• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yapmayı bilmiyorum mahçubum :/

Ayy keske bende yemek yapmayı bilmesemmm :52:
yapıp yapıp yiyoruz,şişiyoruzz ooffffffffffffffffffffffff :52:
6yasında cay demlemeyi öğrendim annemdennnn :9:
mutfağa küçük yaşta sokardı annem yemekler,corbalar,salata vs..
Lisedeyken cıkınca eve , temizlik,yemek..
Klasik yengecim zatenn.. Evcimen,ye,yedirr :9:
Nisanlıyken de ben yapardım 2yıl yaptım baya öğrendimm..
Hatta annem kayınwalideme cok kücük,hicbisey bilmez dedi..
Evlendikten sonra da kv; bu mu hicbisey bilmio masallah dedi ..
Ac kalmaz kimse yani yapa yapa öğrenirsinnn cnmmm :3:

bende yapamıyorum 1 buçuk ay sonra düğünüm var , hiç sorun etmiyorum yapa yapa alışırız artık aman herkes anasının karnında mı öğrendi :D :D :D

böyle şeyler için canını sıkmaya değmez .:56: :56: :56:

merhaba arkadaşlar. genellikle çeyiz topiginde yazısıyordum ama 'bir derdim var' da fikirlerinizi ögrenmek istediim bi konu var. dert mi bu diceksiniz ama kafama cok takılıyor. henüz sözlü yada nişanlı değiliz ama seneye nişan düğün arasını kısa düşünüyoruz nasipse.
gelelim soruma: yemek yapmasını bilmiyorum ve cok uzuluyorum buna. memleketimde okudum memleketimdede çalısıyorum. hiç aman yemek yapim ögrenim fırsatım olmadı. annemde kıyamıyo bi hafta sonun var diyo hani haftasonu yapim desem. bi iki defa denedik. anneme göre her sey göz kararı e hal böyle olunca ben de öğrenemiyorum çok üzülüyorum. netten falan bak diyolar sınırsız internetim yok devamli izlesem :( napsam bilemedim genelde herkes evlendikten sonra yaptıkca alısırsın diyor hatta erkek arkadasım da aynı fikirde ama ben mahcup olmak istemiyorum.. kardes samimiyeti içerisinde fikirlerinize ihtiyacım var

İnsanın başına gelince öyle bir öğreniyor ki...Ben de sizin gibi yemek yapmasını hiç bilmiyordum.Annem bana bir kere yemek yapmasını öğretmedi,yardım bile ettirmezdi.Tek kızım zaten iş yaptırmaya kıyamıyor ama ben üniversiteye gittiğimde hazır yemek almadım arkadaşlarla yemek yapmaya karar verdik ki ben bilmiyordum :)) Başlarda ben sadece bulaşık yıkardım kendi kendime' yemek yaparım daha iyi ' dedim yavaştan arkadaşım sayesinde yemek yapmaya başladım şuan tek başıma yapabiliyorum.Önceden çok zor gelirdi hatta yemek yapanlara şaşırırdım nasıl yapıyorlar diye ama inanın çok basit sadece azıcık istek gerek. Gözünüzü korkutmayın :34:

hislerime tercüman olmuşsun canım.benmde kafamdan bu soru çok sık geçer. Bide ben sofra düzenine vs. çok takıntılıyım,isterim ki evlenince misafileri en iyi şekilde ağırlayim.ama gel gör ki yemek yapmayı bilmiyorum :1: evlendiğimde eşimin ailesini nasıl yemeğe davet edicem vs vs birsürü soru var kafamda.ama kime söylesem alışırsın,yemek yapmak çok zor değil diyor.akışına bıraktım bende :32::32:

Evlendiğimde yumurta kıramıyordum diye bir laf vardır.
Ben gerçekten kıramıyordum eşim kırıyordu :1:
Şuan yapamadığım hiçbir yemek yok.
Bence sen de evlenip yemek yapmak zorunda kaldığında öğreneceksin.
Kafana takma hiç.

