Yemek yapmak

Aslında taze doğrayıp tüketmek çok daha iyi olur ancak madem sevmiyorsunuz onzaman buzlugu aktif kullanın.

Sogan dograrken fazla doğrayıp bir kismini buzluğa atın birer porsiyonluk olarak.

Sebzeleri yıkayıp kurutup buzluğa atın. Birer ikişer çıkarıp donken doğrayıp kullanın.

Ona da useniyorsaniz biber gibi sebzeleri de doğrayıp atarsınız.

Köfte yaparken fazla yapın , buzluğa atın.

Şinitsel hazirlayin / hazirlatin yine buzluk için.

Sulu köfte yaparken fazla yapıp , pişmemiş köfte halini atın buzluğa.

Soğan, biber salça kavur at suyunu dok, köfteleri at bu kadar , sulu yemek hazır.

Nohut , buğday , mercimek haşlayıp paketleyebilirsiniz.
...

Birde deneyenler memnun ben hiç yapmadim ;

Yemek yaparken birer porsiyonluk paketleyip buzluğa atın ya da sicakken kavanoza doldurup sıkıcı ağzını kapatıp ters çevirerek bir gün bekletip sonrasinda saklıyorsunuz

İstediğiniz zaman açıp ısınıp yersiniz.

Burada önemli olan ağzının hava kacirmadigindan emin olmanız. Yoksa bozulabiliyor.

Mutfağı pek sevmeyen için en ideali buzluk, konserveden daha iyi.

Dışarıdan yemeye alışınca öyle gidiyor. Bende bi ara işten çıkıyordum sürekli dışarda yiyorduk kim yapacak diyordum. Sonra baktık kilo aldı başını gidiyor ev yemeğine geri döndük 🤭 Bende tekken yemek yapıp yemek istemem üşenirim. Buzluğa bişeyler atın pratik olur sizin için.

Gerçekten düşünmek sıkıntı ya sürekli eşime sorarım ne yiyelim diye aklıma gelmez bi türlü karar veremem

Yalnız yaşadığım bazı dönemlerde bayağı liste şeklinde menü yazıyordum kendime, gün gün. Bide diğer arkadaşların dediği gibi hafta sonları buzluğa birşeyler yapıp koyuyorum. Börek, poğaça, köfte, mantı gibi

Hiçbir şey aklıma gelmezse çorba ve tavuklu/balıklı salatayla geçiştiriyorum.

Çorba olarak klasikten uzaklaşırsanız belki hoşunuza gider. Mesela kabak çorbası, karışık sebze çorbaları, balık çorbası gibi. Hem bu çorbalar tek başına da karın doyuruyor 👩‍🍳

Soğanı biberi doğrayıp buzluğa atıyorum, marketten doğranmış hazir domates alıyorum yemek yaparken pratik oluyor. Birde bazen fazla yemek yapıp buzluğa atıyorum. Haftanın bir günü disarda, bir gunu eşim kalan günlerde ben yapıyorum idare ediyoruz

Yaparken çok yapmalıyım sanırım.
Sebzeyi ayıklayıp buzluğa atmak iyi fikir

Evet, haftalik hazirlik cok rahat oluyor. Biz salata malzemelerini ve meyveyi de yikayip kurulayip saklama kaplarinda sakliyoruz (mesela uzumu kirazi sapindan ayiriyoruz, cilegin yesil kismini kopariyoruz, ananasi kavunu kesip dogruyoruz). Hatta ben 10 tane yumurta pisiririm her pazar buzdolabinda 1 hafta dayaniyor. Yumurtali sandvic yapariz, sabah uyanamadiysak hizli kahvalti olsun diye kabugunu kirip yumurtayi mikrodalgada isitiriz. Hayatimizi kolaylastiracak sekilde hazirlik yapmaya calisiyoruz ki haftaici rahat edelim.

Yemek yapmayi cok seviyorum ama yemek bulmak tam bir iskence.bu dunyadaki en zor sey yemek bulmak ve bunu hergun yapiyoruz.bazen keske bi sure yemek yemesek ne olur sanki diyorum.

Al benden de okadar.
Bi kaç gün düzenli yemek yapınca da kendimle gurur duyuyorum ama😂 bence sende öyle yap.. Moral oluyor

Yemek yapmayi cok seviyorum ama yemek bulmak tam bir iskence.bu dunyadaki en zor sey yemek bulmak ve bunu hergun yapiyoruz.bazen keske bi sure yemek yemesek ne olur sanki diyorum.
Bir ara bilim adamları kapsül ile beslenmeyi bulsa, kimse kilo almasa acıktıkca o haplardan yutabilsek diyordum. :hamarat:

Buzluğu aktif kullanıyorum. Biz de iki kişiyiz sadece, eşim ve ben. Market alışverişi yaptıktan sonra sebzeleri yıkayıp doğrayıp, haftalık yemekte kullanacaklarımızı ayırıyoruz. Kalanı buzluğa atıyoruz. Eti ve tavuğu da porsiyonluk olarak ayırıp buzluğa atıyoruz. Sadece deniz ürünü yapacağımızda taze alırız. Aynı zamanda yaptığımız her yemekten pişer pişmez içinden hiç yemeden birer porsiyon ayırıp soğutup buzluğa atıyoruz. Böylece haftada iki gün aktif olarak yemek yapıyoruz onu da ikişer gün yiyoruz, kalan günler buzlukta yemeğimiz hep oluyor, isteyen istediği yemeği çıkartıp yiyor.
Porsiyonluk yemekleri hangi kaplarda buzluga atiyorsunuz birde sebzeler buzluktan cikinca buzsu calmiyor mu
Foto atsaniz keske ornek olurdu bana
Bir de konserve yemek cesitlerin de patlican patates te koyuyor musunuz
Ben yemek yapmayi cok sevdigim halde ben de bunalip sıkılıyorum hergun dusunup yapmaktan.
disardan yemek hem sagliksiz hem de pahali.
siz yine tek kisisiniz ben evde herkese her sabah ayri kahvalti hazirlayip yemek yapiyorum.esime ayri cocuklara ayri.siz yine iyisiniz o yonden.
hafta sonlari iki kilo kiymadan kofte yapip atin buzluga.o baya gider size cok rahat edersiniz.sogani toplu dograyip porsiyonluk koyun yine buzluga.domates yazdan konserve olursa yemek yapmak cok kolaylasir.
bir de mesela taze fasulye bamya ya da corba gibi yemekleri sicakken yarisini kavanoza konserve gibi koyup kapagini kapatip vakumlatin dolapta baya duruyo o da.yesillikleri hafta sonundan yikayip kurutup dolaba koyabilirsiniz.mesela yine bos vaktinizde pizza hamurunu acip ustune sadece sos ve kasar rendesi koyup dondurun sonra tek tek strecleyip buzlukta muhafaza edebilirsiniz.caniniz her cektiginde sadece ustune dilediginiz malzemeyi koyup firina vermesi kalir.disardakilerden hem saglikli hem cok daha lezzetli.
benim aklima gelenler bunlar kolay gelsin.
Corba konservesi mi
Tarhana mercimek hepsi
Hic birsey olmuyor mu
Dondurucu ve fırin hayat kurtariyor. Rahatsizligimdan dolayi bazi günler yemek yapamiyorum. Benim dondurucuda genelde börek,kek ,poğaça ,kuru köfte ,balık vardir. Ayrica mesela barbunya mercimek kuru fasulye yaptigimda piştikten sonra kaynarken 1 2 kavanoza ayiriyorum dolapta durunca yeni pismis gibi oluyor.
Ne kadar surede tuketmeli oluyorsunuz peki kuru fasulyeyi yapmaliyim esim cok seviyor hem bana da bayagi kolay olur sadece pilav pisiririm

Haftalik plan yapiyorum. Alisverisi ona gore tamamliyorum. Mutlaka salata icin malzeme oluyor roka marul diye degisiyor. Dereotu ve maydanoz da cok kullaniyorum. Bazende semizotu aliyorum. Haftada 2 cesit sebze yapiyorum. Bunlari duruma gore degistiriyorum. Kışın genelde ispanak, karnabahar, pırasa aliyorum. Pirasa yapacaksam havucta mutlaka aliyorum. Bir kismini yemege bir kismini yogurtluya kullanıyorum. Sogan patates fazla aliyorum uzun sure evde bulunuyor. Sarimsak koyden geliyor zaten o da bulunur. Yine bir cesit bakliyat yapmaya calisiyorum. Genelde yaptığım yemeği 2 günlük yaptigim icin 1 günde kofte ya da tavuk oluyor.
Bunlarin yanina genelde corba mutlaka olur. İspanak pirasa da az pirinc kullanirim bunlarin yanina makarna nadiren yaparim. Karnabahar genelde firinda pirisiyorum sulu yemek pek sevilmiyor. Yani planli olunca cokta zor olmuyor

Bu arada bende fazla pisirdigim yemegi buzluga posetle atarim. Sonrada yeriz. Bazı kisiler kokuyor diyor ama bizim icib sorun yok

Resmen ihtiyacim olan konu.
Ama arttiriyorum ben yemek yapmayi da bilmiyorum. 30 yasindayim hala bilmem.
Ama olmuyor artik. Her gun disardan yemek cok sagliksiz hem de keseye zarar.
Bazi oneriler var. Yapip dolaba atmak gibi. Belki pazar gunu 2cesit corba 2 de yemek yapip dolaba atsaniz ikiser gun de yeseniz hadi yine haftayi iyi kotu cikarir.
Hos ben taze yemek seviyorum. Dahasi oglen yedigimi aksam yemek istemem. Siz ne dersiniz bilmem de benimki bayagi şımarıklık 😏

Porsiyonluk yemekleri hangi kaplarda buzluga atiyorsunuz birde sebzeler buzluktan cikinca buzsu calmiyor mu

