarken yanliz, bolca salata yapardim,

salataya da nohut, yesil mercimek, paprika biber, peynir, zeytin falan koydugunuzda inanilmaz doyurucu oluyor (tabi bunlari ayri salatalara koyun).
yine tavuklu balikli salata yapilabilir.
salata malzemelerinin cogu robottan gecirilebilir, dogramaya bile gerek yok.

bak simdi aciktim galiba :kk77:

Belki dert sayılmaz ama bu ara bayağı sıkıntım oldu bu konu
Yemek yapmayı sevmiyorum ve istemiyorum.
Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Tek yaşıyorum mutfağım küçücük ve kullanışsız üstelik iyi hava almıyor.
Orası ayrı bir sıkıntı

Elimin lezzetli olduğunu söylerler ve yemeklerim yenir genelde
Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
Siz nasıl hallediyorsunuz?
Nasıl planlama yapıyorsunuz?
Sırf bu dert yüzünden anacığımın dizinin dibinde kalaydım diyorum yaa. Valla iki eli kanda olsa 2 tencere yemek kaynardı o ocağın üstünde. Canım anam.

Evet, haftalik hazirlik cok rahat oluyor. Biz salata malzemelerini ve meyveyi de yikayip kurulayip saklama kaplarinda sakliyoruz (mesela uzumu kirazi sapindan ayiriyoruz, cilegin yesil kismini kopariyoruz, ananasi kavunu kesip dogruyoruz). Hatta ben 10 tane yumurta pisiririm her pazar buzdolabinda 1 hafta dayaniyor. Yumurtali sandvic yapariz, sabah uyanamadiysak hizli kahvalti olsun diye kabugunu kirip yumurtayi mikrodalgada isitiriz. Hayatimizi kolaylastiracak sekilde hazirlik yapmaya calisiyoruz ki haftaici rahat edelim.
Ben de hep 4-5 tane önceden haşlayıp koyuyorum. Sabahları yumurtalı dürüm yapıyorum içine bir sürü yeşillik vs koyunca sıcak olmaması rahatsız da etmiyor.

Bende abimlerdeydim 8 aydır,onlara her gün yemek yapmaktan o kadar bunalmışım ki şimdi kendi evime geldim kendime yemek yapmak gelmiyor içimden.Önceleri ne güzel sofra kurardım balkonda kendime şimdi ya makarna ya hazır çorba ya nesfitle geçiştiriyorum.İnsan yapa yapa bıkıyor bir süre sonra.Ben soğanı ipli bir soğan doğrama makinesi vardı onda doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyuyordum 2-3 yemeklik..Aynı şekilde yeşil biberide dilim dilim yapıp buzdolabı poşetlerine dolduruyordum.Hazır köfteler falanda çok yardımcı oluyor.

Bu hayatta herkes bircok sevmediği işi yapiyor isi sevmiyorum diye ise gitmemezlik yapmıyoruz belki de ortamdan kaynaklıdır yeterince ışık ve hava almamasi sizi boguyordur en güzeli yemekleri fazla yapıp hergun yemek yapmak yerine 2-3 gunde.bir yemek yapmak mantikli gelebilir

bende ilk evlendiğimde çok severdim yemek yapmayı ama uzun zamandır sevmiyorum yapa yapa bıkkınlık geldi galiba bana da.
düdüklü tencereniz yoksa edinin mutlaka. hayatı bayağı kolaylaştırıyor.
soğanları ve biberleri küp küp doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atmak aşırı pratik denemenizi öneririm.
sarımsaklarda aynı şekilde soyulmuş şekilde buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
yemekleri biraz fazla yapın 2 gün yersiniz her gün ne yapacağım derdi olmaz en azından.
bende tek yaşarken bir gün kısır bir gün makarna bir gün kızartma bir gün kahvaltı şeklinde besleniyordum. insan tekken üşeniyor. gerçi şimdi de üşeniyorum da çocuk var mecbur yapıyoruz.

Ben de hep 4-5 tane önceden haşlayıp koyuyorum. Sabahları yumurtalı dürüm yapıyorum içine bir sürü yeşillik vs koyunca sıcak olmaması rahatsız da etmiyor.

O zaman size bizim buralardan(asya ulkelerinden bir tarif) bir yumurtali sandvic tarifi vereyim. Haslanmis yumurtayi dograyip, ustune mayonez, hardal, tuz, karabiber ve paprika ekleyip guzelce karistiriyoruz. Istege gore yesilliklerle sandvic/durum yapiyoruz :) Eger severseniz ton baligi da ekleyebilirsiniz.

Back
X