Canım bende ortaokul çağında annemin geçirdiği bir ameliyat nedeniyle yemek yamaya başlamıştım. 1 ay hastanede kaldı. Evde yanlızdım. Ne internetim ne soracak bir yakınım vardı. Anneme telefon açıp sorardım. Tabi babam çoğu işi hallederdi sağolsun ama o halde ben yemek yapabildiysem hiç korkma sen çok rahat yaparsın. Sonra üniversitede yurtta kaldığımdan orada da daha önce yapmadığım yemekleri yapma durumum oldu. Yine internetim yoktu. Çevremdekilerde hep benim gibi bilmeyen öğrencilerdi. Birbirine benziyor çoğu. Soğanı kavur salçayı koy sebzeyi ekle su kat. Bir zorluğu yok.

Ben nişandan sonra öğrendim canım yemek yapmayı ondan önce inanmıcaksın ama patates bile kızartmışlığım yoktu
1 yıl içinde herseyi öğrendim ki tatsız tuzsuz değil baya iyi yemekler :)

Üstelik annemin yemekleri ailede meşhurdur herkes onun yemeklerine benzetiyordu

Artık internette hersey en ince ayrıntısına kadar yazıyor yanlış yada eksik yapma ihtimalin yok hiç canını sıkma derim :)

merhaba arkadaşlar. genellikle çeyiz topiginde yazısıyordum ama 'bir derdim var' da fikirlerinizi ögrenmek istediim bi konu var. dert mi bu diceksiniz ama kafama cok takılıyor. henüz sözlü yada nişanlı değiliz ama seneye nişan düğün arasını kısa düşünüyoruz nasipse.
gelelim soruma: yemek yapmasını bilmiyorum ve cok uzuluyorum buna. memleketimde okudum memleketimdede çalısıyorum. hiç aman yemek yapim ögrenim fırsatım olmadı. annemde kıyamıyo bi hafta sonun var diyo hani haftasonu yapim desem. bi iki defa denedik. anneme göre her sey göz kararı e hal böyle olunca ben de öğrenemiyorum çok üzülüyorum. netten falan bak diyolar sınırsız internetim yok devamli izlesem :( napsam bilemedim genelde herkes evlendikten sonra yaptıkca alısırsın diyor hatta erkek arkadasım da aynı fikirde ama ben mahcup olmak istemiyorum.. kardes samimiyeti içerisinde fikirlerinize ihtiyacım var

slm canım bende sen gibiyim hiç korkma 2 aylık evliyim aynen okul iş güc derken fazla ögrenemedim.evliliğimin bi ilk ayı zorlandım.ama basardım hala arada zorlanıyorum ama dert etme.ben netten bakıyorum hep yemek sitelerine yapılısına degil yazılı tariflerine bakıyorum benimde internetim video acmıyor düsük oldugu için.bazılarıda resimli yapılısını gösteriyor o sitelerde güzel.yapıyorum aynı tariflere göre güzelde oluyo inan.sonra güzel olanları bilgisayarıma kayıt ediyorum tarifi yine yapmak için.bide yemek kitabı aldım onlara bakıp yapıyorum.bazen güzel olyo bazen kötü.böyle böyle ögrenicez hiç dert etme.hatta bu acemiliğimle tariflere bakarak yemekli misafirde aldım hep tariflere bakıp yaptım.sende bakıp yaparsın canım:29:

canım yapılısını resimli gösteren adım adım, lezzetli.com bu siteye bakıp yapabilirsin hatta ben suan oraya bakıp irmik helvası yapıyorum:1:

Kesinlikle sorun değil. İnternetiniz varsa sorun olmaz. Cünkü yemek siteleri, yemek tarifleri, videolu yemek tarifleri yapılışlarına varana kadar hersey mevcut :34:

evlenene kadar ögrenmeye çalış bence, örnek vermem gerekirse, iki abim var ikiside yeni evli sayılır, büyük abimin eşi evlendiginde çok azda olsa abimi doyuracak kadar biliyordu sonradan internetten tv den ögrendi, şimdi bilmedigi yemek çok az...

