Yemek yapmaya aşık bir tombik

Işte demek istediğim porsiyonlu yapin. Benimki de maşallah yedi mi iyi yiyor 😄 çözümü porsiyonu küçültmekte buldum, mesela dün poğaça yapalım dedik, tarifte 1 tepsi diyor yaklaşık 15 tane var biz 2 kişiyiz 3 4 gün yememiz lazim, ee yemiycez biliyorum. O yüzden yarim ölçü yaptık. Hem tadına bakıyoruz hem yapmış oluyoruz
Ben 15 tane poğaça yapsam benimkinin yüzü düşer sadece 1 tepsi mi çıktı diye... 3-4 gün değil 3-4 dakikada yer hepsini :KK70: :KK70: Porsiyonlu yaparsam aç kalır.

Vay canına yemek yapmaktan mutlu olan bir kadın , masAllah subhanallah diyeyim nazarım değmesin.
Hayatımda en ama en en en en sevmediğim ve rutin yaptığım şey . Malesef düzenli beslenmek sağlıklı beslenmek önemli . Sırf o yüzden yapıyorum. Yaparken az kaldı bitti bitti diye kendimi telkin ediyorum. Bende temizlik yapmayı severim.
Ya bukadar yemej yapmayı seven birini bilmek beni çok şaşırttı. Hatta ağzım açık ,nesi seviliyor anlayamıyorum 🙈

Ben de yapmayı çok seviyorum normalde yapıp ailelere gönderiyorum yada arkadaşlarımızla oturuyorduk şimdi iki kişiyiz yenmiyor yapamıyorum da kaldık maalesef :KK43:
Sağlıklı tariflere bakarak biraz daha yapma hevesinizi oraya doğru kaydırabilirsiniz. Yada malum ramazan güzel içecek tarifleri falan var :)
İçecek de mantıklı aslında hiç düşünmemiştim :KK36:

Vay canına yemek yapmaktan mutlu olan bir kadın , masAllah subhanallah diyeyim nazarım değmesin.
Hayatımda en ama en en en en sevmediğim ve rutin yaptığım şey . Malesef düzenli beslenmek sağlıklı beslenmek önemli . Sırf o yüzden yapıyorum. Yaparken az kaldı bitti bitti diye kendimi telkin ediyorum. Bende temizlik yapmayı severim.
Ya bukadar yemej yapmayı seven birini bilmek beni çok şaşırttı. Hatta ağzım açık ,nesi seviliyor anlayamıyorum 🙈
:KK70:Ben de tammmm tersi, 10 dakika sürecek süpürgeye bile üşenirim temizlik vakti gelince sürekli bahane bulurum. Ama yemek yaparken saatler nasıl geçmiş hiç anlamam. El pratikliğim çok yoktur, yavaş yaparım tadını çıkara çıkara. En sevdiğim şey de her yemeğe kendime özel bir detay katıp "Alinda"laştırmak. :hamarat:

aha benden başkalarıda varmış.
insanlar cocugu olunca deliksiz uyumayi ozledim vs der.
ben resmen kulakligimi takip canimin istedigi kadar keyifle yemek yapmayi özledim ya.

Ay ben vallahi ben.
Ben de kafayı yedim deli gibi yemek yapıyorum. Hem de neler neler. En son baklava açtım düşünün. Ay evde bir de şeker hastası var, adamı öldürücem vallahi bir yerde durmam lazım.
O kadar seviyorum ki mutfağı... Biri yardım etmek istese yaka paça mutfaktan dışarı atıyorum. Mutfak benim alanım kimse giremez...

Aaa bennn.
Dun corba yapmam gerekiyordu.
Esime dedim ki suan desen ki corbayi ben yapim sen salonu kaldir camlari yerleri sil .yaparim hic erinmem.

ama yemek yapmak pfff hic mi sevmez bir insan..
Elim lezzetli ama biktim biktiiim diye yapiyorum yemekleri

Ay ben vallahi ben.
Ben de kafayı yedim deli gibi yemek yapıyorum. Hem de neler neler. En son baklava açtım düşünün. Ay evde bir de şeker hastası var, adamı öldürücem vallahi bir yerde durmam lazım.
O kadar seviyorum ki mutfağı... Biri yardım etmek istese yaka paça mutfaktan dışarı atıyorum. Mutfak benim alanım kimse giremez...
Aynı ben ahahaha hemen terk edin mutfağımı diyorum :KK70:elinize sağlık hamur işleri zor :hamarat:

Yapınca çok yemek zorunda değilsiniz yalnız 😆😆
Bende yapmaya bayılıyorum, mantilar börekler, hamur işi yemeyi de pek sevmem.bu arada, cidden sadece yapıp dağıtıyorum.
Tadına bak, eşine azcik ver, gerisini komşuya dağıt.
Yani sen hobi olarak yine yapmış ol 😋😋😁

Merhaba.
Ben yemek yapmayı çok ama çok seviyorum. Yemekle ilgili hemen her şeyi araştırırım, okurum, uygularım... Tutku benim için. Karantina günlerinde malum evdeyim. Evden çalışıyorum ama işim ağır değil. Çok boşluğum var. Sürekli mutfakla ilgilenmek istiyorum, yeni tarifler denemeye bayılıyorum. Kendi tariflerim bile var. Neyse çok uzattım :dondurma:

Şöyle de bir sorun var ki biz eşimle evlendikten sonra birazcıcık kilo aldık. 10 kilo kadarcık :KK33: Kilo vermemiz için diyet yapmamız gerek. Diyete lafım yok, gerçekten vermem lazım. Ama canım yemek yapmak istiyor, yani bu benim için gitar çalmak/resim yapmaktan farksız. Sonunda yemesem de yapmak istiyorum. Mesela pide yapma videosu izledim, denemek için can atıyorum. Çok sevdiğim, yediğim bir şey olduğundan değil; tamamen tecrübe olsun, uğraş, hobi olsun diye. Ama yersek de diyeti bozmuş oluyoruz. Ne yazık ki yememek mümkün değil, ne yapacağım o yemekleri?

Buraya kadar gelince niye bu yazıyı yazdığımı da bilemedim. Canım sıkılıyor bu duruma işte... Yazımı okumanın zaman israfı olduğunu düşünenler için çok özür dilerim şimdiden :KK36:
Nerdeyse ben ne ara böyle bir konu açtım diyeceğim o kadar aynı durumdayız ki :KK48:
Mutfak benim için bir terapi. Eşim de seviyor mutfağı. E kaçınılmaz son ikimiz de kilo aldık. Almaya da devam ediyoruz. Diyet yapsam da tekrar bozuyorum yani kalıcı bir çözüm olmuyor benim için spora da gidiyorum diyete de giriyorum ama başladığım noktaya geri dönüyorum illaki bu mutfak sevdası yüzünden. Hayırlısı be yaa:halay:

Yapınca çok yemek zorunda değilsiniz yalnız 😆😆
Bende yapmaya bayılıyorum, mantilar börekler, hamur işi yemeyi de pek sevmem.bu arada, cidden sadece yapıp dağıtıyorum.
Tadına bak, eşine azcik ver, gerisini komşuya dağıt.
Yani sen hobi olarak yine yapmış ol 😋😋😁
Bak bu iyi fikir. Ben yaparken tadına bakmaktan yarısını gömüyorum zaten :KK23::KK23:

Aaa bennn.
Dun corba yapmam gerekiyordu.
Esime dedim ki suan desen ki corbayi ben yapim sen salonu kaldir camlari yerleri sil .yaparim hic erinmem.

ama yemek yapmak pfff hic mi sevmez bir insan..
Elim lezzetli ama biktim biktiiim diye yapiyorum yemekleri
Ya biz balayında öyyyle bir abarttık ki geldik geleli diyet yapıcaz da kilo vericez :KK70:O yüzden hafta içi diyet hafta sonları yemek yaptım çalıştığım için de bıkmaya fırsatım olmadı ama şimdi evdeyiz bol vaktim var ve ne zaman diyet desek 3 saat sonra ikimizden biri ne yesek yaaaa diye başlıyoruz :KK70:

Nerdeyse ben ne ara böyle bir konu açtım diyeceğim o kadar aynı durumdayız ki :KK48:
Mutfak benim için bir terapi. Eşim de seviyor mutfağı. E kaçınılmaz son ikimiz de kilo aldık. Almaya da devam ediyoruz. Diyet yapsam da tekrar bozuyorum yani kalıcı bir çözüm olmuyor benim için spora da gidiyorum diyete de giriyorum ama başladığım noktaya geri dönüyorum illaki bu mutfak sevdası yüzünden. Hayırlısı be yaa:halay:
Amaaaan bi daha mi gelicez dünyaya :halay::halay::halay:

Back
X