Yemek yapmak

Porsiyonluk yemekleri hangi kaplarda buzluga atiyorsunuz birde sebzeler buzluktan cikinca buzsu calmiyor mu
Foto atsaniz keske ornek olurdu bana
Bir de konserve yemek cesitlerin de patlican patates te koyuyor musunuz

Corba konservesi mi
Tarhana mercimek hepsi
Hic birsey olmuyor mu

Ne kadar surede tuketmeli oluyorsunuz peki kuru fasulyeyi yapmaliyim esim cok seviyor hem bana da bayagi kolay olur sadece pilav pisiririm

Ben kullanilmamis kapak kullanip kaynarken koyup ters çeviriyorum ve yinede buz dolabinda sakliyorum. En son yaptigimi 15 gun sonra actim hic tadi degismemis. Ben en fazla barbunya pilakiyi yapiyorum cok rahat oluyor hemen yanina pilav tursu süper oluyor.

Buzluğu aktif kullanıyorum. Biz de iki kişiyiz sadece, eşim ve ben. Market alışverişi yaptıktan sonra sebzeleri yıkayıp doğrayıp, haftalık yemekte kullanacaklarımızı ayırıyoruz. Kalanı buzluğa atıyoruz. Eti ve tavuğu da porsiyonluk olarak ayırıp buzluğa atıyoruz. Sadece deniz ürünü yapacağımızda taze alırız. Aynı zamanda yaptığımız her yemekten pişer pişmez içinden hiç yemeden birer porsiyon ayırıp soğutup buzluğa atıyoruz. Böylece haftada iki gün aktif olarak yemek yapıyoruz onu da ikişer gün yiyoruz, kalan günler buzlukta yemeğimiz hep oluyor, isteyen istediği yemeği çıkartıp yiyor.
Merhaba
Duzeninizi cok begendim mesela neler koyuyorsunuz buzluğa

Ben kullanilmamis kapak kullanip kaynarken koyup ters çeviriyorum ve yinede buz dolabinda sakliyorum. En son yaptigimi 15 gun sonra actim hic tadi degismemis. Ben en fazla barbunya pilakiyi yapiyorum cok rahat oluyor hemen yanina pilav tursu süper oluyor.
Bu her seyde olur mu acaba mesela mercimek corbasi veya türlü de. Bir de en gec ne kadar sure de tüketmeliyiz

Buzlukta icli kofte, lahmacun, manti stogu yapin. Yine buzlukta dogranmis biber, taze fasulye, havuc ve bezelye gibi seyler tutun. Tavuklar etler kiymalar da porsiyonluk olsun. Domates soslari da elinizin altinda olsun. Kuru fasulye nohut yapmak da zaman almaz.

Saglikli ama hep pratik ve uzun sureli saklama yontemlerine egilirseniz duzeniniz oturur bence.

Bu her seyde olur mu acaba mesela mercimek corbasi veya türlü de. Bir de en gec ne kadar sure de tüketmeliyiz

Ben yesilmercimegi genelde ıslatıp hasladiktan sonra sogan salca kavurup pisiriyorum o yüzden geneldd haslanmis halini buzluga atip sonra kullanacagim zaman yag sogan salca kavurup kaynatiyorum. Kırmızi mercimegi hic denemedim kavaniza ama gecenlerde yesil mercimegi yaptim güzel oldu kavanozda. türlüyü yapip konserve gibi yapanlar var. Sonucta kışlık kavanoza menemen yapiyoruzya ayni mantık. gecen ayda bamya yemeginin fazlasini kavanozladim buzdolabinda 1 hafta sonra actim yedik.

Arkadaşlar tek tek alıntı yapamıyorum.
Herkese fikirler için teşekkür ediyorum.
Bir kısır döngüye girmek yordu beni
Buzluğa bir şeyler atmıştım hatta annem buradayken fasülye kışlık domates gibi şeyler bile yaptım ama bir yerden sonra yine tıkanıyorum.