Corba konservesi mi
Tarhana mercimek hepsi
Hic birsey olmuyor mu

Ne kadar surede tuketmeli oluyorsunuz peki kuru fasulyeyi yapmaliyim esim cok seviyor hem bana da bay
Porsiyonluk yemekleri hangi kaplarda buzluga atiyorsunuz birde sebzeler buzl

Corba konservesi mi
Tarhana mercimek hepsi
Hic birsey olmuyor mu

Corba konservesi mi
Tarhana mercimek hepsi
Hic birsey olmuyor mu

Ne kadar surede tuketmeli oluyorsunuz peki kuru fasulyeyi yapmaliyim esim cok seviyor hem bana da bayagi kolay olur sadece pilav pisiririm
ben taze fasulye ve corba denedim.sicakken kavanoza koyup yeni kapakla kapatip ters cevirdim soguyunca dolapta muhafaza ettim.bir hafta on gun sonra actigimda taze gibiydi.hepsi de olur diye dusunuyorum.

Bem yemek yapmayı değişik tarifler denemeyi çok severim ona rağmen bugun ne yemek yapayım düşüncesi benide sıkar. Bumum tek çözümü programlı olmak galiba. Kendinize haftalık menü oluşturun ve uymaya çalışın. Alişverişinizi de ona göre yapın. Aslında tek kişisiniz daha kolay işiniz. Ben eşim ve, 3çocugum.Benim işim biraz daha zor. Çocuklarım oldugu için genelde doyurucu besleyici yemekler yapmaya çalışırım. Yemeği pek geçiştirmek istemem. Ama insan sıkılıyor. Bizde genelde hafta sonu birazdaha hazıra kaçıyoruz. Ama bebeğim oldugu için ona herzaman çorba hazırlamak zorundayım. Buzlukta genelde bezelye bamya barbunya kek börek tavuk balık bulundururum. Dogranmış havuç. Biber haşlanmış nohut fasulye. İşimi çok kolaylaştırır. Bazı akşamlarda kahvaltı çay türü yeriz yada evdekilerin özel isteklerine göre değişir

Ben yemek yapmaya haftanın bir gununun yarısını ayırıyorum. Oncelıkle bir hafta yetecek kadar ekmek yapıyorum , sonra bir buyuk tencere corba ve ıkı cesıt zeytınyaglı ve kofte bunlar dolaba gıdıyor. Haftanın 4 gunu bunlar yeterlı oluyor genelde . Bir gun balık bir gün kırmıxı et gunu yapıyorum bunlar zaten cok zaman almıyo mesela fırına atıyorsam yanına garnıtur olsun dıye ıkı uc sebze dogruyorum fırına gırmesı 12 dk falan suruyor.

Biz de iki kisiyiz. Mutfagim cok kucuk. Hazilikli olmak kurtarir beni. Buzlukta porsiyonluk et, tavuk, kiyma. Haslanmis nohut, fasulye. Domates biber konserveleri. Buzlukta taze fasulye, bezelye, bamya. Bir de yesillikleri yikayip tupper lara kaldirmak cok yardimci. Salata vs yapmaya usenmiyor insan. Sadece dogramasi oluyor. Aslinda olayin özü sevmekle alakali. Sevmeyince cok zor cunku her gun bazen iki kere yapilmasi gereken bir sey. Bekarsan idare ediyorsun da evliyken daha zor.

Evet, haftalik hazirlik cok rahat oluyor. Biz salata malzemelerini ve meyveyi de yikayip kurulayip saklama kaplarinda sakliyoruz (mesela uzumu kirazi sapindan ayiriyoruz, cilegin yesil kismini kopariyoruz, ananasi kavunu kesip dogruyoruz). Hatta ben 10 tane yumurta pisiririm her pazar buzdolabinda 1 hafta dayaniyor. Yumurtali sandvic yapariz, sabah uyanamadiysak hizli kahvalti olsun diye kabugunu kirip yumurtayi mikrodalgada isitiriz. Hayatimizi kolaylastiracak sekilde hazirlik yapmaya calisiyoruz ki haftaici rahat edelim.
Meyveleride mi buzluga atiyorsunuz
ben taze fasulye ve corba denedim.sicakken kavanoza koyup yeni kapakla kapatip ters cevirdim soguyunca dolapta muhafaza ettim.bir hafta on gun sonra actigimda taze gibiydi.hepsi de olur diye dusunuyorum.
Tesekkurler denicem

Belki dert sayılmaz ama bu ara bayağı sıkıntım oldu bu konu
Yemek yapmayı sevmiyorum ve istemiyorum.
Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Tek yaşıyorum mutfağım küçücük ve kullanışsız üstelik iyi hava almıyor.
Orası ayrı bir sıkıntı

Elimin lezzetli olduğunu söylerler ve yemeklerim yenir genelde
Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
Siz nasıl hallediyorsunuz?
Nasıl planlama yapıyorsunuz?
Elim değmişken çok yapıp buzluga koyuyorum sonra pişiresim olmayınca stokları kullanıyorum. Buzlukta cıtır kanat, lahmacun, kavurma,pişmemiş köfte, mantı vs bulunduruyorum.

Back
X