• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak

Bir ara bilim adamları kapsül ile beslenmeyi bulsa, kimse kilo almasa acıktıkca o haplardan yutabilsek diyordum. :hamarat:
okurken aklıma jetgiller geldi:deli::KK22:
Yok deilim:)Birde bulaşık makınasındakılerı yerleştirmeye öyle eriniyorum ki :):)
Aaa en sevdigim 😂
Annem de sevmezdi ben de derdim ki "temizlemis ne guzel, yerleştirmede ne var"
Ben zamaninda cok elde bulasik yikadim simdi her seyi atiyorum makineye bir catal bile yikamam elde
Sadece tepsileri ve tahta kasiklari falan elde yikarim onun harici her seyi atarim oh mis gibi çıkarıyor çalışkan kizim (bulasik makinem yani):21:

Belki dert sayılmaz ama bu ara bayağı sıkıntım oldu bu konu
Yemek yapmayı sevmiyorum ve istemiyorum.
Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Tek yaşıyorum mutfağım küçücük ve kullanışsız üstelik iyi hava almıyor.
Orası ayrı bir sıkıntı

Elimin lezzetli olduğunu söylerler ve yemeklerim yenir genelde
Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
Siz nasıl hallediyorsunuz?
Nasıl planlama yapıyorsunuz?
Çalışan bayanlar için de bence şu en küçük dondurucular varya onlardan alın. Yemeklerinizi yapıp paketleyin. Ben her şeyi öyle yapıyorum misafirim gelince bile oradan çıkarıyorum çok rahat oluyo. Geniş zamanlarda yapıp yapıp koyuyorum

Yemek yapmayı severim. Tek yemeyi sevmem. Sizde yalnız olduğunuzdan dolayı sevmiyorsunuz. Geçiştiriyorsunuz. Ama yaptığınızı ıkı gunluk yapın ve dıye yemekleri daha güzel bence sadece Size özel ona göre pişirin. Ve yemek yaparken ben müzik dinlerim iyi geliyo yada iş yaparken resmen elımdekı iş akıyo gıbı hemen biter. Ve dışarıdan yemek çok sağlıksız heleki bu dönemde.

Netteki yemekler hep köfte patlıcan şu bu haftaya başlamama önce kendine kağıt yaz deki ben bir hafta ne yiyebiliriz. Sonra alisveriisni yap zaten canim neyi isterse onu yaprsin🙂

Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Orası ayrı bir sıkıntı

Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
doğranmış soğanlar var onlardan alabilirsin mesela. ya da bir kere de rondoda doğrayıp porsiyonluk buzluğa atanlar var. bir kaç çeşit yemek yapınca fzladan yap buzluğa at. çıkartır yersin. köfteyi de aynı şekilde yapıp buzluğa koy kıymayı aldığın zaman mesela kalanınıda yemeklik kavur porsiyonla at. çıkartır içine sebzesini ekler pişirirsin hemen

Dışarıda yemek yemeyi pek sevmem. Hep aynı şeyleri yiyormuşuz gibi geliyor. Şu an evde çocuklar öğle yemeği yediği için her gün en az iki çeşit yemek yapıyorum. Alışverişe gidince canımın istediği 2-3 çeşit sebzeyi alırım. Hafta içi pişiririm. Arada baklagiller, köfte, pizza yaparım sıkışınca. Alışıyor galiba insan ya , bir de yemek yapmaya bayılıyor olmasam da evde yemeyi sevmek yapmak için gerekli tek sebep

Eviniz nerede ben temizlik severim ben size temizlik yapayım siz de bana her gün üç çeşit yemek yapın. Güzel temizlik yaparım, fayansları tel ve cifle ovalarım ruh hastası olduğum için.
Fayans falan ovalama ya yaşıcak kadar hijyenik olsun yeter. Yalnız hoş muhabbetinle bi kahve keyfi de yaparız di mi? O zaman kahve ve tatlı bile eklenir menüye. Çocuklar da beraber oynar. ben ikna oldum :)

