bende yeni evlendim deneme yanılma gidiyor bakalım :) aynı durumdaydım işten gelirdim hazır olurdu yemek ama şimdi öyle mi ya :/
bu derin dondurucya bende takıldım kızlar neler atılır ne kadar kalır paylaşır mısınız pratik bilgileri
mesela soğanı nohutu atıyolarmış..evet ilk pişirildği gibi olmaz ama hafta içi nasıl nohut fasülye pişireyim bide çorbayı önceden yapanlar varmış
etrafıma da soramıyom

((
bende çalışan ve evli ,hatta çocuklu biriyim..ilk başlarda ufak tefek ölçü problemler yaşasamda çabuk toparladım.mutfağı seven ama annemden fırsat bulup girmemştim..kek,kurabiye dışında pek bişey denemişliğim yoktu...
evlenir evlenmez akraba,eş,dost hiç eksik olmadı sağolsunlar.birden ve hızlıca öğreniverdim sayelerinde..iyikide öğrenmiişim diyorum hep..eve gelen giden çok olmasaydı zaman alırdı belkde öğrenmem...
dondurucu benimde en büyğk kurtarıcım..yazdan bolca taze yaprak sarması yapıp atıyorum vakit buldukça,misafir geldiğinde çıkart sıcak suyu dök,pişsin...
kek kurabiye yapıp atıyorum.ya çıkarıp azıcık ısıtıyorum vaktim hiç yoksa,eğer 1 saat kadar bile vaktim varsa çıkartıp dışarıda kendiliğinden çözülmesini bekliyorum..tazeyken dolaba atınca ,çıkarttığınızdada tazecik oluyor..bayatladığında dolaba atarsanız çözülüncede bayat olur..
nohutları pilava yada çorbalara eklemek için haşladım bir pişirimlik poşetledim.buzlu buzlu atıyorum çorbaya yada pilava..pişerken çözülüyor zaten..
kuru fasülye nohutu az haşlayıp ,lazım olunca soğanı kavurup üstüne sıcak suyunu ve nohut yada fasulyeyi ekleip işiren arkadaşlarım var..ben yapmıyorum çünki düdüdklüm çok hızlı pişiriyor..
piişmiş yemek atmadım hiç ama atan arkadaşlarım var.bizde eşimde oğumda yemez ,tazesini zor yediriyorum sulu yemeklerin,donmuşunu yiyeceklerini sanmıyorum..her gün taze yemek yapıyorum.bir gün yediklerini ertesi güne burun kıvırıyorlar malesef.bende az ve her gün taze yapıyorum...işim hiç bitmyor bu yüzden...
birde yazdan kavanozlara menemen,domatesyapıyorum.kışın çorbaya ve menemene hazır oluyor...şimdilik bunlar geldi aklıma..