öbür abimin eşi hiç ama hiç yemek yapmasını bilmiyor ve 1 yıldır evli olmasına ragmen ögrenmek için hiç çaba sarfetmedi (gün boyu evde çalışmıyor bile) ve neredeyse her akşam yemege bize geliyorlar :47: lokanta gibi kullanıyorlar bizim evi, erinmiyorlarda her gün her gün gelmeye... nadiren kendi evlerinde yiyorlar, ve yemek olarakta sandeviç, patates kızartması yiyorlar yada dışardan pizza getirtiyorlar... bu durumdan ben çok rahatsızım bir görümce olarak, abimde artik sikilmaya başladi her akşam işten yorgun gelip birde bize gelmek yoruyor

sen sen ol birazda olsa ögrenmeye calış, en azından başkalarına muhtaç olma

evlenene kadar hafta sonları annen mutfağa girdiğinde sen de yanında ol.ne yapıyor nasıl yapıyor bak sor.bi kaç hafta böyle geçsin sonra sen yap annen izlesin.haftada bir gününü versen evlenene kadar halledersin.(gerçi ne zaman evleneceksin bilmiyorum ama yemek işi bi kaç kez bakıp yapmakla öğrenilecek bişey)evlenene kadar pratik yap ki sonra daha da mahcup olma.yani evlendiğinde de öğrenirsin ama o süreçte damattan negatif yorumlar alabilirsin

Dert ettiğin şeye bakar mısın?? Hiç sorun etme güzelim.. Sende bu gayret varken üstesinden gelirsin.. Evlendikten sonra zaten alışırsın.. Birkaç tanede yemek kitabı alırsın.. Sonrası da bol bol pratik yapmaya kalır...

Ben de çok tedirginim bu konuda ya:26:

Elim korkak biraz tuzu ne kadar koyucam (cidden böyle bi'konum var hatta:9:) yok şu kadar kişiye pirinç ne kadar koyulmalı...

Bi'de benim babam da yemek yapmayı biliyo, aşçılık yapmış zamanında ve emekli:19:Makarna yaparken bile yorum yapar şunu şöyle yapsan daha iyi diye yeminle mutfağa giresim gelmiyo:ssz:

Ama hevesim var mutfağı severim, kektir, kurabiyedir, sütlü tatlılardır, soslu makarnadır:1: Benim bi'de erkek arkadaşım hep öğrenciyken evde kaldığı için biliyo yemek yapmayı ve inanır mısınız pilavı feci lezzetli yapıyo:53: Bazen o bile öğrendiyse ben her türlü yaparım diyorum:9:Sonuçta o da deneye deneye, yapa döke öğrenmiş.

Bak benim de evlilik gibi bi'durum yok ama ben annemi artık izlemeye başladım. Mesela taze fasulye mi yapıyo bana yaptırıyo artık soğanları kavur, şu kadar salça koy diye ben de aklıma takılanları sorup tek tek izlediklerimi deftere yazıyorum. Mesela pırasa çok kolaymış:53:(Ben çok severim de:9:)

İstersen benim defterden tarifleri de çeker yollarım. Netten de güvenilir, çoğu kişinin yapıp bayıldığını yazdığı tarifleri not alıyorum ki çoğunu ben de deniyorum:31:Bi'gün nişanlanırsam o gün mutfağa girip deneme yanılma yaparım şimdiden strese girmek istemiyorum :(

12 yaşımdan beri yemek yapıyorum, şimdide neredeyse aşçılarla yarışacak kadar iddalıyım.. Ama kimse madalya takmadı:1: Evlendikten sonra inan heves ve istekle yaparsan, yada yemek yapmayı seversen diyim bence en güzelini yaparsın:34:

Herkes anasinin karninda ogrenmiyor canim istedigin kadar izle yapmadan ogrenemezsin,
Yaptikca zamanla oturuyor hersey :ssz:

internet gibi bir teknoloji var elimiz de artık imkan çok yani tarif bulmak çok kolay azıcık azimle nefis yemekler yapabilirsin canım ;)

Kime mahçup olacaksınız, ayıla bayıla yemek yemek isteyen aşçıyla evlensin.
Eminim biliyorsunuzdur, çünkü yemeklerin basit halleri aynı şekilde yapılıyor.
Uğraşmalı şeylere de zamanla geçersiniz.
Pasta-börek de birsüre dışardan, kademe kademe ona da geçilir.

Ben de bilmiyorum fazla da sıkıntı yapmıyorum açıkçası (:

Back
X