Çalışan bir kadın olarak, genelde ertesi gün yapacağım yemeği planlarım ona göre de sabah kalkıp yemeğimi yapıp çıkarım. Genelde kıymayı fazla alıp bir gün dolma yaparım, bir kısmını köfte yapıp buzluğa atarım duruma göre değişkenlik gösteriyor. Sebze yemeği yapacaksam da gene haftalık market alışverişi yaptığım için bu duruma göre plan yaparım. Yemek yapmayı sevmiyorsanız salata çorba gibi şeylerle de gün geçirebilirsiniz. Benim eşim olmasa büyük ihtimal ben öyle yaparım ama o asla öyle şeylerle doymaz :)

Valla çok iyi yapıyosunuz ne güzel pratik hatunsun. Ben de sizin gibi yapıcam

Cok becerikli degilim ama butun hayatimi planlar ve listelerle yasiyorum, mesleki deformasyon da olabilir, yemek hazirligi da payini aliyor bundan :)) Zaten eliniz alisinca zor gelmiyor haftalik hazirlik, biz esimle beraber mutfaga girip en fazla 1 saate tamamliyoruz butun hazirligi. Siz de kendi beslenme duzeninize gore plan yapip haftalik hazirliginizi duzenlersiniz, 3 hafta kendinizi zorlasiniz aliskanliga donusur 4.haftadan sonra otomatik olarak yapmaya baslarsiniz. Kolay gelsin :).

Tek kişi taşıyor ve kilo vermeye çalışıyorsanız size ilk önerim, dolabınızı alıp yıkadığınız yeşilliklerle doldurmanız.
Bir akşam çorba ve büyük kase salata, diğer akşam ton balıklı ya da göğüs etli salata yeseniz 2 gün gitti bile.
Bir çeşit zeytinyağlı yemek yapsanız 3 gün gider ama üst üste yemek yerine yukarıda önerdiğim şeyi bununla kombinleseniz 1 hafta yeter de artar.

Ben bile yemek yapmaktan aşırı zevk alan insanım, hobimdir mutfak.
Ama 6 senelik evlilik ve pandemi dönemiyle gına geldi, tükendim.
Tek kişi yaşasam inanın dediklerimi yaparım.

Keza kabakları ince dilimleyip soteleyip, sarımsaklı yoğurt, nane, biberle lezzetlendirseniz hafif, serin güzel akşam yemeği olur.
Bunu patlıcan közle de yapabilirsiniz.

Cok becerikli degilim ama butun hayatimi planlar ve listelerle yasiyorum, mesleki deformasyon da olabilir, yemek hazirligi da payini aliyor bundan :)) Zaten eliniz alisinca zor gelmiyor haftalik hazirlik, biz esimle beraber mutfaga girip en fazla 1 saate tamamliyoruz butun hazirligi. Siz de kendi beslenme duzeninize gore plan yapip haftalik hazirliginizi duzenlersiniz, 3 hafta kendinizi zorlasiniz aliskanliga donusur 4.haftadan sonra otomatik olarak yapmaya baslarsiniz. Kolay gelsin :).
Teşekkür ederim mesleginiz nedir 😊

Benim için de tarif bulmak çok zor geliyor. Tarif kitabı alıp her gün başka sayfa çevirip çevirip yemek yapasım var.

Evliliğimin ilk yılında mutfakta resmen mastercheftim, inanılmazdı, her gün bir kac çeşit yemek yapıyordum sonra zamanla ilgim azalmaya başladı, çocukların da olmasıyla birlikte nefret ettim, eşim marketten geldiğinde içimden üf kim pisiricek bunları aman diyorum ve açıkçası işkence gibi artık yemek yapmak benim için.

Orası ayrı bir sıkıntı

Masterchef i seyretmeni tavsiye ederim :KK53: :KK53: :KK53:
Onlar ne pişirirse sen de aynısını yapıyorsun.

Back
X