Ben de pek sevmem ama dışarıdan yemeyi hiç sevmediğim için mecburen yapıyorum. Yaparken çok yapın iki gün yetsin en azından. Tencere yemeklerini buzluğa atmayı sevmiyorum ama taze fasulye barbunya falan atarım haşlayıp öyle pratik oluyor.
Soğan doğramak içinde lastikli aparatlar var mutlaka alın ondan inanılmaz kolaylık.
Yine köfte falan da fazladan yapıp atabilirsiniz.
Çevrenizde ev yemekleri yapan bi yer varsa onlarla da anlaşabilirsiniz ben çok yoğun çalıştığım bir dönem öyle yapmıştım mahalle arası ama temiz bir yerdi malzeme ve zaman açısından düşününce uyguna geliyordu bana göre. Öyle bir yerde araştırabilirsiniz. Yoksa akşam 6 7 gibi eve gel yemek yap çok zor ve yıpratıcı oluyor. Hazır yemeklerden daha uyguna gelir hem.

Porsiyonluk yemekleri hangi kaplarda buzluga atiyorsunuz birde sebzeler buzluktan cikinca buzsu calmiyor mu
Foto atsaniz keske ornek olurdu bana
Bir de konserve yemek cesitlerin de patlican patates te koyuyor musunuz

Sebzeleri cigden koyduysam buzlu sekilde pisiriyorum yoksa yumusuyor. Buzluk icin ozel ziploc posetlerde sakliyorum, ustune ne yemegi oldugunu ve tarihi yaziyorum. Eger firina girecek bir seyse tek kullanimlik aluminyum firin kaplarinda sakliyorum, ustunu de aluminyum folyo ile kapliyorum. Mesela lazanya yapiyorsam iki tepsi yapiyorum birini yiyoruz digeri cigden buzluga gidiyor.

Meyveleride mi buzluga atiyorsunuz

Meyveleri yiyeceksek buzdolabinda tutuyoruz. Smoothie, dondurma vs.yapmak icin aldiklarimizi donduruyoruz.

Merhaba
Duzeninizi cok begendim mesela neler koyuyorsunuz buzluğa

Hemen hemen her seyi koyuyorum, ne yemek yaptiysam bir porsiyonu buzluga gidiyor genellikle. Ya da bazen yemek hazirligi esnasinda cigden hazirlayip atiyorum buzluga sonra sadece pisirmesi kaliyor, genellikle firin yemekleri bu sekilde rahat oluyor. Mesela krep, pancake, kahvaltilik durum, simit yapip dondururum sabah cikartip mikrodalgada isitip yeriz. Benim genel hedefim gunluk yasamimi yemek isinin minimum duzeyde etkilemesi, o yuzden isimi kolaylastiracak her seyi onceden hazirlamaya calisiyorum. Bu arada yemek yemek sevdigim bir sey degil, esim hep yarim porsiyon yedigimi iddia ediyor tabagimi bitiremem genelde, ama saglikli beslenmeye ozen gosteriyorum o yuzden elimin altinda yemeklik olmasi muhim :).

Buzluğu aktif kullanıyorum orası ayrı ( bugün lahana aldım mesela. Yarını yemek yaparım yarısını doğrayıp buzluğa atarım gibi) ama ben genelde liste usulü yapıyorum. Bir haftaya bakliyat, sebze, et ve balığı bir de makarna, mantı günü şeklinde yayıyorum. Bunu da oğlumun kreş yemeklerine göre ayarlıyorum, o hafta pişen yemekleri eliyorum. Liste yapınca yapması zor gelmiyor bana düşünüp bulması zor.

Ben de çok sevmem ama disardan beslenecegime yeme yapmak daha iyi geliyor.arada dışarda yemek iyidir de sürekli çok kilo aldırır,hem de sağlık açısından iyi değil.Ben bekarken iki günlük yemek yapardım ,bir gün mola verirdim boylece.İkincisi pazar yapınca zaten aşağı yukarı ne pisecegi belli oluyor.Bir de zamanım varsa bazen kahvaltıyı kaldırıp yemek işini yapiyom,mutfak işi bitmiş oluyor.Buzluk da iş gorur.,nohut fasulye hep iki defalık islar birini buzluğa atarım,fasulye de hazırlar atarım,köfteyi de hep iki ogunluk yapar atarım ,sonra hazır gelir.Bir de basit yemekler yapabilirsin, öğrenebilirsin,balık buğulama yaptım mesela bu sene ilk defa ,süper yemek,5 dk da hazırlanıyor hemde sağlıklı
Son olarak ülkemizde yasaklı olmayan cin tuzu var,hem iştahı açıyor ,hem de tokluk algısını bozuyormus,hergun dışardan yemeyin,yazık gunah

ben melemen kislik taze fasulye bezelye ve haslanmis nohut fasulye disinda hic bir seyi buzluga atmam.
yemeklerim hep gunluktur ama 3 cesit yemek cikarmak 1 saati almaz
yaptikca pratiklesiyor alisiyorsunuz.
haftalik pazar yaparim 2 gun sebze bir gun bakliyat (bakliyati cok yapar ertesi gunede birakirim) 2 gun kirmizi beyaz et seklinde goturuyorum kalan 1 gunde hamur işi günum borek falan acarim cayla kahvaltilikla yeriz
liste bazen degisir tabi hep bu duzende boguyor cok bunaldigimda kahvaltilik yeriz köfte patates vs.
salata malzemelerini aldigim gun yikayip rendeleyip saklama kaplarina koyarim cikarip karistiririm sadece.
cunku en cok zamani salata malzemelerini yikayip temizlemek yiyor.
geri kalani tamamen el aliskanligi ve rutine binmis bir yemek yaparken ne yapacagini biliyor olmak

Yemek yapmaktan çok ne yemek yapacağını bulmak zor. Ben buzlugu pek kullanmam. Hiç köfte atmadım mesela ya da börek vs. Ya da bir yemek bizde asla ikinci gün yenmez. Az yaparız o günlük. Liste yapmak da zor geliyor. Günlük takiliyorum. Aklıma bir şey gelmez canım istemezse ya da dışarda yiyoruz. Asla eve de söylemiyoruz pizza hariç. Öyle daha hijyenik geliyor kendimizi kandırıyoruz yani. Haftada bir iki eşim yapıyor. Kahvaltı yüzde 90 onda zaten. Burda yazanlara özendim rutinleri var ne güzel. Bence kendinizi çok sıkmayın her gün yemek diye. Haftada 3le başlayın sonra sonra seversiniz belki 7ye çıkar. Bir de tek yaşayınca insanın yemek yapası gelmiyor ya. Haklisiniz o konuda. Yumurta yiyip geceyim diyorum ben öyle durumlarsa mesela.

Hemen hemen her seyi koyuyorum, ne yemek yaptiysam bir porsiyonu buzluga gidiyor genellikle. Ya da bazen yemek hazirligi esnasinda cigden hazirlayip atiyorum buzluga sonra sadece pisirmesi kaliyor, genellikle firin yemekleri bu sekilde rahat oluyor. Mesela krep, pancake, kahvaltilik durum, simit yapip dondururum sabah cikartip mikrodalgada isitip yeriz. Benim genel hedefim gunluk yasamimi yemek isinin minimum duzeyde etkilemesi, o yuzden isimi kolaylastiracak her seyi onceden hazirlamaya calisiyorum. Bu arada yemek yemek sevdigim bir sey degil, esim hep yarim porsiyon yedigimi iddia ediyor tabagimi bitiremem genelde, ama saglikli beslenmeye ozen gosteriyorum o yuzden elimin altinda yemeklik olmasi muhim :).
Valla çok iyi yapıyosunuz ne güzel pratik hatunsun. Ben de sizin gibi yapıcam

Okudugum sehre calismaya gitmistim ilk iki ay da 10 kilo vermistim
Ben kuruyu denemeyi dusunuyorum 😊😊
Tesekkurler
Sebzeleri cigden koyduysam buzlu sekilde pisiriyorum yoksa yumusuyor. Buzluk icin ozel ziploc posetlerde sakliyorum, ustune ne yemegi oldugunu ve tarihi yaziyorum. Eger firina girecek bir seyse tek kullanimlik aluminyum firin kaplarinda sakliyorum, ustunu de aluminyum folyo ile kapliyorum. Mesela lazanya yapiyorsam iki tepsi yapiyorum birini yiyoruz digeri cigden buzluga gidiyor.

Meyveleri yiyeceksek buzdolabinda tutuyoruz. Smoothie, dondurma vs.yapmak icin aldiklarimizi donduruyoruz.
Kilitli poset mi z ile baslayan yani
Firin kaplari da mantikli alisveris yaparken unutmim de alayim

Back
X